2017. 12. 11. hétfő
Árpád
: 314 Ft   : 266 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kétoldalú és kölcsönös

Hosz  |  2010. 06. 30., 21:31

Szakszervezetünk vezető tisztségviselőivel, Szincsák Gyula ügyvezető alelnökkel és dr. Heiling Ottó alelnökkel folytatott megbeszélést - június 30-án - Benkő Tibor altábornagy. A HM Honvéd Vezérkar főnöke az egyeztetésen hangsúlyozta: kétoldalú és tovább folytatódó kölcsönös együttműködést szeretne a következő időszakban megvalósítani. Az elképzelést üdvözlő vezetőink több mint egy órás egyeztetést folytattak az első számú katonai vezetővel...

A megbeszélésen - vezető tisztségviselőink kezdeményezésére - szó esett az MH Támogató Dandár Zách utcai objektumában funkcionáló katonai szervezetek elköltöztetéséről, illetve annak következményeiről, a Honvédelmi Törvény és a Hjt. várható módosításáról, az alacsony keresetü szerződéses katonák illetményemelésének szükségességéről, a katonák szolgálati- élet- és munkakörülményeinek javításáról, a napokban feloldott létszámstopról, az augusztusi repülőnapról, valamint az előmeneteli- és illetményrendszer átalakításáról is. Itt azt kérte szakszervezetünk, hogy a Hosz is szeretne részt venni a kidolgozást végző csoportok munkájában. A katonanői szekciónk és az MH Katonanői Bizottsága elmaradt rendezvényével kapcsolatban elhangzott, hogy az őszi megrendezést támogatni fogja a HM HVK főnöke, viszont némilegmás formában és más üzenettel, fő mottóval jobbnak tartaná.

Benkő altábornagy - szakszervezetünk vezetői által megfogalmazott témakörökre reagálva - elmondta, hogy az új helyre költözött katonai szervezetek számára mindenhol igyekeznek megfelelő körülményeket biztosítani, azt is hangsúlyozta, hogy a HM háttérintézményeinél és a HM HVK-nál várható lényeges átszervezés. Ezt pedig az a törekvés irányítja, miszerint - a jövőben - minden katona a vezérkar főnöknek legyen alárendelve. Ahol nem katonai feladatokat kell ellátni, ott nem kell katonáknak szolgálniuk. Csak akkor tudok minden katona cselekedetéért felelősséget vállalni, ha minden katona az énalárendeltségemben teljesít szolgálatot - tette hozzá.

A ZMNE-vel kapcsolatban elmondta: a tisztképzés gyakorlatában is meghatározó szerepe lesz majd a vezérkarnak. Benkő tábornok hozzátette: a létszámstop feloldása után a parancsnokok már újra élhetnek a munkaerő-felvétel lehetőségével.

A vezérkar által a katonacsaládok találkozójára szánt - egyedül általa felajánlott - pénzt a repülőnapon úgy használják fel, hogy korlátozott számban, de kedvezményes belépést biztosítanak a katonacsaládoknak és családonként egy-két gyermeknek - mondta az augusztusi katonai rendezvényről Benkő tábornok.

Szakszervezeti vezetőink azt is megtudták a vezérkar főnökétől, hogy nem lesz leszervezés, mindenkinek megmarad a munkahelye. Az alacsony illetményü szerződéses katonák helyzetével kapcsolatban kijelentette: tisztában vagyok vele, hogy az adójogszabályok tervezett változása /egykulcsos SZJA, adójóváírás megszünése stb./ az alacsony jövedelmü - de nem csak a szerződéses - katonák számára nemlesz előnyös, ezért a probléma kezelésére hamarosan előállok az elképzelésemmel.

A megbeszélés fontos üzenete volt, hogy Benkő Tibor nem jelölt ki a HM HVK és a Hosz között külön kapcsolattartót. A vezérkar főnöke - mint mondta - amennyiben megkeressük, a lehető legrövidebb időn belül megtalálja a lehetőséget, hogy szakszervezetünk rendelkezésére álljon. A HM HVK főnöke nyomatékosította, hogy a kétoldalú és kölcsönös együttmüködés híve.

A megbeszélésen részt vett Sajner Gyula ezredes, a HM HVK titkárságának kommunikációs vezetője is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 10. 13., 11:33
A Honvédszakszervezet hagyományaihoz híven ez év végén 2017. december 09-én 15 órai kezdettel ismét megrendezi a Fővárosi Nagycirkuszban tartandó rendezvényét megköszönve ezzel Tagjainknak az egész éves munkát…
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017. 11. 28., 12:31
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
2017-11-22 11:05:03
2017.12.31-ig érvényes Vodafone Flotta promóció keretében kedvező, kamatmentes készülék részletfizetési lehetőségekkel és korlátlan belföldi és EU-n belüli beszélgetéssel készülnek az ünnepekre.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A megújult szabályoknak köszönhetően minden eddiginél eseménydúsabbnak ígérkezik a Red Bull Air Race 2018-as versenysorozata Master és Challenger kategóriában egyaránt.

  Háború Művészete magazin

Új segítőkre lelt a Kecskeméti Szent László Lions Club a Durgó Tamás őrnagy vezette Bács-Kiskun megyei toborzó iroda katonái személyében, hisz mostantól több esetben közös programokon fognak együtt jótékonykodni.