2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Márciusban lesz a választmányi ülés

Hosz  |  2011. 02. 01., 17:44

A bértárgyalások eredményes folytatását, illetve a 2011. évi bérmegállapodás előkészítését nevezte - a február elsejei elnökségi ülésen - a következő időszak legfontosabb feladatainak Czövek János. Szakszervezetünk elnökének javaslatára a február 22-re tervezett választmányi ülést későbbi időpontra halasztotta a döntéshozó fórum. A február elsejei eseményen az elnökségi tagok mellett az ügyvivők, a képviseleti titkárok és az Egység 2002 Kft. ügyvezetője is részt vett...

Miután Czövek János elnök köszöntötte a megjelenteket, a határozatképesség és a napirendi témák elfogadása után, a 2010. július 20-i, a szeptember 28-i és a november 9-i elnökségi ülések jegyzőkönyveit fogadták el az elnökségi tagok.

 

 

 

A vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója során Czövek János elnök, dr. Mészáros Melinda és Lippai Csaba alelnökök a legutóbbi FRDÉSZ elnökségi ülésen történtekről, a szövetség számára ez évben fizetendő tagdíjakról, az üdültetés rendjéről szóló miniszteri utasítás előkészítéséről, az Ellenőrző Bizottság idei első üléséről, majd a székesfehérvári, szolnoki és a fővárosi fórumokon történtekről, valamint a humán stratégiával kapcsolatos tervezetről és ,,a 20 év 20 program” rendezvénysorozatról informálták a megjelent elnökségi tagokat, ügyvivőket és titkárokat.

Az elnök az elmúlt időszak történéseit felelevenítve a szentendrei MH KKB-nál tett látogatásról, valamint az idei bértárgyalások eddigi fordulóiról, a Hodosz-Hosz jelenlegi kapcsolatrendszerről, az önkéntes tartalékos katonák tagsági viszonyáról, a Magyar Kultúra Napja ünnepségéről, valamint a HOMNYP rendkívüli küldöttgyüléséről is tájékoztatta az elnökséget. Czövek János a köztársasági elnökkel való találkozó előkészítéséről, és a szakszervezetünk által támogatott I. NATO Beszállítói Társasági Tenisztorna hétvégi küzdelmeiről is beszámolt.

 

Tagfelvételi kérelmekről szóló döntés során Czövek János elnök javaslatára Bődi Ferencet és Solymosi Gábort nyugállományú taggá vette el a Hosz elnöksége.

A következő havi érdekvédelmi ügyek megtárgyalása során Czövek János elnök a 2011. évi bértárgyalások sikeres folytatását, illetve a bérmegállapodás aláírásának előkészítését nevezte február legfontosabb céljának.

Ezt követően Czövek János elnök javaslatára – a 2011. évi kongresszusi munka-, feladat-, és szervező bizottságok összetételéről döntött az elnökség. A munkabizottságok összetételén az elmúlt időszakban bekövetkezett személyi változások miatt kellett változtatni.

A Hosz kezelésében lévő üdülők helyzetéről és az Egység 2002 Kft. tevékenységéről szóló tájékoztató során Bagdi Sándor ügyvezető azt javasolta, hogy az alapszervezetek és a csoportok a jövőben jobban preferálják a Kft. rendezvényszervezői szolgáltatását, s azt a tagság - többek között helyi családi rendezvények esetén - vegye is igénybe.  Elhangzott, hogy hamarosan a gyermektáborral kapcsolatos felhívást is közzé teszi az Egység 2002 Kft.

 

Az egyebek napirendi téma során először a Honvédszakszervezet tisztségviselőinek és munkavállalóinak telefon- és mobilinternet- költségtérítéséről szóló elnökségi határozat-tervezetet vitatták meg, majd a 2011. évi költségvetés átcsoportosításáról és az alapszervezetek tagdíjbevételeinek 30%-ának 2011. évi felhasználásáról döntöttek.

Ezt követően az ING Biztosító csoportos élet-, baleset és betegségbiztosítási ajánlatáról egyeztett az elnökség. Az előterjesztő dr. Mészáros Melinda alelnök elmondta, hogy a jogszabályi változások miatt mindez idén már jelentős pénzösszegbe kerülne szakszervezetünknek.

A nemzetközi kapcsolatok aktuális helyzetéről szóló tájékoztató előtt Lippai Csaba alelnök elmondta, hogy hamarosan átveszi a nemzetközi ügyeket, míg az Euromil-lel kapcsolatos feladatokat továbbra is dr. Heiling Ottó látja el. A legutóbbi brüsszeli Euromil ügyvezető elnökségi ülésén történtekről szóló tájékoztatójában volt alelnökünk elmondta, hogy a nemzetközi szervezet továbbra is partnerként számít a hatékony és aktív Hosz-ra.

Az Euromil ügyvezető elnökségének tagja hozzátette: A V4-ek erdőbényei találkozóján elfogadott nyilatkozatot hivatalos Euromil nyilatkozatnak tekintette a nemzetközi szövetség.

Dr. Heiling Ottó felhívta a figyelmet arra, hogy szakszervezetünknek ,,A szolgálati nyugdíj" témakörben a következő stockholmi Euromil elnökségi ülésen előadást kell majd tartani. Az ügyvezető elnökség tagja azt is kiemelte, hogy a közelmúltban Berlinben lebonyolított tagszervezési konferencia fontossága és folytatása mellett érvelt az Euromil. A tájékoztatóból az is kiderült, hogy az Euromil hivatalosan is benyújtotta csatlakozási kérelmét az Európai Szakszervezeti Szövetséghez. Dr. Heiling Ottó hozzátette: Szlovénia mellett ma már Szerbiában és Albániában is katonai érdekvédelmi tevékenység kezdődött.

Az elnökség legközelebb március elsején tart ülést.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.