2017. 11. 24. péntek
Emma
: 313 Ft   : 265 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Vizit a miniszternél

Hosz  |  2010. 06. 22., 14:50

Június 24-én fogadja dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter szakszervezetünk vezető tisztségviselőit - hangzott el az ügyvezetés június 22-i ülésén. Szincsák Gyula ügyvezető alelnök által vezetett értekezleten a június végi és a július eleji programokat és rendezvényeket is előkészítettük...

A 2010. június 15-i elnökségi ülésen meghatározott feladatok ismertetése során, aktuális tájékoztatójában Szincsák Gyula ügyvezető alelnök elmondta: több aktuális ügyben is döntött az elnökség. Eszerint a rendkívüli időjárás okozta katasztrófahelyzet miatt 2 millió forintot átad a Hosz a Katonákért Alapítványnak. Az ügyvezető alelnök azt kérte az ügyvivőktől és a képviseleti titkároktól, hogy minél gyorsabban juttassák el az információkat és segélykérelmeket az Alapítvány számára.

Az ügyvezető alelnök ezt követően az üdültetés helyzetéről, a békésszentandrási felújítási munkálatokról tájékoztatott. Szincsák Gyula szólt a könyvvizsgálói szakmai ellenőrzés szükségességéről is, majd az alapszervezeti- és önálló csoportvezetők számára – a kongresszus megrendezésével kapcsolatban – kiküldött levél tartalmáról informálta a jelenlévőket. 

Az aktualitásokkal kapcsolatban hozzátette, hogy reményeink szerint június 24-én fogadja a honvédelmi miniszter a Hosz vezető tisztségviselőit. Elhangzott az is, hogy a katonanői életmódnap megrendezése – az átköltözések és a személycserék miatt – őszre csúszott.

Arról is tájékoztatott, hogy december 31-ig meghosszabbították az Egység újság felelős szerkesztői és fotórovat-vezetői szerződését.

Ezt követően dr. Heiling Ottó alelnök és Czövek János főtitkár egészítette ki az ügyvezető alelnök által elmondottakat. Szó esett a Kálban tárolt inkurrens anyagokról, az egykori tarnamérai és cserkeszőlői pihenőhelyek felszerelési tárgyainak raktározásáról is.  

A főtitkár arról tájékoztatott, hogy lakóutánfutónk lakó kijelölési joga a Grell Norbert vezette alapszervezetet, illetve az Egység 2002 Kft.-ét illeti meg.

Czövek János arról is informálta a megjelent ügyvivőket és titkárokat, hogy a közeljövőben aktuális tájékoztatónkat fogunk tartani Hódmezővásárhelyen és Várpalotán. Majd arról beszélt, hogy - az elnökség döntése értelmében - 4 órás munkahelyeket állítottunk fel a hódmezővásárhelyi és a debreceni alapszervezetnél. 

Ezt követően az ügyvivők, titkárok előző ügyvezetés óta végzett tevékenységükről szóló, az ügyvezetést is érintő beszámolója hangzott el. Ekkor esett szó a logisztikai és a közigazgatási képviseleti irodák Honvéd utcába történő átköltöztetéséről is.

Dr. Kántor Raimund tagozattitkár arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy Oláh József, a nyugállományú tagozat alelnöke lemondott, pótlásáról a június 24-i tagozat-elnökségi ülésen döntenek.

A közeljövőben várható rendezvények előkészítését érintő napirendi téma során a szerződéses szekció június 23-i Küldöttgyüléséről, a június 24-26 közötti Szent László napi rendezvényekről, a június 26-án, az MH 1. Honvéd Tüzszerész és Hadihajós Ezrednél rendezendő nyílt napról, valamint a július 3-i, Cegléden és Tatabányán lebonyolítandó idei aquaparki rendezvényekről, illetve az azokon történő részvételről egyeztettek.

Az is elhangzott, hogy július 6-án, Bagon kerül sor Borka István alapító tagunk kopjafájának felavatására.

Az ülésen a július 13-i elnökségi ülés napirendi témáiról is megbeszélést folytattak.

 

Az ügyvezetés legközelebb július 8-án tart munakértekezletet.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 13., 15:21
Katonai tiszteletadás mellett adták át a kormányzati forrásból felújított első világháborús hadisírokat, illetve a Nagy Háború felújított emlékművét november 11-én, szombaton, Kiskunfélegyházán. Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, és Csányi József polgármester helyezték el az újjászentelt emlékműnél a tisztelet és az emlékezés koszorúit. A Honvédszakszervezet részéről Bali János Felügyelő Bizottsági tag vett részt a rendezvényen...
2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Sokan kétkedve fogadták az elmúlt időszakban egyre gyakrabban felbukkanó hírt, mely szerint több évnyi üresjárat után ismét feltámadhat a magyar harci helikopteres képesség a korábban leállított Mi-24-es flotta néhány példányának nagyjavításával.

  Háború Művészete magazin

Az elmúlt néhány esztendőben ismét felértékelődtek a hagyományos védelmi feladatokra optimalizált fegyverrendszerek, így az irányított páncéltörő rakéták. A NATO keleti szárnyának szinte minden országa komoly fejlesztésekbe fogott ezen a területen.