2024. 06. 19. szerda
Gyárfás
: 396 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

FRDÉSZ: Össze kell fogni!

Hosz  |  2010. 07. 06., 16:01

Az FRDÉSZ elnökségének július 6-i ülésén az aktuális ügyek megtárgyalása mellett a Hszt., Hjt. módosításával kapcsolatos munkacsoportok tevékenységéről, valamint a témában felmerült javaslatokról egyeztettek. Az ülésen Kónya Péter FRDÉSZ elnök azt javasolta, hogy a szövetség - az aktuális ügyek közös megtárgyalására - hívja össze a fegyveres és rendvédelmi szféra valamennyi szakszervezetét. Az eseményen szakszervezetünket dr. Heiling Ottó alelnök képviselte…

Az aktuális ügyek megtárgyalása során Kónya Péter tájékoztatást adott a kormánytisztviselők jogállásáról szóló Alkotmánybírósági beadvánnyal kapcsolatban. Az AB beadványt honlapunkon is elolvashatják - a szerk. 

Ennek ügyében a múlt héten sajtótájékoztatót is tartottunk már, de kezdeményeztük az OKÉT oldal összehívását is - tette hozzá az FRDÉSZ elnöke. 

Ezt követően a Hszt., Hjt. módosítással kapcsolatos munkacsoportok munkájáról szóló tájékoztatás hangzott el, majd - a közeli napokban folytatódó egyeztetések miatt - a képviselt álláspontokat beszélték meg. Ragaszkodunk ahhoz, hogy egységesen képviseljük a SZÉF-en az álláspontjainkat - mondta Kónya Péter FRDÉSZ elnök. A szakszervezeti szövetség elnöke azt is javasolta, hogy Orbán Viktornak levelet ír a SZÉF összehívása ügyében.

Azt is javasolta, hogy valamennyi olyan szakszervezetet – a nem reprezentatívakat is, - amelyek a fegyveres és rendvédelmi szférában müködnek, hívja össze egy közös tanácskozásra az FRDÉSZ. Kónya Péter a javaslat indoklása során elmondta, hogy ebben a helyzetben minden erővel össze kell fogni, az FRDÉSZ-nek pedig kezdeményező szerepet kell vállalnia. A tervek szerint július végén lesz a szakszervezetek közötti egyeztetés.

Az egyebek napirendi téma során a nyári szakszervezeti rendezvényekről egyeztettek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legfrissebb információk szerint Svédország - a légierő modernizációs folyamatának részeként - már 2024 vége előtt dönthet a kiöregedő Lockheed Martin C-130H szállító repülőgép flottájuk cseréjéről.

  Háború Művészete magazin

„Szeretem, megvédem!" mottóval indít toborzókampányt a területvédelmi ezredekbe a Magyar Honvédség - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a kampány megnyitóján június 17-én, hétfőn, Budapesten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.