2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Vizit a Magyar Köztársaság elnökénél

Hosz  |  2011. 02. 28., 17:00

Sok év után újra a köztársasági elnöknél jártak szakszervezetünk vezetői. Dr. Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság elnöke, a Magyar Honvédség főparancsnoka - február 28-án - fogadta a Honvédszakszervezet vezető tisztségviselőit. Az eseményen Czövek János elnök, dr. Mészáros Melinda és Lippai Csaba alelnökök részletesen is tájékoztatták - a katonák és a Hosz ügyeiről - a téma iránt rendkívül érdeklődő államfőt...

A köztársasági elnök elsősorban a katonák élethelyzetével, mindennapjaival, szolgálati körülményeivel kapcsolatban érdeklődött, de a katonasportról, valamint az át- és továbbképzés helyzetéről is beszélgetést folytattak.

A bemutatkozó látogatáson a szakszervezet vezetősége tájékoztatta a köztársasági elnököt, mint a Magyar Honvédség főparancsnokát a Honvédszakszervezet mintegy 20 éves történetéről, célkitüzéseiről, feladatairól, napi tevékenységéről, valamint a szervezet hazai és nemzetközi szövetségi kapcsolatairól (Euromil, FRDÉSZ). A szakszervezet elnökségi tagjai választott vezetőkként erős legitimitással képviselik a katonák érdekeit, ezért nagy hangsúlyt kapott, hogy a hatékony érdekképviseletet konstruktív együttmüködés keretében kívánják megvalósítani. Dr. Schmitt Pál azt is megkérdezte, hogyan sikerült az elmúlt 20 év alatt ilyen sikereket elérni.

Az eseményen részt vett Szegő László ezredes, a Köztársasági elnöki Hivatal honvédelmi főosztályvezetője, szárnysegéd is.

A találkozón szó esett a hivatásos és szerződéses katonai pályáról általánosságban, a katonanők helyzetéről, a honvédség társadalmi megítéléséről, a missziók, valamint a katonák szolgálat utáni visszaillesztéséről is. Az érdekképviseleti eszköztár áttekintése során a szakszervezetüónk vezetése elmondta, hogy rendszeresek a tárgyalások, szakértői egyeztetések a Honvédelmi Minisztérium döntéshozóival, munkatársaival, és kikérik a véleményt a tagságot érintő jogszabályok előkészítése során.A köztársasági elnök tájékoztatta a vezetőinket, hogy az Alkotmány által ráruházott kötelezettségei alapján figyelemmel kíséri a honvédelem ügyét. A vidéki helyőrségekben tett látogatásai nyomán dr. Schmitt Pál elismerően nyilatkozott a katonák teljesítményéről is.

A megbeszélésen Schmitt Pál köztársasági elnök hangsúlyozta az egészséges életmód, a sport és fizikai fittség, valamint a folyamatos tanulás, képzés fontosságát. Meglátása szerint ezek olyan területek, ahol a szakszervezetek is jelentős szerepet vállalhatnak. Ezt mintegy megerősítve, a vezetőség beszámolt a sport-és családi rendezvényeket támogató pályázataikról, és a közelmúltban befejeződött, norvég pénzügyi támogatással megvalósult képzési programban végzett munkájukról.A bemutatkozó látogatáson szakszervezetünk vezetői elmondták, hogy az idei év egyik legjelentősebb eseménye a 2011. szeptember 17-i rendezvényünk lesz Szentendrén, ahol a Honvédszakszervezet fennállásának 20. évfordulóját ünnepeljük. Az őszi rendezvényre meghívtuk a köztársasági elnököt és kedves feleségét is.

A megbeszélés végén Czövek János megajándékozta dr. Schmitt Pál köztársasági elnököt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.