2017. 11. 21. kedd
Olivér
: 312 Ft   : 265 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Márciusban lesz a választmányi ülés

Hosz  |  2011. 02. 01., 17:44

A bértárgyalások eredményes folytatását, illetve a 2011. évi bérmegállapodás előkészítését nevezte - a február elsejei elnökségi ülésen - a következő időszak legfontosabb feladatainak Czövek János. Szakszervezetünk elnökének javaslatára a február 22-re tervezett választmányi ülést későbbi időpontra halasztotta a döntéshozó fórum. A február elsejei eseményen az elnökségi tagok mellett az ügyvivők, a képviseleti titkárok és az Egység 2002 Kft. ügyvezetője is részt vett...

Miután Czövek János elnök köszöntötte a megjelenteket, a határozatképesség és a napirendi témák elfogadása után, a 2010. július 20-i, a szeptember 28-i és a november 9-i elnökségi ülések jegyzőkönyveit fogadták el az elnökségi tagok.

 

 

 

A vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója során Czövek János elnök, dr. Mészáros Melinda és Lippai Csaba alelnökök a legutóbbi FRDÉSZ elnökségi ülésen történtekről, a szövetség számára ez évben fizetendő tagdíjakról, az üdültetés rendjéről szóló miniszteri utasítás előkészítéséről, az Ellenőrző Bizottság idei első üléséről, majd a székesfehérvári, szolnoki és a fővárosi fórumokon történtekről, valamint a humán stratégiával kapcsolatos tervezetről és ,,a 20 év 20 program” rendezvénysorozatról informálták a megjelent elnökségi tagokat, ügyvivőket és titkárokat.

Az elnök az elmúlt időszak történéseit felelevenítve a szentendrei MH KKB-nál tett látogatásról, valamint az idei bértárgyalások eddigi fordulóiról, a Hodosz-Hosz jelenlegi kapcsolatrendszerről, az önkéntes tartalékos katonák tagsági viszonyáról, a Magyar Kultúra Napja ünnepségéről, valamint a HOMNYP rendkívüli küldöttgyüléséről is tájékoztatta az elnökséget. Czövek János a köztársasági elnökkel való találkozó előkészítéséről, és a szakszervezetünk által támogatott I. NATO Beszállítói Társasági Tenisztorna hétvégi küzdelmeiről is beszámolt.

 

Tagfelvételi kérelmekről szóló döntés során Czövek János elnök javaslatára Bődi Ferencet és Solymosi Gábort nyugállományú taggá vette el a Hosz elnöksége.

A következő havi érdekvédelmi ügyek megtárgyalása során Czövek János elnök a 2011. évi bértárgyalások sikeres folytatását, illetve a bérmegállapodás aláírásának előkészítését nevezte február legfontosabb céljának.

Ezt követően Czövek János elnök javaslatára – a 2011. évi kongresszusi munka-, feladat-, és szervező bizottságok összetételéről döntött az elnökség. A munkabizottságok összetételén az elmúlt időszakban bekövetkezett személyi változások miatt kellett változtatni.

A Hosz kezelésében lévő üdülők helyzetéről és az Egység 2002 Kft. tevékenységéről szóló tájékoztató során Bagdi Sándor ügyvezető azt javasolta, hogy az alapszervezetek és a csoportok a jövőben jobban preferálják a Kft. rendezvényszervezői szolgáltatását, s azt a tagság - többek között helyi családi rendezvények esetén - vegye is igénybe.  Elhangzott, hogy hamarosan a gyermektáborral kapcsolatos felhívást is közzé teszi az Egység 2002 Kft.

 

Az egyebek napirendi téma során először a Honvédszakszervezet tisztségviselőinek és munkavállalóinak telefon- és mobilinternet- költségtérítéséről szóló elnökségi határozat-tervezetet vitatták meg, majd a 2011. évi költségvetés átcsoportosításáról és az alapszervezetek tagdíjbevételeinek 30%-ának 2011. évi felhasználásáról döntöttek.

Ezt követően az ING Biztosító csoportos élet-, baleset és betegségbiztosítási ajánlatáról egyeztett az elnökség. Az előterjesztő dr. Mészáros Melinda alelnök elmondta, hogy a jogszabályi változások miatt mindez idén már jelentős pénzösszegbe kerülne szakszervezetünknek.

A nemzetközi kapcsolatok aktuális helyzetéről szóló tájékoztató előtt Lippai Csaba alelnök elmondta, hogy hamarosan átveszi a nemzetközi ügyeket, míg az Euromil-lel kapcsolatos feladatokat továbbra is dr. Heiling Ottó látja el. A legutóbbi brüsszeli Euromil ügyvezető elnökségi ülésén történtekről szóló tájékoztatójában volt alelnökünk elmondta, hogy a nemzetközi szervezet továbbra is partnerként számít a hatékony és aktív Hosz-ra.

Az Euromil ügyvezető elnökségének tagja hozzátette: A V4-ek erdőbényei találkozóján elfogadott nyilatkozatot hivatalos Euromil nyilatkozatnak tekintette a nemzetközi szövetség.

Dr. Heiling Ottó felhívta a figyelmet arra, hogy szakszervezetünknek ,,A szolgálati nyugdíj" témakörben a következő stockholmi Euromil elnökségi ülésen előadást kell majd tartani. Az ügyvezető elnökség tagja azt is kiemelte, hogy a közelmúltban Berlinben lebonyolított tagszervezési konferencia fontossága és folytatása mellett érvelt az Euromil. A tájékoztatóból az is kiderült, hogy az Euromil hivatalosan is benyújtotta csatlakozási kérelmét az Európai Szakszervezeti Szövetséghez. Dr. Heiling Ottó hozzátette: Szlovénia mellett ma már Szerbiában és Albániában is katonai érdekvédelmi tevékenység kezdődött.

Az elnökség legközelebb március elsején tart ülést.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Nyugdíjas kollégáikkal együtt ünnepelték alakulatuk napját november 15-én az MH Légijármű Javítóüzem dolgozói. Jogelődjük, az akkori 25. vadászrepülő-hadosztály alárendeltségébe tartozó Tábori Repülőjavító Műhely ezen a napon alakult meg Szentkirályszabadján, 1950-ben.

  Háború Művészete magazin

Az Ukroboronprom cég arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy az An-70 katonai változatából kivesznek minden orosz eredetű fedélzeti berendezést.