2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kétharmad

Hosz  |  2010. 04. 30., 08:13

Hatvan taggal bővült az április 29-i tagtoborzón a Honvédszakszervezet népes tábora. A Magyar Honvédség szentendrei Központi Kiképző Bázisán megrendezett eseményen a résztvevő kilencven szerződéses katona kétharmada a Hosz vonzó szolgáltatásai miatt töltötte ki a belépési nyilatkozatot...

Az elmúlt napokban bevonult szerződéses katonák számára tartot tájékoztató elején Takács István budapesti területi ügyvivő ismertette a szakszervezetünkről szükséges legfontosabb tudnivalókat. Beszélt a közel tízezres tagság által élvezett, alanyi jogon járó szolgáltatásokról, külön kiemelve az ingyenes jogsegélyszolgálatot, a szakszervezeti üdültetést, a hazai és nemzetközi szövetségi kapcsolatainkat, valamint hivatalos lapunkat, az Egység újságot. Ezek után szólt az EDC tagkártya által biztosított helyi, a nagyobb katonai szervezetek állomáshelyein igénybe vehető vásárlói kedvezményekről, valamint a pénzintézeti- és lakáshitelekről is.

Gondolom mindenki azt szeretné, ha a zsebébe pénzt tennénk, ha 4%-os illetményemelést kapna – kérdezte előadása elején Fürst Róbert, a Honvéd Magánnyugdíjpénztár közép-magyarországi régióvezetője.

A nyugdíjpénztárakról szóló hasznos tudnivalók ismertetése során Fürst Róbert elmondta, hogy a jelenlegi nyugdíjhelyzet ellentmondásos, a természetes szaporulat csökkenése, a népességszám korcsoportonkénti változása miatt a nyugdíjkiadások mára már óriási mértéket öltöttek. A régióvezető ezt követően az önkéntes és a magán nyugdíjpénztári tagság előnyeiről, az elmúlt évtized hozameredményeiről, majd az ELSZE árfolyam alakulásáról és a belépés fontosságáról beszélt.

A tájékoztató kérdés-felelekkel zárult, majd a résztvevők kétharmada, azaz hatvan szerződéses katona töltöttek ki a Hosz belépési nyilatkozatát.

További részletek az Egység júniusi számában olvashatók majd - a szerk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.