2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ez történt a szerződéses szekció ülésén

Hosz  |  2011. 02. 11., 12:47

Február 10-én tartotta meg éves első elnökségi ülését a Honvédszakszervezet szerződéses szekciója.  Czövek János elnök és Lippai Csaba alelnök tájékoztatta a szekciót az aktuális eseményekről.  Külön kitértek a 2011-es bértárgyalásokra, ez évre várható feladatokra, és a szerződéses katonákat foglalkoztató kérdésekre. Szijártó Zsolt szekcióelnök bevezetőjében biztosította a vezető tisztségviselőket, hogy a jövőben is számíthatnak a szerződéses szekció konstruktív munkájára, véleményezésére azokban a kérdésekben, melyek közvetlenül érintik, érinthetik ezt az állománykategóriát...

Sikernek értékelte,  - a szerződéses szekció kérésének megfelelően - hogy az Országgyülés a szerződéses legénységi katonatársaink részére 15 év helyett 20 évre módosította a maximálisan vállalható szolgálati időt.

A Honvédszakszervezet elnöke kifejtette, hogy számít a szekció munkájára, nagyon fontosnak tartja a továbbiakban is az állománykategória képviseletét, várja tőlük a javaslataikat, véleményeiket, hiszen a Honvédszakszervezet taglétszámának is jelentős részét képezik a szerződéses katonák. A továbbiakban az új humánstratégia kidolgozásának jelenlegi helyzetéről egyeztettek a jelenlévők.

 

 

A folytatásban a szekció elnöksége elkészítette éves pénzfelhasználási tervét, munkatervét, majd a várhatóan áprilisban a szakszervezeti tagok részére megrendezésre kerülő Szerződéses Katonák Országos Konferenciájáról egyeztettek.

A szekció frissítette az elmúlt években beérkezett vélemények és eddigi tevékenysége során elkészített munkaagyagok kapcsán, a még meg nem oldott kérdéseket. Az elnökségi tagok hozzászólásai alapján a ruházat, missziók, pályakép, illetmény, tisztesi problémakörökben összegezte a meg nem valósult javaslatokat, melyekre ebben az évben vár előrelépést.

Az önkéntes tartalékos rendszerrel kapcsolatosan pontosították a szekciót érintő kérdéseket.

A szekció következő ülése az áprilisi SZKOT-on lesz.  Azon szerződéses tagtársaink, akiknek bármilyen e kategóriát érintő észrevétele, véleménye, problémája van, jelezheti a szerzodeses@gmail.com  email címen, vagy kérhet meghívót a szerződéses katonák csoportjába, melyet szintén az előző email címen igényelhet.

Szijártó Zsolt

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.