2024. 05. 18. szombat
Alexandra, Erik
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Katonákért Alapítvány felhívása

Hosz  |  2011. 01. 19., 12:31

Tisztelt Alapszervezeti Vezető! Szeretnénk felhívni figyelmed az SZJA 1%-át felajánló borítékok gyűjtésére. 2011. május 15-ig van lehetőség eljuttatni az Alapítványhoz az összegyűjtött borítékokat. Kérjük, szólítsátok meg tagjainkat (és nem tagjainkat), hogy aki még nem ajánlotta fel senkinek az SZJA 1%-át az a Katonákért Közhasznú Alapítványnak ajánlja fel. Az sem probléma, ha valaki az adóbevallását még nem, vagy már elrendezte, mert az SZJA 1%-ának felajánlásáról adóbevallástól függetlenül is lehet rendelkezni. A jelenlegi gazdasági helyzetben igen sok tagunk fordul segélykérelemmel Alapítványunkhoz. 2010-ben 11 millió forintot fizettünk ki segélyre az Önsegélyző és Szolidaritási Alapból. A 2011 évi segélyezés szempontjából egyáltalán nem mindegy hányan ajánlják fel adójuk 1%-át Alapítványunknak. Kérjük, hogy a HOSZ rendezvényeire hozzátok magatokkal az addigi felajánlásokat és a Titkároknak adjátok át azokat. Az Alapítvány az összegyűjtött felajánlásokat továbbítja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal részére...

Segíts, hogy segíthessünk! 

 

            A Honvédszakszervezet által alapított Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány kuratóriuma az alapítvány legfontosabb feladatának a szociálisan rászoruló katonák és családjaik anyagi támogatását tartja. Így az elmúlt évben az alapítvány több mint 400 fő részére 11 millió forint szociális és temetési segélyt fizetett ki.

A világgazdasági válság következtében már érzékelhető jelenségek, (munkanélküliség, hiteltörlesztések bedőlése stb.) a katonacsaládokat sem kerülik el. Így alapítványunk arra készül, hogy az idei évben az eddigieknél is nagyobb szükség lesz a nehéz szociális helyzetbe kerülő társaink és családjaik segítésére.

 

Ennek a feladatnak pénzügyi bázisát több forrásból teremti elő az alapítvány, de ezek közül leginkább a személyi jövedelemadó 1%-nak felajánlásából származó adományok mennyisége növelhető. A katonák csupán 50%-a rendelkezik adója 1%-ról, így amennyiben meg tudjuk győzni katonatársainkat ügyünk fontosságáról, az adomány mértéke és ezzel a támogatottak száma is nagymértékben emelkedhet.

 

Ma a személyi jövedelemadó 1%-nak felajánlása a bajtársiasság megnyilvánulásának egyik alapvető formája lehet, hiszen ezzel a katona társadalom saját rászoruló tagjain és nem egyszer azok hátra maradt családtagjain segít!

 

Ezért arra kérjük aktív és már nyugállományú bajtársainkat, hogy ajánlják fel személyi jövedelemadójuk 1%-át a Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány számára, hogy mi azt továbbíthassuk a nálunk jelentkező és rászoruló katonacsaládoknak.

 

Segíthettek azzal is, ha társaitok, családtagjaitok figyelmét felhívjátok erre a lehetőségre!

 

Az alapítványunkban tevékenykedő nyugállományú katonák tevékenységüket díjazás nélkül „társadalmi munkában” végzik, így a hozzánk befolyó adományok teljes egészében a rászorulókhoz kerülnek.

 

 

Az Alapítvány adószáma: 18090044-2-41

 

Támogatásod a rászorulók nevében is, köszönjük!

 

A rendelkező nyilatkozat letölthető a „http:/katonakert.jetfly.hu” weblapról.

 

 

 

                                                                   Katonákért Közhasznú Alapítvány

                                                                                    kuratóriuma

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.