2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a rendezvények és a szervezeti élet

Hosz  |  2010. 09. 14., 13:48

Szakszervezetünk ügyvezetésének szeptember 14-i értekezletén dr. Heiling Ottó alelnök megemlékezett a 20 évvel ezelőtti, már-már történelmi pillanatról, amikor az Ideiglenes Intéző Bizottság megkezdte a hazai katonai érdekvédelem megszervezését. Az ügyvivők és képviseleti titkárok részvételével lebonyolított eseményen a közeljövő hazai és nemzetközi programjairól, valamint a belső szervezeti élet jelenlegi helyzetéről is eszmét cseréltek...

Vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója során dr. Heiling Ottó alelnök elsőként az elmúlt napokban lezajlott, az ügyvezető alelnök és a HM kabinetfőnök közötti egyeztetésről, a Visegrádi Négyek Találkozója megszervezésének helyzetéről tájékoztatott. Az alelnök azt is elmondta, hogy a hagyományos évi egy magyar-holland szakszervezeti megbeszélést is a találkozó helyszínén, Erdőbényén bonyolítjuk le. A tervek szerint Simicskó István parlamenti államtitkár és dr. Szarka Gábor kabinetfőnök is megtiszteli jelenlétével az eseményt. Az is elhangzott, hogy az Európai Szakszervezeti Szövetség (ESZSZ) szeptember 29-én Brüsszelben Európai Akciós Napot rendez, emellett a tagszervezési tapasztalatok feldolgozása és az új elképzelések érdekében képzés és konferencia lesz Berlinben, november 27-28-án. Mindkét nemzetközi eseményen kis létszámú delegáció fogja képviselni szakszervezetünket.

Az alelnök beszélt a Hosz-Hodosz aktuális tárgyalásokról is, valamint a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum munkájának beindításáról, ezt követően pedig a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fóruma (SZÉF) szeptember 15-i ülésének előkészületeiről is beszélt. Az alelnök arról is tájékoztatott, hogy szeptember 14-én a veszprémi Légtérellenőrző Ezrednél lefolytatott törzs állománygyülésen vett részt a katonanői szekcióelnök, valamint a szolgáltatás- és tagszervező társaságában. A kis csapat tagjai Szücs ezredessel, a helyi katonai szervezet parancsnokával is személyes megbeszélést folytattak.

Húsz évvel ezelőtt, 1990. szeptember 14-én kezdődött meg a katonai érdekvédelem szervezése, az Ideiglenes Intéző Bizottság ekkor kezdte meg tevékenységét – erről is megemlékezünk ma, a Stefánián - tette hozzá dr. Heiling Ottó.

Ezt követően az Egység 2002 Kft. utólagos könyvvizsgálói jelentéséről beszélt az alelnök, de a részletes beszámoló a szeptember 17-i elnökségi ülésen hangzik majd el.

Czövek János főtitkár a munkaidő-kedvezmény megváltással kapcsolatban nemrég született MH ÖHP parancsnoki levél tartalmáról tájékoztatott, majd a Csopakon – október 4-6 között – rendezendő képviseleti értekezletek szervezési feladatairól beszélt.  

 

Ezt követőe4n a szeptember 17-i elnökségi ülés tervezett napirend előtti és napirend szerinti témáit ismertette dr. Heiling Ottó alelnök. A hazai szervezeti rendezvények között a Szerződéses Katonák Országos Találkozója (SZKOT) és a Katonanői Konferencia került fókuszba. 

Az Aktivitás Kupa 2011. évi megrendezésének lehetőségeiről elhangzott, hogy mindenképpen ösztönözni kell az aktív szervezeti életet.

 

Ezt követően az ügyvivők és a titkárok a belső szervezeti életről folytattak kötetlen beszélgetést. Az egyebek napirendi téma során pedig arról is szó volt, hogy idén is lehet jelölni ,,Szakszervezeti munkáért díj”-ra, amelyeket a novemberi választmányi ülésen nyújtanak majd át az arra érdemeseknek.

Emellett a közeljövőben várható egyéb rendezvényekről, valamint a hozzájuk kapcsolódó képviselői és szakelőadói igényekről is egyeztettek.

Az ügyvezetés legközelebb októberben tart majd munkaértekezletet.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.