2018. 02. 18.
Bernadett
: 311 Ft   : 248 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Brüsszel: Hosz és Euromil zászlók alatt tiltakoztunk

Hosz  |  2010. 09. 29., 15:23

NE LEGYEN TÖBB ELVONÁS, LEGYEN NÖVEKEDÉS! ÁLLÍTSUK MEG A MEGSZORÍTÓ INTÉZKEDÉSEK BEVEZETÉSÉT, ÉLVEZZEN PRIORITÁST A MUNKA ÉS A NÖVEKEDÉS! A SZÁMLÁT A BANKOK FIZESSÉK MEG ÉS NE A MUNKÁSOK! A KIALAKULT HELYZET KOMOLY VESZÉLLYEL SÚJTJA A SZOCIÁLIS EURÓPÁT - ezek voltak a szeptember 29-i nemzetközi szakszervezeti demonstráció legfőbb jelmondatai. Az európai pénzügyminiszterek találkozójával egy időben, az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) által szervezett brüsszeli ,,Európai Akciós Nap\"-on több mint 100.000 tüntető vett részt. A menet az uniós központi épületek előtt is elvonult. A demonstrációhoz az EUROMIL is csatlakozott, így a belga, a holland, a dán és persze a német katonai tagszervezet demonstrálói között ott volt a Honvédszakszervezet - Dr. Kántor Raimund és Szita Róbert alkotta - delegációja is...

John Monks, az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkára honlapunknak nyilatkozva kijelentette, hogy: a nemzetközi tiltakozás arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy még nem késő elállni a megszorításoktól, és más irányban keresni a megoldást.

A tiltakozók azt kifogásolták, hogy a kormányok a kispénzü dolgozókkal kívánják a válság árát megfizettetni, holott a pénzintézetekre hárulhatna nagyobb szerep, hiszen a krízis a bankágazatban kezdődött. Számos demonstráló az üzletembereket karikírozó öltözékben vagy táblával jelent meg, de több felirat szólt a "spekulánsok európai uniója" és a vállalati visszaélések ellen is. A tüntetők azt szerették volna elérni, hogy a kormányok fordítsanak nagyobb gondot és több pénzt a foglalkoztatási és szociális problémákra.

A letartóztatásoktól sem mentes megademonstráción történtekről a novemberi Egység újságban részletesen is olvashatnak majd. Bennünket nem vettek őrizetbe el a belga hatóságok (mert nem adtunk rá okot), így a német autópálya viszontagságait, a több órán keresztül tartó forgalmi dugóit leküzdve szerencsésen hazaérkeztünk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.