2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Húsz év - húsz program

Hosz  |  2011. 01. 07., 10:03

Olyan programok, feladatok vannak az idén jubileumát ünneplő szakszervezetünk előtt, amelyeket alapszervezeteink, csoportjaink, illetve azok vezetői nélkül nem lehet eredményesen végrehajtani - mondta Czövek János elnök az ügyvezetés január 6-i értekezletén. A vezető tisztségviselők, ügyvivők és képviseleti titkárok aktív közreműködésével lebonyolított eseményen, - melyen Sörös István tagozatelnök és Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező is részt vett - a ,,Húsz év - húsz program\" szlogennel fémjelzett jubileumi programsorozat előkészítése volt a fókuszban...

Az elnök és az alelnökök aktuális tájékoztatója során Czövek János elnök – egyebek mellett – az év végi rendezvényekről, majd az FRDÉSZ legutóbbi elnökségi üléséről beszélt. Az elnök beszélt a HOMNYP ügyvezető igazgatójával, január 5-én lebonyolított megbeszélésről, a Hosz és a HOMNYP jövőbeni együttmüködéséről és a két szervezet között előkészítendő új megállapodásról is. Ezt követően a következő napok eseményeiről, így a honvédelmi miniszterrel január 10-én megrendezendő találkozóról is tájékoztatott.

 

 

 

Dr. Mészáros Melinda alelnök részletesen is beszélt a jogszabályi változásokról, így többek között a szerződéses legénységi állomány szolgálati ideje maximumának 20 évre változásáról, a nomenklatúra rendeletről (benne a nyelvi követelmények teljesítésének 2015-re történő módosításáról), a HM-et és az MH-t érintő 85/2010-es KÁT rendeletről, mely a szervezeti korszerüsítési változásokról szól, de beszélt az FRDÉSZ számára fizetendő 2011-es tagdíjakról is.

 

Lippai Csaba alelnök a Hosz és a Hodosz közötti együttmüködés, illetve a HÉF munkájának újbóli beindítása során végzett tevékenységről, illetve az önkéntes tartalékos állomány tagjainak jogviszonyáról tájékoztatott, majd a december 21-i OKÉT ülésen történtekről informálta a megjelenteket.

 

 

A „20 éves a Honvédszakszervezet” rendezvény tervét Lippai Csaba alelnök terjesztette elő, majd az egyes hónapokra vonatkozó programok kerültek fókuszba. Miután alapító tagunk, Sörös István és Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező is kiegészítette az elmondottakat, a rendezvények megszervezéséért felelős szük csoport tagjait is kijelölte az alelnök. 

 

 

Ezt követően a kongresszusi munka-, feladat- és szervező bizottságok összetételének pontosítása történt meg a korábbi vezető tisztségviselők lemondása, illetve egyes függetlenített tisztségviselők nyugállományba vonulása miatt.

 

A családi napokra és rendezvényekre, valamint az „Aktivitás Kupa” versenysorozatra szóló pályázatot a későbbiekben írja ki az elnökség.

 

Ezt követően a 2010. december 31-i forduló napi leltározás előkészítéséről és végrehajtásáról egyeztettek.

 

Az egyebek témák között elhangzott, hogy összevont alapszervezeti ülést szervezünk január 13-án, a nyugat-magyarországi régióban, Székesfehérvárott. A fórum céljai között szerepel, hogy a múlt ismeretében, a jelent megélve hogyan látják az alapszervezeti és csoportvezetők az idén 20 esztendős szakszervezetünk jövőjét.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.