2017. 12. 12. kedd
Gabriella
: 314 Ft   : 267 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Bértárgyalások előtt

Hosz  |  2011. 01. 11., 13:08

Hamarosan megkezdődnek a 2011-es bértárgyalások, de a humán stratégia egyes elemeiről is néhány héten belül konzultációt kezdhetünk a munkáltatóval - hangzott el szakszervezetünk elnökségének idei első, január 11-i ülésén. A döntéshozó fórum tárgyalt még a jubileumi esztendő rendezvénytervéről, a következő időszak érdekvédelmi ügyeiről és a kongresszusi munkabizottságok összetételéről is. Az ülést Czövek János elnök vezette...

A határozatképesség és a napirendi témák elfogadása után a rendkívüli kongresszus üléséről készült jegyzőkönyvet fogadta el a döntéshozó fórum.

A vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója során Czövek János elnök a történések időrendi sorrendjében kiemelten szólt az évzáró cirkuszi rendezvény sikeréről, a HOMNYP ügyvezető igazgatójával történt eszmecseréről, dr. Hende Csaba honvédelmi miniszterrel lezajlott egyeztetésről is. A 2011-es bértárgyalások mihamarabbi beindulásáról és a humán stratégiával kapcsolatos - várhatóan rövid időn belül megkezdődő - konzultációról is szó esett.   

Az elnök tájékoztatóját kiegészítendő dr. Mészáros Melinda alelnök a HOMNYP és a Hosz közötti együttmüködési megállapodás előkészítéséről, Lippai Csaba alelnök pedig az OKÉT legutóbbi, december 21-i ülésén történtekről tájékoztatott.

Ezt követően Feke Zsombort és Szilágyi Attilát vette fel az elnökség pártoló taggá.

A 2011. évi költségvetési terv fejezeti felhasználásáról szóló elnökségi határozat tervezetéről szóló egyeztetés során dr. Mészáros Melinda alelnök előterjesztését egyhangúan elfogadta a döntéshozó fórum.

A következő havi érdekvédelmi ügyek megtárgyalása során Czövek János az idei bértárgyalások beindulásával kapcsolatban azt emelte ki, hogy elnökségünknek komoly stratégiával kell majd előállni. Vitaindítójában a Hosz elnöke az Szja törvények miatt szükséges kereset-kompenzációról és egy kafetéria-rendszerü reálkereset-emelkedést célzó tervezetről is beszélt. Az alelnök asszony jelenlegi helyzetértékelését tartalmazó előterjesztése után több elnökségi tag is megfogalmazta, hogy nem kell differenciálni az illetményen kívüli juttatások (üdülési csekk, étkezési utalvány, ruházati pénz, mosatási pénz, stb.) terén. Elhangzott az is, hogy a szerződéses állomány tagjaira jobban oda kell figyelni, hiszen fiatalok, nem nagycsaládosok, az Szja változás miatti illetményemelkedés csak minimális mértékben érinti őket. 

A humán stratégia elveiről is megbeszélést folytattak az elnökség tagjai. Lippai Csaba alelnök megjegyezte, hogy szakszervezetünk – nagy valószínüséggel – március második felében tud bekapcsolódni az év egyik legfontosabb feladatával kapcsolatos konzultációba.

Ezt követően Sörös István tagozatelnök az önkéntes tartalékos katona jogviszonyával kapcsolatos anomáliákra hívta fel a figyelmet.  

 

 

A 2011. évi kongresszusi munka-, feladat-, és szervező bizottságok összetételének pontosításának szükségességét Czövek János az elmúlt időszakban bekövetkezett személyi változásokkal indokolta. Az elnök február elsejei határidőt szabott a pótlással kapcsolatban.

A „20 éves a Honvédszakszervezet” címet viselő rendezvénytervet Lippai Csaba terjesztette elő. Az alelnök a havi programokat szedte csokorba, majd az elnökség elfogadta a javaslatot.

Az egyebekben a családi napokra és rendezvényekre vonatkozó pályázat kiírásáról egyeztettek. Czövek János elnök javaslatára a pályázatkiírást februárra halasztották. Ezt követően a választmányi ülés február 22-re történő összehívásáról folytattak megbeszélést, majd a tisztségviselők telefon- és mobil internetköltségeiről tárgyaltak. Végül a budapesti területi ügyvivő, a közigazgatási és logisztikai képviseleti titkár helyettesítési rendjéről, majd - Sándor Roland pénzügyi ügyvivő előadása kapcsán - a nem pénzbeli juttatások 2011-es közterheiről tanácskoztak.

A következő ülést február 1-jén tartja elnökségünk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2017. 12. 12., 13:58
A LIGA Szakszervezetek szolgáltatáscsomagja a HungaryCard Turizmus kártyával bővült. Közel 770 partner 1000 elfogadóhelyén érvényes kártyákat a LIGA Szakszervezetek tagjai (kártyától függően) 25-75 százalékos kedvezménnyel tudják megvásárolni.
2017. 12. 12., 14:07
A külföldön munkát vállalók ezentúl egyszerűbben vehetnék igénybe a társadalombiztosítási ellátásokat – legalábbis, ha elfogadják a Bizottság előterjesztését Európai Társadalombiztosítási Szám bevezetéséről.
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017-12-04 13:22:51
Az MH 86. Szolnok Helikopterbázis alapkiképzésén résztvevő állomány részére a tartottak tájékoztatót a Honvédszakszervezet tisztségviselői 2017. november 27-én. Szendrei Zoltán alelnök és Mészáros Tibor alapszervezeti vezető tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy milyen előnyökkel jár részükre a szakszervezeti tagság.
2017-11-28 12:31:40
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
2017-11-28 12:28:20
Vasárnap kora délután a Vörösmarty téren és környékén szolgálatot teljesítő katonák arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi összeesik az utcán. Az MH Katonai Rendészeti Központ állományába tartozó Bagyura János törzszászlós és Dusnoki István szakaszvezető azonnal értesítette az adventi vásár egészségügyi biztosításáért felelős szakembereit.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az Orosz Védelmi Minisztérium megbízásából ez év augusztusában az „Orosz Helikopterek” konzorcium belekezdett egy hosszú távú projektbe, mely a jövő nagysebességű harci helikopterét hivatott kifejleszteni.

  Háború Művészete magazin

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légitámaszpontra.