2018. 02. 25.
Géza
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fórum Szolnokon

Hosz  |  2011. 01. 18., 16:59

A múlt heti nyugat-magyarországi találkozó után, január 18-án, Szolnokon a kelet-magyarországi alapszervezetek és önálló csoportok vezetőivel folytattak megbeszélést szakszervezetünk vezető tisztségviselői. Czövek János elnök, dr. Mészáros Melinda és Lippai Csaba alelnökök részvételével lebonyolított fórumon a nyugállományú alapszervezetek és csoportok képviselői véleményeiket elmondva járultak hozzá a rendezvény sikeréhez…

A szolnoki találkozóra a helyieken kívül, Kecskemétről, Debrecenből, Hódmezővásárhelyről, Szentesről, de még Békéscsabáról is szép számmal érkeztek. Az eseményt Koncsecskó László kelet-magyarországi területi ügyvivő szervezte.

Czövek János elnök rövid bevezetője után Bazsik István gazdasági ügyvivő a legfontosabb pénzügyi szabályzók módosításairól, majd dr. Mészáros Melinda alelnökkel együtt a magán-nyugdíjpénztári változásokról is informálta a megjelenteket.

A mintegy húsz kelet-magyarországi tisztségviselő kérdéseket fogalmazott meg a szakszervezet önállódása, az aktív, tiszti, főtiszti állomány tagtoborzásával, valamint a korengedményes, szolgálati nyugdíj jövőjével kapcsolatban. Emellett a jelenlegi kormánnyal történő kapcsolattartásról is szó esett. 

A kecskeméti alapszervezeti vezetők, Szijártó Zsolt és Kiss Csaba mellett Jászai László debreceni nyugállományú alapszervezeti vezető is megkérdezte, hogy a szakszervezet által korábban megindított küzdelmek, így a 13. havi illetmények ügye, valamint a szerződéses állomány maximális szolgálati idejének megnövelése érdekében milyen eredményeket ért el a Hosz. A kérdésekre vezető tisztségviselőink adták meg a feleletet.

Az Szja változások miatti keresetkiegészítésnek tekintendő kompenzációval kapcsolatban elhangzott, hogy a távolléti díj lesz az alapja a számításnak. Ezt követően a családi adókedvezmény igényléséről is tájékoztatott Bazsik István gazdasági ügyvivő.

A 2011-es bértárgyalásokkal kapcsolatban is kikérték a vezető tisztségviselőink a megjelent alapszervezeti vezetők véleményét. A jelenlévők áláspontját összegezve elhangzott: mivel idén sincs lehetőség az illetményfejlesztésre, a Hosz-nak arra kell fókuszálni az egyeztetéseken, hogy az étkezési utalványok összeg megemelését és az üdülési csekk (majd a Széchenyi kártya) biztosítását preferálja a munkáltatóval történő tárgyalásokon. Többen is megfogalmazták, hogy – a kollégák, a családtagok jövedelmének, családi körülményeinek  átláthatatlansága miatt – nem szabad differenciáltan kezelni az egyes béren kívüli juttatási elemeket. Nem lehet ,,egyenlősdit" elvárni, hiszen társadalmi igény a családok támogatása. 

A fórum arra is lehetőséget adott, hogy az Szja 1%-ának alapítványunk, - a Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Alapítvány - javára történő felajánlására buzdítsanak a megjelentek. Képünkön Jászai László debreceni nyugállományú alapszervezeti vezető adja át a megjelent tisztségviselőknek a szükséges nyomtatványokat.

Folytatás január 24-én, Budapesten, ahol a fővárosi alapszervezetek vezetői találkoznak majd szakszervezetünk vezetőivel.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Románia védelmi minisztere, Mihai Fifor a napokban számolt be arról, hogy meglévő 16 darabos F-16-os flottájukat kiegészítenék 4 példánnyal, a jövőbeli terv pedig további 36 Falcon beszerzése.

  Háború Művészete magazin

Továbbra sincs megfelelő állapotban a német hadsereg (Bundeswehr), a felszerelésben és a személyi állományban is hiányosságok mutatkoznak, illetve sok katona túlterhelt.