2023. 03. 24. péntek
Gábor, Karina
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Híd a vörös patakon

Hosz  |  2010. 11. 03., 22:09

November 3-án Kolontáron, a Torna patak felett tizenöt méter hosszú, hat méter széles és 20 tonna teherbírású  acél fa építésű állandó közúti hidat avatott fel - élénk médiaérdeklődés melett - Benkő Tibor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke és Tili Károly, Kolontár polgármestere. Az eseményről a szentesi alapszervezetünk tagjai sem hiányozhattak...

A kolontári átkelőt hat nap alatt építette fel az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Müszaki Ezred 31 katonája. Közülük Balogh Lajos tizedest, Hurzsan Mihály tizedest - parancsnoka javaslatára - előléptették szakaszvezetővé.

A vezérkari főnök emléktárgyat adományozott Kalácsi Zoltán főtörzsőrmesternek, Kucsera László törzsőrmesternek, akik nyáron vizsgáztak a Katonák Munkaerő-piaci Reintegrációjának Képzési Programja (norvég projekt) szervezésében, a hídépítő technikusi kurzuson és Sárga Ferenc, valamint Tóth Ferenc tizedeseknek.

Munkájukban kiválóak, mindannyian a szentesi Hosz alapszervezet tagjai. Büszkék vagyunk rájuk és gratulálunk Nekik! 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.