2017. 11. 23. csütörtök
Kelemen, Klementina
: 313 Ft   : 267 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Választmányi ülés: Eredményes évet zártunk

Hosz  |  2010. 05. 11., 17:34

Szakszervezetünk választmányának május 11-i ülése főként a belső szervezeti ügyekkel foglakozott. Döntéshozó fórumunk elfogadta a gazdálkodással és a költségvetéssel kapcsolatos határozat-tervezeteket, kiemelten a 2009. évi költségvetés teljesüléséről és a 2010-es költségvetés módosításáról szólót. Elhangzott, hogy a Hosz eredményes gazdasági évet zárt. Választmányunk személyi kérdésekben is döntött: Mészáros Máriát logisztikai képviseletvezetővé – elnökségi taggá, míg Jakubik Andrást, a szárazföldi képviselet titkárává választottuk. További részletek az alábbiakban...

Az elnökség tájékoztatója során Szincsák Gyula ügyvezető alelnök megköszönte a  választmány tagjainak  a magas részvételi arányt (90%), majd nem az eltelt évről, hanem csak március 11-óta eltelt idő eseményeiről  szólt. Felsorolta az eredményeket: beszélt a szaktárcával kötött illetmény-megállapodásról, a meleg étkezési utalványok elfogadási helyeiről, valamint a ruházati illetményekről is. Hozzátette, hogy ezeket az eredményeket a Hodosz-szal szolidaritásban érte el a Hosz.

Szincsák Gyula beszámolt az Egység 2002 Kft. ellenőrzésének tapasztalatairól, a megtett intézkedésekről, az ügyvezető cseréről, így Bagdi Sándor (képünkön) kinevezéséről, valamint a  Kft. müködésének átláthatóvá, illetve tisztává tételéről is.

Az ügyvezető alelnök az elmúlt két hónap aktuális szakszervezet-politikai történéseiről, szakmai egyeztetésenek tapasztalatairól is szólt.

A tájékoztatót kiegészítő Kónya Péter FRDÉSZ elnök tájékoztatott a Liga kontra FRDÉSZ per állásáról, a május 3-i elsőfokú ítéletről, valamint a gyes és a gyed teljes összegü kifizetéséről is - ez utóbbiról az elmúlt napokban állapodtunk meg a HM vezetésével.

Ezt követően a kongresszus összehívásának törvényes módjait, az Alapszabály és az Egyesülési Törvény idevonatkozó szabályait dr.Heilling Ottó alelnök ismertette: a választmánynak négy évente van lehetősége az Alapszabály rendelkezése szerint összehívni a legfőbb döntéshozó fórumot, de a tagság egyharmadának aláírásokkal igazolt beadványával is indítványozni lehet a rendkívüli  kongresszus megrendezését, illetve a 20§ szerint, ha minden képviseleti jogú személy lemond, akkor a főtitkár 30 napon belül köteles összehívni, illetve 60 napon belüli időpontra kitüzni a kongresszust.

A napirend szerint - ezt követően - a 2010. évi költségvetést módosította a választmány. Amenniyben idén megrendezésre kerül a kongresszus, úgy biztosított az ahhoz szükséges fedezet - mondta dr. Heiling Ottó.

A Hosz 2009. évi zárszámadásáról és számviteli beszámolási kötelezettségéről szóló választmányi határozattervezetről szóló döntés előtt több hozzászóló is jelezte észrevételeit, amelyre az alelnök, Bazsik István és Sándor Roland szakmai ügyvivők és a könyvvizsgáló, Michelbergerné Tóth Györgyi adta meg a válaszokat.  

A  zárszámadást  és számviteli beszámolót a  választmány elfogadta. A mérleg  és eredmény pozitív volt.

A 2009. évi költségvetés teljesülése során elhangzott: a korábbi éveknél eredményesebb esztendőt zártunk, a szakszervezet vagyona is jelentősen növekedett. A befektetésekről szóló tájékoztató során dr. Heiling Ottó elmondta, hogy a pénzügyi válság okozta hiányt sikerült a befektetéseink hozamaival kompenzálni.

A Hosz Gazdálkodási Szabályzatáról szóló 6/2008. számú választmányi határozat módosításáról szóló határozattervezetet és a Hosz Pénzkezelési Szabályzatáról szóló 7/2008. számú választmányi határozattervezetet is elfogadták a döntéshozók.

Ezt követően pedig a Honvédszakszervezet Számlarendjéről - a 2010. évtől alkalmazott számlatükörről – szóló választmányi határozattervezetet is elfogadta a választmány. Ezzel - mint azt honlapunk dr. Heiling Ottó alelnöktől megtudta - gyakorlatilag befejeződött az új könyvelési rendszerre történő áttérés.

Személyi kérdésben is döntöttek a választmány tagjai.

Mészáros Mária lett a logisztika képviselet vezetője, elnöségi tag. Helyettesét ez alkalommal még nem lehetett megválasztani. 

A szárazföldi képviseleti titkára Jakubik András lett. Gratulálunk mindkettőjüknek! 

Az egyebekben aktuális kérdésekről érdeklődtek a választmány tagjai. Szó volt a katonanői életmódnap június 17-18-i programjairól, valamint a május 29-i kiskorpádi horgászverseny előkészületeiről is. Az ülés végén a választmány elfogadta és kiadta szakszervezetünk sajtóközleményét is.

Az ülésről képes beszámolót láthatnak a Hosz Tv májusi kiadásában. Jó tévézést!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 13., 15:21
Katonai tiszteletadás mellett adták át a kormányzati forrásból felújított első világháborús hadisírokat, illetve a Nagy Háború felújított emlékművét november 11-én, szombaton, Kiskunfélegyházán. Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, és Csányi József polgármester helyezték el az újjászentelt emlékműnél a tisztelet és az emlékezés koszorúit. A Honvédszakszervezet részéről Bali János Felügyelő Bizottsági tag vett részt a rendezvényen...
2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

2017. november 22-én, szerdán, fedélzetén 11 utassal a Csendes-óceánba zuhant az Amerikai Haditengerészet egyik C-2 Greyhound típusú hajófedélzeti szállító repülőgépe.

  Háború Művészete magazin

A lengyel hadsereg felderítésre és a kijelölt célok megsemmisítésére is alkalmas ezer Warmate drónt szerez be a WB Electronics lengyel magáncégtől - az erről szóló megállapodást Antoni Macierewicz nemzetvédelmi miniszter jelenlétében írták alá Varsóban.