2023. 09. 21. csütörtök
Máté, Mirella
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Katonákért Alapítvány felhívása

Hosz  |  2011. 01. 19., 12:31

Tisztelt Alapszervezeti Vezető! Szeretnénk felhívni figyelmed az SZJA 1%-át felajánló borítékok gyűjtésére. 2011. május 15-ig van lehetőség eljuttatni az Alapítványhoz az összegyűjtött borítékokat. Kérjük, szólítsátok meg tagjainkat (és nem tagjainkat), hogy aki még nem ajánlotta fel senkinek az SZJA 1%-át az a Katonákért Közhasznú Alapítványnak ajánlja fel. Az sem probléma, ha valaki az adóbevallását még nem, vagy már elrendezte, mert az SZJA 1%-ának felajánlásáról adóbevallástól függetlenül is lehet rendelkezni. A jelenlegi gazdasági helyzetben igen sok tagunk fordul segélykérelemmel Alapítványunkhoz. 2010-ben 11 millió forintot fizettünk ki segélyre az Önsegélyző és Szolidaritási Alapból. A 2011 évi segélyezés szempontjából egyáltalán nem mindegy hányan ajánlják fel adójuk 1%-át Alapítványunknak. Kérjük, hogy a HOSZ rendezvényeire hozzátok magatokkal az addigi felajánlásokat és a Titkároknak adjátok át azokat. Az Alapítvány az összegyűjtött felajánlásokat továbbítja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal részére...

Segíts, hogy segíthessünk! 

 

            A Honvédszakszervezet által alapított Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány kuratóriuma az alapítvány legfontosabb feladatának a szociálisan rászoruló katonák és családjaik anyagi támogatását tartja. Így az elmúlt évben az alapítvány több mint 400 fő részére 11 millió forint szociális és temetési segélyt fizetett ki.

A világgazdasági válság következtében már érzékelhető jelenségek, (munkanélküliség, hiteltörlesztések bedőlése stb.) a katonacsaládokat sem kerülik el. Így alapítványunk arra készül, hogy az idei évben az eddigieknél is nagyobb szükség lesz a nehéz szociális helyzetbe kerülő társaink és családjaik segítésére.

 

Ennek a feladatnak pénzügyi bázisát több forrásból teremti elő az alapítvány, de ezek közül leginkább a személyi jövedelemadó 1%-nak felajánlásából származó adományok mennyisége növelhető. A katonák csupán 50%-a rendelkezik adója 1%-ról, így amennyiben meg tudjuk győzni katonatársainkat ügyünk fontosságáról, az adomány mértéke és ezzel a támogatottak száma is nagymértékben emelkedhet.

 

Ma a személyi jövedelemadó 1%-nak felajánlása a bajtársiasság megnyilvánulásának egyik alapvető formája lehet, hiszen ezzel a katona társadalom saját rászoruló tagjain és nem egyszer azok hátra maradt családtagjain segít!

 

Ezért arra kérjük aktív és már nyugállományú bajtársainkat, hogy ajánlják fel személyi jövedelemadójuk 1%-át a Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány számára, hogy mi azt továbbíthassuk a nálunk jelentkező és rászoruló katonacsaládoknak.

 

Segíthettek azzal is, ha társaitok, családtagjaitok figyelmét felhívjátok erre a lehetőségre!

 

Az alapítványunkban tevékenykedő nyugállományú katonák tevékenységüket díjazás nélkül „társadalmi munkában” végzik, így a hozzánk befolyó adományok teljes egészében a rászorulókhoz kerülnek.

 

 

Az Alapítvány adószáma: 18090044-2-41

 

Támogatásod a rászorulók nevében is, köszönjük!

 

A rendelkező nyilatkozat letölthető a „http:/katonakert.jetfly.hu” weblapról.

 

 

 

                                                                   Katonákért Közhasznú Alapítvány

                                                                                    kuratóriuma

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.