2018. 02. 25.
Géza
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Húsz év - húsz program

Hosz  |  2011. 01. 07., 10:03

Olyan programok, feladatok vannak az idén jubileumát ünneplő szakszervezetünk előtt, amelyeket alapszervezeteink, csoportjaink, illetve azok vezetői nélkül nem lehet eredményesen végrehajtani - mondta Czövek János elnök az ügyvezetés január 6-i értekezletén. A vezető tisztségviselők, ügyvivők és képviseleti titkárok aktív közreműködésével lebonyolított eseményen, - melyen Sörös István tagozatelnök és Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező is részt vett - a ,,Húsz év - húsz program\" szlogennel fémjelzett jubileumi programsorozat előkészítése volt a fókuszban...

Az elnök és az alelnökök aktuális tájékoztatója során Czövek János elnök – egyebek mellett – az év végi rendezvényekről, majd az FRDÉSZ legutóbbi elnökségi üléséről beszélt. Az elnök beszélt a HOMNYP ügyvezető igazgatójával, január 5-én lebonyolított megbeszélésről, a Hosz és a HOMNYP jövőbeni együttmüködéséről és a két szervezet között előkészítendő új megállapodásról is. Ezt követően a következő napok eseményeiről, így a honvédelmi miniszterrel január 10-én megrendezendő találkozóról is tájékoztatott.

 

 

 

Dr. Mészáros Melinda alelnök részletesen is beszélt a jogszabályi változásokról, így többek között a szerződéses legénységi állomány szolgálati ideje maximumának 20 évre változásáról, a nomenklatúra rendeletről (benne a nyelvi követelmények teljesítésének 2015-re történő módosításáról), a HM-et és az MH-t érintő 85/2010-es KÁT rendeletről, mely a szervezeti korszerüsítési változásokról szól, de beszélt az FRDÉSZ számára fizetendő 2011-es tagdíjakról is.

 

Lippai Csaba alelnök a Hosz és a Hodosz közötti együttmüködés, illetve a HÉF munkájának újbóli beindítása során végzett tevékenységről, illetve az önkéntes tartalékos állomány tagjainak jogviszonyáról tájékoztatott, majd a december 21-i OKÉT ülésen történtekről informálta a megjelenteket.

 

 

A „20 éves a Honvédszakszervezet” rendezvény tervét Lippai Csaba alelnök terjesztette elő, majd az egyes hónapokra vonatkozó programok kerültek fókuszba. Miután alapító tagunk, Sörös István és Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező is kiegészítette az elmondottakat, a rendezvények megszervezéséért felelős szük csoport tagjait is kijelölte az alelnök. 

 

 

Ezt követően a kongresszusi munka-, feladat- és szervező bizottságok összetételének pontosítása történt meg a korábbi vezető tisztségviselők lemondása, illetve egyes függetlenített tisztségviselők nyugállományba vonulása miatt.

 

A családi napokra és rendezvényekre, valamint az „Aktivitás Kupa” versenysorozatra szóló pályázatot a későbbiekben írja ki az elnökség.

 

Ezt követően a 2010. december 31-i forduló napi leltározás előkészítéséről és végrehajtásáról egyeztettek.

 

Az egyebek témák között elhangzott, hogy összevont alapszervezeti ülést szervezünk január 13-án, a nyugat-magyarországi régióban, Székesfehérvárott. A fórum céljai között szerepel, hogy a múlt ismeretében, a jelent megélve hogyan látják az alapszervezeti és csoportvezetők az idén 20 esztendős szakszervezetünk jövőjét.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Románia védelmi minisztere, Mihai Fifor a napokban számolt be arról, hogy meglévő 16 darabos F-16-os flottájukat kiegészítenék 4 példánnyal, a jövőbeli terv pedig további 36 Falcon beszerzése.

  Háború Művészete magazin

Továbbra sincs megfelelő állapotban a német hadsereg (Bundeswehr), a felszerelésben és a személyi állományban is hiányosságok mutatkoznak, illetve sok katona túlterhelt.