2023. 12. 08. péntek
Mária
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Markáns katonai arculat az egyetemen

Hosz  |  2010. 09. 03., 12:09

Dr. Heiling Ottó alelnök és Sörös István elnökségi tag volt a vendége a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE) rektori jogkörben eljáró főtitkárának. Prof. Dr. Lakatos László okl. mk. vezérőrnagy - a szeptember 3-i találkozón - kiemelte: az őszi törvénymódosítások alkalmával rendezni kívánja a ZMNE a hallgatói állomány jogállását, katonai státuszát. Az elképzelések szerint a hallgatók, mint oktatási alany továbbra is a Hft. alá tartoznának, mint katonák azonban a Hjt. hatálya alá kerülnének. Lakatos tábornok azt is aláhúzta, hogy az egyetem már rövid távon markáns katonai arculatot kíván adni az intézménynek...

A megbeszélésen dr. Heiling Ottó alelnök elmondta, hogy a törvénymódosítással a hallgatók ellátásával kapcsolatos anomáliák is rendeződhetnek. Emellett, mint tényleges állományba tartozóknak a szolgálati idejük megállapítása is megoldódhat.

A ZMNE főtitkára a hosszútávú konvepcióról szólva kiemelte a - három felsőoktatási intézmény fúziójával létrehozandó - közszolgálati egyetem szükségességét. Arról is beszélt a rektori jogkörben eljáró tábornok, hogy a katonai jelleget erősítendő, a nyugállományú katona oktatók neveinek feltüntetésekor használni fogják az aktívként elért rendfokozatot.

A ZMNE és a Hosz együttmüködéséről szólva elhangzott, hogy az egyetem továbbra is fontosnak tartja a reprezentatív szakszervezetekkel történő együttmüködést, így az elkövetkezendő időszakban is nyitottak lesznek az egyetem vezetői a Hosz javaslataira.  

Sörös István elnökségi tag, a Nyugállományú Tagozat elnöke azt kérte, hogy bizonyos szakszervezeti és nyugállományú rendezvények számára biztosítson otthont a ZMNE.

A megbeszélésen a kapcsolattartó személyekről és az együttmüködés további lehetőségeiről is egyeztettek. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.