2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Katonanők Veszprémben

Hosz  |  2010. 11. 26., 13:46

A Honvédszakszervezet Katonanői szekciója tájékoztatóval egybekötött elnökségi ülését november 25-én tartotta Veszprémben, az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezrednél. A rendezvényen részt vett Jenei Katalin a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) titkára, Czövek János a Honvédszakszervezet elnöke, Doszpolyné dr. Mészáros Melinda és Lippai Csaba, a Honvédszakszervezet alelnökei. Meghívott előadóként elfogadta meghívásunkat, Ballainé Krikker Zsuzsanna ezredes, a Honvédelmi Minisztérium Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökség osztályvezetője, a Honvéd Magánnyugdíjpénztár gazdasági igazgató helyettese, valamint Szekeres István nyugállományú dandártábornok, a Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke…  

A program Szücs József mérnök ezredes, az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred parancsnokának bemutató előadásával kezdődött. A meghívottak egy átfogó képet kaphattak az ezred szervezeti felépítéséről, tevékenységéről, az ezrednél szolgáló katonanők létszámáról, rendfokozati eloszlásáról.

Majd Ballainé Krikker Zsuzsanna ezredes, a HM KPÜ IAJI SZJO osztályvezetője (ig.h.), az MH Katonanői Bizottság vezetőjének előadása következett. Ezredes asszony beszélt a Magyar Honvédség Katonanői Bizottságának tevékenységéről, majd „Fókuszban a magánnyugdíjpénztár” címmel tartott aktuális tájékoztatót.

A program Szekeres István nyá. dandártábornok, a Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány kuratórium elnökének előadásával folytatódott.

Doszpolyné Dr. Mészáros Melinda, a Honvédszakszervezet alelnöke, a Magyar Honvédségben a katonanőket érintő speciális szabályzók bemutatásával bővítette ismereteinket és hívta fel a figyelmet jogainkra, járandóságainkra.

Majd a veszprémi Nagycsaládos Egyesület munkájába nyerhettünk bővebb betekintést Óváry-Nagy Andrea, a NOE veszprémi képviselője jóvoltából.

A délelőtti program zárásaként Jáger Tibor a Honvédszakszervezet szolgáltatásait ismertette. Az elnökségi ülés vendégei a Jókai úti objektumot is megismerhették Karajz Miklós alezredes és Horváth Attila őrnagy Urak kíséretében.

Köszönet a vendéglátásért Szücs József mérnök ezredes Úrnak, a program megszervezéséért Tóvári Róbert légierő haderőnemi titkárnak.

A rendezvényről további tájékoztatást az Egység Újság decemberi számában találnak majd.

 

                                                                                                     Szücs Andrea

                                                                                               Katonanői szekció elnöke

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.