2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fórum Szolnokon

Hosz  |  2011. 01. 18., 16:59

A múlt heti nyugat-magyarországi találkozó után, január 18-án, Szolnokon a kelet-magyarországi alapszervezetek és önálló csoportok vezetőivel folytattak megbeszélést szakszervezetünk vezető tisztségviselői. Czövek János elnök, dr. Mészáros Melinda és Lippai Csaba alelnökök részvételével lebonyolított fórumon a nyugállományú alapszervezetek és csoportok képviselői véleményeiket elmondva járultak hozzá a rendezvény sikeréhez…

A szolnoki találkozóra a helyieken kívül, Kecskemétről, Debrecenből, Hódmezővásárhelyről, Szentesről, de még Békéscsabáról is szép számmal érkeztek. Az eseményt Koncsecskó László kelet-magyarországi területi ügyvivő szervezte.

Czövek János elnök rövid bevezetője után Bazsik István gazdasági ügyvivő a legfontosabb pénzügyi szabályzók módosításairól, majd dr. Mészáros Melinda alelnökkel együtt a magán-nyugdíjpénztári változásokról is informálta a megjelenteket.

A mintegy húsz kelet-magyarországi tisztségviselő kérdéseket fogalmazott meg a szakszervezet önállódása, az aktív, tiszti, főtiszti állomány tagtoborzásával, valamint a korengedményes, szolgálati nyugdíj jövőjével kapcsolatban. Emellett a jelenlegi kormánnyal történő kapcsolattartásról is szó esett. 

A kecskeméti alapszervezeti vezetők, Szijártó Zsolt és Kiss Csaba mellett Jászai László debreceni nyugállományú alapszervezeti vezető is megkérdezte, hogy a szakszervezet által korábban megindított küzdelmek, így a 13. havi illetmények ügye, valamint a szerződéses állomány maximális szolgálati idejének megnövelése érdekében milyen eredményeket ért el a Hosz. A kérdésekre vezető tisztségviselőink adták meg a feleletet.

Az Szja változások miatti keresetkiegészítésnek tekintendő kompenzációval kapcsolatban elhangzott, hogy a távolléti díj lesz az alapja a számításnak. Ezt követően a családi adókedvezmény igényléséről is tájékoztatott Bazsik István gazdasági ügyvivő.

A 2011-es bértárgyalásokkal kapcsolatban is kikérték a vezető tisztségviselőink a megjelent alapszervezeti vezetők véleményét. A jelenlévők áláspontját összegezve elhangzott: mivel idén sincs lehetőség az illetményfejlesztésre, a Hosz-nak arra kell fókuszálni az egyeztetéseken, hogy az étkezési utalványok összeg megemelését és az üdülési csekk (majd a Széchenyi kártya) biztosítását preferálja a munkáltatóval történő tárgyalásokon. Többen is megfogalmazták, hogy – a kollégák, a családtagok jövedelmének, családi körülményeinek  átláthatatlansága miatt – nem szabad differenciáltan kezelni az egyes béren kívüli juttatási elemeket. Nem lehet ,,egyenlősdit" elvárni, hiszen társadalmi igény a családok támogatása. 

A fórum arra is lehetőséget adott, hogy az Szja 1%-ának alapítványunk, - a Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Alapítvány - javára történő felajánlására buzdítsanak a megjelentek. Képünkön Jászai László debreceni nyugállományú alapszervezeti vezető adja át a megjelent tisztségviselőknek a szükséges nyomtatványokat.

Folytatás január 24-én, Budapesten, ahol a fővárosi alapszervezetek vezetői találkoznak majd szakszervezetünk vezetőivel.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Befejeződött az Airbus H225M típusú, közepes szállító helikopterek magyar katonai típusalkalmassági vizsgálata. A megrendelt tizenhat többcélú helikopterből kettőt ez év júliusában adnak át az Airbus Helicopters franciaországi, Marignane-i gyártó központjában.

  Háború Művészete magazin

A francia hajóépítő óriásvállalat, a Naval Group 2022 második felében új programba kezdett. Mivel a cég vezetői szerint Franciaország jelentős lemaradásban van a dróntechnológia terén, ezért a Naval Group már csak profiljából adódóan is a személyzet nélküli felszíni hajók terén igyekszik vezető szerepet kivívni magának.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.