2018. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Küldöttgyűlés a szerződéses szekciónál: Szijártó Zsolt az új elnök

Hosz  |  2010. 06. 23., 13:39

A határozatképesség megállapítása után Biri Viktor szekcióelnök köszöntötte a megjelent alapszervezetek képviselőit, majd a levezető elnök és a jegyzőkönyvvezető megválasztása után Szincsák Gyula tájékoztatója hangzott el. Az ügyvezető alelnök aláhúzta, hogy a honvédelmi miniszterrel való találkozója során kiemelten kíván szólni a szerződéses katonákat érintő, megoldandó problémákról. A Küldöttgyűlés tisztújítást is végrehajtott: az új szekcióelnök Szijártó Zsolt kecskeméti alapszervezeti vezető lett, az alelnöki feladatokat pedig Biri Viktor látja majd el... 

Az ügyvezető alelnök hangsúlyozta: az új kormány megalakulásával kicserélődött a Honvédelmi Minisztérium politikai és katonai vezetése.

Miután arról informálta a szerződéses szekciót, hogy – a kölcsönös szimpátia és bizalomkeresés, illetve az érdekegyeztetés újbóli beindítása érdekében - dr. Hende Csaba június 24-én fogadja a Hosz vezetését, arról beszélt, hogy milyen főbb szempontok mentén kellene a jövőben képviselni a katonák érdekeit. Elmondta, hogy az illetmények mielőbbi rendezése, a Hjt. módosítása mellett a szerződéses állomány jövőképe is az egyik legfontosabb kérdés.

Aláhúzta, hogy a találkozón átadja a miniszternek a szakszervezet által összeállított takarékossági és forráskeresési csomagot. Emellett a szerződés-hosszabbítási díjról, a civil munkaerő-piacra történő visszailleszkedés hatékony módszereiről, valamint a jogszabályi háttérről is tárgyalni szeretne a honvédelmi tárca új irányítójával. Hozzátette: Minél hamarabb meg kell találni azokat a belső hangsúly-eltolódásokat, amelyek a kor színvonalának megfelelő ellátást és felszerelést biztosítanak a Magyar Honvédség katonái számára. Kánaánra azonban senki ne gondoljon!

A szakszervezetről szólva elmondta, hogy az elmúlt időszak nagyon zajosra sikerült, ami egyáltalán nem segítette a hatékony érdekvédelmi, érdekképviseleti munkát. Hozzátette: kongresszusra készülünk, ezért megalakítottuk az előkészítő munkabizottságokat. A külső körülmények folyamatosan változnak, ezért az elnökség nevében – az alapszervezeti- és csoportvezetőknek kiküldött – levél fogadtatásának és a kialakítandó többségi vélemény függvényében döntjük el lesz-e ősszel rendkívüli tisztújító kongresszus.

Ezt követően a szekció kérdéseire válaszolt az ügyvezető alelnök.

A tisztújítást követően csere történt a szekcióelnökség vezetésében: Szijártó Zsolt lett az új szekcióelnök, míg Biri Viktort az alelnöki feladatok ellátásával bízták meg.

Az új szekcióelnök miután megköszönte a bizalmat, elmondta, hogy nagy megtiszteltetés az immár 6000 szerződéses katonát képviselő szekció élén tevékenykedni. Ő ezt még 2-3 évig tervezi. A szekcióelnökség tagjai Pap Viktória (Szolnok), Farkas Diána (Kaposvár), Rácz Sándor (Hódmezővásárhely), Horkainé Bozzay Renáta (Pápa), Justin János (Veszprém), Csontos László (Kecskemét), Holcz János (székesfehérvár) lettek. Gratulálunk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.

  Háború Művészete magazin

Kína felfuttatta a korai előrejelző és légtérellenőrző (Airborne Early Warning and Control – AEW&C) repülőgépeinek gyártását. Ahogy azt egy kínai katonai repülés szakértő megállapította, ez az „alap repülőgép érettségének” egyik jele.