2023. 05. 28.
Csanád, Emil
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Legyen mihamarabb rendkívüli kongresszus!

Hosz  |  2010. 09. 21., 18:52

Az ügyvezetés rendkívüli munkaértekezletén több függetlenített tisztségviselő is megfogalmazta, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel - a lehetőségek függvényében - mihamarabb tartsuk meg a rendkívüli kongresszust. A szeptember 21-i eseményen az ügyvezető alelnök rövid aktuális tájékoztatója után a főtitkár vezetésével a képviseleti értekezletek és a rendkívüli kongresszus lebonyolításával kapcsolatos teendőket egyeztették a megjelent ügyvivők és képviseleti titkárok... 

Szincsák Gyula ügyvezető alelnök röviden tájékoztatta a megjelenteket a SZÉF legutóbbi ülésén történtekről, majd a szeptember 20-i oldalegyeztetésről és a kilátásba helyezett október 2-i figyelmeztető demonstrációról adott információkat. Az ügyvezető alelnök szólt a HÉF megállapodásról, a HÉF-en történő képviseletről, a jövőbeni ritkább ülésezési rendről is.

Ezt követően Czövek János főtitkár vezetésével a rendkívüli kongresszusig szóló gazdasági tevékenységről egyeztettek a megjelentek. A résztvevő ügyvivők és titkárok egyetértettek abban, hogy a V4-ek erdőbényei találkozóját megtartjuk, a SZKOT-ot viszont nem októberben, hanem egy későbbi időpontra halasztva rendezzük majd meg. A katonanői konferenciát is későbbre javasolja halasztani az ügyvezetés, egy javaslat szerint 2011. március 8-9-én az ORFK Vágóhíd utcai komplexumában bonyolítanánk le az életmódnappal egybekötött konferenciát.

Ezt követően az október 4-6 közötti képviseleti értekezletek megszervezéséről, a jelölőgyülések lebonyolításáról folytattak megbeszélést az ügyvezetés tagjai. Miután többen is megfogalmazták, hogy ebben a helyzetben minél hamarabb célszerü lebonyolítani a rendkívüli kongresszust, egybehangzó javaslatok alapján előreláthatóan október utolsó hetében rendezzük meg szakszervezetünk legfőbb döntéshozó fórumát. 

A munkaértekezleten a kongresszusi munkabizottságok összetételéről is egyeztettek a jelenlévők. Az elnökség szeptember 28-án tartja következő ülését, itt döntenek majd az ügyvezetés operatív javaslatairól és ez a fórum határozza meg majd, hogy a rendkívüli kongresszusig milyen feladatokat kell ellátni a főtitkár vezetésével. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.

  JETfly Magazin

Az Olasz Légierő és a Brit Királyi Légierő megállapodást írt alá a brit hajózók és oktatók IV. fázisú képzéséről a szardíniai Decimomannuban található Nemzetközi Repülőkiképző Iskolában.

  Háború Művészete magazin

A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.