2017. 12. 11. hétfő
Árpád
: 314 Ft   : 266 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Küldöttgyűlés a szerződéses szekciónál: Szijártó Zsolt az új elnök

Hosz  |  2010. 06. 23., 13:39

A határozatképesség megállapítása után Biri Viktor szekcióelnök köszöntötte a megjelent alapszervezetek képviselőit, majd a levezető elnök és a jegyzőkönyvvezető megválasztása után Szincsák Gyula tájékoztatója hangzott el. Az ügyvezető alelnök aláhúzta, hogy a honvédelmi miniszterrel való találkozója során kiemelten kíván szólni a szerződéses katonákat érintő, megoldandó problémákról. A Küldöttgyűlés tisztújítást is végrehajtott: az új szekcióelnök Szijártó Zsolt kecskeméti alapszervezeti vezető lett, az alelnöki feladatokat pedig Biri Viktor látja majd el... 

Az ügyvezető alelnök hangsúlyozta: az új kormány megalakulásával kicserélődött a Honvédelmi Minisztérium politikai és katonai vezetése.

Miután arról informálta a szerződéses szekciót, hogy – a kölcsönös szimpátia és bizalomkeresés, illetve az érdekegyeztetés újbóli beindítása érdekében - dr. Hende Csaba június 24-én fogadja a Hosz vezetését, arról beszélt, hogy milyen főbb szempontok mentén kellene a jövőben képviselni a katonák érdekeit. Elmondta, hogy az illetmények mielőbbi rendezése, a Hjt. módosítása mellett a szerződéses állomány jövőképe is az egyik legfontosabb kérdés.

Aláhúzta, hogy a találkozón átadja a miniszternek a szakszervezet által összeállított takarékossági és forráskeresési csomagot. Emellett a szerződés-hosszabbítási díjról, a civil munkaerő-piacra történő visszailleszkedés hatékony módszereiről, valamint a jogszabályi háttérről is tárgyalni szeretne a honvédelmi tárca új irányítójával. Hozzátette: Minél hamarabb meg kell találni azokat a belső hangsúly-eltolódásokat, amelyek a kor színvonalának megfelelő ellátást és felszerelést biztosítanak a Magyar Honvédség katonái számára. Kánaánra azonban senki ne gondoljon!

A szakszervezetről szólva elmondta, hogy az elmúlt időszak nagyon zajosra sikerült, ami egyáltalán nem segítette a hatékony érdekvédelmi, érdekképviseleti munkát. Hozzátette: kongresszusra készülünk, ezért megalakítottuk az előkészítő munkabizottságokat. A külső körülmények folyamatosan változnak, ezért az elnökség nevében – az alapszervezeti- és csoportvezetőknek kiküldött – levél fogadtatásának és a kialakítandó többségi vélemény függvényében döntjük el lesz-e ősszel rendkívüli tisztújító kongresszus.

Ezt követően a szekció kérdéseire válaszolt az ügyvezető alelnök.

A tisztújítást követően csere történt a szekcióelnökség vezetésében: Szijártó Zsolt lett az új szekcióelnök, míg Biri Viktort az alelnöki feladatok ellátásával bízták meg.

Az új szekcióelnök miután megköszönte a bizalmat, elmondta, hogy nagy megtiszteltetés az immár 6000 szerződéses katonát képviselő szekció élén tevékenykedni. Ő ezt még 2-3 évig tervezi. A szekcióelnökség tagjai Pap Viktória (Szolnok), Farkas Diána (Kaposvár), Rácz Sándor (Hódmezővásárhely), Horkainé Bozzay Renáta (Pápa), Justin János (Veszprém), Csontos László (Kecskemét), Holcz János (székesfehérvár) lettek. Gratulálunk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 20., 13:59
Még Karácsony előtt a teljes személyi állomány egységesen 45.000 forint utalványban részesül. A honvédelmi miniszter és az érdekképviseleti szervezetek között 2017. november 20-án megállapodás került aláírásra „a Magyar Honvédség személyi állománya 2018. évi egyes illetményjellegű és illetményen kívüli juttatásairól”.
2017. 10. 13., 11:33
A Honvédszakszervezet hagyományaihoz híven ez év végén 2017. december 09-én 15 órai kezdettel ismét megrendezi a Fővárosi Nagycirkuszban tartandó rendezvényét megköszönve ezzel Tagjainknak az egész éves munkát…
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017. 11. 28., 12:31
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A megújult szabályoknak köszönhetően minden eddiginél eseménydúsabbnak ígérkezik a Red Bull Air Race 2018-as versenysorozata Master és Challenger kategóriában egyaránt.

  Háború Művészete magazin

Új segítőkre lelt a Kecskeméti Szent László Lions Club a Durgó Tamás őrnagy vezette Bács-Kiskun megyei toborzó iroda katonái személyében, hisz mostantól több esetben közös programokon fognak együtt jótékonykodni.