2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Vizit a miniszternél

Hosz  |  2010. 06. 22., 14:50

Június 24-én fogadja dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter szakszervezetünk vezető tisztségviselőit - hangzott el az ügyvezetés június 22-i ülésén. Szincsák Gyula ügyvezető alelnök által vezetett értekezleten a június végi és a július eleji programokat és rendezvényeket is előkészítettük...

A 2010. június 15-i elnökségi ülésen meghatározott feladatok ismertetése során, aktuális tájékoztatójában Szincsák Gyula ügyvezető alelnök elmondta: több aktuális ügyben is döntött az elnökség. Eszerint a rendkívüli időjárás okozta katasztrófahelyzet miatt 2 millió forintot átad a Hosz a Katonákért Alapítványnak. Az ügyvezető alelnök azt kérte az ügyvivőktől és a képviseleti titkároktól, hogy minél gyorsabban juttassák el az információkat és segélykérelmeket az Alapítvány számára.

Az ügyvezető alelnök ezt követően az üdültetés helyzetéről, a békésszentandrási felújítási munkálatokról tájékoztatott. Szincsák Gyula szólt a könyvvizsgálói szakmai ellenőrzés szükségességéről is, majd az alapszervezeti- és önálló csoportvezetők számára – a kongresszus megrendezésével kapcsolatban – kiküldött levél tartalmáról informálta a jelenlévőket. 

Az aktualitásokkal kapcsolatban hozzátette, hogy reményeink szerint június 24-én fogadja a honvédelmi miniszter a Hosz vezető tisztségviselőit. Elhangzott az is, hogy a katonanői életmódnap megrendezése – az átköltözések és a személycserék miatt – őszre csúszott.

Arról is tájékoztatott, hogy december 31-ig meghosszabbították az Egység újság felelős szerkesztői és fotórovat-vezetői szerződését.

Ezt követően dr. Heiling Ottó alelnök és Czövek János főtitkár egészítette ki az ügyvezető alelnök által elmondottakat. Szó esett a Kálban tárolt inkurrens anyagokról, az egykori tarnamérai és cserkeszőlői pihenőhelyek felszerelési tárgyainak raktározásáról is.  

A főtitkár arról tájékoztatott, hogy lakóutánfutónk lakó kijelölési joga a Grell Norbert vezette alapszervezetet, illetve az Egység 2002 Kft.-ét illeti meg.

Czövek János arról is informálta a megjelent ügyvivőket és titkárokat, hogy a közeljövőben aktuális tájékoztatónkat fogunk tartani Hódmezővásárhelyen és Várpalotán. Majd arról beszélt, hogy - az elnökség döntése értelmében - 4 órás munkahelyeket állítottunk fel a hódmezővásárhelyi és a debreceni alapszervezetnél. 

Ezt követően az ügyvivők, titkárok előző ügyvezetés óta végzett tevékenységükről szóló, az ügyvezetést is érintő beszámolója hangzott el. Ekkor esett szó a logisztikai és a közigazgatási képviseleti irodák Honvéd utcába történő átköltöztetéséről is.

Dr. Kántor Raimund tagozattitkár arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy Oláh József, a nyugállományú tagozat alelnöke lemondott, pótlásáról a június 24-i tagozat-elnökségi ülésen döntenek.

A közeljövőben várható rendezvények előkészítését érintő napirendi téma során a szerződéses szekció június 23-i Küldöttgyüléséről, a június 24-26 közötti Szent László napi rendezvényekről, a június 26-án, az MH 1. Honvéd Tüzszerész és Hadihajós Ezrednél rendezendő nyílt napról, valamint a július 3-i, Cegléden és Tatabányán lebonyolítandó idei aquaparki rendezvényekről, illetve az azokon történő részvételről egyeztettek.

Az is elhangzott, hogy július 6-án, Bagon kerül sor Borka István alapító tagunk kopjafájának felavatására.

Az ülésen a július 13-i elnökségi ülés napirendi témáiról is megbeszélést folytattak.

 

Az ügyvezetés legközelebb július 8-án tart munakértekezletet.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.