2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

FRDÉSZ: Össze kell fogni!

Hosz  |  2010. 07. 06., 16:01

Az FRDÉSZ elnökségének július 6-i ülésén az aktuális ügyek megtárgyalása mellett a Hszt., Hjt. módosításával kapcsolatos munkacsoportok tevékenységéről, valamint a témában felmerült javaslatokról egyeztettek. Az ülésen Kónya Péter FRDÉSZ elnök azt javasolta, hogy a szövetség - az aktuális ügyek közös megtárgyalására - hívja össze a fegyveres és rendvédelmi szféra valamennyi szakszervezetét. Az eseményen szakszervezetünket dr. Heiling Ottó alelnök képviselte…

Az aktuális ügyek megtárgyalása során Kónya Péter tájékoztatást adott a kormánytisztviselők jogállásáról szóló Alkotmánybírósági beadvánnyal kapcsolatban. Az AB beadványt honlapunkon is elolvashatják - a szerk. 

Ennek ügyében a múlt héten sajtótájékoztatót is tartottunk már, de kezdeményeztük az OKÉT oldal összehívását is - tette hozzá az FRDÉSZ elnöke. 

Ezt követően a Hszt., Hjt. módosítással kapcsolatos munkacsoportok munkájáról szóló tájékoztatás hangzott el, majd - a közeli napokban folytatódó egyeztetések miatt - a képviselt álláspontokat beszélték meg. Ragaszkodunk ahhoz, hogy egységesen képviseljük a SZÉF-en az álláspontjainkat - mondta Kónya Péter FRDÉSZ elnök. A szakszervezeti szövetség elnöke azt is javasolta, hogy Orbán Viktornak levelet ír a SZÉF összehívása ügyében.

Azt is javasolta, hogy valamennyi olyan szakszervezetet – a nem reprezentatívakat is, - amelyek a fegyveres és rendvédelmi szférában müködnek, hívja össze egy közös tanácskozásra az FRDÉSZ. Kónya Péter a javaslat indoklása során elmondta, hogy ebben a helyzetben minden erővel össze kell fogni, az FRDÉSZ-nek pedig kezdeményező szerepet kell vállalnia. A tervek szerint július végén lesz a szakszervezetek közötti egyeztetés.

Az egyebek napirendi téma során a nyári szakszervezeti rendezvényekről egyeztettek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.