2018. 02. 25.
Géza
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Választmányi ülés: Eredményes évet zártunk

Hosz  |  2010. 05. 11., 17:34

Szakszervezetünk választmányának május 11-i ülése főként a belső szervezeti ügyekkel foglakozott. Döntéshozó fórumunk elfogadta a gazdálkodással és a költségvetéssel kapcsolatos határozat-tervezeteket, kiemelten a 2009. évi költségvetés teljesüléséről és a 2010-es költségvetés módosításáról szólót. Elhangzott, hogy a Hosz eredményes gazdasági évet zárt. Választmányunk személyi kérdésekben is döntött: Mészáros Máriát logisztikai képviseletvezetővé – elnökségi taggá, míg Jakubik Andrást, a szárazföldi képviselet titkárává választottuk. További részletek az alábbiakban...

Az elnökség tájékoztatója során Szincsák Gyula ügyvezető alelnök megköszönte a  választmány tagjainak  a magas részvételi arányt (90%), majd nem az eltelt évről, hanem csak március 11-óta eltelt idő eseményeiről  szólt. Felsorolta az eredményeket: beszélt a szaktárcával kötött illetmény-megállapodásról, a meleg étkezési utalványok elfogadási helyeiről, valamint a ruházati illetményekről is. Hozzátette, hogy ezeket az eredményeket a Hodosz-szal szolidaritásban érte el a Hosz.

Szincsák Gyula beszámolt az Egység 2002 Kft. ellenőrzésének tapasztalatairól, a megtett intézkedésekről, az ügyvezető cseréről, így Bagdi Sándor (képünkön) kinevezéséről, valamint a  Kft. müködésének átláthatóvá, illetve tisztává tételéről is.

Az ügyvezető alelnök az elmúlt két hónap aktuális szakszervezet-politikai történéseiről, szakmai egyeztetésenek tapasztalatairól is szólt.

A tájékoztatót kiegészítő Kónya Péter FRDÉSZ elnök tájékoztatott a Liga kontra FRDÉSZ per állásáról, a május 3-i elsőfokú ítéletről, valamint a gyes és a gyed teljes összegü kifizetéséről is - ez utóbbiról az elmúlt napokban állapodtunk meg a HM vezetésével.

Ezt követően a kongresszus összehívásának törvényes módjait, az Alapszabály és az Egyesülési Törvény idevonatkozó szabályait dr.Heilling Ottó alelnök ismertette: a választmánynak négy évente van lehetősége az Alapszabály rendelkezése szerint összehívni a legfőbb döntéshozó fórumot, de a tagság egyharmadának aláírásokkal igazolt beadványával is indítványozni lehet a rendkívüli  kongresszus megrendezését, illetve a 20§ szerint, ha minden képviseleti jogú személy lemond, akkor a főtitkár 30 napon belül köteles összehívni, illetve 60 napon belüli időpontra kitüzni a kongresszust.

A napirend szerint - ezt követően - a 2010. évi költségvetést módosította a választmány. Amenniyben idén megrendezésre kerül a kongresszus, úgy biztosított az ahhoz szükséges fedezet - mondta dr. Heiling Ottó.

A Hosz 2009. évi zárszámadásáról és számviteli beszámolási kötelezettségéről szóló választmányi határozattervezetről szóló döntés előtt több hozzászóló is jelezte észrevételeit, amelyre az alelnök, Bazsik István és Sándor Roland szakmai ügyvivők és a könyvvizsgáló, Michelbergerné Tóth Györgyi adta meg a válaszokat.  

A  zárszámadást  és számviteli beszámolót a  választmány elfogadta. A mérleg  és eredmény pozitív volt.

A 2009. évi költségvetés teljesülése során elhangzott: a korábbi éveknél eredményesebb esztendőt zártunk, a szakszervezet vagyona is jelentősen növekedett. A befektetésekről szóló tájékoztató során dr. Heiling Ottó elmondta, hogy a pénzügyi válság okozta hiányt sikerült a befektetéseink hozamaival kompenzálni.

A Hosz Gazdálkodási Szabályzatáról szóló 6/2008. számú választmányi határozat módosításáról szóló határozattervezetet és a Hosz Pénzkezelési Szabályzatáról szóló 7/2008. számú választmányi határozattervezetet is elfogadták a döntéshozók.

Ezt követően pedig a Honvédszakszervezet Számlarendjéről - a 2010. évtől alkalmazott számlatükörről – szóló választmányi határozattervezetet is elfogadta a választmány. Ezzel - mint azt honlapunk dr. Heiling Ottó alelnöktől megtudta - gyakorlatilag befejeződött az új könyvelési rendszerre történő áttérés.

Személyi kérdésben is döntöttek a választmány tagjai.

Mészáros Mária lett a logisztika képviselet vezetője, elnöségi tag. Helyettesét ez alkalommal még nem lehetett megválasztani. 

A szárazföldi képviseleti titkára Jakubik András lett. Gratulálunk mindkettőjüknek! 

Az egyebekben aktuális kérdésekről érdeklődtek a választmány tagjai. Szó volt a katonanői életmódnap június 17-18-i programjairól, valamint a május 29-i kiskorpádi horgászverseny előkészületeiről is. Az ülés végén a választmány elfogadta és kiadta szakszervezetünk sajtóközleményét is.

Az ülésről képes beszámolót láthatnak a Hosz Tv májusi kiadásában. Jó tévézést!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Románia védelmi minisztere, Mihai Fifor a napokban számolt be arról, hogy meglévő 16 darabos F-16-os flottájukat kiegészítenék 4 példánnyal, a jövőbeli terv pedig további 36 Falcon beszerzése.

  Háború Művészete magazin

Továbbra sincs megfelelő állapotban a német hadsereg (Bundeswehr), a felszerelésben és a személyi állományban is hiányosságok mutatkoznak, illetve sok katona túlterhelt.