2017. 12. 11. hétfő
Árpád
: 315 Ft   : 268 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hogyan tovább FRDÉSZ?

Hosz  |  2010. 10. 12., 15:55

Az FRDÉSZ elnökségi ülésén, napirend előtt Kónya Péter elnök arról tájékoztatott, hogy a másodfokú bíróság is kimondta: antidemokratikus volt a Liga lépése, mellyel korábban kizárta soraiból az FRDÉSZ-t. A bírónőt idézve, aki héjákhoz és galambokhoz hasonlította a Liga Tanács résztvevőit, Kónya Péter hozzátette: a Liga honlapján olvasott - az FRDÉSZ kontra Liga perrel kapcsolatos - hír csúsztatások sorozata, a Liga azóta is folyamatos jogsértéseket követ el és az időhúzásra játszik. Az elnökségi ülésen az elmúlt időszak SZÉF-fel kapcsolatos történéseiről, az FRDÉSZ jövőjéról, valamint az őszi továbbképzéssel egybekötött küldöttgyűlés előkészítéséről egyeztettek. Képviseleti jogú személy hiányában szakszervezetünk színeiben Bácskai István elnökségi tag és e sorok írója jelent meg...

Az aktuális ügyekről szóló tájékoztatójában az FRDESZ elnöke arról beszélt, hogy nemrégen a SZEF konföderáció konferenciáján vett részt, ami a közelmúlt törvénykezésével és a törvénymódosítások helyzetével foglalkozott. Kónya péter az adótörvények változása utáni béremelkedésekről, valamint a gyerekek után járó adókedvezményekről beszélt. Arról is információt kaphattunk, hogy az OKÉT munkavállalói oldalának egyeztetése - e témákról - pénteken lesz.

A tagszervezetek képviselőinek hozzászólása során Csaba Zoltán, a VPFSZ országos választmányának elnöke az APEH és a VPOP integrációjáról, majd az ezzel kapcsolatos anomáliákról és a szükséges törvénymódosításokról és a bértábla kialakításáról beszélt.

Ezt követően a napirend szerinti témáról tárgyaltak. Mi is történt a SZÉF plenáris ülésein, illetve az oldalegyeztetéseken? Miért is asszisztáltak az FRDÉSZ tagszervezetei - noha korábban ilyen szövetségi döntés nem született - a SZÉF megszüntetéséhez – kérdezte az elnök, majd azt kérte, hogy az egyes szervezetek mondják el, miért is döntöttek így, illetve mi a jövője az FRDÉSZ-nek? Kónya Péter egyébként azt hangsúlyozta, hogy óriási hibának tartja a tárcaközi fórum, a SZÉF feladását.  

Több szakszervezet vezetője is elmondta, hogy mit gondol, miért juthattak ide a folyamatok. Az egység csorbult, de az érdekképviseleteknek továbbra is együtt kell müködni - hangzott el többek szájából is. A BVDOSZ elnöke és a HTFSZ szakértője is arról szólt, hogy a Hosz - saját érdekei miatt - nem kívánt részt venni a SZÉF munkájában, illetve korábban semmilyen módosító javaslatot, markáns véleményt nem hozott, nem terjesztett szakszervezetünk a SZÉF elé.

Ezt követően az FRDÉSZ elnöke ennek ellenkezőjére hívta fel a figyelmet, majd e sorok írója is felelevenítette azokat az eredményeket, amelyeket a Hosz átal értünk el a SZÉF-en (pl.: szerződés hosszabbítási díj). Ezután arról esett szó, hogy valójában mely események vezettek el a tárcaközi fórum ellehetetlenüléséhez. Talabér Zoltán PVDÉSZ elnök elmondta, hogy miért nem írta alá a SZÉF megállapodást, miért állt a Hosz mellé. A szektorális fórum, amelyet vívmányként kezeltünk, - rossz döntés következményeként - megszünt. Továbbra is támogatjuk a Honvédszakszervezetet. A SZÉF-fel egyensúlyba hozni az elért csomagot, nem szerencsés - tette hozzá.

Kónya Péter megfogalmazta, hogy még az őszi küldöttgyülés előtt fontos lenne elindítani, illetve folytatni azt a gondolkodást, amely a szövetség jövőjével foglalkozik. El kell dönteni végre, hogy megerősítjük-e az FRDÉSZ, és, ha igen, hogyan, mi módon tesszük ezt - mondta.

Az FRDÉSZ őszi továbbképzéséről és küldöttgyüléséről történő egyeztetés során elhangzott, hogy november 24-26 között Balatonszemes lesz majd a szakszervezeti szövetség döntéshozó fórumának helyszíne.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 10. 13., 11:33
A Honvédszakszervezet hagyományaihoz híven ez év végén 2017. december 09-én 15 órai kezdettel ismét megrendezi a Fővárosi Nagycirkuszban tartandó rendezvényét megköszönve ezzel Tagjainknak az egész éves munkát…
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017. 11. 28., 12:31
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
2017-11-22 11:05:03
2017.12.31-ig érvényes Vodafone Flotta promóció keretében kedvező, kamatmentes készülék részletfizetési lehetőségekkel és korlátlan belföldi és EU-n belüli beszélgetéssel készülnek az ünnepekre.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A megújult szabályoknak köszönhetően minden eddiginél eseménydúsabbnak ígérkezik a Red Bull Air Race 2018-as versenysorozata Master és Challenger kategóriában egyaránt.

  Háború Művészete magazin

Régóta várják az Amerikai Légierő Stratégiai Parancsnokságán a 76 darabos Boeing B-52H flotta hajtóműveinek újabb típusokra cserélését.