2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az ottHonvédelem Napja

Hosz  |  2010. 05. 22., 14:54

„Jön az árvíz! jön az árvíz! hangzék, S tengert láttam, ahogy kitekinték” - írta Petőfi Sándor. És bizony: Sok borsodi településen élő élhette át ezt, igaz a bajt most nem a Tisza, hanem a Bódva okozta. Látva a kialakult katasztrófa helyezetet, a Hosz szárazföldi képviselet adománygyűjtést indított a képviselethez tartózó alapszervezetek és önállócsoportok között május 19-i kezdőnappal. A tisztítószerekből álló adomány csomagokkal megtöltött Hosz gépjármű már két nap múlva megjelent Boldva és Arnót településeken az árvíz károsultjainak segítésére...

Aki gyorsan segít, kétszer segít - mondta Arnót háziorvosa, Dr. Molnár Imre, a Rotary Club tagja.

- Nagy szükség van most a tisztító és fertőtlenítőszerekre a Bódva árja elöntötte derítőket, így szennyvíz árasztotta el a kerteket, a házakat, és a melléképületeket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arnóton az adomány csomagokat a polgármester távolléte miatt a Polgármesteri Hivatal egyik munkatársa vette át.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boldva településen Csaba Gyula polgármester és a település lakosai nagy örömmel fogadták a segítséget és meghatódtak, hogy a távolban élő katonatársadalom szakszervezeti tagsága gondolt rájuk.

- Fontos, hogy ilyen helyzetben összetartsunk - mondta Csaba Gyula polgármester.

Az árvízi munkálatok során helyi és más településről érkezett romák és gárdisták, közösen egymást buzdítva rakták a homokzsákokat.

 

Az adományokat Koncsecskó László kelet-magyarországi területi ügyvivő és Jakubik András szárazföldi képviselet titkár szállították és adták át a Honvédelem Napján, május 21-én.

Valamennyi adomány csomag tartalmazta a mellékelt levelet.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.