2024. 02. 25.
Géza
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

FRDÉSZ: Össze kell fogni!

Hosz  |  2010. 07. 06., 16:01

Az FRDÉSZ elnökségének július 6-i ülésén az aktuális ügyek megtárgyalása mellett a Hszt., Hjt. módosításával kapcsolatos munkacsoportok tevékenységéről, valamint a témában felmerült javaslatokról egyeztettek. Az ülésen Kónya Péter FRDÉSZ elnök azt javasolta, hogy a szövetség - az aktuális ügyek közös megtárgyalására - hívja össze a fegyveres és rendvédelmi szféra valamennyi szakszervezetét. Az eseményen szakszervezetünket dr. Heiling Ottó alelnök képviselte…

Az aktuális ügyek megtárgyalása során Kónya Péter tájékoztatást adott a kormánytisztviselők jogállásáról szóló Alkotmánybírósági beadvánnyal kapcsolatban. Az AB beadványt honlapunkon is elolvashatják - a szerk. 

Ennek ügyében a múlt héten sajtótájékoztatót is tartottunk már, de kezdeményeztük az OKÉT oldal összehívását is - tette hozzá az FRDÉSZ elnöke. 

Ezt követően a Hszt., Hjt. módosítással kapcsolatos munkacsoportok munkájáról szóló tájékoztatás hangzott el, majd - a közeli napokban folytatódó egyeztetések miatt - a képviselt álláspontokat beszélték meg. Ragaszkodunk ahhoz, hogy egységesen képviseljük a SZÉF-en az álláspontjainkat - mondta Kónya Péter FRDÉSZ elnök. A szakszervezeti szövetség elnöke azt is javasolta, hogy Orbán Viktornak levelet ír a SZÉF összehívása ügyében.

Azt is javasolta, hogy valamennyi olyan szakszervezetet – a nem reprezentatívakat is, - amelyek a fegyveres és rendvédelmi szférában müködnek, hívja össze egy közös tanácskozásra az FRDÉSZ. Kónya Péter a javaslat indoklása során elmondta, hogy ebben a helyzetben minden erővel össze kell fogni, az FRDÉSZ-nek pedig kezdeményező szerepet kell vállalnia. A tervek szerint július végén lesz a szakszervezetek közötti egyeztetés.

Az egyebek napirendi téma során a nyári szakszervezeti rendezvényekről egyeztettek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.