2024. 04. 19. péntek
Emma
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Katonanők Veszprémben

Hosz  |  2010. 11. 26., 13:46

A Honvédszakszervezet Katonanői szekciója tájékoztatóval egybekötött elnökségi ülését november 25-én tartotta Veszprémben, az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezrednél. A rendezvényen részt vett Jenei Katalin a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) titkára, Czövek János a Honvédszakszervezet elnöke, Doszpolyné dr. Mészáros Melinda és Lippai Csaba, a Honvédszakszervezet alelnökei. Meghívott előadóként elfogadta meghívásunkat, Ballainé Krikker Zsuzsanna ezredes, a Honvédelmi Minisztérium Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökség osztályvezetője, a Honvéd Magánnyugdíjpénztár gazdasági igazgató helyettese, valamint Szekeres István nyugállományú dandártábornok, a Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke…  

A program Szücs József mérnök ezredes, az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred parancsnokának bemutató előadásával kezdődött. A meghívottak egy átfogó képet kaphattak az ezred szervezeti felépítéséről, tevékenységéről, az ezrednél szolgáló katonanők létszámáról, rendfokozati eloszlásáról.

Majd Ballainé Krikker Zsuzsanna ezredes, a HM KPÜ IAJI SZJO osztályvezetője (ig.h.), az MH Katonanői Bizottság vezetőjének előadása következett. Ezredes asszony beszélt a Magyar Honvédség Katonanői Bizottságának tevékenységéről, majd „Fókuszban a magánnyugdíjpénztár” címmel tartott aktuális tájékoztatót.

A program Szekeres István nyá. dandártábornok, a Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány kuratórium elnökének előadásával folytatódott.

Doszpolyné Dr. Mészáros Melinda, a Honvédszakszervezet alelnöke, a Magyar Honvédségben a katonanőket érintő speciális szabályzók bemutatásával bővítette ismereteinket és hívta fel a figyelmet jogainkra, járandóságainkra.

Majd a veszprémi Nagycsaládos Egyesület munkájába nyerhettünk bővebb betekintést Óváry-Nagy Andrea, a NOE veszprémi képviselője jóvoltából.

A délelőtti program zárásaként Jáger Tibor a Honvédszakszervezet szolgáltatásait ismertette. Az elnökségi ülés vendégei a Jókai úti objektumot is megismerhették Karajz Miklós alezredes és Horváth Attila őrnagy Urak kíséretében.

Köszönet a vendéglátásért Szücs József mérnök ezredes Úrnak, a program megszervezéséért Tóvári Róbert légierő haderőnemi titkárnak.

A rendezvényről további tájékoztatást az Egység Újság decemberi számában találnak majd.

 

                                                                                                     Szücs Andrea

                                                                                               Katonanői szekció elnöke

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.