2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Választmányi ülésre készülünk

Hosz  |  2010. 04. 19., 15:15

Badacsonylábdi üdülő adott otthont szakszervezetünk április 19-i elnökségi ülésének. Az elnökségi tagok, a főtitkár, a szakmai ügyvivők, a szekcióelnökök és a képviseleti titkárok részvételével lezajlott döntéshozó fórum munkájának középpontjába a május 11-re összehívott tavaszi választmányi ülés napirendjén szereplő témákat állítottuk. Az értekezletet Szincsák Gyula ügyvezető alelnök vezette...

Az ülés napirendi témáinak elfogadása után a 2009. november 19-i választmányi ülés, valamint a 2010. január 19/22-i és a február 16-i elnökségi ülések jegyzőkönyveit fogadták el az elnökségi tagok.

A vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója során Szincsák Gyula elsőként a Fővárosi Bíróságon - elnökségi ülésünkkel egyidőben - lezajlott FRDÉSZ kontra Liga perről adott rövid információt. Az ügyvezető alelnök elmondta, hogy az ügyben május 3-án várható ítélethirdetés. További részletek a www.hsz.hu-n, az ,,FRDÉSZ kontra Liga”címü cikkünkben olvashatók - a szerk.

Ezt követően a HÉF legutóbbi üléséről, az ott elhangzott napirend előtti kérdésekről, majd a megtárgyalt témákról adott részletes tájékoztatást.  További részletek a www.hsz.hu-n, a ,,HÉF: Fókuszban a forráshiány és a finanszírozhatóság kérdése” címü cikkünkben olvashatnak – a szerk.

Arról is információkat adott az ügyvezető alelnök, hogy a HM HVK főnöke által vezetett delegáció tagjaként – április végén – újra megtekintheti a balkáni missziókban szolgáló katonák szolgálati- élet- és munkakörülményeit.

Szincsák alelnök a honvédségi autóbuszok szakszervezeti célra történő igénybevételével kapcsolatos – a kabinetfőnökkel, és a HM jogi főosztályvezetővel lezajlott – egyeztetésekről, a városligeti majális szervezési feladatairól (további részletek a www.hsz.hu ,,Majális a Városligetben" címü cikkben olvasható - a szerk.), valamint a katonanői életmódnap előkészületeiről is beszámolt.

Ezt követően, dr. Heiling Ottó alelnök előterjesztésében – a bekövetkezett személyi változásokra (Mészáros Géza elnök lemondása) való tekintettel – a gazdálkodási és a pénzkezelési szabályzat módosítására, valamint a könyvelést leegyszerüsítő, az eddigi adatszolgáltatást megkönnyítő új, komplett számlarend elfogadására tett javaslatot az elnökség, döntést a május 11-i választmányi ülés hoz. A kongresszus összehívásával kapcsolatban, a költségvetésre vonatkozó tervezetet visszavonta az elnökség, azt a május elején megrendezendő döntéshozó fórumra halasztották.  

Ezután a tájékoztatókkal kapcsolatos észrevételeiket mondták el az elnökségi tagok, majd kérdéseket is megfogalmaztak. 

Tagfelvételéről szóló napirendi téma során Szincsák Gyula ügyvezető alelnök javaslatára Edvy Nándor ny. törzszászlóst és Edvy Nándorné ny. főtörzsőrmestert, Karancz János ny. alezredest nyugállományú taggá, míg Gyenes Klaudiát pártoló taggá vette fel az elnökség.    

A választmányi ülés május 11-re történő összehívásáról és napirendi témáiról szóló előterjesztés során Szincsák Gyula elmondta, hogy ekkor mindenképpen meg kell tárgyalni a kongresszus összehívásáról szóló javaslatot is. Miután az elnökség elfogadta a választmányi ülés összehívásáról és napirendi témáiról szóló határozatot, a választmányi határozatokról egyeztettek.  

A gazdálkodás helyzetéről szóló tájékoztató során dr. Heiling Ottó alelnök kiemelte, hogy új kollégánk, Bazsik István gazdasági ügyvivő rendszerbe állása jó értelemben vett szemléletváltást okozott. Szakmai ügyvivőnk örvendetesnek nevezte, hogy a Nyugállományú Tagozatnál a tagdíjakból származó bevételek és a stabil és jó tervezés miatt ma már a tagozat gazdálkodása megszilárdult. 

A 2009. év végi leltár eredményének elfogadásáról dr. Heiling Ottó alelnök elmondta: a főjegyzőkönyv és az aljegyzőkönyvek jól bemutatják a szakszervezet tárgyi eszközeit, illetve a selejtezésre vonatkozó javaslatokat. Czövek János főtitkár megköszönte a leltározást végzők és a leltározásban érintettek munkáját, majd az elnökség elfogadta a 2009. évi teljes körü leltárt.

A Hosz pályázatok elbírálásáról szóló napirendi téma során Szincsák Gyula ügyvezető alelnök elmondta, hogy a több formai hiba és késve beérkező pályázat ellenére is támogatják a pályamüveket. Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivő hozzátette: rendkívül széles palettán mozog a beérkezett 31 pályamü. Több nagyon jól kidolgozott, részletes és kiválóan megindokolt pályázat érkezett be, persze vannak minimális késéssel, formai hibákkal kézhez kapott pályamüvek is.

A szóbeli módosítással az elnökség elfogadta a pályázatok elbírálásáról szóló szakmai beszámolót. További részletek a www.hsz.hu ,,Nyertes pályázatok" címü cikkben olvashatók - a szerk.

Az egyebek napirend során okafogyottság miatt az elnökség megszüntette a még 2009-ben létrehozott demonstrációs bizottságot, majd a békésszentandrási szakszervezeti üdülő felújítási munkálataival kapcsolatos árajánlatról és a főzési lehetőségek modernizálásáról egyeztettek.

Vezető tisztségviselőink, elnökségi tagjaink, területi ügyvivőink, valamint képviseleti titkáraink a következő napokban is Badacsonylábdiban maradtak, hiszen a tavaszi választmányi ülés előtti képviseleti értekezleteket – április 20-21-én – is itt rendezték.

Az április 21-i összhaderőnemi értekezleten a képviseletek konszenzusos javaslata alapján 2010. október 15-ig szakszervezetünk megtartja következő kongreszusát.

Andor Tamás elnökségi tag bejelentette, hogy június elsejei hatállyal lemond tisztségéről, az új képviseletvezető megválasztásáig helyettese, Bácskai István látja el az elnökségi tag feladatait.    

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.