2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kétharmad

Hosz  |  2010. 04. 30., 08:13

Hatvan taggal bővült az április 29-i tagtoborzón a Honvédszakszervezet népes tábora. A Magyar Honvédség szentendrei Központi Kiképző Bázisán megrendezett eseményen a résztvevő kilencven szerződéses katona kétharmada a Hosz vonzó szolgáltatásai miatt töltötte ki a belépési nyilatkozatot...

Az elmúlt napokban bevonult szerződéses katonák számára tartot tájékoztató elején Takács István budapesti területi ügyvivő ismertette a szakszervezetünkről szükséges legfontosabb tudnivalókat. Beszélt a közel tízezres tagság által élvezett, alanyi jogon járó szolgáltatásokról, külön kiemelve az ingyenes jogsegélyszolgálatot, a szakszervezeti üdültetést, a hazai és nemzetközi szövetségi kapcsolatainkat, valamint hivatalos lapunkat, az Egység újságot. Ezek után szólt az EDC tagkártya által biztosított helyi, a nagyobb katonai szervezetek állomáshelyein igénybe vehető vásárlói kedvezményekről, valamint a pénzintézeti- és lakáshitelekről is.

Gondolom mindenki azt szeretné, ha a zsebébe pénzt tennénk, ha 4%-os illetményemelést kapna – kérdezte előadása elején Fürst Róbert, a Honvéd Magánnyugdíjpénztár közép-magyarországi régióvezetője.

A nyugdíjpénztárakról szóló hasznos tudnivalók ismertetése során Fürst Róbert elmondta, hogy a jelenlegi nyugdíjhelyzet ellentmondásos, a természetes szaporulat csökkenése, a népességszám korcsoportonkénti változása miatt a nyugdíjkiadások mára már óriási mértéket öltöttek. A régióvezető ezt követően az önkéntes és a magán nyugdíjpénztári tagság előnyeiről, az elmúlt évtized hozameredményeiről, majd az ELSZE árfolyam alakulásáról és a belépés fontosságáról beszélt.

A tájékoztató kérdés-felelekkel zárult, majd a résztvevők kétharmada, azaz hatvan szerződéses katona töltöttek ki a Hosz belépési nyilatkozatát.

További részletek az Egység júniusi számában olvashatók majd - a szerk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.