2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Küldöttgyűlés a szerződéses szekciónál: Szijártó Zsolt az új elnök

Hosz  |  2010. 06. 23., 13:39

A határozatképesség megállapítása után Biri Viktor szekcióelnök köszöntötte a megjelent alapszervezetek képviselőit, majd a levezető elnök és a jegyzőkönyvvezető megválasztása után Szincsák Gyula tájékoztatója hangzott el. Az ügyvezető alelnök aláhúzta, hogy a honvédelmi miniszterrel való találkozója során kiemelten kíván szólni a szerződéses katonákat érintő, megoldandó problémákról. A Küldöttgyűlés tisztújítást is végrehajtott: az új szekcióelnök Szijártó Zsolt kecskeméti alapszervezeti vezető lett, az alelnöki feladatokat pedig Biri Viktor látja majd el... 

Az ügyvezető alelnök hangsúlyozta: az új kormány megalakulásával kicserélődött a Honvédelmi Minisztérium politikai és katonai vezetése.

Miután arról informálta a szerződéses szekciót, hogy – a kölcsönös szimpátia és bizalomkeresés, illetve az érdekegyeztetés újbóli beindítása érdekében - dr. Hende Csaba június 24-én fogadja a Hosz vezetését, arról beszélt, hogy milyen főbb szempontok mentén kellene a jövőben képviselni a katonák érdekeit. Elmondta, hogy az illetmények mielőbbi rendezése, a Hjt. módosítása mellett a szerződéses állomány jövőképe is az egyik legfontosabb kérdés.

Aláhúzta, hogy a találkozón átadja a miniszternek a szakszervezet által összeállított takarékossági és forráskeresési csomagot. Emellett a szerződés-hosszabbítási díjról, a civil munkaerő-piacra történő visszailleszkedés hatékony módszereiről, valamint a jogszabályi háttérről is tárgyalni szeretne a honvédelmi tárca új irányítójával. Hozzátette: Minél hamarabb meg kell találni azokat a belső hangsúly-eltolódásokat, amelyek a kor színvonalának megfelelő ellátást és felszerelést biztosítanak a Magyar Honvédség katonái számára. Kánaánra azonban senki ne gondoljon!

A szakszervezetről szólva elmondta, hogy az elmúlt időszak nagyon zajosra sikerült, ami egyáltalán nem segítette a hatékony érdekvédelmi, érdekképviseleti munkát. Hozzátette: kongresszusra készülünk, ezért megalakítottuk az előkészítő munkabizottságokat. A külső körülmények folyamatosan változnak, ezért az elnökség nevében – az alapszervezeti- és csoportvezetőknek kiküldött – levél fogadtatásának és a kialakítandó többségi vélemény függvényében döntjük el lesz-e ősszel rendkívüli tisztújító kongresszus.

Ezt követően a szekció kérdéseire válaszolt az ügyvezető alelnök.

A tisztújítást követően csere történt a szekcióelnökség vezetésében: Szijártó Zsolt lett az új szekcióelnök, míg Biri Viktort az alelnöki feladatok ellátásával bízták meg.

Az új szekcióelnök miután megköszönte a bizalmat, elmondta, hogy nagy megtiszteltetés az immár 6000 szerződéses katonát képviselő szekció élén tevékenykedni. Ő ezt még 2-3 évig tervezi. A szekcióelnökség tagjai Pap Viktória (Szolnok), Farkas Diána (Kaposvár), Rácz Sándor (Hódmezővásárhely), Horkainé Bozzay Renáta (Pápa), Justin János (Veszprém), Csontos László (Kecskemét), Holcz János (székesfehérvár) lettek. Gratulálunk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.