2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Eltemették Pappné Ábrahám Judit posztumusz hadnagyot

Hosz  |  2010. 08. 31., 14:47

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Alacskán helyezték örök nyugalomra az Afganisztánban - augusztus 23-án - hősi halált halt Pappné Ábrahám Judit posztumusz hadnagyot. A temetésen, illetve azt megelőző gyászszertartáson a család és a barátok, illetve a település szinte teljes lakossága mellett megjelentek a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség vezetői, de képviseltette magát a Honvédszakszervezet is...  

A szertartás a Himnusszal kezdődött, majd Sándor Zsolt ezredes, a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka emlékezett Pappné Ábrahám Juditra.

A beszéd, majd a helyi református lelkész búcsúztatóját követően Pappné Ábrahám Judit koporsóját a gyászolók, a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség vezetői, a Honvédszakszervezet megjelent képviselő, Czövek János főtitkár és Koncsecskó László kelet-magyarországi területi ügyvivő, illetve a megjelent több száz katona kíséretében szállították át az alacskai temetőbe, ahol végső nyugalomra helyezték a hősi halált halt katonanőt.

Fotó: Koncsecskó László

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.