2018. 02. 19. hétfő
Zsuzsanna
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az ottHonvédelem Napja

Hosz  |  2010. 05. 22., 14:54

„Jön az árvíz! jön az árvíz! hangzék, S tengert láttam, ahogy kitekinték” - írta Petőfi Sándor. És bizony: Sok borsodi településen élő élhette át ezt, igaz a bajt most nem a Tisza, hanem a Bódva okozta. Látva a kialakult katasztrófa helyezetet, a Hosz szárazföldi képviselet adománygyűjtést indított a képviselethez tartózó alapszervezetek és önállócsoportok között május 19-i kezdőnappal. A tisztítószerekből álló adomány csomagokkal megtöltött Hosz gépjármű már két nap múlva megjelent Boldva és Arnót településeken az árvíz károsultjainak segítésére...

Aki gyorsan segít, kétszer segít - mondta Arnót háziorvosa, Dr. Molnár Imre, a Rotary Club tagja.

- Nagy szükség van most a tisztító és fertőtlenítőszerekre a Bódva árja elöntötte derítőket, így szennyvíz árasztotta el a kerteket, a házakat, és a melléképületeket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arnóton az adomány csomagokat a polgármester távolléte miatt a Polgármesteri Hivatal egyik munkatársa vette át.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boldva településen Csaba Gyula polgármester és a település lakosai nagy örömmel fogadták a segítséget és meghatódtak, hogy a távolban élő katonatársadalom szakszervezeti tagsága gondolt rájuk.

- Fontos, hogy ilyen helyzetben összetartsunk - mondta Csaba Gyula polgármester.

Az árvízi munkálatok során helyi és más településről érkezett romák és gárdisták, közösen egymást buzdítva rakták a homokzsákokat.

 

Az adományokat Koncsecskó László kelet-magyarországi területi ügyvivő és Jakubik András szárazföldi képviselet titkár szállították és adták át a Honvédelem Napján, május 21-én.

Valamennyi adomány csomag tartalmazta a mellékelt levelet.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.