2018. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Márciusban lesz a választmányi ülés

Hosz  |  2011. 02. 01., 17:44

A bértárgyalások eredményes folytatását, illetve a 2011. évi bérmegállapodás előkészítését nevezte - a február elsejei elnökségi ülésen - a következő időszak legfontosabb feladatainak Czövek János. Szakszervezetünk elnökének javaslatára a február 22-re tervezett választmányi ülést későbbi időpontra halasztotta a döntéshozó fórum. A február elsejei eseményen az elnökségi tagok mellett az ügyvivők, a képviseleti titkárok és az Egység 2002 Kft. ügyvezetője is részt vett...

Miután Czövek János elnök köszöntötte a megjelenteket, a határozatképesség és a napirendi témák elfogadása után, a 2010. július 20-i, a szeptember 28-i és a november 9-i elnökségi ülések jegyzőkönyveit fogadták el az elnökségi tagok.

 

 

 

A vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója során Czövek János elnök, dr. Mészáros Melinda és Lippai Csaba alelnökök a legutóbbi FRDÉSZ elnökségi ülésen történtekről, a szövetség számára ez évben fizetendő tagdíjakról, az üdültetés rendjéről szóló miniszteri utasítás előkészítéséről, az Ellenőrző Bizottság idei első üléséről, majd a székesfehérvári, szolnoki és a fővárosi fórumokon történtekről, valamint a humán stratégiával kapcsolatos tervezetről és ,,a 20 év 20 program” rendezvénysorozatról informálták a megjelent elnökségi tagokat, ügyvivőket és titkárokat.

Az elnök az elmúlt időszak történéseit felelevenítve a szentendrei MH KKB-nál tett látogatásról, valamint az idei bértárgyalások eddigi fordulóiról, a Hodosz-Hosz jelenlegi kapcsolatrendszerről, az önkéntes tartalékos katonák tagsági viszonyáról, a Magyar Kultúra Napja ünnepségéről, valamint a HOMNYP rendkívüli küldöttgyüléséről is tájékoztatta az elnökséget. Czövek János a köztársasági elnökkel való találkozó előkészítéséről, és a szakszervezetünk által támogatott I. NATO Beszállítói Társasági Tenisztorna hétvégi küzdelmeiről is beszámolt.

 

Tagfelvételi kérelmekről szóló döntés során Czövek János elnök javaslatára Bődi Ferencet és Solymosi Gábort nyugállományú taggá vette el a Hosz elnöksége.

A következő havi érdekvédelmi ügyek megtárgyalása során Czövek János elnök a 2011. évi bértárgyalások sikeres folytatását, illetve a bérmegállapodás aláírásának előkészítését nevezte február legfontosabb céljának.

Ezt követően Czövek János elnök javaslatára – a 2011. évi kongresszusi munka-, feladat-, és szervező bizottságok összetételéről döntött az elnökség. A munkabizottságok összetételén az elmúlt időszakban bekövetkezett személyi változások miatt kellett változtatni.

A Hosz kezelésében lévő üdülők helyzetéről és az Egység 2002 Kft. tevékenységéről szóló tájékoztató során Bagdi Sándor ügyvezető azt javasolta, hogy az alapszervezetek és a csoportok a jövőben jobban preferálják a Kft. rendezvényszervezői szolgáltatását, s azt a tagság - többek között helyi családi rendezvények esetén - vegye is igénybe.  Elhangzott, hogy hamarosan a gyermektáborral kapcsolatos felhívást is közzé teszi az Egység 2002 Kft.

 

Az egyebek napirendi téma során először a Honvédszakszervezet tisztségviselőinek és munkavállalóinak telefon- és mobilinternet- költségtérítéséről szóló elnökségi határozat-tervezetet vitatták meg, majd a 2011. évi költségvetés átcsoportosításáról és az alapszervezetek tagdíjbevételeinek 30%-ának 2011. évi felhasználásáról döntöttek.

Ezt követően az ING Biztosító csoportos élet-, baleset és betegségbiztosítási ajánlatáról egyeztett az elnökség. Az előterjesztő dr. Mészáros Melinda alelnök elmondta, hogy a jogszabályi változások miatt mindez idén már jelentős pénzösszegbe kerülne szakszervezetünknek.

A nemzetközi kapcsolatok aktuális helyzetéről szóló tájékoztató előtt Lippai Csaba alelnök elmondta, hogy hamarosan átveszi a nemzetközi ügyeket, míg az Euromil-lel kapcsolatos feladatokat továbbra is dr. Heiling Ottó látja el. A legutóbbi brüsszeli Euromil ügyvezető elnökségi ülésén történtekről szóló tájékoztatójában volt alelnökünk elmondta, hogy a nemzetközi szervezet továbbra is partnerként számít a hatékony és aktív Hosz-ra.

Az Euromil ügyvezető elnökségének tagja hozzátette: A V4-ek erdőbényei találkozóján elfogadott nyilatkozatot hivatalos Euromil nyilatkozatnak tekintette a nemzetközi szövetség.

Dr. Heiling Ottó felhívta a figyelmet arra, hogy szakszervezetünknek ,,A szolgálati nyugdíj" témakörben a következő stockholmi Euromil elnökségi ülésen előadást kell majd tartani. Az ügyvezető elnökség tagja azt is kiemelte, hogy a közelmúltban Berlinben lebonyolított tagszervezési konferencia fontossága és folytatása mellett érvelt az Euromil. A tájékoztatóból az is kiderült, hogy az Euromil hivatalosan is benyújtotta csatlakozási kérelmét az Európai Szakszervezeti Szövetséghez. Dr. Heiling Ottó hozzátette: Szlovénia mellett ma már Szerbiában és Albániában is katonai érdekvédelmi tevékenység kezdődött.

Az elnökség legközelebb március elsején tart ülést.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok légiereje a B-52H bombázóit új hajtóművekkel látná el és nyugdíjazná a Rockwell B-1 és Northrop Grumman B-2-es flottáját, amint a Northrop újgenerációs B-21-esének megkezdődne a sorozatgyártása.

  Háború Művészete magazin

Már 2017 végén is volt szó arról, hogy Brazília megvásárolhatja a Brit Királyi Haditengerészet 2018-ban nyugdíjba vonuló HMS Ocean névre keresztelt helikopter-hordozóját. A brit védelmi miniszter napokban közzétett beszámolója szerint az üzlet megvalósul, Brazília megvásárolja a hadihajót.