2018. 02. 18.
Bernadett
: 311 Ft   : 248 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kétoldalú és kölcsönös

Hosz  |  2010. 06. 30., 21:31

Szakszervezetünk vezető tisztségviselőivel, Szincsák Gyula ügyvezető alelnökkel és dr. Heiling Ottó alelnökkel folytatott megbeszélést - június 30-án - Benkő Tibor altábornagy. A HM Honvéd Vezérkar főnöke az egyeztetésen hangsúlyozta: kétoldalú és tovább folytatódó kölcsönös együttműködést szeretne a következő időszakban megvalósítani. Az elképzelést üdvözlő vezetőink több mint egy órás egyeztetést folytattak az első számú katonai vezetővel...

A megbeszélésen - vezető tisztségviselőink kezdeményezésére - szó esett az MH Támogató Dandár Zách utcai objektumában funkcionáló katonai szervezetek elköltöztetéséről, illetve annak következményeiről, a Honvédelmi Törvény és a Hjt. várható módosításáról, az alacsony keresetü szerződéses katonák illetményemelésének szükségességéről, a katonák szolgálati- élet- és munkakörülményeinek javításáról, a napokban feloldott létszámstopról, az augusztusi repülőnapról, valamint az előmeneteli- és illetményrendszer átalakításáról is. Itt azt kérte szakszervezetünk, hogy a Hosz is szeretne részt venni a kidolgozást végző csoportok munkájában. A katonanői szekciónk és az MH Katonanői Bizottsága elmaradt rendezvényével kapcsolatban elhangzott, hogy az őszi megrendezést támogatni fogja a HM HVK főnöke, viszont némilegmás formában és más üzenettel, fő mottóval jobbnak tartaná.

Benkő altábornagy - szakszervezetünk vezetői által megfogalmazott témakörökre reagálva - elmondta, hogy az új helyre költözött katonai szervezetek számára mindenhol igyekeznek megfelelő körülményeket biztosítani, azt is hangsúlyozta, hogy a HM háttérintézményeinél és a HM HVK-nál várható lényeges átszervezés. Ezt pedig az a törekvés irányítja, miszerint - a jövőben - minden katona a vezérkar főnöknek legyen alárendelve. Ahol nem katonai feladatokat kell ellátni, ott nem kell katonáknak szolgálniuk. Csak akkor tudok minden katona cselekedetéért felelősséget vállalni, ha minden katona az énalárendeltségemben teljesít szolgálatot - tette hozzá.

A ZMNE-vel kapcsolatban elmondta: a tisztképzés gyakorlatában is meghatározó szerepe lesz majd a vezérkarnak. Benkő tábornok hozzátette: a létszámstop feloldása után a parancsnokok már újra élhetnek a munkaerő-felvétel lehetőségével.

A vezérkar által a katonacsaládok találkozójára szánt - egyedül általa felajánlott - pénzt a repülőnapon úgy használják fel, hogy korlátozott számban, de kedvezményes belépést biztosítanak a katonacsaládoknak és családonként egy-két gyermeknek - mondta az augusztusi katonai rendezvényről Benkő tábornok.

Szakszervezeti vezetőink azt is megtudták a vezérkar főnökétől, hogy nem lesz leszervezés, mindenkinek megmarad a munkahelye. Az alacsony illetményü szerződéses katonák helyzetével kapcsolatban kijelentette: tisztában vagyok vele, hogy az adójogszabályok tervezett változása /egykulcsos SZJA, adójóváírás megszünése stb./ az alacsony jövedelmü - de nem csak a szerződéses - katonák számára nemlesz előnyös, ezért a probléma kezelésére hamarosan előállok az elképzelésemmel.

A megbeszélés fontos üzenete volt, hogy Benkő Tibor nem jelölt ki a HM HVK és a Hosz között külön kapcsolattartót. A vezérkar főnöke - mint mondta - amennyiben megkeressük, a lehető legrövidebb időn belül megtalálja a lehetőséget, hogy szakszervezetünk rendelkezésére álljon. A HM HVK főnöke nyomatékosította, hogy a kétoldalú és kölcsönös együttmüködés híve.

A megbeszélésen részt vett Sajner Gyula ezredes, a HM HVK titkárságának kommunikációs vezetője is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.