2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Súlyos korlátozás a HM költségvetésében

Hosz  |  2011. 02. 16., 17:40

A Kormány a 1025/2011. számú határozatában az államháztartási egyensúly megőrzéséhez szükséges intézkedések során jelentős mértékű zárolást hajtott végre a HM költségvetésében is. Összesen 26,325 milliárd Ft zárolási kötelezettséget rótt ezzel a Honvédelmi Minisztériumra és a Magyar Honvédségre...

A költségvetési törvényben jóváhagyott 275,186 milliárd Ft-os összeg már önmagában is szükös, rendkívül takarékos alapokra épülő költségvetési terv eredménye volt. A fent említett intézkedés ennek a költségvetésnek további 9,6%-át vette zár alá. Ez az összeg olyan súlyos korlátozás az amúgy is szükös költségvetési kereteket tekintve, amely komoly müködésbeli anomáliákat is eredményezhet. Azt, hogy a Honvédelmi költségvetés mely elemeit terheli meg végül ez a zárolás, csak később tudhatjuk meg, azonban érzékelhető, hogy ekkora elvonás akárhonnan is történik, mindenképpen komolyan megnehezíti a feladatok maradéktalan végrehajtását és mindenképpen újabb súlyos erőpróba elé állítja az amúgy is túlterhelt és alulfizetett végrehajtói állományt, valamint komoly fejtörést okoz mind a honvédelmi mind a katonai vezetés számára.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.