2024. 04. 21.
Konrád
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyáron is dolgozik az ügyvezetés

Hosz  |  2010. 07. 26., 11:24

Szakszervezetünk ügyvezetésének július 26-i értekezletén Szincsák Gyula ügyvezető alelnök és Czövek János főtitkár részletes tájékoztatást adott az előző elnökségi ülésen történtekről, majd az augusztusi feladatokról egyeztettek a résztvevő ügyvivők és képviseleti titkárok... 

A vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója során Szincsák Gyula ügyvezető alelnök elsőként a július 20-i elnökségi ülésen történtekről tájékoztatott. Hangsúlyozta, hogy az alapszervezeti- és csoportvezetőktől beérkezett vélemények többsége amellett szólt, hogy 2011-ben tartsuk meg következő kongresszusunkat. Az ügyvezető alelnök arról is beszélt, hogy az elmúlt hónapban tovább folytatódott a HM új vezetőivel történő kapcsolatfelvétel, augusztusban tartják meg a közigazgatási államtitkárral való első egyeztetést. A HÉF müködésének beindítása érdekében szakszervezetünk több erőfeszítést is tett már, a fórum munkájának megkezdése szeptemberre várható - tette hozzá az ügyvezető alelnök.

Ezt követően az FRDÉSZ tiltakozásáról beszélt, melyben a szakszervezeti szövetség indokolatlannak nevezte azt a kormánypárti törekvést, mellyel a katonákat, a rendőröket és a nemzetbiztonsági dolgozókat rekesztenék ki a közéleti tevékenységből. Szincsák alelnök - a július 20-i elnökségi ülésen történteket felelevenítve - beszélt még a befektetések alakulásáról, a pártoló tagi felvételről, az üdültetési kondíciók fejlesztéséről (lakóautó, nyugat-magyarországi apartman vásárlása), a békésszentandrási gyermektábor beindításáról, valamint az Egység 2002 Kft. ügyvezetőjének az elnökség számára tett beszámolójáról is. 

A tagnyilvántartással kapcsolatban azt kérte az ügyvezető alelnök, hogy a tagsági belépési nyilatkozatot újítsuk fel. A munkaköri leírásokkal kapcsolatban pedig megjegyezte: lényeges, hogy minden tisztségviselő szabályozott és ellenőrizhető tevékenységet végezzen.

Czövek János főtitkár miután elmondta, hogy az aquaparki rendezvények és a családi napok jól sikerültek, a rendezvényszervezések és a szerződéskötések mikéntjéről is beszélt. A főtitkár a szerződéses szekció küldöttértekezletéről, majd az ott megválasztott tisztségviselők személyéről is tájékoztatott. 

A július 20-i elnökségi ülésen meghatározott feladatok ismertetése során elhangzott, hogy a közeljövőben két rendezvény várható: az augusztus 7-8-i Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató, valamint a szakszervezeti gyermektábor. A kecskeméti nemzetközi eseményen a vezető tisztségviselők mellett a kelet-magyarországi területi ügyvivő és a szárazföldi képviseleti titkár is a Hosz sátrában várja az érdeklődő tagságot.

Az augusztus 9-15 közötti békésszentandrási gyermektáborban pedig huszonhat általános iskolás korú nebuló pihenhet. Vezető tisztségviselőink elmondták, hogy minden feltétel adott a tábornyitásra.  

Az egyebekben elhangzott, hogy szükség volna egy aktuális kiadvány megjelentetésére, mely a tisztségviselőinkről, illetve a Hosz aktuális feladatairól, szakszervezet-politikájáról szólna. A főtitkár - kérdésre válaszolva - azt is elmondta, hogy az őszi képviseleti üléseket október 4-6 között, míg a választmányi értekezletet november 17-19 között tartjuk meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.