2023. 09. 26. kedd
Jusztina, Pál
: 390 Ft   : 368 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Március 22-én tart Küldöttgyűlést az FRDÉSZ

Hosz  |  2011. 01. 12., 14:36

Az elnökségi ülés elején, napirend előtt Kónya Péter FRDÉSZ elnök arról tájékoztatott, hogy 2011. január 1-től a VPFSZ a VPDSZ, az NBHSZ pedig NDSZ néven működik tovább, továbbra is az FRDÉSZ teljes jogú tagjaként. Szakszervezetünk képviseletében Czövek János elnök és dr. Mészáros Melinda alelnök vett részt...

Az FRDÉSZ elnöke elsőként az FRDÉSZ-Liga perről tájékoztatott. A per tárgyalása gyakorlatilag 15 perc alatt lezajlott, és a bíróság megsemmisítette a Liga Tanács FRDÉSZ kizárásáról szóló döntését. A szövetségi tagdíjfizetéssel kapcsolatban elhangzott, hogy amennyiben nem tudja gyakorolni valamely szervezet a jogait, akkor nem kötelezhető tagdíjfizetésre. A részletes indoklást hamarosan megkapja az FRDÉSZ és azt közzé is teszi majd. Kónya Péter az előzetes perköltségek mértékéről is informálta a megjelenteket. Ezt követően az egyes tagszervezetek vezetői a jövőről, a ,,hogyan tovább” részleteiről vitáztak. 

 

Az FRDÉSZ 2011. évi küldöttgyülésére történő felkészüléssel foglalkozó napirendi téma során elhangzott, hogy koncepcionálisan kellene tárgyalni az Alapszabály egyes módosításairól, a 2011. évi költségvetés tervezetéről, valamint az idei fő feladatokról.

Az Alapszabály módosításával kapcsolatban elhangzott: nem konföderációként, hanem szektorális szövetségként határozzuk meg önmagunkat. Ennél a napirendi témánál, a tagdíj meghatározása kapcsán élénk vita bontakozott ki. A kis taglétszámmal rendelkező szervezetek a szolidaritás és az alaptagdíj megállapításának, valamint a munkaszervezet kiegészítésének (alelnökök és irodavezető) szükségességét emelték ki. Többen arra is figyelmeztettek, hogy rendkívül kevés idő áll a döntés meghozatalára.

A VPDSZ elnöke, Holecz Gábor azt hangsúlyozta, hogy az FRDÉSZ erejét, eredményeit szeretné újra tapasztalni. Offenzív munkát kellene már végezni – tette hozzá. A jó munkához megfelelő szakemberek, háttér szükséges – mondta a PVDÉSZ elnöke.

Czövek János Hosz elnök kiemelte: A Hosz továbbra is abban érdekelt, hogy az FRDÉSZ tagszervezetei együtt maradjanak, erős szövetségként müködjön. 2011-ben minimális müködési költséggel dolgozik szakszervezetünk, csak februárban tudunk végleges adatokat mondani, mennyivel tudunk hozzájárulni az FRDÉSZ idei költségvetéséhez.

A szövetség fő feladatainak egyeztetése során Talabér Zoltán, a PVDÉSZ elnöke azt javasolta, hogy a megszünt SZÉF helyett érje el az FRDÉSZ, hogy továbbra is legyen egy országos, valamennyi fegyveres és rendvédelmi ágazatot összefogó szektorális érdekegyeztető fórum. A PVDÉSZ elnöke azt is javasolta, hogy a EU-s elnökséggel kapcsolatban az FRDÉSZ tegyen le egy munkavédelmi koncepciót, amelyhez kommunikációs stratégiát is mellékelne.

Dr. Mészáros Melinda, a Hosz alelnöke azt hangsúlyozta, hogy a SZÉF ágazatközi fórumként müködött, míg a BÉT és a HÉF ,,csak” a saját ágazat érdekegyeztetéséért felelős. Az FRDÉSZ elnöke azt javasolta, hogy az egyes fő feladatokhoz felelősöket is jelöljünk ki. A fő feladatokkal kapcsolatban még egy hétig várja az FRDÉSZ beérkező javaslatokat, amelyet majd a februári elnökségi ülésen fogadna el a döntéshozó fórum. 

 

Az egyebekben arról döntöttek, hogy március 22-re hívja össze 2011-es Küldöttgyülését az idén huszadik születésnapját ünneplő FRDÉSZ.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

A szélestörzsű flotta megújításának felgyorsítása érdekében a korábban leadott megrendelést kiegészítve újabb 50 darab Airbus A350-es repülőgépet rendel az Air France-KLM Csoport. A francia-holland vállalat fogja a legtöbb A350-est üzemeltetni a világon az évtized végére.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.