2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fórum Szolnokon

Hosz  |  2011. 01. 18., 16:59

A múlt heti nyugat-magyarországi találkozó után, január 18-án, Szolnokon a kelet-magyarországi alapszervezetek és önálló csoportok vezetőivel folytattak megbeszélést szakszervezetünk vezető tisztségviselői. Czövek János elnök, dr. Mészáros Melinda és Lippai Csaba alelnökök részvételével lebonyolított fórumon a nyugállományú alapszervezetek és csoportok képviselői véleményeiket elmondva járultak hozzá a rendezvény sikeréhez…

A szolnoki találkozóra a helyieken kívül, Kecskemétről, Debrecenből, Hódmezővásárhelyről, Szentesről, de még Békéscsabáról is szép számmal érkeztek. Az eseményt Koncsecskó László kelet-magyarországi területi ügyvivő szervezte.

Czövek János elnök rövid bevezetője után Bazsik István gazdasági ügyvivő a legfontosabb pénzügyi szabályzók módosításairól, majd dr. Mészáros Melinda alelnökkel együtt a magán-nyugdíjpénztári változásokról is informálta a megjelenteket.

A mintegy húsz kelet-magyarországi tisztségviselő kérdéseket fogalmazott meg a szakszervezet önállódása, az aktív, tiszti, főtiszti állomány tagtoborzásával, valamint a korengedményes, szolgálati nyugdíj jövőjével kapcsolatban. Emellett a jelenlegi kormánnyal történő kapcsolattartásról is szó esett. 

A kecskeméti alapszervezeti vezetők, Szijártó Zsolt és Kiss Csaba mellett Jászai László debreceni nyugállományú alapszervezeti vezető is megkérdezte, hogy a szakszervezet által korábban megindított küzdelmek, így a 13. havi illetmények ügye, valamint a szerződéses állomány maximális szolgálati idejének megnövelése érdekében milyen eredményeket ért el a Hosz. A kérdésekre vezető tisztségviselőink adták meg a feleletet.

Az Szja változások miatti keresetkiegészítésnek tekintendő kompenzációval kapcsolatban elhangzott, hogy a távolléti díj lesz az alapja a számításnak. Ezt követően a családi adókedvezmény igényléséről is tájékoztatott Bazsik István gazdasági ügyvivő.

A 2011-es bértárgyalásokkal kapcsolatban is kikérték a vezető tisztségviselőink a megjelent alapszervezeti vezetők véleményét. A jelenlévők áláspontját összegezve elhangzott: mivel idén sincs lehetőség az illetményfejlesztésre, a Hosz-nak arra kell fókuszálni az egyeztetéseken, hogy az étkezési utalványok összeg megemelését és az üdülési csekk (majd a Széchenyi kártya) biztosítását preferálja a munkáltatóval történő tárgyalásokon. Többen is megfogalmazták, hogy – a kollégák, a családtagok jövedelmének, családi körülményeinek  átláthatatlansága miatt – nem szabad differenciáltan kezelni az egyes béren kívüli juttatási elemeket. Nem lehet ,,egyenlősdit" elvárni, hiszen társadalmi igény a családok támogatása. 

A fórum arra is lehetőséget adott, hogy az Szja 1%-ának alapítványunk, - a Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Alapítvány - javára történő felajánlására buzdítsanak a megjelentek. Képünkön Jászai László debreceni nyugállományú alapszervezeti vezető adja át a megjelent tisztségviselőknek a szükséges nyomtatványokat.

Folytatás január 24-én, Budapesten, ahol a fővárosi alapszervezetek vezetői találkoznak majd szakszervezetünk vezetőivel.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.