2023. 09. 22. péntek
Móric
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Bértárgyalások előtt

Hosz  |  2011. 01. 11., 13:08

Hamarosan megkezdődnek a 2011-es bértárgyalások, de a humán stratégia egyes elemeiről is néhány héten belül konzultációt kezdhetünk a munkáltatóval - hangzott el szakszervezetünk elnökségének idei első, január 11-i ülésén. A döntéshozó fórum tárgyalt még a jubileumi esztendő rendezvénytervéről, a következő időszak érdekvédelmi ügyeiről és a kongresszusi munkabizottságok összetételéről is. Az ülést Czövek János elnök vezette...

A határozatképesség és a napirendi témák elfogadása után a rendkívüli kongresszus üléséről készült jegyzőkönyvet fogadta el a döntéshozó fórum.

A vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója során Czövek János elnök a történések időrendi sorrendjében kiemelten szólt az évzáró cirkuszi rendezvény sikeréről, a HOMNYP ügyvezető igazgatójával történt eszmecseréről, dr. Hende Csaba honvédelmi miniszterrel lezajlott egyeztetésről is. A 2011-es bértárgyalások mihamarabbi beindulásáról és a humán stratégiával kapcsolatos - várhatóan rövid időn belül megkezdődő - konzultációról is szó esett.   

Az elnök tájékoztatóját kiegészítendő dr. Mészáros Melinda alelnök a HOMNYP és a Hosz közötti együttmüködési megállapodás előkészítéséről, Lippai Csaba alelnök pedig az OKÉT legutóbbi, december 21-i ülésén történtekről tájékoztatott.

Ezt követően Feke Zsombort és Szilágyi Attilát vette fel az elnökség pártoló taggá.

A 2011. évi költségvetési terv fejezeti felhasználásáról szóló elnökségi határozat tervezetéről szóló egyeztetés során dr. Mészáros Melinda alelnök előterjesztését egyhangúan elfogadta a döntéshozó fórum.

A következő havi érdekvédelmi ügyek megtárgyalása során Czövek János az idei bértárgyalások beindulásával kapcsolatban azt emelte ki, hogy elnökségünknek komoly stratégiával kell majd előállni. Vitaindítójában a Hosz elnöke az Szja törvények miatt szükséges kereset-kompenzációról és egy kafetéria-rendszerü reálkereset-emelkedést célzó tervezetről is beszélt. Az alelnök asszony jelenlegi helyzetértékelését tartalmazó előterjesztése után több elnökségi tag is megfogalmazta, hogy nem kell differenciálni az illetményen kívüli juttatások (üdülési csekk, étkezési utalvány, ruházati pénz, mosatási pénz, stb.) terén. Elhangzott az is, hogy a szerződéses állomány tagjaira jobban oda kell figyelni, hiszen fiatalok, nem nagycsaládosok, az Szja változás miatti illetményemelkedés csak minimális mértékben érinti őket. 

A humán stratégia elveiről is megbeszélést folytattak az elnökség tagjai. Lippai Csaba alelnök megjegyezte, hogy szakszervezetünk – nagy valószínüséggel – március második felében tud bekapcsolódni az év egyik legfontosabb feladatával kapcsolatos konzultációba.

Ezt követően Sörös István tagozatelnök az önkéntes tartalékos katona jogviszonyával kapcsolatos anomáliákra hívta fel a figyelmet.  

 

 

A 2011. évi kongresszusi munka-, feladat-, és szervező bizottságok összetételének pontosításának szükségességét Czövek János az elmúlt időszakban bekövetkezett személyi változásokkal indokolta. Az elnök február elsejei határidőt szabott a pótlással kapcsolatban.

A „20 éves a Honvédszakszervezet” címet viselő rendezvénytervet Lippai Csaba terjesztette elő. Az alelnök a havi programokat szedte csokorba, majd az elnökség elfogadta a javaslatot.

Az egyebekben a családi napokra és rendezvényekre vonatkozó pályázat kiírásáról egyeztettek. Czövek János elnök javaslatára a pályázatkiírást februárra halasztották. Ezt követően a választmányi ülés február 22-re történő összehívásáról folytattak megbeszélést, majd a tisztségviselők telefon- és mobil internetköltségeiről tárgyaltak. Végül a budapesti területi ügyvivő, a közigazgatási és logisztikai képviseleti titkár helyettesítési rendjéről, majd - Sándor Roland pénzügyi ügyvivő előadása kapcsán - a nem pénzbeli juttatások 2011-es közterheiről tanácskoztak.

A következő ülést február 1-jén tartja elnökségünk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.