2024. 05. 21. kedd
Konstantin
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Választmányi ülés: Eredményes évet zártunk

Hosz  |  2010. 05. 11., 17:34

Szakszervezetünk választmányának május 11-i ülése főként a belső szervezeti ügyekkel foglakozott. Döntéshozó fórumunk elfogadta a gazdálkodással és a költségvetéssel kapcsolatos határozat-tervezeteket, kiemelten a 2009. évi költségvetés teljesüléséről és a 2010-es költségvetés módosításáról szólót. Elhangzott, hogy a Hosz eredményes gazdasági évet zárt. Választmányunk személyi kérdésekben is döntött: Mészáros Máriát logisztikai képviseletvezetővé – elnökségi taggá, míg Jakubik Andrást, a szárazföldi képviselet titkárává választottuk. További részletek az alábbiakban...

Az elnökség tájékoztatója során Szincsák Gyula ügyvezető alelnök megköszönte a  választmány tagjainak  a magas részvételi arányt (90%), majd nem az eltelt évről, hanem csak március 11-óta eltelt idő eseményeiről  szólt. Felsorolta az eredményeket: beszélt a szaktárcával kötött illetmény-megállapodásról, a meleg étkezési utalványok elfogadási helyeiről, valamint a ruházati illetményekről is. Hozzátette, hogy ezeket az eredményeket a Hodosz-szal szolidaritásban érte el a Hosz.

Szincsák Gyula beszámolt az Egység 2002 Kft. ellenőrzésének tapasztalatairól, a megtett intézkedésekről, az ügyvezető cseréről, így Bagdi Sándor (képünkön) kinevezéséről, valamint a  Kft. müködésének átláthatóvá, illetve tisztává tételéről is.

Az ügyvezető alelnök az elmúlt két hónap aktuális szakszervezet-politikai történéseiről, szakmai egyeztetésenek tapasztalatairól is szólt.

A tájékoztatót kiegészítő Kónya Péter FRDÉSZ elnök tájékoztatott a Liga kontra FRDÉSZ per állásáról, a május 3-i elsőfokú ítéletről, valamint a gyes és a gyed teljes összegü kifizetéséről is - ez utóbbiról az elmúlt napokban állapodtunk meg a HM vezetésével.

Ezt követően a kongresszus összehívásának törvényes módjait, az Alapszabály és az Egyesülési Törvény idevonatkozó szabályait dr.Heilling Ottó alelnök ismertette: a választmánynak négy évente van lehetősége az Alapszabály rendelkezése szerint összehívni a legfőbb döntéshozó fórumot, de a tagság egyharmadának aláírásokkal igazolt beadványával is indítványozni lehet a rendkívüli  kongresszus megrendezését, illetve a 20§ szerint, ha minden képviseleti jogú személy lemond, akkor a főtitkár 30 napon belül köteles összehívni, illetve 60 napon belüli időpontra kitüzni a kongresszust.

A napirend szerint - ezt követően - a 2010. évi költségvetést módosította a választmány. Amenniyben idén megrendezésre kerül a kongresszus, úgy biztosított az ahhoz szükséges fedezet - mondta dr. Heiling Ottó.

A Hosz 2009. évi zárszámadásáról és számviteli beszámolási kötelezettségéről szóló választmányi határozattervezetről szóló döntés előtt több hozzászóló is jelezte észrevételeit, amelyre az alelnök, Bazsik István és Sándor Roland szakmai ügyvivők és a könyvvizsgáló, Michelbergerné Tóth Györgyi adta meg a válaszokat.  

A  zárszámadást  és számviteli beszámolót a  választmány elfogadta. A mérleg  és eredmény pozitív volt.

A 2009. évi költségvetés teljesülése során elhangzott: a korábbi éveknél eredményesebb esztendőt zártunk, a szakszervezet vagyona is jelentősen növekedett. A befektetésekről szóló tájékoztató során dr. Heiling Ottó elmondta, hogy a pénzügyi válság okozta hiányt sikerült a befektetéseink hozamaival kompenzálni.

A Hosz Gazdálkodási Szabályzatáról szóló 6/2008. számú választmányi határozat módosításáról szóló határozattervezetet és a Hosz Pénzkezelési Szabályzatáról szóló 7/2008. számú választmányi határozattervezetet is elfogadták a döntéshozók.

Ezt követően pedig a Honvédszakszervezet Számlarendjéről - a 2010. évtől alkalmazott számlatükörről – szóló választmányi határozattervezetet is elfogadta a választmány. Ezzel - mint azt honlapunk dr. Heiling Ottó alelnöktől megtudta - gyakorlatilag befejeződött az új könyvelési rendszerre történő áttérés.

Személyi kérdésben is döntöttek a választmány tagjai.

Mészáros Mária lett a logisztika képviselet vezetője, elnöségi tag. Helyettesét ez alkalommal még nem lehetett megválasztani. 

A szárazföldi képviseleti titkára Jakubik András lett. Gratulálunk mindkettőjüknek! 

Az egyebekben aktuális kérdésekről érdeklődtek a választmány tagjai. Szó volt a katonanői életmódnap június 17-18-i programjairól, valamint a május 29-i kiskorpádi horgászverseny előkészületeiről is. Az ülés végén a választmány elfogadta és kiadta szakszervezetünk sajtóközleményét is.

Az ülésről képes beszámolót láthatnak a Hosz Tv májusi kiadásában. Jó tévézést!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.