2023. 03. 22. szerda
Beáta, Izolda
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyáron is dolgozik az ügyvezetés

Hosz  |  2010. 07. 26., 11:24

Szakszervezetünk ügyvezetésének július 26-i értekezletén Szincsák Gyula ügyvezető alelnök és Czövek János főtitkár részletes tájékoztatást adott az előző elnökségi ülésen történtekről, majd az augusztusi feladatokról egyeztettek a résztvevő ügyvivők és képviseleti titkárok... 

A vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója során Szincsák Gyula ügyvezető alelnök elsőként a július 20-i elnökségi ülésen történtekről tájékoztatott. Hangsúlyozta, hogy az alapszervezeti- és csoportvezetőktől beérkezett vélemények többsége amellett szólt, hogy 2011-ben tartsuk meg következő kongresszusunkat. Az ügyvezető alelnök arról is beszélt, hogy az elmúlt hónapban tovább folytatódott a HM új vezetőivel történő kapcsolatfelvétel, augusztusban tartják meg a közigazgatási államtitkárral való első egyeztetést. A HÉF müködésének beindítása érdekében szakszervezetünk több erőfeszítést is tett már, a fórum munkájának megkezdése szeptemberre várható - tette hozzá az ügyvezető alelnök.

Ezt követően az FRDÉSZ tiltakozásáról beszélt, melyben a szakszervezeti szövetség indokolatlannak nevezte azt a kormánypárti törekvést, mellyel a katonákat, a rendőröket és a nemzetbiztonsági dolgozókat rekesztenék ki a közéleti tevékenységből. Szincsák alelnök - a július 20-i elnökségi ülésen történteket felelevenítve - beszélt még a befektetések alakulásáról, a pártoló tagi felvételről, az üdültetési kondíciók fejlesztéséről (lakóautó, nyugat-magyarországi apartman vásárlása), a békésszentandrási gyermektábor beindításáról, valamint az Egység 2002 Kft. ügyvezetőjének az elnökség számára tett beszámolójáról is. 

A tagnyilvántartással kapcsolatban azt kérte az ügyvezető alelnök, hogy a tagsági belépési nyilatkozatot újítsuk fel. A munkaköri leírásokkal kapcsolatban pedig megjegyezte: lényeges, hogy minden tisztségviselő szabályozott és ellenőrizhető tevékenységet végezzen.

Czövek János főtitkár miután elmondta, hogy az aquaparki rendezvények és a családi napok jól sikerültek, a rendezvényszervezések és a szerződéskötések mikéntjéről is beszélt. A főtitkár a szerződéses szekció küldöttértekezletéről, majd az ott megválasztott tisztségviselők személyéről is tájékoztatott. 

A július 20-i elnökségi ülésen meghatározott feladatok ismertetése során elhangzott, hogy a közeljövőben két rendezvény várható: az augusztus 7-8-i Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató, valamint a szakszervezeti gyermektábor. A kecskeméti nemzetközi eseményen a vezető tisztségviselők mellett a kelet-magyarországi területi ügyvivő és a szárazföldi képviseleti titkár is a Hosz sátrában várja az érdeklődő tagságot.

Az augusztus 9-15 közötti békésszentandrási gyermektáborban pedig huszonhat általános iskolás korú nebuló pihenhet. Vezető tisztségviselőink elmondták, hogy minden feltétel adott a tábornyitásra.  

Az egyebekben elhangzott, hogy szükség volna egy aktuális kiadvány megjelentetésére, mely a tisztségviselőinkről, illetve a Hosz aktuális feladatairól, szakszervezet-politikájáról szólna. A főtitkár - kérdésre válaszolva - azt is elmondta, hogy az őszi képviseleti üléseket október 4-6 között, míg a választmányi értekezletet november 17-19 között tartjuk meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.