2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Brüsszel: Hosz és Euromil zászlók alatt tiltakoztunk

Hosz  |  2010. 09. 29., 15:23

NE LEGYEN TÖBB ELVONÁS, LEGYEN NÖVEKEDÉS! ÁLLÍTSUK MEG A MEGSZORÍTÓ INTÉZKEDÉSEK BEVEZETÉSÉT, ÉLVEZZEN PRIORITÁST A MUNKA ÉS A NÖVEKEDÉS! A SZÁMLÁT A BANKOK FIZESSÉK MEG ÉS NE A MUNKÁSOK! A KIALAKULT HELYZET KOMOLY VESZÉLLYEL SÚJTJA A SZOCIÁLIS EURÓPÁT - ezek voltak a szeptember 29-i nemzetközi szakszervezeti demonstráció legfőbb jelmondatai. Az európai pénzügyminiszterek találkozójával egy időben, az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) által szervezett brüsszeli ,,Európai Akciós Nap\"-on több mint 100.000 tüntető vett részt. A menet az uniós központi épületek előtt is elvonult. A demonstrációhoz az EUROMIL is csatlakozott, így a belga, a holland, a dán és persze a német katonai tagszervezet demonstrálói között ott volt a Honvédszakszervezet - Dr. Kántor Raimund és Szita Róbert alkotta - delegációja is...

John Monks, az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkára honlapunknak nyilatkozva kijelentette, hogy: a nemzetközi tiltakozás arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy még nem késő elállni a megszorításoktól, és más irányban keresni a megoldást.

A tiltakozók azt kifogásolták, hogy a kormányok a kispénzü dolgozókkal kívánják a válság árát megfizettetni, holott a pénzintézetekre hárulhatna nagyobb szerep, hiszen a krízis a bankágazatban kezdődött. Számos demonstráló az üzletembereket karikírozó öltözékben vagy táblával jelent meg, de több felirat szólt a "spekulánsok európai uniója" és a vállalati visszaélések ellen is. A tüntetők azt szerették volna elérni, hogy a kormányok fordítsanak nagyobb gondot és több pénzt a foglalkoztatási és szociális problémákra.

A letartóztatásoktól sem mentes megademonstráción történtekről a novemberi Egység újságban részletesen is olvashatnak majd. Bennünket nem vettek őrizetbe el a belga hatóságok (mert nem adtunk rá okot), így a német autópálya viszontagságait, a több órán keresztül tartó forgalmi dugóit leküzdve szerencsésen hazaérkeztünk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.