2023. 09. 26. kedd
Jusztina, Pál
: 390 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Brüsszel: Hosz és Euromil zászlók alatt tiltakoztunk

Hosz  |  2010. 09. 29., 15:23

NE LEGYEN TÖBB ELVONÁS, LEGYEN NÖVEKEDÉS! ÁLLÍTSUK MEG A MEGSZORÍTÓ INTÉZKEDÉSEK BEVEZETÉSÉT, ÉLVEZZEN PRIORITÁST A MUNKA ÉS A NÖVEKEDÉS! A SZÁMLÁT A BANKOK FIZESSÉK MEG ÉS NE A MUNKÁSOK! A KIALAKULT HELYZET KOMOLY VESZÉLLYEL SÚJTJA A SZOCIÁLIS EURÓPÁT - ezek voltak a szeptember 29-i nemzetközi szakszervezeti demonstráció legfőbb jelmondatai. Az európai pénzügyminiszterek találkozójával egy időben, az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) által szervezett brüsszeli ,,Európai Akciós Nap\"-on több mint 100.000 tüntető vett részt. A menet az uniós központi épületek előtt is elvonult. A demonstrációhoz az EUROMIL is csatlakozott, így a belga, a holland, a dán és persze a német katonai tagszervezet demonstrálói között ott volt a Honvédszakszervezet - Dr. Kántor Raimund és Szita Róbert alkotta - delegációja is...

John Monks, az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkára honlapunknak nyilatkozva kijelentette, hogy: a nemzetközi tiltakozás arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy még nem késő elállni a megszorításoktól, és más irányban keresni a megoldást.

A tiltakozók azt kifogásolták, hogy a kormányok a kispénzü dolgozókkal kívánják a válság árát megfizettetni, holott a pénzintézetekre hárulhatna nagyobb szerep, hiszen a krízis a bankágazatban kezdődött. Számos demonstráló az üzletembereket karikírozó öltözékben vagy táblával jelent meg, de több felirat szólt a "spekulánsok európai uniója" és a vállalati visszaélések ellen is. A tüntetők azt szerették volna elérni, hogy a kormányok fordítsanak nagyobb gondot és több pénzt a foglalkoztatási és szociális problémákra.

A letartóztatásoktól sem mentes megademonstráción történtekről a novemberi Egység újságban részletesen is olvashatnak majd. Bennünket nem vettek őrizetbe el a belga hatóságok (mert nem adtunk rá okot), így a német autópálya viszontagságait, a több órán keresztül tartó forgalmi dugóit leküzdve szerencsésen hazaérkeztünk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága az utazási kereslet növekedése és szélestörzsű flottájának bővítése miatt tapasztalt pilótákat toboroz Magyarországról is.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.