2023. 12. 06. szerda
Miklós
: 381 Ft   : 353 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fórum Szolnokon

Hosz  |  2011. 01. 18., 16:59

A múlt heti nyugat-magyarországi találkozó után, január 18-án, Szolnokon a kelet-magyarországi alapszervezetek és önálló csoportok vezetőivel folytattak megbeszélést szakszervezetünk vezető tisztségviselői. Czövek János elnök, dr. Mészáros Melinda és Lippai Csaba alelnökök részvételével lebonyolított fórumon a nyugállományú alapszervezetek és csoportok képviselői véleményeiket elmondva járultak hozzá a rendezvény sikeréhez…

A szolnoki találkozóra a helyieken kívül, Kecskemétről, Debrecenből, Hódmezővásárhelyről, Szentesről, de még Békéscsabáról is szép számmal érkeztek. Az eseményt Koncsecskó László kelet-magyarországi területi ügyvivő szervezte.

Czövek János elnök rövid bevezetője után Bazsik István gazdasági ügyvivő a legfontosabb pénzügyi szabályzók módosításairól, majd dr. Mészáros Melinda alelnökkel együtt a magán-nyugdíjpénztári változásokról is informálta a megjelenteket.

A mintegy húsz kelet-magyarországi tisztségviselő kérdéseket fogalmazott meg a szakszervezet önállódása, az aktív, tiszti, főtiszti állomány tagtoborzásával, valamint a korengedményes, szolgálati nyugdíj jövőjével kapcsolatban. Emellett a jelenlegi kormánnyal történő kapcsolattartásról is szó esett. 

A kecskeméti alapszervezeti vezetők, Szijártó Zsolt és Kiss Csaba mellett Jászai László debreceni nyugállományú alapszervezeti vezető is megkérdezte, hogy a szakszervezet által korábban megindított küzdelmek, így a 13. havi illetmények ügye, valamint a szerződéses állomány maximális szolgálati idejének megnövelése érdekében milyen eredményeket ért el a Hosz. A kérdésekre vezető tisztségviselőink adták meg a feleletet.

Az Szja változások miatti keresetkiegészítésnek tekintendő kompenzációval kapcsolatban elhangzott, hogy a távolléti díj lesz az alapja a számításnak. Ezt követően a családi adókedvezmény igényléséről is tájékoztatott Bazsik István gazdasági ügyvivő.

A 2011-es bértárgyalásokkal kapcsolatban is kikérték a vezető tisztségviselőink a megjelent alapszervezeti vezetők véleményét. A jelenlévők áláspontját összegezve elhangzott: mivel idén sincs lehetőség az illetményfejlesztésre, a Hosz-nak arra kell fókuszálni az egyeztetéseken, hogy az étkezési utalványok összeg megemelését és az üdülési csekk (majd a Széchenyi kártya) biztosítását preferálja a munkáltatóval történő tárgyalásokon. Többen is megfogalmazták, hogy – a kollégák, a családtagok jövedelmének, családi körülményeinek  átláthatatlansága miatt – nem szabad differenciáltan kezelni az egyes béren kívüli juttatási elemeket. Nem lehet ,,egyenlősdit" elvárni, hiszen társadalmi igény a családok támogatása. 

A fórum arra is lehetőséget adott, hogy az Szja 1%-ának alapítványunk, - a Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Alapítvány - javára történő felajánlására buzdítsanak a megjelentek. Képünkön Jászai László debreceni nyugállományú alapszervezeti vezető adja át a megjelent tisztségviselőknek a szükséges nyomtatványokat.

Folytatás január 24-én, Budapesten, ahol a fővárosi alapszervezetek vezetői találkoznak majd szakszervezetünk vezetőivel.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

Kormányközi megállapodás keretein belül, Szlovénia hat Leonardo AW139M típusú, közepes, többcélú helikopter beszerzéséről döntött, a szerződést 2023. november 28-án írták alá a felek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.