2018. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Március 22-én tart Küldöttgyűlést az FRDÉSZ

Hosz  |  2011. 01. 12., 14:36

Az elnökségi ülés elején, napirend előtt Kónya Péter FRDÉSZ elnök arról tájékoztatott, hogy 2011. január 1-től a VPFSZ a VPDSZ, az NBHSZ pedig NDSZ néven működik tovább, továbbra is az FRDÉSZ teljes jogú tagjaként. Szakszervezetünk képviseletében Czövek János elnök és dr. Mészáros Melinda alelnök vett részt...

Az FRDÉSZ elnöke elsőként az FRDÉSZ-Liga perről tájékoztatott. A per tárgyalása gyakorlatilag 15 perc alatt lezajlott, és a bíróság megsemmisítette a Liga Tanács FRDÉSZ kizárásáról szóló döntését. A szövetségi tagdíjfizetéssel kapcsolatban elhangzott, hogy amennyiben nem tudja gyakorolni valamely szervezet a jogait, akkor nem kötelezhető tagdíjfizetésre. A részletes indoklást hamarosan megkapja az FRDÉSZ és azt közzé is teszi majd. Kónya Péter az előzetes perköltségek mértékéről is informálta a megjelenteket. Ezt követően az egyes tagszervezetek vezetői a jövőről, a ,,hogyan tovább” részleteiről vitáztak. 

 

Az FRDÉSZ 2011. évi küldöttgyülésére történő felkészüléssel foglalkozó napirendi téma során elhangzott, hogy koncepcionálisan kellene tárgyalni az Alapszabály egyes módosításairól, a 2011. évi költségvetés tervezetéről, valamint az idei fő feladatokról.

Az Alapszabály módosításával kapcsolatban elhangzott: nem konföderációként, hanem szektorális szövetségként határozzuk meg önmagunkat. Ennél a napirendi témánál, a tagdíj meghatározása kapcsán élénk vita bontakozott ki. A kis taglétszámmal rendelkező szervezetek a szolidaritás és az alaptagdíj megállapításának, valamint a munkaszervezet kiegészítésének (alelnökök és irodavezető) szükségességét emelték ki. Többen arra is figyelmeztettek, hogy rendkívül kevés idő áll a döntés meghozatalára.

A VPDSZ elnöke, Holecz Gábor azt hangsúlyozta, hogy az FRDÉSZ erejét, eredményeit szeretné újra tapasztalni. Offenzív munkát kellene már végezni – tette hozzá. A jó munkához megfelelő szakemberek, háttér szükséges – mondta a PVDÉSZ elnöke.

Czövek János Hosz elnök kiemelte: A Hosz továbbra is abban érdekelt, hogy az FRDÉSZ tagszervezetei együtt maradjanak, erős szövetségként müködjön. 2011-ben minimális müködési költséggel dolgozik szakszervezetünk, csak februárban tudunk végleges adatokat mondani, mennyivel tudunk hozzájárulni az FRDÉSZ idei költségvetéséhez.

A szövetség fő feladatainak egyeztetése során Talabér Zoltán, a PVDÉSZ elnöke azt javasolta, hogy a megszünt SZÉF helyett érje el az FRDÉSZ, hogy továbbra is legyen egy országos, valamennyi fegyveres és rendvédelmi ágazatot összefogó szektorális érdekegyeztető fórum. A PVDÉSZ elnöke azt is javasolta, hogy a EU-s elnökséggel kapcsolatban az FRDÉSZ tegyen le egy munkavédelmi koncepciót, amelyhez kommunikációs stratégiát is mellékelne.

Dr. Mészáros Melinda, a Hosz alelnöke azt hangsúlyozta, hogy a SZÉF ágazatközi fórumként müködött, míg a BÉT és a HÉF ,,csak” a saját ágazat érdekegyeztetéséért felelős. Az FRDÉSZ elnöke azt javasolta, hogy az egyes fő feladatokhoz felelősöket is jelöljünk ki. A fő feladatokkal kapcsolatban még egy hétig várja az FRDÉSZ beérkező javaslatokat, amelyet majd a februári elnökségi ülésen fogadna el a döntéshozó fórum. 

 

Az egyebekben arról döntöttek, hogy március 22-re hívja össze 2011-es Küldöttgyülését az idén huszadik születésnapját ünneplő FRDÉSZ.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok légiereje a B-52H bombázóit új hajtóművekkel látná el és nyugdíjazná a Rockwell B-1 és Northrop Grumman B-2-es flottáját, amint a Northrop újgenerációs B-21-esének megkezdődne a sorozatgyártása.

  Háború Művészete magazin

Már 2017 végén is volt szó arról, hogy Brazília megvásárolhatja a Brit Királyi Haditengerészet 2018-ban nyugdíjba vonuló HMS Ocean névre keresztelt helikopter-hordozóját. A brit védelmi miniszter napokban közzétett beszámolója szerint az üzlet megvalósul, Brazília megvásárolja a hadihajót.