2018. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Választmányi ülésre készülünk

Hosz  |  2010. 04. 19., 15:15

Badacsonylábdi üdülő adott otthont szakszervezetünk április 19-i elnökségi ülésének. Az elnökségi tagok, a főtitkár, a szakmai ügyvivők, a szekcióelnökök és a képviseleti titkárok részvételével lezajlott döntéshozó fórum munkájának középpontjába a május 11-re összehívott tavaszi választmányi ülés napirendjén szereplő témákat állítottuk. Az értekezletet Szincsák Gyula ügyvezető alelnök vezette...

Az ülés napirendi témáinak elfogadása után a 2009. november 19-i választmányi ülés, valamint a 2010. január 19/22-i és a február 16-i elnökségi ülések jegyzőkönyveit fogadták el az elnökségi tagok.

A vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója során Szincsák Gyula elsőként a Fővárosi Bíróságon - elnökségi ülésünkkel egyidőben - lezajlott FRDÉSZ kontra Liga perről adott rövid információt. Az ügyvezető alelnök elmondta, hogy az ügyben május 3-án várható ítélethirdetés. További részletek a www.hsz.hu-n, az ,,FRDÉSZ kontra Liga”címü cikkünkben olvashatók - a szerk.

Ezt követően a HÉF legutóbbi üléséről, az ott elhangzott napirend előtti kérdésekről, majd a megtárgyalt témákról adott részletes tájékoztatást.  További részletek a www.hsz.hu-n, a ,,HÉF: Fókuszban a forráshiány és a finanszírozhatóság kérdése” címü cikkünkben olvashatnak – a szerk.

Arról is információkat adott az ügyvezető alelnök, hogy a HM HVK főnöke által vezetett delegáció tagjaként – április végén – újra megtekintheti a balkáni missziókban szolgáló katonák szolgálati- élet- és munkakörülményeit.

Szincsák alelnök a honvédségi autóbuszok szakszervezeti célra történő igénybevételével kapcsolatos – a kabinetfőnökkel, és a HM jogi főosztályvezetővel lezajlott – egyeztetésekről, a városligeti majális szervezési feladatairól (további részletek a www.hsz.hu ,,Majális a Városligetben" címü cikkben olvasható - a szerk.), valamint a katonanői életmódnap előkészületeiről is beszámolt.

Ezt követően, dr. Heiling Ottó alelnök előterjesztésében – a bekövetkezett személyi változásokra (Mészáros Géza elnök lemondása) való tekintettel – a gazdálkodási és a pénzkezelési szabályzat módosítására, valamint a könyvelést leegyszerüsítő, az eddigi adatszolgáltatást megkönnyítő új, komplett számlarend elfogadására tett javaslatot az elnökség, döntést a május 11-i választmányi ülés hoz. A kongresszus összehívásával kapcsolatban, a költségvetésre vonatkozó tervezetet visszavonta az elnökség, azt a május elején megrendezendő döntéshozó fórumra halasztották.  

Ezután a tájékoztatókkal kapcsolatos észrevételeiket mondták el az elnökségi tagok, majd kérdéseket is megfogalmaztak. 

Tagfelvételéről szóló napirendi téma során Szincsák Gyula ügyvezető alelnök javaslatára Edvy Nándor ny. törzszászlóst és Edvy Nándorné ny. főtörzsőrmestert, Karancz János ny. alezredest nyugállományú taggá, míg Gyenes Klaudiát pártoló taggá vette fel az elnökség.    

A választmányi ülés május 11-re történő összehívásáról és napirendi témáiról szóló előterjesztés során Szincsák Gyula elmondta, hogy ekkor mindenképpen meg kell tárgyalni a kongresszus összehívásáról szóló javaslatot is. Miután az elnökség elfogadta a választmányi ülés összehívásáról és napirendi témáiról szóló határozatot, a választmányi határozatokról egyeztettek.  

A gazdálkodás helyzetéről szóló tájékoztató során dr. Heiling Ottó alelnök kiemelte, hogy új kollégánk, Bazsik István gazdasági ügyvivő rendszerbe állása jó értelemben vett szemléletváltást okozott. Szakmai ügyvivőnk örvendetesnek nevezte, hogy a Nyugállományú Tagozatnál a tagdíjakból származó bevételek és a stabil és jó tervezés miatt ma már a tagozat gazdálkodása megszilárdult. 

A 2009. év végi leltár eredményének elfogadásáról dr. Heiling Ottó alelnök elmondta: a főjegyzőkönyv és az aljegyzőkönyvek jól bemutatják a szakszervezet tárgyi eszközeit, illetve a selejtezésre vonatkozó javaslatokat. Czövek János főtitkár megköszönte a leltározást végzők és a leltározásban érintettek munkáját, majd az elnökség elfogadta a 2009. évi teljes körü leltárt.

A Hosz pályázatok elbírálásáról szóló napirendi téma során Szincsák Gyula ügyvezető alelnök elmondta, hogy a több formai hiba és késve beérkező pályázat ellenére is támogatják a pályamüveket. Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivő hozzátette: rendkívül széles palettán mozog a beérkezett 31 pályamü. Több nagyon jól kidolgozott, részletes és kiválóan megindokolt pályázat érkezett be, persze vannak minimális késéssel, formai hibákkal kézhez kapott pályamüvek is.

A szóbeli módosítással az elnökség elfogadta a pályázatok elbírálásáról szóló szakmai beszámolót. További részletek a www.hsz.hu ,,Nyertes pályázatok" címü cikkben olvashatók - a szerk.

Az egyebek napirend során okafogyottság miatt az elnökség megszüntette a még 2009-ben létrehozott demonstrációs bizottságot, majd a békésszentandrási szakszervezeti üdülő felújítási munkálataival kapcsolatos árajánlatról és a főzési lehetőségek modernizálásáról egyeztettek.

Vezető tisztségviselőink, elnökségi tagjaink, területi ügyvivőink, valamint képviseleti titkáraink a következő napokban is Badacsonylábdiban maradtak, hiszen a tavaszi választmányi ülés előtti képviseleti értekezleteket – április 20-21-én – is itt rendezték.

Az április 21-i összhaderőnemi értekezleten a képviseletek konszenzusos javaslata alapján 2010. október 15-ig szakszervezetünk megtartja következő kongreszusát.

Andor Tamás elnökségi tag bejelentette, hogy június elsejei hatállyal lemond tisztségéről, az új képviseletvezető megválasztásáig helyettese, Bácskai István látja el az elnökségi tag feladatait.    

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok légiereje a B-52H bombázóit új hajtóművekkel látná el és nyugdíjazná a Rockwell B-1 és Northrop Grumman B-2-es flottáját, amint a Northrop újgenerációs B-21-esének megkezdődne a sorozatgyártása.

  Háború Művészete magazin

Már 2017 végén is volt szó arról, hogy Brazília megvásárolhatja a Brit Királyi Haditengerészet 2018-ban nyugdíjba vonuló HMS Ocean névre keresztelt helikopter-hordozóját. A brit védelmi miniszter napokban közzétett beszámolója szerint az üzlet megvalósul, Brazília megvásárolja a hadihajót.