2017. 11. 21. kedd
Olivér
: 313 Ft   : 267 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Március 22-én tart Küldöttgyűlést az FRDÉSZ

Hosz  |  2011. 01. 12., 14:36

Az elnökségi ülés elején, napirend előtt Kónya Péter FRDÉSZ elnök arról tájékoztatott, hogy 2011. január 1-től a VPFSZ a VPDSZ, az NBHSZ pedig NDSZ néven működik tovább, továbbra is az FRDÉSZ teljes jogú tagjaként. Szakszervezetünk képviseletében Czövek János elnök és dr. Mészáros Melinda alelnök vett részt...

Az FRDÉSZ elnöke elsőként az FRDÉSZ-Liga perről tájékoztatott. A per tárgyalása gyakorlatilag 15 perc alatt lezajlott, és a bíróság megsemmisítette a Liga Tanács FRDÉSZ kizárásáról szóló döntését. A szövetségi tagdíjfizetéssel kapcsolatban elhangzott, hogy amennyiben nem tudja gyakorolni valamely szervezet a jogait, akkor nem kötelezhető tagdíjfizetésre. A részletes indoklást hamarosan megkapja az FRDÉSZ és azt közzé is teszi majd. Kónya Péter az előzetes perköltségek mértékéről is informálta a megjelenteket. Ezt követően az egyes tagszervezetek vezetői a jövőről, a ,,hogyan tovább” részleteiről vitáztak. 

 

Az FRDÉSZ 2011. évi küldöttgyülésére történő felkészüléssel foglalkozó napirendi téma során elhangzott, hogy koncepcionálisan kellene tárgyalni az Alapszabály egyes módosításairól, a 2011. évi költségvetés tervezetéről, valamint az idei fő feladatokról.

Az Alapszabály módosításával kapcsolatban elhangzott: nem konföderációként, hanem szektorális szövetségként határozzuk meg önmagunkat. Ennél a napirendi témánál, a tagdíj meghatározása kapcsán élénk vita bontakozott ki. A kis taglétszámmal rendelkező szervezetek a szolidaritás és az alaptagdíj megállapításának, valamint a munkaszervezet kiegészítésének (alelnökök és irodavezető) szükségességét emelték ki. Többen arra is figyelmeztettek, hogy rendkívül kevés idő áll a döntés meghozatalára.

A VPDSZ elnöke, Holecz Gábor azt hangsúlyozta, hogy az FRDÉSZ erejét, eredményeit szeretné újra tapasztalni. Offenzív munkát kellene már végezni – tette hozzá. A jó munkához megfelelő szakemberek, háttér szükséges – mondta a PVDÉSZ elnöke.

Czövek János Hosz elnök kiemelte: A Hosz továbbra is abban érdekelt, hogy az FRDÉSZ tagszervezetei együtt maradjanak, erős szövetségként müködjön. 2011-ben minimális müködési költséggel dolgozik szakszervezetünk, csak februárban tudunk végleges adatokat mondani, mennyivel tudunk hozzájárulni az FRDÉSZ idei költségvetéséhez.

A szövetség fő feladatainak egyeztetése során Talabér Zoltán, a PVDÉSZ elnöke azt javasolta, hogy a megszünt SZÉF helyett érje el az FRDÉSZ, hogy továbbra is legyen egy országos, valamennyi fegyveres és rendvédelmi ágazatot összefogó szektorális érdekegyeztető fórum. A PVDÉSZ elnöke azt is javasolta, hogy a EU-s elnökséggel kapcsolatban az FRDÉSZ tegyen le egy munkavédelmi koncepciót, amelyhez kommunikációs stratégiát is mellékelne.

Dr. Mészáros Melinda, a Hosz alelnöke azt hangsúlyozta, hogy a SZÉF ágazatközi fórumként müködött, míg a BÉT és a HÉF ,,csak” a saját ágazat érdekegyeztetéséért felelős. Az FRDÉSZ elnöke azt javasolta, hogy az egyes fő feladatokhoz felelősöket is jelöljünk ki. A fő feladatokkal kapcsolatban még egy hétig várja az FRDÉSZ beérkező javaslatokat, amelyet majd a februári elnökségi ülésen fogadna el a döntéshozó fórum. 

 

Az egyebekben arról döntöttek, hogy március 22-re hívja össze 2011-es Küldöttgyülését az idén huszadik születésnapját ünneplő FRDÉSZ.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

2017. november 18-án, szombaton, levegőbe emelkedett az első A-100 típusú légtérellenőrző repülőgép prototípusa a taganrogi Berijev repülőgépgyár (TANTK) területéről.

  Háború Művészete magazin

2017. november 06 ‒ 09. között a NATO Görögországban (pontosabban Kréta szigetén) található légvédelmi rakéta lőterén (NATO Missile Firing Installation – NAMFI) az Amerikai Egyesült Államok (a továbbiakban: USA) és Németország katonái közös harcászati légvédelmi rakéta éleslövészetet hajtottak végre Patriot, Avenger, Ozelot és Stinger fegyverrendszerekkel.