2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Brüsszel: Hosz és Euromil zászlók alatt tiltakoztunk

Hosz  |  2010. 09. 29., 15:23

NE LEGYEN TÖBB ELVONÁS, LEGYEN NÖVEKEDÉS! ÁLLÍTSUK MEG A MEGSZORÍTÓ INTÉZKEDÉSEK BEVEZETÉSÉT, ÉLVEZZEN PRIORITÁST A MUNKA ÉS A NÖVEKEDÉS! A SZÁMLÁT A BANKOK FIZESSÉK MEG ÉS NE A MUNKÁSOK! A KIALAKULT HELYZET KOMOLY VESZÉLLYEL SÚJTJA A SZOCIÁLIS EURÓPÁT - ezek voltak a szeptember 29-i nemzetközi szakszervezeti demonstráció legfőbb jelmondatai. Az európai pénzügyminiszterek találkozójával egy időben, az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) által szervezett brüsszeli ,,Európai Akciós Nap\"-on több mint 100.000 tüntető vett részt. A menet az uniós központi épületek előtt is elvonult. A demonstrációhoz az EUROMIL is csatlakozott, így a belga, a holland, a dán és persze a német katonai tagszervezet demonstrálói között ott volt a Honvédszakszervezet - Dr. Kántor Raimund és Szita Róbert alkotta - delegációja is...

John Monks, az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkára honlapunknak nyilatkozva kijelentette, hogy: a nemzetközi tiltakozás arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy még nem késő elállni a megszorításoktól, és más irányban keresni a megoldást.

A tiltakozók azt kifogásolták, hogy a kormányok a kispénzü dolgozókkal kívánják a válság árát megfizettetni, holott a pénzintézetekre hárulhatna nagyobb szerep, hiszen a krízis a bankágazatban kezdődött. Számos demonstráló az üzletembereket karikírozó öltözékben vagy táblával jelent meg, de több felirat szólt a "spekulánsok európai uniója" és a vállalati visszaélések ellen is. A tüntetők azt szerették volna elérni, hogy a kormányok fordítsanak nagyobb gondot és több pénzt a foglalkoztatási és szociális problémákra.

A letartóztatásoktól sem mentes megademonstráción történtekről a novemberi Egység újságban részletesen is olvashatnak majd. Bennünket nem vettek őrizetbe el a belga hatóságok (mert nem adtunk rá okot), így a német autópálya viszontagságait, a több órán keresztül tartó forgalmi dugóit leküzdve szerencsésen hazaérkeztünk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.