2023. 06. 05. hétfő
Fatime
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Húsz év - húsz program

Hosz  |  2011. 01. 07., 10:03

Olyan programok, feladatok vannak az idén jubileumát ünneplő szakszervezetünk előtt, amelyeket alapszervezeteink, csoportjaink, illetve azok vezetői nélkül nem lehet eredményesen végrehajtani - mondta Czövek János elnök az ügyvezetés január 6-i értekezletén. A vezető tisztségviselők, ügyvivők és képviseleti titkárok aktív közreműködésével lebonyolított eseményen, - melyen Sörös István tagozatelnök és Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező is részt vett - a ,,Húsz év - húsz program\" szlogennel fémjelzett jubileumi programsorozat előkészítése volt a fókuszban...

Az elnök és az alelnökök aktuális tájékoztatója során Czövek János elnök – egyebek mellett – az év végi rendezvényekről, majd az FRDÉSZ legutóbbi elnökségi üléséről beszélt. Az elnök beszélt a HOMNYP ügyvezető igazgatójával, január 5-én lebonyolított megbeszélésről, a Hosz és a HOMNYP jövőbeni együttmüködéséről és a két szervezet között előkészítendő új megállapodásról is. Ezt követően a következő napok eseményeiről, így a honvédelmi miniszterrel január 10-én megrendezendő találkozóról is tájékoztatott.

 

 

 

Dr. Mészáros Melinda alelnök részletesen is beszélt a jogszabályi változásokról, így többek között a szerződéses legénységi állomány szolgálati ideje maximumának 20 évre változásáról, a nomenklatúra rendeletről (benne a nyelvi követelmények teljesítésének 2015-re történő módosításáról), a HM-et és az MH-t érintő 85/2010-es KÁT rendeletről, mely a szervezeti korszerüsítési változásokról szól, de beszélt az FRDÉSZ számára fizetendő 2011-es tagdíjakról is.

 

Lippai Csaba alelnök a Hosz és a Hodosz közötti együttmüködés, illetve a HÉF munkájának újbóli beindítása során végzett tevékenységről, illetve az önkéntes tartalékos állomány tagjainak jogviszonyáról tájékoztatott, majd a december 21-i OKÉT ülésen történtekről informálta a megjelenteket.

 

 

A „20 éves a Honvédszakszervezet” rendezvény tervét Lippai Csaba alelnök terjesztette elő, majd az egyes hónapokra vonatkozó programok kerültek fókuszba. Miután alapító tagunk, Sörös István és Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező is kiegészítette az elmondottakat, a rendezvények megszervezéséért felelős szük csoport tagjait is kijelölte az alelnök. 

 

 

Ezt követően a kongresszusi munka-, feladat- és szervező bizottságok összetételének pontosítása történt meg a korábbi vezető tisztségviselők lemondása, illetve egyes függetlenített tisztségviselők nyugállományba vonulása miatt.

 

A családi napokra és rendezvényekre, valamint az „Aktivitás Kupa” versenysorozatra szóló pályázatot a későbbiekben írja ki az elnökség.

 

Ezt követően a 2010. december 31-i forduló napi leltározás előkészítéséről és végrehajtásáról egyeztettek.

 

Az egyebek témák között elhangzott, hogy összevont alapszervezeti ülést szervezünk január 13-án, a nyugat-magyarországi régióban, Székesfehérvárott. A fórum céljai között szerepel, hogy a múlt ismeretében, a jelent megélve hogyan látják az alapszervezeti és csoportvezetők az idén 20 esztendős szakszervezetünk jövőjét.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.