2018. 02. 20. kedd
Aladár, Álmos
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Bértárgyalások előtt

Hosz  |  2011. 01. 11., 13:08

Hamarosan megkezdődnek a 2011-es bértárgyalások, de a humán stratégia egyes elemeiről is néhány héten belül konzultációt kezdhetünk a munkáltatóval - hangzott el szakszervezetünk elnökségének idei első, január 11-i ülésén. A döntéshozó fórum tárgyalt még a jubileumi esztendő rendezvénytervéről, a következő időszak érdekvédelmi ügyeiről és a kongresszusi munkabizottságok összetételéről is. Az ülést Czövek János elnök vezette...

A határozatképesség és a napirendi témák elfogadása után a rendkívüli kongresszus üléséről készült jegyzőkönyvet fogadta el a döntéshozó fórum.

A vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója során Czövek János elnök a történések időrendi sorrendjében kiemelten szólt az évzáró cirkuszi rendezvény sikeréről, a HOMNYP ügyvezető igazgatójával történt eszmecseréről, dr. Hende Csaba honvédelmi miniszterrel lezajlott egyeztetésről is. A 2011-es bértárgyalások mihamarabbi beindulásáról és a humán stratégiával kapcsolatos - várhatóan rövid időn belül megkezdődő - konzultációról is szó esett.   

Az elnök tájékoztatóját kiegészítendő dr. Mészáros Melinda alelnök a HOMNYP és a Hosz közötti együttmüködési megállapodás előkészítéséről, Lippai Csaba alelnök pedig az OKÉT legutóbbi, december 21-i ülésén történtekről tájékoztatott.

Ezt követően Feke Zsombort és Szilágyi Attilát vette fel az elnökség pártoló taggá.

A 2011. évi költségvetési terv fejezeti felhasználásáról szóló elnökségi határozat tervezetéről szóló egyeztetés során dr. Mészáros Melinda alelnök előterjesztését egyhangúan elfogadta a döntéshozó fórum.

A következő havi érdekvédelmi ügyek megtárgyalása során Czövek János az idei bértárgyalások beindulásával kapcsolatban azt emelte ki, hogy elnökségünknek komoly stratégiával kell majd előállni. Vitaindítójában a Hosz elnöke az Szja törvények miatt szükséges kereset-kompenzációról és egy kafetéria-rendszerü reálkereset-emelkedést célzó tervezetről is beszélt. Az alelnök asszony jelenlegi helyzetértékelését tartalmazó előterjesztése után több elnökségi tag is megfogalmazta, hogy nem kell differenciálni az illetményen kívüli juttatások (üdülési csekk, étkezési utalvány, ruházati pénz, mosatási pénz, stb.) terén. Elhangzott az is, hogy a szerződéses állomány tagjaira jobban oda kell figyelni, hiszen fiatalok, nem nagycsaládosok, az Szja változás miatti illetményemelkedés csak minimális mértékben érinti őket. 

A humán stratégia elveiről is megbeszélést folytattak az elnökség tagjai. Lippai Csaba alelnök megjegyezte, hogy szakszervezetünk – nagy valószínüséggel – március második felében tud bekapcsolódni az év egyik legfontosabb feladatával kapcsolatos konzultációba.

Ezt követően Sörös István tagozatelnök az önkéntes tartalékos katona jogviszonyával kapcsolatos anomáliákra hívta fel a figyelmet.  

 

 

A 2011. évi kongresszusi munka-, feladat-, és szervező bizottságok összetételének pontosításának szükségességét Czövek János az elmúlt időszakban bekövetkezett személyi változásokkal indokolta. Az elnök február elsejei határidőt szabott a pótlással kapcsolatban.

A „20 éves a Honvédszakszervezet” címet viselő rendezvénytervet Lippai Csaba terjesztette elő. Az alelnök a havi programokat szedte csokorba, majd az elnökség elfogadta a javaslatot.

Az egyebekben a családi napokra és rendezvényekre vonatkozó pályázat kiírásáról egyeztettek. Czövek János elnök javaslatára a pályázatkiírást februárra halasztották. Ezt követően a választmányi ülés február 22-re történő összehívásáról folytattak megbeszélést, majd a tisztségviselők telefon- és mobil internetköltségeiről tárgyaltak. Végül a budapesti területi ügyvivő, a közigazgatási és logisztikai képviseleti titkár helyettesítési rendjéről, majd - Sándor Roland pénzügyi ügyvivő előadása kapcsán - a nem pénzbeli juttatások 2011-es közterheiről tanácskoztak.

A következő ülést február 1-jén tartja elnökségünk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Ausztria új kormánya újra megvizsgálja az előző kormány 2 milliárd dolláros Eurofighter programját. A védelmi miniszter kifejezte a kormány hajlandóságát a tárgyalásokra a gyártókkal folytatott jogi csata során.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.