2018. 02. 19. hétfő
Zsuzsanna
: 311 Ft   : 248 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

FRDÉSZ: Össze kell fogni!

Hosz  |  2010. 07. 06., 16:01

Az FRDÉSZ elnökségének július 6-i ülésén az aktuális ügyek megtárgyalása mellett a Hszt., Hjt. módosításával kapcsolatos munkacsoportok tevékenységéről, valamint a témában felmerült javaslatokról egyeztettek. Az ülésen Kónya Péter FRDÉSZ elnök azt javasolta, hogy a szövetség - az aktuális ügyek közös megtárgyalására - hívja össze a fegyveres és rendvédelmi szféra valamennyi szakszervezetét. Az eseményen szakszervezetünket dr. Heiling Ottó alelnök képviselte…

Az aktuális ügyek megtárgyalása során Kónya Péter tájékoztatást adott a kormánytisztviselők jogállásáról szóló Alkotmánybírósági beadvánnyal kapcsolatban. Az AB beadványt honlapunkon is elolvashatják - a szerk. 

Ennek ügyében a múlt héten sajtótájékoztatót is tartottunk már, de kezdeményeztük az OKÉT oldal összehívását is - tette hozzá az FRDÉSZ elnöke. 

Ezt követően a Hszt., Hjt. módosítással kapcsolatos munkacsoportok munkájáról szóló tájékoztatás hangzott el, majd - a közeli napokban folytatódó egyeztetések miatt - a képviselt álláspontokat beszélték meg. Ragaszkodunk ahhoz, hogy egységesen képviseljük a SZÉF-en az álláspontjainkat - mondta Kónya Péter FRDÉSZ elnök. A szakszervezeti szövetség elnöke azt is javasolta, hogy Orbán Viktornak levelet ír a SZÉF összehívása ügyében.

Azt is javasolta, hogy valamennyi olyan szakszervezetet – a nem reprezentatívakat is, - amelyek a fegyveres és rendvédelmi szférában müködnek, hívja össze egy közös tanácskozásra az FRDÉSZ. Kónya Péter a javaslat indoklása során elmondta, hogy ebben a helyzetben minden erővel össze kell fogni, az FRDÉSZ-nek pedig kezdeményező szerepet kell vállalnia. A tervek szerint július végén lesz a szakszervezetek közötti egyeztetés.

Az egyebek napirendi téma során a nyári szakszervezeti rendezvényekről egyeztettek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.