2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Legfontosabb a bértárgyalások és a kétoldalú tárgyalások folytatása

Hosz  |  2011. 03. 01., 16:14

Szakszervezetünk elnökségének március elsejei ülésének hangulatát erősen befolyásolták a kormány által - a döntéshozó fórum ülésével azonos időben - bejelentett megszorító intézkedések. A résztvevő elnökségi tagok, ügyvivők, képviseleti titkárok is mind azt tudakolták, mennyiben fognak a megszorítások ránk, katonákra vonatkozni. Remélhetőleg a következő napokban minden kérdésre választ kapunk. Az ülést dr. Mészáros Melinda alelnök vezette...

A vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója során dr. Mészáros Melinda és Lippai Csaba alelnökök informálták a megjelenteket az elmúlt hónap történéseiről.

Az alelnök asszony kiemelte a Simicskó államtitkárral történt megbeszélést, a győri alapszervezeti élet felfrissítését, illetve az ottani új alapszervezeti vezető megválasztását, valamint köztársasági elnökkel történt február 28-i találkozó fontosságát. 

A következő havi érdekvédelmi ügyek megtárgyalása során dr. Mészáros Melinda alelnök azt hangsúlyozta, hogy a legfontosabb feladat a bértárgyalások és a kétoldalú megállapodással kapcsolatos egyeztetések folytatása lesz. 

Katonákért Alapítvány tájékoztatója során Szekeres István kuratóriumi elnök először a Hosz-tól kapott támogatásokról, azokkal való elszámolásról beszélt. Ezt követően az önsegélyező és szolidaritási alapba befolyt összegekről, az alapszervezetek által befizetett forrásokról, illetve az ezekből kifizetett segélyekről is szót ejtett. Az alapítvány vezetője szólt a Vodafone telefonok helyzetéről, valamint jövőjéről is. A norvég projekttel kapcsolatban kiemelte: a szektorközi együttmüködéssel létrejött program hivatalosan véget ért, a záró konferenciánk február 25-én sikeresen lezajlott. Nagyon szükös volt a pályázati pénzeken belüli mozgástér. A müködési költségekből megtakarított forrásokat is képzésekre fordítottuk.

Végül külön megköszönte a Hosz, valamint az alapszervezetek támogatását.

Az Egység 2002 Kft. tájékoztatója során Bagdi Sándor ügyvezető elmondta: hamarosan véget ér az elmúlt esztendő zárása. Beszélt a Kft. ,,20 év, 20 program” rendezvénysorozat során végzett eddigi és jövőbeni feladatairól, valamint a nyári rendezvények, így többek között a gyermektábor előkészítéséről is.

Az egyebek napirendi téma során a családi napokra kiírt pályázatokról, az alapszervezeti vezetők részére szervezett továbbképzésről, a március-április havi jubileumi rendezvényekről, a március 24-re tervezett katonanői konferenciáról, valamint az Euromil ügyvezető elnökségének soron következő üléséről egyeztettek. Az elnökség ekkor döntött Rosta János nyá. ezredes, volt alapszervezeti vezető ,,Hosz halottjává" nyilvánításáról.

Ezt követően a miniszteri éves értékelő és feladatszabó értekezletről tájékoztatta a megjelenteket Czövek János elnök. A rendezvény végén a következő, április 5-i elnökségi ülés napirendjét fogadták el.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.