2023. 12. 09. szombat
Natália
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Súlyos korlátozás a HM költségvetésében

Hosz  |  2011. 02. 16., 17:40

A Kormány a 1025/2011. számú határozatában az államháztartási egyensúly megőrzéséhez szükséges intézkedések során jelentős mértékű zárolást hajtott végre a HM költségvetésében is. Összesen 26,325 milliárd Ft zárolási kötelezettséget rótt ezzel a Honvédelmi Minisztériumra és a Magyar Honvédségre...

A költségvetési törvényben jóváhagyott 275,186 milliárd Ft-os összeg már önmagában is szükös, rendkívül takarékos alapokra épülő költségvetési terv eredménye volt. A fent említett intézkedés ennek a költségvetésnek további 9,6%-át vette zár alá. Ez az összeg olyan súlyos korlátozás az amúgy is szükös költségvetési kereteket tekintve, amely komoly müködésbeli anomáliákat is eredményezhet. Azt, hogy a Honvédelmi költségvetés mely elemeit terheli meg végül ez a zárolás, csak később tudhatjuk meg, azonban érzékelhető, hogy ekkora elvonás akárhonnan is történik, mindenképpen komolyan megnehezíti a feladatok maradéktalan végrehajtását és mindenképpen újabb súlyos erőpróba elé állítja az amúgy is túlterhelt és alulfizetett végrehajtói állományt, valamint komoly fejtörést okoz mind a honvédelmi mind a katonai vezetés számára.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.