2018. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Katonanők Veszprémben

Hosz  |  2010. 11. 26., 13:46

A Honvédszakszervezet Katonanői szekciója tájékoztatóval egybekötött elnökségi ülését november 25-én tartotta Veszprémben, az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezrednél. A rendezvényen részt vett Jenei Katalin a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) titkára, Czövek János a Honvédszakszervezet elnöke, Doszpolyné dr. Mészáros Melinda és Lippai Csaba, a Honvédszakszervezet alelnökei. Meghívott előadóként elfogadta meghívásunkat, Ballainé Krikker Zsuzsanna ezredes, a Honvédelmi Minisztérium Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökség osztályvezetője, a Honvéd Magánnyugdíjpénztár gazdasági igazgató helyettese, valamint Szekeres István nyugállományú dandártábornok, a Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke…  

A program Szücs József mérnök ezredes, az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred parancsnokának bemutató előadásával kezdődött. A meghívottak egy átfogó képet kaphattak az ezred szervezeti felépítéséről, tevékenységéről, az ezrednél szolgáló katonanők létszámáról, rendfokozati eloszlásáról.

Majd Ballainé Krikker Zsuzsanna ezredes, a HM KPÜ IAJI SZJO osztályvezetője (ig.h.), az MH Katonanői Bizottság vezetőjének előadása következett. Ezredes asszony beszélt a Magyar Honvédség Katonanői Bizottságának tevékenységéről, majd „Fókuszban a magánnyugdíjpénztár” címmel tartott aktuális tájékoztatót.

A program Szekeres István nyá. dandártábornok, a Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány kuratórium elnökének előadásával folytatódott.

Doszpolyné Dr. Mészáros Melinda, a Honvédszakszervezet alelnöke, a Magyar Honvédségben a katonanőket érintő speciális szabályzók bemutatásával bővítette ismereteinket és hívta fel a figyelmet jogainkra, járandóságainkra.

Majd a veszprémi Nagycsaládos Egyesület munkájába nyerhettünk bővebb betekintést Óváry-Nagy Andrea, a NOE veszprémi képviselője jóvoltából.

A délelőtti program zárásaként Jáger Tibor a Honvédszakszervezet szolgáltatásait ismertette. Az elnökségi ülés vendégei a Jókai úti objektumot is megismerhették Karajz Miklós alezredes és Horváth Attila őrnagy Urak kíséretében.

Köszönet a vendéglátásért Szücs József mérnök ezredes Úrnak, a program megszervezéséért Tóvári Róbert légierő haderőnemi titkárnak.

A rendezvényről további tájékoztatást az Egység Újság decemberi számában találnak majd.

 

                                                                                                     Szücs Andrea

                                                                                               Katonanői szekció elnöke

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.

  Háború Művészete magazin

Kína felfuttatta a korai előrejelző és légtérellenőrző (Airborne Early Warning and Control – AEW&C) repülőgépeinek gyártását. Ahogy azt egy kínai katonai repülés szakértő megállapította, ez az „alap repülőgép érettségének” egyik jele.