2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az érdekegyeztetés jövője

Hosz  |  2010. 07. 09., 20:47

Nem lesz könnyű a következő időszak - mondta Szincsák Gyula az érdekegyeztetés jövőjére utalva az ügyvezetés július 8-i ülésén. Az ügyvezető alelnök arról is beszélt, hogy a Hosz vezetői a közeli napokban találkozni fognak az érdekegyeztetésért felelős dr. Simicskó István államtitkárral. A munkaértekezleten a vezető tisztségviselők mellett az ügyvivők, a képviseleti titkárok és az Egység 2002 Kft. szolgáltatás- és tagszervezője vett részt... 

Az ülés elején, a közeljövőben várható rendezvények, valamint a hozzájuk kapcsolódó képviselői és szakelőadói igényekről szóló napirendi téma során elhangzott, hogy július 10-én szakszervezeti családi nap lesz Szolnokon és Hódmezővásárhelyen. Czövek János főtitkár azt is elmondta, hogy ugyanezen a napon rendezik Szentendrén a tiszthelyettes-avatást is.

Az ezt követő programokról elhangzott, hogy július 12-én jelölőgyülést rendez a légierő képviselet. A téma az elnökségi tag pótlása lesz. A ZMNE diplomaátadóját július 17-én rendezik, míg az elnökségi ülésünket július 20-án tartjuk, amit 2 nap múlva újabb ügyvezetés ülés követ.

Az egyebekben tagjaink lakcímpontosításról esett elsőként szó. A főtitkár azt kérte, hogy három hónapon belül - az alapszervezeti- és csoportvezetők közremüködésével - minden képviselet pontosítsa le a tagok lakcímeit.

Az árvízi felhívásunkkal kapcsolatban Czövek János azt kérte, hogy a titkárok egy újabb levelet küldjenek ki az alapszervezetek részére, melyben a rászorulók részére ajánljuk fel ismét a szakszervezeti támogatást. A gyermektáborról is beszélt a főtitkár, elmondta, hogy alig-alig van érdeklődés, emellett a békésszentandrási pihenőhelyek is kihasználatlanok.

Ezt követően Kun Ferenc közigazgatási titkár számolt be arról, hogy az MH Támogató Dandár Zách utcai laktanyájából a Honvéd utcai objektumba teszi át székhelyét a logisztikai és a közigazgatási képviseleti iroda.

 

A Hosz vezető tisztségviselői miután visszaérkeztek a HM kabinetfőnökével történt találkozóról, tájékoztatást adtak az elmúlt időszak megbeszéléseiről. Szincsák Gyula ügyvezető alelnök arról beszélt, hogy az érdekegyeztetésért felelős dr. Simicskó István parlamenti államtitkárral hamarosan találkozni fognak szakszervezetünk vezető tisztségviselői. Szóba került a HÉF megállapodás újrakötése is. Nem lesz könnyü a következő időszak – tette hozzá az alelnök. Elhangzott, hogy nem szünik meg a parancsnoki jutalmazási keret, de az is napvilágot látott, hogy a leszerelési segély nem tartozik a 98%-os különadóval sújtott intézkedéscsomag elemei közé.

Dr. Heiling Ottó alelnök miután kiegészítette az ügyvezető alelnök által elmondottakat, az FRDÉSZ legutóbbi elnökségi ülésén történteket is felelevenítette.

 

Az augusztus 7-8-i kecskeméti Repülőnap ügyében elhangzott, hogy az idei rendezvényen három tisztségviselő vesz majd részt a nemzetközi haditechnikai eseményen.

Az ügyvezetés legközelebb július 22-én tart értekezletet.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.