2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ez történt a szerződéses szekció ülésén

Hosz  |  2011. 02. 11., 12:47

Február 10-én tartotta meg éves első elnökségi ülését a Honvédszakszervezet szerződéses szekciója.  Czövek János elnök és Lippai Csaba alelnök tájékoztatta a szekciót az aktuális eseményekről.  Külön kitértek a 2011-es bértárgyalásokra, ez évre várható feladatokra, és a szerződéses katonákat foglalkoztató kérdésekre. Szijártó Zsolt szekcióelnök bevezetőjében biztosította a vezető tisztségviselőket, hogy a jövőben is számíthatnak a szerződéses szekció konstruktív munkájára, véleményezésére azokban a kérdésekben, melyek közvetlenül érintik, érinthetik ezt az állománykategóriát...

Sikernek értékelte,  - a szerződéses szekció kérésének megfelelően - hogy az Országgyülés a szerződéses legénységi katonatársaink részére 15 év helyett 20 évre módosította a maximálisan vállalható szolgálati időt.

A Honvédszakszervezet elnöke kifejtette, hogy számít a szekció munkájára, nagyon fontosnak tartja a továbbiakban is az állománykategória képviseletét, várja tőlük a javaslataikat, véleményeiket, hiszen a Honvédszakszervezet taglétszámának is jelentős részét képezik a szerződéses katonák. A továbbiakban az új humánstratégia kidolgozásának jelenlegi helyzetéről egyeztettek a jelenlévők.

 

 

A folytatásban a szekció elnöksége elkészítette éves pénzfelhasználási tervét, munkatervét, majd a várhatóan áprilisban a szakszervezeti tagok részére megrendezésre kerülő Szerződéses Katonák Országos Konferenciájáról egyeztettek.

A szekció frissítette az elmúlt években beérkezett vélemények és eddigi tevékenysége során elkészített munkaagyagok kapcsán, a még meg nem oldott kérdéseket. Az elnökségi tagok hozzászólásai alapján a ruházat, missziók, pályakép, illetmény, tisztesi problémakörökben összegezte a meg nem valósult javaslatokat, melyekre ebben az évben vár előrelépést.

Az önkéntes tartalékos rendszerrel kapcsolatosan pontosították a szekciót érintő kérdéseket.

A szekció következő ülése az áprilisi SZKOT-on lesz.  Azon szerződéses tagtársaink, akiknek bármilyen e kategóriát érintő észrevétele, véleménye, problémája van, jelezheti a szerzodeses@gmail.com  email címen, vagy kérhet meghívót a szerződéses katonák csoportjába, melyet szintén az előző email címen igényelhet.

Szijártó Zsolt

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.