2023. 12. 03.
Ferenc, Olívia
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elsőfokú döntés: Újra Liga tag az FRDÉSZ!

Hosz  |  2011. 01. 03., 18:19

Kónya Péter FRDÉSZ elnök arról tájékoztatta honlapunkat, hogy - január 3-án - a Fővárosi Bíróság első fokon megsemmisítette a Liga Tanács 2010. májusi döntését, amelyben ismételten kizárták az FRDÉSZ-t a Liga-ból! Szemben az első  - 2009. szeptemberi kizárásra vonatkozó - perrel, amelyet jogerősen megnyert az FRDÉSZ, itt már nemcsak eljárási hibára hivatkozva semmisítette meg a bíróság a kizárásról szóló határozatot, hanem érdemben is vizsgálta a kizárás indokait. Rövid szóbeli indoklásában a bírónő elmondta, hogy a Liga Alapszabálya nem alapján, a a Liga által sérelmezett dolgok nem tették indokolttá az FRDÉSZ kizárását. A Bíróság döntésének részletes indoklását 30 napon belül írásban küldik meg. A tagdíjmentességre vonatkozó pert viszont megszüntette a Bíróság, mondván erről csak akkor lehetne dönteni, ha a tényleges jogsérelem már fennállna, vélelmezések alapján a Bíróság nem dönthet. Ugyanakkor a jövőre nézve kimondta azt is, hogy ha egy társadalmi szervezetben egy tag nem gyakorolhatja a jogait, akkor tagdíjfizetéssel mennyire terhelhető, arról az egyesülési jogról szóló törvény és a Liga Alapszabálya rendelkezései az irányadóak, ugyanakkor ez újabb kizárásnak nem lehet indoka.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.