2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Repülőnap Kecskeméten: Amire kell, arra van pénz

Hosz  |  2010. 08. 08., 10:16

A harminc évvel ezelőtti, első magyar űrutazás emlékére ,,Farkas Bertalan expressz\" néven nosztalgia vonatot indított a MÁV a 11. Nemzetközi Repülő és Haditechnikai Bemutatóra, amelyet a honvédelmi tárca a kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison rendezett. A két nap alatt a közel százezres közönség soraiból sokan látogatták meg a Honvédszakszervezet információs sátrát is. Többek között Mészáros Mária, Bátor Ferenc, Bácskai István elnökségi tagok, Takács István budapesti területi ügyvivő, továbbá Bozzayné Horkay Renáta, Bálint Ákos, Kiss Csaba Attila, Kalocsa Zsolt alapszervezeti- és csoportvezetők...

A Nyugati pályaudvarról indult nosztalgia vonatot a névadó avatta fel,

majd megnyitotta a Közlekedési Múzeum segítségével az egyik vasúti kocsiban megrendezett kamara kiállítást.

Idén 100 éves  a Magyar Katonai Repülés és Magyar Géprepülés. Az  évfordulók sorát gazdagítja, hogy a világhírü olasz Frecce Tricolori repülő kötelék Kecskeméten ünnepli 50. születésnapját.

Az idei parádét, amelyen huszonkét nemzet és a NATO katonai légierejének gépei, valamint polgári repülőgépek tartottak bemutatót, dr. Simicskó István parlamenti államtitkár nyitotta meg Benkő Tibor altábornagy, a HM Honvéd Vezérkar főnöke és Kilián Nándor dandártábornok, a repülőbázis parancsnoka társaságában. Simicskó István beszédében elmondta, hogy magas színvonalúnak tartja a honvédség pilótáinak felkészültségét. A parlamenti államtitkár a 11. alkalommal megrendezett kecskeméti repülőnapon azt is elmondta: amire kell, arra van pénz. Elhangzott az is, hogy A kormány kiemelt feladatának tekinti a Magyar Honvédség, ezen belül a légierő megerősítését.

A statikus bemutató közel 40 kiállított gépe közül az ukrán Szu-27-es volt a sztár, valamint az először kiállított Eurofighter számított nagy érdeklődére. A dinamikus 36 programjában a repülő kötelékek, a  Frecce Tricolori, a Török Csillagok, a horvát Vihar Szárnyai, a svájci Patruille Suisse, a Lengyel Iskra  bemutatói arattak nagy sikert.

A közel félszázezres közönség soraiból sokan látogatták meg a Honvédszakszervezet információs sátrát,

ahol az érdeklődök kérdéseire szívesen válaszolt Szincsák Gyula ügyvezető alelnök, Czövek János főtitkár, Koncsecskó László kelet-magyarországi területi ügyvivő, Jakubik András szárazföldi képviseleti titkár, valamint Szijártó Zsolt szerződéses szekcióelnök.

Az augusztus 8-i napon Benkő Tibor altábornagy, a HM HVK főnöke is meglátogatta szakszervezeti sátrunkat. Az első számú katonai vezető kötetlen beszélgetést folytatottt a jelenlévő tisztségviselőkkel.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.