2018. 03. 24. szombat
Gábor, Karina
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyáron is dolgozik az ügyvezetés

Hosz  |  2010. 07. 26., 11:24

Szakszervezetünk ügyvezetésének július 26-i értekezletén Szincsák Gyula ügyvezető alelnök és Czövek János főtitkár részletes tájékoztatást adott az előző elnökségi ülésen történtekről, majd az augusztusi feladatokról egyeztettek a résztvevő ügyvivők és képviseleti titkárok... 

A vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója során Szincsák Gyula ügyvezető alelnök elsőként a július 20-i elnökségi ülésen történtekről tájékoztatott. Hangsúlyozta, hogy az alapszervezeti- és csoportvezetőktől beérkezett vélemények többsége amellett szólt, hogy 2011-ben tartsuk meg következő kongresszusunkat. Az ügyvezető alelnök arról is beszélt, hogy az elmúlt hónapban tovább folytatódott a HM új vezetőivel történő kapcsolatfelvétel, augusztusban tartják meg a közigazgatási államtitkárral való első egyeztetést. A HÉF müködésének beindítása érdekében szakszervezetünk több erőfeszítést is tett már, a fórum munkájának megkezdése szeptemberre várható - tette hozzá az ügyvezető alelnök.

Ezt követően az FRDÉSZ tiltakozásáról beszélt, melyben a szakszervezeti szövetség indokolatlannak nevezte azt a kormánypárti törekvést, mellyel a katonákat, a rendőröket és a nemzetbiztonsági dolgozókat rekesztenék ki a közéleti tevékenységből. Szincsák alelnök - a július 20-i elnökségi ülésen történteket felelevenítve - beszélt még a befektetések alakulásáról, a pártoló tagi felvételről, az üdültetési kondíciók fejlesztéséről (lakóautó, nyugat-magyarországi apartman vásárlása), a békésszentandrási gyermektábor beindításáról, valamint az Egység 2002 Kft. ügyvezetőjének az elnökség számára tett beszámolójáról is. 

A tagnyilvántartással kapcsolatban azt kérte az ügyvezető alelnök, hogy a tagsági belépési nyilatkozatot újítsuk fel. A munkaköri leírásokkal kapcsolatban pedig megjegyezte: lényeges, hogy minden tisztségviselő szabályozott és ellenőrizhető tevékenységet végezzen.

Czövek János főtitkár miután elmondta, hogy az aquaparki rendezvények és a családi napok jól sikerültek, a rendezvényszervezések és a szerződéskötések mikéntjéről is beszélt. A főtitkár a szerződéses szekció küldöttértekezletéről, majd az ott megválasztott tisztségviselők személyéről is tájékoztatott. 

A július 20-i elnökségi ülésen meghatározott feladatok ismertetése során elhangzott, hogy a közeljövőben két rendezvény várható: az augusztus 7-8-i Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató, valamint a szakszervezeti gyermektábor. A kecskeméti nemzetközi eseményen a vezető tisztségviselők mellett a kelet-magyarországi területi ügyvivő és a szárazföldi képviseleti titkár is a Hosz sátrában várja az érdeklődő tagságot.

Az augusztus 9-15 közötti békésszentandrási gyermektáborban pedig huszonhat általános iskolás korú nebuló pihenhet. Vezető tisztségviselőink elmondták, hogy minden feltétel adott a tábornyitásra.  

Az egyebekben elhangzott, hogy szükség volna egy aktuális kiadvány megjelentetésére, mely a tisztségviselőinkről, illetve a Hosz aktuális feladatairól, szakszervezet-politikájáról szólna. A főtitkár - kérdésre válaszolva - azt is elmondta, hogy az őszi képviseleti üléseket október 4-6 között, míg a választmányi értekezletet november 17-19 között tartjuk meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 03. 13., 11:58
A LIGA Nyugdíjas Bizottság alakuló ülését 2018. március 09-én tartotta meg, ahol egyhangú döntéssel Bálint Zoltánt a Hosz Nyugállományú Tagozat székesfehérvári alapszervezetének vezetőjét választotta meg a Bizottság vezetőjévé.
2018. 03. 21., 10:04
2018. február 16-án Székesfehérváron, február 20-án Kaposváron, február 23-án Veszprémben tartott tájékoztatót Czövek János elnök. A tájékoztatókon hangsúlyozta a Honvédszakszervezet azon törekvéseit, melyek a katonák jobb élet- és szolgálati körülményeit, valamint anyagi elismerését szolgálják…
2018-03-13 13:06:40
Tizenötödik alkalommal rendezte meg a Honvédelmi Minisztérium a Katonaözvegyek Országos Találkozóját a Stefánia Palota − Honvéd Kulturális Központban március 8-án. A Honvédszakszervezetet Szendrei Zoltán alelnök képviselte a rendezvényen...
2018-03-13 11:07:08
„170 évvel ezelőtt Magyarország védekezett, mert megtámadták, mert a hazát meg kellett menteni. Ezt üzeni nekünk 1848/49 forradalma és szabadságharca” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 12-én, hétfőn, a tárca társadalmi szervezetek részére rendezett központi ünnepségén. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte a rendezvényen...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

2018. március 22-én, csütörtökön este lezuhant a Török Légierő egyik F-16C típusú vadászbombázója az ország középső területén, Nevsehir tartomány közelében, Közép-Anatóliában.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban felvételek jelentek meg a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg Type 59 harckocsijának távirányítású változatáról, melyet tesztelés közben örökítettek meg. Ez az első alkalom, hogy nyilvánosságra hoztak felvételeket erről a távolról irányított kínai tankról.