2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Legyen mihamarabb rendkívüli kongresszus!

Hosz  |  2010. 09. 21., 18:52

Az ügyvezetés rendkívüli munkaértekezletén több függetlenített tisztségviselő is megfogalmazta, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel - a lehetőségek függvényében - mihamarabb tartsuk meg a rendkívüli kongresszust. A szeptember 21-i eseményen az ügyvezető alelnök rövid aktuális tájékoztatója után a főtitkár vezetésével a képviseleti értekezletek és a rendkívüli kongresszus lebonyolításával kapcsolatos teendőket egyeztették a megjelent ügyvivők és képviseleti titkárok... 

Szincsák Gyula ügyvezető alelnök röviden tájékoztatta a megjelenteket a SZÉF legutóbbi ülésén történtekről, majd a szeptember 20-i oldalegyeztetésről és a kilátásba helyezett október 2-i figyelmeztető demonstrációról adott információkat. Az ügyvezető alelnök szólt a HÉF megállapodásról, a HÉF-en történő képviseletről, a jövőbeni ritkább ülésezési rendről is.

Ezt követően Czövek János főtitkár vezetésével a rendkívüli kongresszusig szóló gazdasági tevékenységről egyeztettek a megjelentek. A résztvevő ügyvivők és titkárok egyetértettek abban, hogy a V4-ek erdőbényei találkozóját megtartjuk, a SZKOT-ot viszont nem októberben, hanem egy későbbi időpontra halasztva rendezzük majd meg. A katonanői konferenciát is későbbre javasolja halasztani az ügyvezetés, egy javaslat szerint 2011. március 8-9-én az ORFK Vágóhíd utcai komplexumában bonyolítanánk le az életmódnappal egybekötött konferenciát.

Ezt követően az október 4-6 közötti képviseleti értekezletek megszervezéséről, a jelölőgyülések lebonyolításáról folytattak megbeszélést az ügyvezetés tagjai. Miután többen is megfogalmazták, hogy ebben a helyzetben minél hamarabb célszerü lebonyolítani a rendkívüli kongresszust, egybehangzó javaslatok alapján előreláthatóan október utolsó hetében rendezzük meg szakszervezetünk legfőbb döntéshozó fórumát. 

A munkaértekezleten a kongresszusi munkabizottságok összetételéről is egyeztettek a jelenlévők. Az elnökség szeptember 28-án tartja következő ülését, itt döntenek majd az ügyvezetés operatív javaslatairól és ez a fórum határozza meg majd, hogy a rendkívüli kongresszusig milyen feladatokat kell ellátni a főtitkár vezetésével. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.