2023. 05. 28.
Csanád, Emil
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ez történt a szerződéses szekció ülésén

Hosz  |  2011. 02. 11., 12:47

Február 10-én tartotta meg éves első elnökségi ülését a Honvédszakszervezet szerződéses szekciója.  Czövek János elnök és Lippai Csaba alelnök tájékoztatta a szekciót az aktuális eseményekről.  Külön kitértek a 2011-es bértárgyalásokra, ez évre várható feladatokra, és a szerződéses katonákat foglalkoztató kérdésekre. Szijártó Zsolt szekcióelnök bevezetőjében biztosította a vezető tisztségviselőket, hogy a jövőben is számíthatnak a szerződéses szekció konstruktív munkájára, véleményezésére azokban a kérdésekben, melyek közvetlenül érintik, érinthetik ezt az állománykategóriát...

Sikernek értékelte,  - a szerződéses szekció kérésének megfelelően - hogy az Országgyülés a szerződéses legénységi katonatársaink részére 15 év helyett 20 évre módosította a maximálisan vállalható szolgálati időt.

A Honvédszakszervezet elnöke kifejtette, hogy számít a szekció munkájára, nagyon fontosnak tartja a továbbiakban is az állománykategória képviseletét, várja tőlük a javaslataikat, véleményeiket, hiszen a Honvédszakszervezet taglétszámának is jelentős részét képezik a szerződéses katonák. A továbbiakban az új humánstratégia kidolgozásának jelenlegi helyzetéről egyeztettek a jelenlévők.

 

 

A folytatásban a szekció elnöksége elkészítette éves pénzfelhasználási tervét, munkatervét, majd a várhatóan áprilisban a szakszervezeti tagok részére megrendezésre kerülő Szerződéses Katonák Országos Konferenciájáról egyeztettek.

A szekció frissítette az elmúlt években beérkezett vélemények és eddigi tevékenysége során elkészített munkaagyagok kapcsán, a még meg nem oldott kérdéseket. Az elnökségi tagok hozzászólásai alapján a ruházat, missziók, pályakép, illetmény, tisztesi problémakörökben összegezte a meg nem valósult javaslatokat, melyekre ebben az évben vár előrelépést.

Az önkéntes tartalékos rendszerrel kapcsolatosan pontosították a szekciót érintő kérdéseket.

A szekció következő ülése az áprilisi SZKOT-on lesz.  Azon szerződéses tagtársaink, akiknek bármilyen e kategóriát érintő észrevétele, véleménye, problémája van, jelezheti a szerzodeses@gmail.com  email címen, vagy kérhet meghívót a szerződéses katonák csoportjába, melyet szintén az előző email címen igényelhet.

Szijártó Zsolt

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.

  JETfly Magazin

Az Olasz Légierő és a Brit Királyi Légierő megállapodást írt alá a brit hajózók és oktatók IV. fázisú képzéséről a szardíniai Decimomannuban található Nemzetközi Repülőkiképző Iskolában.

  Háború Művészete magazin

A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.