2018. 03. 22. csütörtök
Beáta, Izolda
: 311 Ft   : 254 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ez történt a szerződéses szekció ülésén

Hosz  |  2011. 02. 11., 12:47

Február 10-én tartotta meg éves első elnökségi ülését a Honvédszakszervezet szerződéses szekciója.  Czövek János elnök és Lippai Csaba alelnök tájékoztatta a szekciót az aktuális eseményekről.  Külön kitértek a 2011-es bértárgyalásokra, ez évre várható feladatokra, és a szerződéses katonákat foglalkoztató kérdésekre. Szijártó Zsolt szekcióelnök bevezetőjében biztosította a vezető tisztségviselőket, hogy a jövőben is számíthatnak a szerződéses szekció konstruktív munkájára, véleményezésére azokban a kérdésekben, melyek közvetlenül érintik, érinthetik ezt az állománykategóriát...

Sikernek értékelte,  - a szerződéses szekció kérésének megfelelően - hogy az Országgyülés a szerződéses legénységi katonatársaink részére 15 év helyett 20 évre módosította a maximálisan vállalható szolgálati időt.

A Honvédszakszervezet elnöke kifejtette, hogy számít a szekció munkájára, nagyon fontosnak tartja a továbbiakban is az állománykategória képviseletét, várja tőlük a javaslataikat, véleményeiket, hiszen a Honvédszakszervezet taglétszámának is jelentős részét képezik a szerződéses katonák. A továbbiakban az új humánstratégia kidolgozásának jelenlegi helyzetéről egyeztettek a jelenlévők.

 

 

A folytatásban a szekció elnöksége elkészítette éves pénzfelhasználási tervét, munkatervét, majd a várhatóan áprilisban a szakszervezeti tagok részére megrendezésre kerülő Szerződéses Katonák Országos Konferenciájáról egyeztettek.

A szekció frissítette az elmúlt években beérkezett vélemények és eddigi tevékenysége során elkészített munkaagyagok kapcsán, a még meg nem oldott kérdéseket. Az elnökségi tagok hozzászólásai alapján a ruházat, missziók, pályakép, illetmény, tisztesi problémakörökben összegezte a meg nem valósult javaslatokat, melyekre ebben az évben vár előrelépést.

Az önkéntes tartalékos rendszerrel kapcsolatosan pontosították a szekciót érintő kérdéseket.

A szekció következő ülése az áprilisi SZKOT-on lesz.  Azon szerződéses tagtársaink, akiknek bármilyen e kategóriát érintő észrevétele, véleménye, problémája van, jelezheti a szerzodeses@gmail.com  email címen, vagy kérhet meghívót a szerződéses katonák csoportjába, melyet szintén az előző email címen igényelhet.

Szijártó Zsolt

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 03. 13., 11:58
A LIGA Nyugdíjas Bizottság alakuló ülését 2018. március 09-én tartotta meg, ahol egyhangú döntéssel Bálint Zoltánt a Hosz Nyugállományú Tagozat székesfehérvári alapszervezetének vezetőjét választotta meg a Bizottság vezetőjévé.
2018-03-13 13:06:40
Tizenötödik alkalommal rendezte meg a Honvédelmi Minisztérium a Katonaözvegyek Országos Találkozóját a Stefánia Palota − Honvéd Kulturális Központban március 8-án. A Honvédszakszervezetet Szendrei Zoltán alelnök képviselte a rendezvényen...
2018-03-13 11:07:08
„170 évvel ezelőtt Magyarország védekezett, mert megtámadták, mert a hazát meg kellett menteni. Ezt üzeni nekünk 1848/49 forradalma és szabadságharca” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 12-én, hétfőn, a tárca társadalmi szervezetek részére rendezett központi ünnepségén. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte a rendezvényen...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

2018. március 20-án, kedden lezuhant a Brit Királyi Légierő világhírű Red Arrows bemutató csapat, illetve az Indiai Légierő egy-egy Hawk típusú kiképző repülőgépe.

  Háború Művészete magazin

A második negyedévben befejeződik a Mi-38T tesztfázisa és az év végéig sor kerül az első példány átadására a megrendelő, az Orosz Védelmi Minisztérium számára.