2018. 02. 19. hétfő
Zsuzsanna
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Vizit a miniszternél

Hosz  |  2010. 06. 22., 14:50

Június 24-én fogadja dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter szakszervezetünk vezető tisztségviselőit - hangzott el az ügyvezetés június 22-i ülésén. Szincsák Gyula ügyvezető alelnök által vezetett értekezleten a június végi és a július eleji programokat és rendezvényeket is előkészítettük...

A 2010. június 15-i elnökségi ülésen meghatározott feladatok ismertetése során, aktuális tájékoztatójában Szincsák Gyula ügyvezető alelnök elmondta: több aktuális ügyben is döntött az elnökség. Eszerint a rendkívüli időjárás okozta katasztrófahelyzet miatt 2 millió forintot átad a Hosz a Katonákért Alapítványnak. Az ügyvezető alelnök azt kérte az ügyvivőktől és a képviseleti titkároktól, hogy minél gyorsabban juttassák el az információkat és segélykérelmeket az Alapítvány számára.

Az ügyvezető alelnök ezt követően az üdültetés helyzetéről, a békésszentandrási felújítási munkálatokról tájékoztatott. Szincsák Gyula szólt a könyvvizsgálói szakmai ellenőrzés szükségességéről is, majd az alapszervezeti- és önálló csoportvezetők számára – a kongresszus megrendezésével kapcsolatban – kiküldött levél tartalmáról informálta a jelenlévőket. 

Az aktualitásokkal kapcsolatban hozzátette, hogy reményeink szerint június 24-én fogadja a honvédelmi miniszter a Hosz vezető tisztségviselőit. Elhangzott az is, hogy a katonanői életmódnap megrendezése – az átköltözések és a személycserék miatt – őszre csúszott.

Arról is tájékoztatott, hogy december 31-ig meghosszabbították az Egység újság felelős szerkesztői és fotórovat-vezetői szerződését.

Ezt követően dr. Heiling Ottó alelnök és Czövek János főtitkár egészítette ki az ügyvezető alelnök által elmondottakat. Szó esett a Kálban tárolt inkurrens anyagokról, az egykori tarnamérai és cserkeszőlői pihenőhelyek felszerelési tárgyainak raktározásáról is.  

A főtitkár arról tájékoztatott, hogy lakóutánfutónk lakó kijelölési joga a Grell Norbert vezette alapszervezetet, illetve az Egység 2002 Kft.-ét illeti meg.

Czövek János arról is informálta a megjelent ügyvivőket és titkárokat, hogy a közeljövőben aktuális tájékoztatónkat fogunk tartani Hódmezővásárhelyen és Várpalotán. Majd arról beszélt, hogy - az elnökség döntése értelmében - 4 órás munkahelyeket állítottunk fel a hódmezővásárhelyi és a debreceni alapszervezetnél. 

Ezt követően az ügyvivők, titkárok előző ügyvezetés óta végzett tevékenységükről szóló, az ügyvezetést is érintő beszámolója hangzott el. Ekkor esett szó a logisztikai és a közigazgatási képviseleti irodák Honvéd utcába történő átköltöztetéséről is.

Dr. Kántor Raimund tagozattitkár arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy Oláh József, a nyugállományú tagozat alelnöke lemondott, pótlásáról a június 24-i tagozat-elnökségi ülésen döntenek.

A közeljövőben várható rendezvények előkészítését érintő napirendi téma során a szerződéses szekció június 23-i Küldöttgyüléséről, a június 24-26 közötti Szent László napi rendezvényekről, a június 26-án, az MH 1. Honvéd Tüzszerész és Hadihajós Ezrednél rendezendő nyílt napról, valamint a július 3-i, Cegléden és Tatabányán lebonyolítandó idei aquaparki rendezvényekről, illetve az azokon történő részvételről egyeztettek.

Az is elhangzott, hogy július 6-án, Bagon kerül sor Borka István alapító tagunk kopjafájának felavatására.

Az ülésen a július 13-i elnökségi ülés napirendi témáiról is megbeszélést folytattak.

 

Az ügyvezetés legközelebb július 8-án tart munakértekezletet.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

2017. november 15. óta Szilágyi Zsolt Lajos alezredes az MH 1. Honvéd Tűzszerész- és Hadihajós Ezred parancsnoka. A főtiszt – kisebb-nagyobb megszakításokkal – 1993 óta szolgál az alakulatnál, korábban az ezred hadihajós parancsnokhelyettese volt.