2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elsőfokú döntés: Újra Liga tag az FRDÉSZ!

Hosz  |  2011. 01. 03., 18:19

Kónya Péter FRDÉSZ elnök arról tájékoztatta honlapunkat, hogy - január 3-án - a Fővárosi Bíróság első fokon megsemmisítette a Liga Tanács 2010. májusi döntését, amelyben ismételten kizárták az FRDÉSZ-t a Liga-ból! Szemben az első  - 2009. szeptemberi kizárásra vonatkozó - perrel, amelyet jogerősen megnyert az FRDÉSZ, itt már nemcsak eljárási hibára hivatkozva semmisítette meg a bíróság a kizárásról szóló határozatot, hanem érdemben is vizsgálta a kizárás indokait. Rövid szóbeli indoklásában a bírónő elmondta, hogy a Liga Alapszabálya nem alapján, a a Liga által sérelmezett dolgok nem tették indokolttá az FRDÉSZ kizárását. A Bíróság döntésének részletes indoklását 30 napon belül írásban küldik meg. A tagdíjmentességre vonatkozó pert viszont megszüntette a Bíróság, mondván erről csak akkor lehetne dönteni, ha a tényleges jogsérelem már fennállna, vélelmezések alapján a Bíróság nem dönthet. Ugyanakkor a jövőre nézve kimondta azt is, hogy ha egy társadalmi szervezetben egy tag nem gyakorolhatja a jogait, akkor tagdíjfizetéssel mennyire terhelhető, arról az egyesülési jogról szóló törvény és a Liga Alapszabálya rendelkezései az irányadóak, ugyanakkor ez újabb kizárásnak nem lehet indoka.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.