2017. 12. 13. szerda
Luca, Otília
: 314 Ft   : 267 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Vizit a Magyar Köztársaság elnökénél

Hosz  |  2011. 02. 28., 17:00

Sok év után újra a köztársasági elnöknél jártak szakszervezetünk vezetői. Dr. Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság elnöke, a Magyar Honvédség főparancsnoka - február 28-án - fogadta a Honvédszakszervezet vezető tisztségviselőit. Az eseményen Czövek János elnök, dr. Mészáros Melinda és Lippai Csaba alelnökök részletesen is tájékoztatták - a katonák és a Hosz ügyeiről - a téma iránt rendkívül érdeklődő államfőt...

A köztársasági elnök elsősorban a katonák élethelyzetével, mindennapjaival, szolgálati körülményeivel kapcsolatban érdeklődött, de a katonasportról, valamint az át- és továbbképzés helyzetéről is beszélgetést folytattak.

A bemutatkozó látogatáson a szakszervezet vezetősége tájékoztatta a köztársasági elnököt, mint a Magyar Honvédség főparancsnokát a Honvédszakszervezet mintegy 20 éves történetéről, célkitüzéseiről, feladatairól, napi tevékenységéről, valamint a szervezet hazai és nemzetközi szövetségi kapcsolatairól (Euromil, FRDÉSZ). A szakszervezet elnökségi tagjai választott vezetőkként erős legitimitással képviselik a katonák érdekeit, ezért nagy hangsúlyt kapott, hogy a hatékony érdekképviseletet konstruktív együttmüködés keretében kívánják megvalósítani. Dr. Schmitt Pál azt is megkérdezte, hogyan sikerült az elmúlt 20 év alatt ilyen sikereket elérni.

Az eseményen részt vett Szegő László ezredes, a Köztársasági elnöki Hivatal honvédelmi főosztályvezetője, szárnysegéd is.

A találkozón szó esett a hivatásos és szerződéses katonai pályáról általánosságban, a katonanők helyzetéről, a honvédség társadalmi megítéléséről, a missziók, valamint a katonák szolgálat utáni visszaillesztéséről is. Az érdekképviseleti eszköztár áttekintése során a szakszervezetüónk vezetése elmondta, hogy rendszeresek a tárgyalások, szakértői egyeztetések a Honvédelmi Minisztérium döntéshozóival, munkatársaival, és kikérik a véleményt a tagságot érintő jogszabályok előkészítése során.A köztársasági elnök tájékoztatta a vezetőinket, hogy az Alkotmány által ráruházott kötelezettségei alapján figyelemmel kíséri a honvédelem ügyét. A vidéki helyőrségekben tett látogatásai nyomán dr. Schmitt Pál elismerően nyilatkozott a katonák teljesítményéről is.

A megbeszélésen Schmitt Pál köztársasági elnök hangsúlyozta az egészséges életmód, a sport és fizikai fittség, valamint a folyamatos tanulás, képzés fontosságát. Meglátása szerint ezek olyan területek, ahol a szakszervezetek is jelentős szerepet vállalhatnak. Ezt mintegy megerősítve, a vezetőség beszámolt a sport-és családi rendezvényeket támogató pályázataikról, és a közelmúltban befejeződött, norvég pénzügyi támogatással megvalósult képzési programban végzett munkájukról.A bemutatkozó látogatáson szakszervezetünk vezetői elmondták, hogy az idei év egyik legjelentősebb eseménye a 2011. szeptember 17-i rendezvényünk lesz Szentendrén, ahol a Honvédszakszervezet fennállásának 20. évfordulóját ünnepeljük. Az őszi rendezvényre meghívtuk a köztársasági elnököt és kedves feleségét is.

A megbeszélés végén Czövek János megajándékozta dr. Schmitt Pál köztársasági elnököt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2017. 12. 12., 13:58
A LIGA Szakszervezetek szolgáltatáscsomagja a HungaryCard Turizmus kártyával bővült. Közel 770 partner 1000 elfogadóhelyén érvényes kártyákat a LIGA Szakszervezetek tagjai (kártyától függően) 25-75 százalékos kedvezménnyel tudják megvásárolni.
2017. 12. 12., 14:07
A külföldön munkát vállalók ezentúl egyszerűbben vehetnék igénybe a társadalombiztosítási ellátásokat – legalábbis, ha elfogadják a Bizottság előterjesztését Európai Társadalombiztosítási Szám bevezetéséről.
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017-12-04 13:22:51
Az MH 86. Szolnok Helikopterbázis alapkiképzésén résztvevő állomány részére a tartottak tájékoztatót a Honvédszakszervezet tisztségviselői 2017. november 27-én. Szendrei Zoltán alelnök és Mészáros Tibor alapszervezeti vezető tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy milyen előnyökkel jár részükre a szakszervezeti tagság.
2017-11-28 12:31:40
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
2017-11-28 12:28:20
Vasárnap kora délután a Vörösmarty téren és környékén szolgálatot teljesítő katonák arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi összeesik az utcán. Az MH Katonai Rendészeti Központ állományába tartozó Bagyura János törzszászlós és Dusnoki István szakaszvezető azonnal értesítette az adventi vásár egészségügyi biztosításáért felelős szakembereit.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az Orosz Védelmi Minisztérium megbízásából ez év augusztusában az „Orosz Helikopterek” konzorcium belekezdett egy hosszú távú projektbe, mely a jövő nagysebességű harci helikopterét hivatott kifejleszteni.

  Háború Művészete magazin

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légitámaszpontra.