2018. 02. 20. kedd
Aladár, Álmos
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Vizit a Magyar Köztársaság elnökénél

Hosz  |  2011. 02. 28., 17:00

Sok év után újra a köztársasági elnöknél jártak szakszervezetünk vezetői. Dr. Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság elnöke, a Magyar Honvédség főparancsnoka - február 28-án - fogadta a Honvédszakszervezet vezető tisztségviselőit. Az eseményen Czövek János elnök, dr. Mészáros Melinda és Lippai Csaba alelnökök részletesen is tájékoztatták - a katonák és a Hosz ügyeiről - a téma iránt rendkívül érdeklődő államfőt...

A köztársasági elnök elsősorban a katonák élethelyzetével, mindennapjaival, szolgálati körülményeivel kapcsolatban érdeklődött, de a katonasportról, valamint az át- és továbbképzés helyzetéről is beszélgetést folytattak.

A bemutatkozó látogatáson a szakszervezet vezetősége tájékoztatta a köztársasági elnököt, mint a Magyar Honvédség főparancsnokát a Honvédszakszervezet mintegy 20 éves történetéről, célkitüzéseiről, feladatairól, napi tevékenységéről, valamint a szervezet hazai és nemzetközi szövetségi kapcsolatairól (Euromil, FRDÉSZ). A szakszervezet elnökségi tagjai választott vezetőkként erős legitimitással képviselik a katonák érdekeit, ezért nagy hangsúlyt kapott, hogy a hatékony érdekképviseletet konstruktív együttmüködés keretében kívánják megvalósítani. Dr. Schmitt Pál azt is megkérdezte, hogyan sikerült az elmúlt 20 év alatt ilyen sikereket elérni.

Az eseményen részt vett Szegő László ezredes, a Köztársasági elnöki Hivatal honvédelmi főosztályvezetője, szárnysegéd is.

A találkozón szó esett a hivatásos és szerződéses katonai pályáról általánosságban, a katonanők helyzetéről, a honvédség társadalmi megítéléséről, a missziók, valamint a katonák szolgálat utáni visszaillesztéséről is. Az érdekképviseleti eszköztár áttekintése során a szakszervezetüónk vezetése elmondta, hogy rendszeresek a tárgyalások, szakértői egyeztetések a Honvédelmi Minisztérium döntéshozóival, munkatársaival, és kikérik a véleményt a tagságot érintő jogszabályok előkészítése során.A köztársasági elnök tájékoztatta a vezetőinket, hogy az Alkotmány által ráruházott kötelezettségei alapján figyelemmel kíséri a honvédelem ügyét. A vidéki helyőrségekben tett látogatásai nyomán dr. Schmitt Pál elismerően nyilatkozott a katonák teljesítményéről is.

A megbeszélésen Schmitt Pál köztársasági elnök hangsúlyozta az egészséges életmód, a sport és fizikai fittség, valamint a folyamatos tanulás, képzés fontosságát. Meglátása szerint ezek olyan területek, ahol a szakszervezetek is jelentős szerepet vállalhatnak. Ezt mintegy megerősítve, a vezetőség beszámolt a sport-és családi rendezvényeket támogató pályázataikról, és a közelmúltban befejeződött, norvég pénzügyi támogatással megvalósult képzési programban végzett munkájukról.A bemutatkozó látogatáson szakszervezetünk vezetői elmondták, hogy az idei év egyik legjelentősebb eseménye a 2011. szeptember 17-i rendezvényünk lesz Szentendrén, ahol a Honvédszakszervezet fennállásának 20. évfordulóját ünnepeljük. Az őszi rendezvényre meghívtuk a köztársasági elnököt és kedves feleségét is.

A megbeszélés végén Czövek János megajándékozta dr. Schmitt Pál köztársasági elnököt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Ausztria új kormánya újra megvizsgálja az előző kormány 2 milliárd dolláros Eurofighter programját. A védelmi miniszter kifejezte a kormány hajlandóságát a tárgyalásokra a gyártókkal folytatott jogi csata során.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.