2017. 11. 19.
Erzsébet, Elizabet
: 312 Ft   : 265 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lemondtak az alelnökök, rendkívüli kongresszus lesz

Hosz  |  2010. 09. 17., 15:02

A szeptember 17-i elnökségi ülés végén, - az elnökségen belül kialakult helyzet tarthatatlansága miatt - szeptember 30-i hatállyal lemondott ügyvezető alelnöki tisztségéről Szincsák Gyula, alelnöki tisztéről dr. Heiling Ottó. A bejelentések következtében Czövek János főtitkárnak október 1-től számított 30 napon belül össze kell hívnia a Honvédszakszervezet rendkívüli kongresszusát, melyet október 1-től számított 60 napon belül le kell bonyolítani...

Az elnökségi ülés elején, még a napirendi témák megvitatása előtt tájékoztató hangzott el az Egység 2002 Kft. könyvvizsgálói jelentéséről. Vizi Sarolta könyvvizsgáló a megállapításait összefoglalva elmondta: nem tudom visszaigazolni a korábbi könyvvizsgálói jelentéseket. A részletes jelentésemben megfogalmazott problémák, a valódiság elvének megsértése, valamint a vagyonvédelem és az ellenőrzés szabályainak sérülése miatt nem tudom igazolni a 2007-es évtől a Kft. gazdasági beszámolóit. 

Napirend szerint elsőként az Egység 2002 Kft. ügyvezetőjének tájékoztatója hangzott el. Bagdi Sándor ügyvezető igazgató a meglévő főkönyvi adatok alapján elmondta, hogy szinte minden tevékenységi körben, valamint a napi üzemeltetésben is azonnali változtatásokra van szükség.  

Ezt követően Szincsák Gyula ügyvezető alelnök arról tájékoztatott, hogy a Kft. gazdálkodásával kapcsolatban született büntető-feljelentés ügyében megtörtént az első meghallgatás a VPOP nyomozó hivatalánál. Az ügyvezető alelnök arra tett javaslatot, hogy a gazdasági tisztánlátás és kilábalás érdekében megfelelő szakmai kompetenciákat kérjen fel a szakszervezet. Czövek János főtitkár pedig azonnali tennivalókat fogalmazott meg – ezekről a feladatokról tulajdonosi határozatban intézkedik majd szakszervezetünk.  

Ezt követően az Egység 2002 Kft-re vonatkozó egyéb tulajdonosi határozatokat fogadta el egyhangúan az elnökség.

A tisztségviselői képzésről szóló napirend során az elnökség támogatta, hogy Mészáros Mária elnökségi tag 7 féléves tanulmányait – a Katonákért Alapítványon keresztül – finanszírozza.  

A vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója során Szincsák Gyula - egyebek mellett - elmondta, hogy a munkaidő-kedvezmény megváltásából származó forrásaink beérkezése késik, a HM KPÜ előkészítette már az utalást, a jövő hét elején várhatóan rendeződik ez az ügy.  

Ezt követően dr. Heiling Ottó alelnök az FRDÉSZ elnökségi és a SZÉF plenáris ülésén történtekről tájékoztatta a megjelenteket. Részleteket a honlapunkon található cikkben olvashatnak. Az alelnök a szeptember 20-22 közötti lengyel katona-érdekképviselet (Konvent) kongresszusán, a szeptember 29-i brüsszeli demonstráción és a november 27-28-i németországi tagszervezési konferencián történő szakszervezeti képviseletről is tájékoztatott. Részletesen is szólt az alelnök az októberi – Erdőbényén rendezendő – Visegrádi Négyek Találkozója megszervezéséről. Czövek János főtitkár pedig szervezeti ügyekről adott információkat.

A tagfelvételről szóló döntés során – Szincsák Gyula ügyvezető alelnök javaslatára – kettő nyugállományú és kettő pártoló tag felvételéről döntött az elnökség.

A költségvetés II. negyedéves helyzetéről, illetve a szükséges átcsoportosításokról szóló napirendi témát dr. Heiling Ottó terjesztette elő.

Annak ellenére, hogy nem folyt be még a munkaidő-kedvezmény megváltásból származó összeg, átcsoportosításra nem lesz szükség – mondta az alelnök. 

Légierő képviselet-vezető ügyéről szóló napirendi téma során Bácskai István elnökségi tag miután felvázolta a személye körül, illetve a jelölőgyülésen történtekkel összefüggésben kialakult helyzetet, az ügyvezető alelnök azt mondta, hogy semmisnek tartja a korábbi jelölőgyülést és – a légierős alapszervezetekkel egyeztetve – hamarosan összehívja azt újra. A szárazföldi képviselő és az érintett elnökségi tag kivonulása miatt, határozatképtelenség hiányában az ügyvezető alelnök hamarosan javaslatot fog tenni az Alapszabály-ellenes helyzet kiküszöbölésére.  

Az egyebek napirendi téma során a SZKOT megszervezésének előkészületeiről tájékoztatott az ügyvezető alelnök. Elhangzott, hogy az október végi időpont pontosítása – a honvédelmi miniszter és a vezérkar-főnök programjának egyeztetése miatt – folyamatban van, a helyszín Tata lesz.   

Ezt követően a női szekció november 3-ra tervezett küldöttgyüléséről és konferenciájáról, valamint az elmaradt Életmódnap 2011-ben történő megszervezésének lehetőségéről tárgyaltak, majd a szárazföldi képviselő előző elnökségi ülésen feltett kérdéseire adtak feleleteket a vezető tisztségviselők.

Dr. Heiling Ottó alelnök az ülés végén elmondta: sajnos tarthatatlanná vált a helyzet szakszervezetünknél. Közmegítélésünk nagyon mélyen van, ilyen körülmének között sajnos nem látom értelmét, hogy folytassam, ezért szeptember 30-i hatállyal lemondok alelnöki tisztségemről.

Szincsák Gyula ügyvezető alelnök miután sajnálatát fejezte ki az alelnök lemondása miatt, megfelelő támasz híján, szeptember 30-i hatállyal benyújtotta az elnökségnek az ügyvezető alelnöki tisztségről történő lemondását. Ezt követően felolvasta döntése hátterét. 

Mindkét vezető tisztségviselőnk lemondásának teljes szövegét elolvashatják a cikkhez kapcsolódó anyagaink között.

A fennálló helyzetben, az Alapszabály értelmében Czövek János főtitkárnak október 1-jétől számított 30 napon belül össze kell hívnia szakszervezetünk rendkívüli kongresszusát, melyet 60 napon belül meg kell rendezni. A legfőbb döntéshozó fórum egyetlen napirendi témája a tisztségviselő-választás lesz.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017. 10. 31., 08:51
Szomorúan emlékeztünk a múltra, amikor a kecskeméti MH Légijármű Javítóüzemnél szolgált, majd a kecskeméti nyugállományú csoport vezetőjévé és a tagozat elnökségi tagjává választott Szilágyi István 2010. március 9-én utolsó útjára kísértük.
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
2017-10-31 11:12:21
Összesen 153 honvéd tiszt- és altisztjelölt tett ünnepélyes esküt október 27-én, pénteken, Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián. Az eskütételen Czövek János elnök vett részt a Honvédszakszervezet részéről...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A napokban zajló Dubai Airshow 2017 szakkiállításon, az emirátusok légierejének vezérőrnagya, Abdulla Al Said Al Hashemi bejelentette, hogy aláírták a szerződést a Lockheed Martin vállalattal 80 darab Block 60 F-16E/F modernizációjáról.

  Háború Művészete magazin

2017. szeptember elsején megalakult az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár. Az egység – és jogelődjei – története évtizedekben mérhető, a különleges műveleti képesség kialakítása viszont csak tizenkét esztendeje kezdődött meg a honvédségnél.