2024. 03. 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
: 395 Ft   : 365 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A jubileumi év küszöbén - Az elnökségi ülésen történt

Hosz  |  2010. 12. 18., 14:26

A Mátraházán december 17-én megrendezett évzáró elnökségi ülésen a jubileumi év előkészületeiről is tárgyaltak, de napirenden szerepelt a rendkívüli kongresszus óta eltelt időszak történéseiről szóló tájékoztató, a jövő évi beszerzési terv elfogadása, az Egység 2002 Kft. tájékozatója, valamint szakszervezetünk szövetségi kapcsolatainak értékelése is. Az elnökség és az ügyvezetés tagjainak, valamint a nagyobb alapszervezetek vezetőinek részvételével megrendezett ülést Czövek János elnök vezette…

Az elnökségi ülést megelőző napon, december 16-án - alapszervezeti és csoportvezetők jelenlétében - tartott évzárót szakszervezetünk.

A mátraházai Honvéd üdülőben mintegy félszáz résztvevő előtt Czövek János elnök, dr. Mészáros Melinda és Lippai Csaba alelnökök köszönték meg a 2010-ben végzett tevékenységet.

Az elnökségi ülés elején Czövek János elnök elmondta, hogy több, az eredetihez képest több napirendi téma-javaslat – Hosz-HM megállapodás, szövetségi kapcsolatok – is érkezett, amelyeket az egyebek témák között tárgyal majd a döntéshozó fórum.

Napirend előtt Sörös István arra figyelmeztetett, hogy az előző elnökségi ülésen abban állapodtak a képviseletek vezetői, hogy december 13-ig döntés születik a légierő képviseletvezető személyéről.

Ezt követően Bácskai István helyettes képviseletvezető a fenti határidőig lebonyolított történésekről, alapszervezeti ülésről tájékoztatott, majd a folyamatban lévő szervezeti változásokról is informálta a megjelenteket, végül pedig azt kérte az elnökségtől, hogy hagyja helyben a korábbi kongresszus döntését.

Dr. Mészáros Melinda alelnök hozzászólásában elmondta, hogy csak lemondás esetén lehetne új tisztségviselőt jelölni a légierő képviselet élére. Az élénk vita után Czövek János azt javasolta, hogy 2011 tavaszi választmányi ülés döntsön a légierő képviselet vezetője és helyettese személyéről. Az elnökség a javaslatot elfogadta.   

A napirendi témák elfogadása után az előző elnökségi ülés jegyzőkönyvét fogadták el. A vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója során Czövek János elnök felelevenítette az október 26-i rendkívüli kongresszus óta eltelt időszak legfontosabb történéseit. Miután emlékeztetett Dr. Simicskó István államtitkár szakszervezetünket kétségbe vonó, majd méltató szavaira, az eddig elért eredményekről, a tárca hozzánk füződő viszonyáról, a megváltozott finanszírozási feltételekről is szót ejtett. Ezt követően az elmúlt hónap probléma-megoldó tennivalóiról (FRDÉSZ, magyar katonákat becsmérlő diplomáciai táviratok, HM-Hosz megállapodás felmondása, HÉF, Hosz-Hodosz kapcsolat) tájékoztatott. Szakszervezetünk vezetője a vidéki állománygyülések sikereiről, az alapszervezetekkel történő kapcsolattartásról, a Hosz – ebben a cseppet sem könnyü gazdasági helyzetben mutatott – hatékony és aktív helytállásáról beszélt, majd a további időszakra vonatkozóan az elnökség támogatását kérte. Bazsik István gazdasági ügyvivő az összefogásra, a személyes ellentétek félre tételére figyelmeztetett, a meghívott gyöngyösi csoportvezető, Szoboszlai Endre pedig a tolarenciára, a bölcsességre és az egymás iránti bizalomra, míg dr. Mészáros Melinda alelnök az optimizmusra hívott fel.     

Tagfelvételről szóló napirendi téma során Plopp Albert ny. alezredest és Dobai István ny. zászlóst nyugállományú taggá vették fel. Ezt követően az elhangzott szóbeli javaslatok figyelembe vételével a 2011. évi beszerzési tervről döntöttek egyhangúan. 

Az Egység 2002. Kft. beszámolója során Bagdi Sándor ügyvezető az elmúlt időszakban elvégzett tevékenységről, a kintlévőségekről, a vagyonleltár felméréséről, majd az akciós év végi üdültetésről és a 2011-es üzleti tervekről tájékoztatott röviden. Az elnökség tárgyalt a GLB Holding Zrt. új ajánlatáról is, de azt nem támogatta, és további ajánlatok bekérését érezte szükségesnek.

Az egyebekben a jubileumi év előkészületeire, a rendezvények előkészítésére tett javaslatot Sörös István tagozatelnök. A napirend során a volt főtitkár, dr. Ujfaludi Zoltán kontra Hosz peres ügyről, a lapterjesztéssel kapcsolatos árajánlatról, az Egység újság és a www.hsz.hu weblap müködtetéséről, a Vodafone új árajánlatáról, a Berlinben megrendezett Euromil tagszervezési konferenciáról és tréningről, a közelmúltban lemondott függetlenített tisztségviselők pótlásáról, valamint a Hosz FRDÉSZ-hez füződő jelenlegi szövetségi kapcsolatáról, majd a Hodosz-szal és a Liga Szakszervezetekkel kapcsolatban kialakult viszonyról is szó esett.  

Az elnök azt is bejelentette, hogy az elképzelések szerint – több tisztségviselő pótlása miatt – februárban választmányi ülést tart szakszervezetünk. Az elnökség legközelebb 2011 januárjában tart ülést.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

20 évvel ezelőtt, 2004. március 16-án érkezett meg Olaszországba két F-104 Starfighter kíséretében az első Eurofighter Typhoon. A jeles évforduló alkalmából nem maradhatott el egy jubileumi festésű példány bemutatása sem.

  Háború Művészete magazin

Széchenyi 2020 europai szociális alap.