2024. 03. 02. szombat
Lujza
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Parlamentben tárgyaltak vezető tisztségviselőink

Hosz  |  2010. 11. 08., 15:02

Nagyon mozgalmas napja volt vezető tisztségviselőinknek november 8-án. A FIDESZ frakcióvezetőjével történt reggeli egyeztetés, majd a rendkívüli OKÉT ülés után, a kora délelőtti órákban már az Országgyűlés épületében tárgyalt Czövek János elnök és dr. Mészáros Melinda alelnök. Hozzáteszem, hogy eközben Lippai Csaba alelnök Győrött tartott aktuális tájékoztatót. A Parlament épületében először Simicskó Istvánnal, a HM parlamenti államtitkárával találkoztak vezetőink. A bemutatkozó látogatás során miután az elnök és az alelnök a Hosz vezetésében bekövetkezett személyi változásokról tájékoztatta az államtitkárt, néhány, a HM és a Hosz által közösen megoldandó kérdésről is szót ejtettek. Röviden egyeztettek a 2011-es költségvetésről, a HM és a Hosz közötti kétoldalú megállapodásról, valamint a jogszabályi változásokról is. Ezt követően Csampa Zsolt, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának alelnöke fogadta a Hosz elnökét és alelnökét. A konstruktív hangulatú megbeszélésen az érdekképviseletekkel való egyeztetésre kijelölt kormánypárti képviselő hatékony együttműködést ajánlott a következő időszakban, a törvénymódosítási (Hjt.) ügyekben - a katonák érdekében. A megbeszélések folytatódnak, hiszen Simicskó István hamarosan már hivatalában is fogadja szakszervezetünk új vezetőit, ekkor már konkrét kérdésekről is tárgyalni fognak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

A Gripen legújabb generációjának számító E változatból Svédország mellett eddig csak Brazília rendelt, ezért a gyártó világszerte új vásárlókat keres: jelenleg európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal zajlanak tárgyalások.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.