2018. 01. 23. kedd
Rajmund, Zelma
: 310 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Legfontosabb a bértárgyalások és a kétoldalú tárgyalások folytatása

Hosz  |  2011. 03. 01., 16:14

Szakszervezetünk elnökségének március elsejei ülésének hangulatát erősen befolyásolták a kormány által - a döntéshozó fórum ülésével azonos időben - bejelentett megszorító intézkedések. A résztvevő elnökségi tagok, ügyvivők, képviseleti titkárok is mind azt tudakolták, mennyiben fognak a megszorítások ránk, katonákra vonatkozni. Remélhetőleg a következő napokban minden kérdésre választ kapunk. Az ülést dr. Mészáros Melinda alelnök vezette...

A vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója során dr. Mészáros Melinda és Lippai Csaba alelnökök informálták a megjelenteket az elmúlt hónap történéseiről.

Az alelnök asszony kiemelte a Simicskó államtitkárral történt megbeszélést, a győri alapszervezeti élet felfrissítését, illetve az ottani új alapszervezeti vezető megválasztását, valamint köztársasági elnökkel történt február 28-i találkozó fontosságát. 

A következő havi érdekvédelmi ügyek megtárgyalása során dr. Mészáros Melinda alelnök azt hangsúlyozta, hogy a legfontosabb feladat a bértárgyalások és a kétoldalú megállapodással kapcsolatos egyeztetések folytatása lesz. 

Katonákért Alapítvány tájékoztatója során Szekeres István kuratóriumi elnök először a Hosz-tól kapott támogatásokról, azokkal való elszámolásról beszélt. Ezt követően az önsegélyező és szolidaritási alapba befolyt összegekről, az alapszervezetek által befizetett forrásokról, illetve az ezekből kifizetett segélyekről is szót ejtett. Az alapítvány vezetője szólt a Vodafone telefonok helyzetéről, valamint jövőjéről is. A norvég projekttel kapcsolatban kiemelte: a szektorközi együttmüködéssel létrejött program hivatalosan véget ért, a záró konferenciánk február 25-én sikeresen lezajlott. Nagyon szükös volt a pályázati pénzeken belüli mozgástér. A müködési költségekből megtakarított forrásokat is képzésekre fordítottuk.

Végül külön megköszönte a Hosz, valamint az alapszervezetek támogatását.

Az Egység 2002 Kft. tájékoztatója során Bagdi Sándor ügyvezető elmondta: hamarosan véget ér az elmúlt esztendő zárása. Beszélt a Kft. ,,20 év, 20 program” rendezvénysorozat során végzett eddigi és jövőbeni feladatairól, valamint a nyári rendezvények, így többek között a gyermektábor előkészítéséről is.

Az egyebek napirendi téma során a családi napokra kiírt pályázatokról, az alapszervezeti vezetők részére szervezett továbbképzésről, a március-április havi jubileumi rendezvényekről, a március 24-re tervezett katonanői konferenciáról, valamint az Euromil ügyvezető elnökségének soron következő üléséről egyeztettek. Az elnökség ekkor döntött Rosta János nyá. ezredes, volt alapszervezeti vezető ,,Hosz halottjává" nyilvánításáról.

Ezt követően a miniszteri éves értékelő és feladatszabó értekezletről tájékoztatta a megjelenteket Czövek János elnök. A rendezvény végén a következő, április 5-i elnökségi ülés napirendjét fogadták el.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 17., 12:31
Idén a személyijövedelemadó-bevallás tervezetét azoknak is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, akik korábban munkáltatójuktól kérték az adómegállapítást.
2018. 01. 17., 12:13
2018. január elsejével egy régi szakszervezeti követelés teljesült azzal, hogy a minimálbér nettó értéke végre eléri a létminimumot. Ez az eredmény a 2016. november 24-én a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumában kötött háromoldalú megállapodásnak köszönhető. A megállapodásnak megfelelően 2018-ban a minimálbér 8%-al, 138.000 Ft-ra, a garantált bérminimum pedig 12%-al, 180.500 Ft-ra emelkedik.
2018. 01. 18., 15:10
A tavalyi esztendőhöz hasonlóan zsúfolásig megtelt a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének 2018-as sportnaptára is. A tervezett programok kiemelt elemei lesznek a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat sporteseményei.
2018-01-17 12:08:49
2018. január végén a jelenlegi székházból a 1112 Budapest, Sasadi út 170-alá költözik a LIGA Szakszervezetek. A költözés miatt 2018. január 17-től előreláthatólag február elsejéig a vezetékes telefonvonalak ideiglenesen nem elérhetőek, ezért kérik, hogy a munkatársakat (a honlapon is rajta lévő) mobilszámaikon hívják!
2018-01-16 15:01:33
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a megemlékezésen...
2018-01-12 10:11:08
Új parancsnoka van – Korom Ferenc vezérőrnagy személyében – az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak. A parancsnoki beosztás átadás-átvételét január 11-én, csütörtökön tartották Székesfehérváron. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Indonézia lehet a Szu-35Sz újabb külföldi vásárlója, mivel az elkövetkező hónapokban sor kerülhet a szerződés aláírására, melynek keretein belül 11 darab Szu-35-ös harci repülőgép érkezhet Indonéziába.