2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Feladatszabás a Parlamentben: Elégedetlen a miniszterelnök

Hosz  |  2010. 06. 09., 13:15

Elégedetlen a Magyar Honvédség hadrafoghatóságának színvonalával Orbán Viktor miniszterelnök. A Magyar Köztársaság Országgyűlésének kupolacsarnokában - június 9-én - tartott éves értékelő és feladatszabó állománygyűlésen részt vett Sólyom László köztársasági elnök, a miniszterelnök mellett beszédet mondott a tárcavezető, Hende Csaba is. Szakszervezetünk képviseletében Szincsák Gyula ügyvezető alelnök vett részt az eseményen...

- Az elmúlt időszakban az önérdek és a törvények megkerülése vált meghatározóvá, ennek véget kell vetni. Magyarország rendet akar, hiszen az emberek tudják, hogy ez garantálja a biztonságot és ez segíthet a nemzeti ügyek véghezvitelében. A mostani színvonal az Alkotmányt, illetve a NATO-t megalapozó washingtoni szerződést is sérti. A legfontosabb közügy a rend helyreállítása. De rendet és biztonságot csak egy erős ország képes biztosítani polgárai számára. Egy erős ország pedig nem képzelhető el hatékony és tekintélyes honvédség nélkül.

A törvényes rend helyreállítása és védelme kizárólag állami feladat jelent, ezért semmilyen félkatonai szervezetre, gárdára nincs szükség, viszont a hatékony rendőrségre és honvédségre igen, emellett meg kell szervezni a tartalékos állományt is. Amennyiben bármely félkatonai szervezetben részt vesz honvéd, az dezertőr magatartásnak minősül - többek között ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

Az eseményen megjelent Sólyom László köztársasági elnök is, aki ugyan beszédet nem mondott, de a kormányfővel és a honvédelmi miniszterrel együtt megköszönte a posztjukról távozó honvédségi vezetők eddigi munkáját, a most kinevezetteknek pedig helytállást és jó munkát kívánt.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a politika a hibás azért, mert nem akadályozta meg, sőt támogatta azokat a folyamatokat, melyek odavezettek, hogy Magyarországon mind a rendvédelem, mind a honvédelem területén is visszaélések voltak.

- Ma már állami hivatalokban is bünszövetkezetek müködtek, mert az önérdek és a törvények megkerülése volt a meghatározó. Az elmúlt nyolc évben olyan társadalmi folyamatok indultak el, amelyeket, ha nem akadályoznak meg azonnal, akkor már azoknak kellene szégyenkezniük, akik betartják a törvényeket - tette hozzá a kormányfő.  

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter arról beszélt, hogy megújítják és modernizálják a kiképzés rendszerét. A külföldi missziókkal kapcsolatban a tárcavezető azt mondta, hogy a magyar katonák támogatása a legfontosabb, ezért először Afganisztánban fog tájékozódni a magyar katonák helyzetéről, majd az ottani tapasztalatok alapján hozzák majd meg a szükséges döntéseket.

- A jövőben kiemelt figyelmet fordítunk a katonacsaládok helyzetére, különösen az éles helyzetben szolgálatot teljesítők családjaira - tette hozzá a honvédelmi miniszter.  

Szincsák Gyula ügyvezető alelnöknek az eseményt követő fogadáson sikerült rövid megbeszéléseket folytatnia a honvédelmi miniszterrel, a parlamenti államtitkárral, a HM HVK leköszönő és új főnökével, valamint az MH ÖHP új vezetőjével és helyetteseivel is.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.