2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fórum Szolnokon

Hosz  |  2011. 01. 18., 16:59

A múlt heti nyugat-magyarországi találkozó után, január 18-án, Szolnokon a kelet-magyarországi alapszervezetek és önálló csoportok vezetőivel folytattak megbeszélést szakszervezetünk vezető tisztségviselői. Czövek János elnök, dr. Mészáros Melinda és Lippai Csaba alelnökök részvételével lebonyolított fórumon a nyugállományú alapszervezetek és csoportok képviselői véleményeiket elmondva járultak hozzá a rendezvény sikeréhez…

A szolnoki találkozóra a helyieken kívül, Kecskemétről, Debrecenből, Hódmezővásárhelyről, Szentesről, de még Békéscsabáról is szép számmal érkeztek. Az eseményt Koncsecskó László kelet-magyarországi területi ügyvivő szervezte.

Czövek János elnök rövid bevezetője után Bazsik István gazdasági ügyvivő a legfontosabb pénzügyi szabályzók módosításairól, majd dr. Mészáros Melinda alelnökkel együtt a magán-nyugdíjpénztári változásokról is informálta a megjelenteket.

A mintegy húsz kelet-magyarországi tisztségviselő kérdéseket fogalmazott meg a szakszervezet önállódása, az aktív, tiszti, főtiszti állomány tagtoborzásával, valamint a korengedményes, szolgálati nyugdíj jövőjével kapcsolatban. Emellett a jelenlegi kormánnyal történő kapcsolattartásról is szó esett. 

A kecskeméti alapszervezeti vezetők, Szijártó Zsolt és Kiss Csaba mellett Jászai László debreceni nyugállományú alapszervezeti vezető is megkérdezte, hogy a szakszervezet által korábban megindított küzdelmek, így a 13. havi illetmények ügye, valamint a szerződéses állomány maximális szolgálati idejének megnövelése érdekében milyen eredményeket ért el a Hosz. A kérdésekre vezető tisztségviselőink adták meg a feleletet.

Az Szja változások miatti keresetkiegészítésnek tekintendő kompenzációval kapcsolatban elhangzott, hogy a távolléti díj lesz az alapja a számításnak. Ezt követően a családi adókedvezmény igényléséről is tájékoztatott Bazsik István gazdasági ügyvivő.

A 2011-es bértárgyalásokkal kapcsolatban is kikérték a vezető tisztségviselőink a megjelent alapszervezeti vezetők véleményét. A jelenlévők áláspontját összegezve elhangzott: mivel idén sincs lehetőség az illetményfejlesztésre, a Hosz-nak arra kell fókuszálni az egyeztetéseken, hogy az étkezési utalványok összeg megemelését és az üdülési csekk (majd a Széchenyi kártya) biztosítását preferálja a munkáltatóval történő tárgyalásokon. Többen is megfogalmazták, hogy – a kollégák, a családtagok jövedelmének, családi körülményeinek  átláthatatlansága miatt – nem szabad differenciáltan kezelni az egyes béren kívüli juttatási elemeket. Nem lehet ,,egyenlősdit" elvárni, hiszen társadalmi igény a családok támogatása. 

A fórum arra is lehetőséget adott, hogy az Szja 1%-ának alapítványunk, - a Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Alapítvány - javára történő felajánlására buzdítsanak a megjelentek. Képünkön Jászai László debreceni nyugállományú alapszervezeti vezető adja át a megjelent tisztségviselőknek a szükséges nyomtatványokat.

Folytatás január 24-én, Budapesten, ahol a fővárosi alapszervezetek vezetői találkoznak majd szakszervezetünk vezetőivel.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.