2023. 09. 30. szombat
Jeromos
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyáron is dolgozik az ügyvezetés

Hosz  |  2010. 07. 26., 11:24

Szakszervezetünk ügyvezetésének július 26-i értekezletén Szincsák Gyula ügyvezető alelnök és Czövek János főtitkár részletes tájékoztatást adott az előző elnökségi ülésen történtekről, majd az augusztusi feladatokról egyeztettek a résztvevő ügyvivők és képviseleti titkárok... 

A vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója során Szincsák Gyula ügyvezető alelnök elsőként a július 20-i elnökségi ülésen történtekről tájékoztatott. Hangsúlyozta, hogy az alapszervezeti- és csoportvezetőktől beérkezett vélemények többsége amellett szólt, hogy 2011-ben tartsuk meg következő kongresszusunkat. Az ügyvezető alelnök arról is beszélt, hogy az elmúlt hónapban tovább folytatódott a HM új vezetőivel történő kapcsolatfelvétel, augusztusban tartják meg a közigazgatási államtitkárral való első egyeztetést. A HÉF müködésének beindítása érdekében szakszervezetünk több erőfeszítést is tett már, a fórum munkájának megkezdése szeptemberre várható - tette hozzá az ügyvezető alelnök.

Ezt követően az FRDÉSZ tiltakozásáról beszélt, melyben a szakszervezeti szövetség indokolatlannak nevezte azt a kormánypárti törekvést, mellyel a katonákat, a rendőröket és a nemzetbiztonsági dolgozókat rekesztenék ki a közéleti tevékenységből. Szincsák alelnök - a július 20-i elnökségi ülésen történteket felelevenítve - beszélt még a befektetések alakulásáról, a pártoló tagi felvételről, az üdültetési kondíciók fejlesztéséről (lakóautó, nyugat-magyarországi apartman vásárlása), a békésszentandrási gyermektábor beindításáról, valamint az Egység 2002 Kft. ügyvezetőjének az elnökség számára tett beszámolójáról is. 

A tagnyilvántartással kapcsolatban azt kérte az ügyvezető alelnök, hogy a tagsági belépési nyilatkozatot újítsuk fel. A munkaköri leírásokkal kapcsolatban pedig megjegyezte: lényeges, hogy minden tisztségviselő szabályozott és ellenőrizhető tevékenységet végezzen.

Czövek János főtitkár miután elmondta, hogy az aquaparki rendezvények és a családi napok jól sikerültek, a rendezvényszervezések és a szerződéskötések mikéntjéről is beszélt. A főtitkár a szerződéses szekció küldöttértekezletéről, majd az ott megválasztott tisztségviselők személyéről is tájékoztatott. 

A július 20-i elnökségi ülésen meghatározott feladatok ismertetése során elhangzott, hogy a közeljövőben két rendezvény várható: az augusztus 7-8-i Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató, valamint a szakszervezeti gyermektábor. A kecskeméti nemzetközi eseményen a vezető tisztségviselők mellett a kelet-magyarországi területi ügyvivő és a szárazföldi képviseleti titkár is a Hosz sátrában várja az érdeklődő tagságot.

Az augusztus 9-15 közötti békésszentandrási gyermektáborban pedig huszonhat általános iskolás korú nebuló pihenhet. Vezető tisztségviselőink elmondták, hogy minden feltétel adott a tábornyitásra.  

Az egyebekben elhangzott, hogy szükség volna egy aktuális kiadvány megjelentetésére, mely a tisztségviselőinkről, illetve a Hosz aktuális feladatairól, szakszervezet-politikájáról szólna. A főtitkár - kérdésre válaszolva - azt is elmondta, hogy az őszi képviseleti üléseket október 4-6 között, míg a választmányi értekezletet november 17-19 között tartjuk meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.