2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Feladatszabás a Parlamentben: Elégedetlen a miniszterelnök

Hosz  |  2010. 06. 09., 13:15

Elégedetlen a Magyar Honvédség hadrafoghatóságának színvonalával Orbán Viktor miniszterelnök. A Magyar Köztársaság Országgyűlésének kupolacsarnokában - június 9-én - tartott éves értékelő és feladatszabó állománygyűlésen részt vett Sólyom László köztársasági elnök, a miniszterelnök mellett beszédet mondott a tárcavezető, Hende Csaba is. Szakszervezetünk képviseletében Szincsák Gyula ügyvezető alelnök vett részt az eseményen...

- Az elmúlt időszakban az önérdek és a törvények megkerülése vált meghatározóvá, ennek véget kell vetni. Magyarország rendet akar, hiszen az emberek tudják, hogy ez garantálja a biztonságot és ez segíthet a nemzeti ügyek véghezvitelében. A mostani színvonal az Alkotmányt, illetve a NATO-t megalapozó washingtoni szerződést is sérti. A legfontosabb közügy a rend helyreállítása. De rendet és biztonságot csak egy erős ország képes biztosítani polgárai számára. Egy erős ország pedig nem képzelhető el hatékony és tekintélyes honvédség nélkül.

A törvényes rend helyreállítása és védelme kizárólag állami feladat jelent, ezért semmilyen félkatonai szervezetre, gárdára nincs szükség, viszont a hatékony rendőrségre és honvédségre igen, emellett meg kell szervezni a tartalékos állományt is. Amennyiben bármely félkatonai szervezetben részt vesz honvéd, az dezertőr magatartásnak minősül - többek között ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

Az eseményen megjelent Sólyom László köztársasági elnök is, aki ugyan beszédet nem mondott, de a kormányfővel és a honvédelmi miniszterrel együtt megköszönte a posztjukról távozó honvédségi vezetők eddigi munkáját, a most kinevezetteknek pedig helytállást és jó munkát kívánt.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a politika a hibás azért, mert nem akadályozta meg, sőt támogatta azokat a folyamatokat, melyek odavezettek, hogy Magyarországon mind a rendvédelem, mind a honvédelem területén is visszaélések voltak.

- Ma már állami hivatalokban is bünszövetkezetek müködtek, mert az önérdek és a törvények megkerülése volt a meghatározó. Az elmúlt nyolc évben olyan társadalmi folyamatok indultak el, amelyeket, ha nem akadályoznak meg azonnal, akkor már azoknak kellene szégyenkezniük, akik betartják a törvényeket - tette hozzá a kormányfő.  

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter arról beszélt, hogy megújítják és modernizálják a kiképzés rendszerét. A külföldi missziókkal kapcsolatban a tárcavezető azt mondta, hogy a magyar katonák támogatása a legfontosabb, ezért először Afganisztánban fog tájékozódni a magyar katonák helyzetéről, majd az ottani tapasztalatok alapján hozzák majd meg a szükséges döntéseket.

- A jövőben kiemelt figyelmet fordítunk a katonacsaládok helyzetére, különösen az éles helyzetben szolgálatot teljesítők családjaira - tette hozzá a honvédelmi miniszter.  

Szincsák Gyula ügyvezető alelnöknek az eseményt követő fogadáson sikerült rövid megbeszéléseket folytatnia a honvédelmi miniszterrel, a parlamenti államtitkárral, a HM HVK leköszönő és új főnökével, valamint az MH ÖHP új vezetőjével és helyetteseivel is.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.