2018. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Feladatszabás a Parlamentben: Elégedetlen a miniszterelnök

Hosz  |  2010. 06. 09., 13:15

Elégedetlen a Magyar Honvédség hadrafoghatóságának színvonalával Orbán Viktor miniszterelnök. A Magyar Köztársaság Országgyűlésének kupolacsarnokában - június 9-én - tartott éves értékelő és feladatszabó állománygyűlésen részt vett Sólyom László köztársasági elnök, a miniszterelnök mellett beszédet mondott a tárcavezető, Hende Csaba is. Szakszervezetünk képviseletében Szincsák Gyula ügyvezető alelnök vett részt az eseményen...

- Az elmúlt időszakban az önérdek és a törvények megkerülése vált meghatározóvá, ennek véget kell vetni. Magyarország rendet akar, hiszen az emberek tudják, hogy ez garantálja a biztonságot és ez segíthet a nemzeti ügyek véghezvitelében. A mostani színvonal az Alkotmányt, illetve a NATO-t megalapozó washingtoni szerződést is sérti. A legfontosabb közügy a rend helyreállítása. De rendet és biztonságot csak egy erős ország képes biztosítani polgárai számára. Egy erős ország pedig nem képzelhető el hatékony és tekintélyes honvédség nélkül.

A törvényes rend helyreállítása és védelme kizárólag állami feladat jelent, ezért semmilyen félkatonai szervezetre, gárdára nincs szükség, viszont a hatékony rendőrségre és honvédségre igen, emellett meg kell szervezni a tartalékos állományt is. Amennyiben bármely félkatonai szervezetben részt vesz honvéd, az dezertőr magatartásnak minősül - többek között ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

Az eseményen megjelent Sólyom László köztársasági elnök is, aki ugyan beszédet nem mondott, de a kormányfővel és a honvédelmi miniszterrel együtt megköszönte a posztjukról távozó honvédségi vezetők eddigi munkáját, a most kinevezetteknek pedig helytállást és jó munkát kívánt.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a politika a hibás azért, mert nem akadályozta meg, sőt támogatta azokat a folyamatokat, melyek odavezettek, hogy Magyarországon mind a rendvédelem, mind a honvédelem területén is visszaélések voltak.

- Ma már állami hivatalokban is bünszövetkezetek müködtek, mert az önérdek és a törvények megkerülése volt a meghatározó. Az elmúlt nyolc évben olyan társadalmi folyamatok indultak el, amelyeket, ha nem akadályoznak meg azonnal, akkor már azoknak kellene szégyenkezniük, akik betartják a törvényeket - tette hozzá a kormányfő.  

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter arról beszélt, hogy megújítják és modernizálják a kiképzés rendszerét. A külföldi missziókkal kapcsolatban a tárcavezető azt mondta, hogy a magyar katonák támogatása a legfontosabb, ezért először Afganisztánban fog tájékozódni a magyar katonák helyzetéről, majd az ottani tapasztalatok alapján hozzák majd meg a szükséges döntéseket.

- A jövőben kiemelt figyelmet fordítunk a katonacsaládok helyzetére, különösen az éles helyzetben szolgálatot teljesítők családjaira - tette hozzá a honvédelmi miniszter.  

Szincsák Gyula ügyvezető alelnöknek az eseményt követő fogadáson sikerült rövid megbeszéléseket folytatnia a honvédelmi miniszterrel, a parlamenti államtitkárral, a HM HVK leköszönő és új főnökével, valamint az MH ÖHP új vezetőjével és helyetteseivel is.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.

  Háború Művészete magazin

Kína felfuttatta a korai előrejelző és légtérellenőrző (Airborne Early Warning and Control – AEW&C) repülőgépeinek gyártását. Ahogy azt egy kínai katonai repülés szakértő megállapította, ez az „alap repülőgép érettségének” egyik jele.