2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Markáns katonai arculat az egyetemen

Hosz  |  2010. 09. 03., 12:09

Dr. Heiling Ottó alelnök és Sörös István elnökségi tag volt a vendége a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE) rektori jogkörben eljáró főtitkárának. Prof. Dr. Lakatos László okl. mk. vezérőrnagy - a szeptember 3-i találkozón - kiemelte: az őszi törvénymódosítások alkalmával rendezni kívánja a ZMNE a hallgatói állomány jogállását, katonai státuszát. Az elképzelések szerint a hallgatók, mint oktatási alany továbbra is a Hft. alá tartoznának, mint katonák azonban a Hjt. hatálya alá kerülnének. Lakatos tábornok azt is aláhúzta, hogy az egyetem már rövid távon markáns katonai arculatot kíván adni az intézménynek...

A megbeszélésen dr. Heiling Ottó alelnök elmondta, hogy a törvénymódosítással a hallgatók ellátásával kapcsolatos anomáliák is rendeződhetnek. Emellett, mint tényleges állományba tartozóknak a szolgálati idejük megállapítása is megoldódhat.

A ZMNE főtitkára a hosszútávú konvepcióról szólva kiemelte a - három felsőoktatási intézmény fúziójával létrehozandó - közszolgálati egyetem szükségességét. Arról is beszélt a rektori jogkörben eljáró tábornok, hogy a katonai jelleget erősítendő, a nyugállományú katona oktatók neveinek feltüntetésekor használni fogják az aktívként elért rendfokozatot.

A ZMNE és a Hosz együttmüködéséről szólva elhangzott, hogy az egyetem továbbra is fontosnak tartja a reprezentatív szakszervezetekkel történő együttmüködést, így az elkövetkezendő időszakban is nyitottak lesznek az egyetem vezetői a Hosz javaslataira.  

Sörös István elnökségi tag, a Nyugállományú Tagozat elnöke azt kérte, hogy bizonyos szakszervezeti és nyugállományú rendezvények számára biztosítson otthont a ZMNE.

A megbeszélésen a kapcsolattartó személyekről és az együttmüködés további lehetőségeiről is egyeztettek. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.