2023. 12. 06. szerda
Miklós
: 381 Ft   : 353 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az ottHonvédelem Napja

Hosz  |  2010. 05. 22., 14:54

„Jön az árvíz! jön az árvíz! hangzék, S tengert láttam, ahogy kitekinték” - írta Petőfi Sándor. És bizony: Sok borsodi településen élő élhette át ezt, igaz a bajt most nem a Tisza, hanem a Bódva okozta. Látva a kialakult katasztrófa helyezetet, a Hosz szárazföldi képviselet adománygyűjtést indított a képviselethez tartózó alapszervezetek és önállócsoportok között május 19-i kezdőnappal. A tisztítószerekből álló adomány csomagokkal megtöltött Hosz gépjármű már két nap múlva megjelent Boldva és Arnót településeken az árvíz károsultjainak segítésére...

Aki gyorsan segít, kétszer segít - mondta Arnót háziorvosa, Dr. Molnár Imre, a Rotary Club tagja.

- Nagy szükség van most a tisztító és fertőtlenítőszerekre a Bódva árja elöntötte derítőket, így szennyvíz árasztotta el a kerteket, a házakat, és a melléképületeket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arnóton az adomány csomagokat a polgármester távolléte miatt a Polgármesteri Hivatal egyik munkatársa vette át.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boldva településen Csaba Gyula polgármester és a település lakosai nagy örömmel fogadták a segítséget és meghatódtak, hogy a távolban élő katonatársadalom szakszervezeti tagsága gondolt rájuk.

- Fontos, hogy ilyen helyzetben összetartsunk - mondta Csaba Gyula polgármester.

Az árvízi munkálatok során helyi és más településről érkezett romák és gárdisták, közösen egymást buzdítva rakták a homokzsákokat.

 

Az adományokat Koncsecskó László kelet-magyarországi területi ügyvivő és Jakubik András szárazföldi képviselet titkár szállították és adták át a Honvédelem Napján, május 21-én.

Valamennyi adomány csomag tartalmazta a mellékelt levelet.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

Kormányközi megállapodás keretein belül, Szlovénia hat Leonardo AW139M típusú, közepes, többcélú helikopter beszerzéséről döntött, a szerződést 2023. november 28-án írták alá a felek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.