2017. 12. 11. hétfő
Árpád
: 314 Ft   : 266 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Katonanők Veszprémben

Hosz  |  2010. 11. 26., 13:46

A Honvédszakszervezet Katonanői szekciója tájékoztatóval egybekötött elnökségi ülését november 25-én tartotta Veszprémben, az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezrednél. A rendezvényen részt vett Jenei Katalin a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) titkára, Czövek János a Honvédszakszervezet elnöke, Doszpolyné dr. Mészáros Melinda és Lippai Csaba, a Honvédszakszervezet alelnökei. Meghívott előadóként elfogadta meghívásunkat, Ballainé Krikker Zsuzsanna ezredes, a Honvédelmi Minisztérium Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökség osztályvezetője, a Honvéd Magánnyugdíjpénztár gazdasági igazgató helyettese, valamint Szekeres István nyugállományú dandártábornok, a Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke…  

A program Szücs József mérnök ezredes, az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred parancsnokának bemutató előadásával kezdődött. A meghívottak egy átfogó képet kaphattak az ezred szervezeti felépítéséről, tevékenységéről, az ezrednél szolgáló katonanők létszámáról, rendfokozati eloszlásáról.

Majd Ballainé Krikker Zsuzsanna ezredes, a HM KPÜ IAJI SZJO osztályvezetője (ig.h.), az MH Katonanői Bizottság vezetőjének előadása következett. Ezredes asszony beszélt a Magyar Honvédség Katonanői Bizottságának tevékenységéről, majd „Fókuszban a magánnyugdíjpénztár” címmel tartott aktuális tájékoztatót.

A program Szekeres István nyá. dandártábornok, a Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány kuratórium elnökének előadásával folytatódott.

Doszpolyné Dr. Mészáros Melinda, a Honvédszakszervezet alelnöke, a Magyar Honvédségben a katonanőket érintő speciális szabályzók bemutatásával bővítette ismereteinket és hívta fel a figyelmet jogainkra, járandóságainkra.

Majd a veszprémi Nagycsaládos Egyesület munkájába nyerhettünk bővebb betekintést Óváry-Nagy Andrea, a NOE veszprémi képviselője jóvoltából.

A délelőtti program zárásaként Jáger Tibor a Honvédszakszervezet szolgáltatásait ismertette. Az elnökségi ülés vendégei a Jókai úti objektumot is megismerhették Karajz Miklós alezredes és Horváth Attila őrnagy Urak kíséretében.

Köszönet a vendéglátásért Szücs József mérnök ezredes Úrnak, a program megszervezéséért Tóvári Róbert légierő haderőnemi titkárnak.

A rendezvényről további tájékoztatást az Egység Újság decemberi számában találnak majd.

 

                                                                                                     Szücs Andrea

                                                                                               Katonanői szekció elnöke

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 20., 13:59
Még Karácsony előtt a teljes személyi állomány egységesen 45.000 forint utalványban részesül. A honvédelmi miniszter és az érdekképviseleti szervezetek között 2017. november 20-án megállapodás került aláírásra „a Magyar Honvédség személyi állománya 2018. évi egyes illetményjellegű és illetményen kívüli juttatásairól”.
2017. 10. 13., 11:33
A Honvédszakszervezet hagyományaihoz híven ez év végén 2017. december 09-én 15 órai kezdettel ismét megrendezi a Fővárosi Nagycirkuszban tartandó rendezvényét megköszönve ezzel Tagjainknak az egész éves munkát…
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017. 11. 28., 12:31
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A megújult szabályoknak köszönhetően minden eddiginél eseménydúsabbnak ígérkezik a Red Bull Air Race 2018-as versenysorozata Master és Challenger kategóriában egyaránt.

  Háború Művészete magazin

Új segítőkre lelt a Kecskeméti Szent László Lions Club a Durgó Tamás őrnagy vezette Bács-Kiskun megyei toborzó iroda katonái személyében, hisz mostantól több esetben közös programokon fognak együtt jótékonykodni.