2023. 09. 27. szerda
Adalbert
: 390 Ft   : 368 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Legfontosabb a bértárgyalások és a kétoldalú tárgyalások folytatása

Hosz  |  2011. 03. 01., 16:14

Szakszervezetünk elnökségének március elsejei ülésének hangulatát erősen befolyásolták a kormány által - a döntéshozó fórum ülésével azonos időben - bejelentett megszorító intézkedések. A résztvevő elnökségi tagok, ügyvivők, képviseleti titkárok is mind azt tudakolták, mennyiben fognak a megszorítások ránk, katonákra vonatkozni. Remélhetőleg a következő napokban minden kérdésre választ kapunk. Az ülést dr. Mészáros Melinda alelnök vezette...

A vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója során dr. Mészáros Melinda és Lippai Csaba alelnökök informálták a megjelenteket az elmúlt hónap történéseiről.

Az alelnök asszony kiemelte a Simicskó államtitkárral történt megbeszélést, a győri alapszervezeti élet felfrissítését, illetve az ottani új alapszervezeti vezető megválasztását, valamint köztársasági elnökkel történt február 28-i találkozó fontosságát. 

A következő havi érdekvédelmi ügyek megtárgyalása során dr. Mészáros Melinda alelnök azt hangsúlyozta, hogy a legfontosabb feladat a bértárgyalások és a kétoldalú megállapodással kapcsolatos egyeztetések folytatása lesz. 

Katonákért Alapítvány tájékoztatója során Szekeres István kuratóriumi elnök először a Hosz-tól kapott támogatásokról, azokkal való elszámolásról beszélt. Ezt követően az önsegélyező és szolidaritási alapba befolyt összegekről, az alapszervezetek által befizetett forrásokról, illetve az ezekből kifizetett segélyekről is szót ejtett. Az alapítvány vezetője szólt a Vodafone telefonok helyzetéről, valamint jövőjéről is. A norvég projekttel kapcsolatban kiemelte: a szektorközi együttmüködéssel létrejött program hivatalosan véget ért, a záró konferenciánk február 25-én sikeresen lezajlott. Nagyon szükös volt a pályázati pénzeken belüli mozgástér. A müködési költségekből megtakarított forrásokat is képzésekre fordítottuk.

Végül külön megköszönte a Hosz, valamint az alapszervezetek támogatását.

Az Egység 2002 Kft. tájékoztatója során Bagdi Sándor ügyvezető elmondta: hamarosan véget ér az elmúlt esztendő zárása. Beszélt a Kft. ,,20 év, 20 program” rendezvénysorozat során végzett eddigi és jövőbeni feladatairól, valamint a nyári rendezvények, így többek között a gyermektábor előkészítéséről is.

Az egyebek napirendi téma során a családi napokra kiírt pályázatokról, az alapszervezeti vezetők részére szervezett továbbképzésről, a március-április havi jubileumi rendezvényekről, a március 24-re tervezett katonanői konferenciáról, valamint az Euromil ügyvezető elnökségének soron következő üléséről egyeztettek. Az elnökség ekkor döntött Rosta János nyá. ezredes, volt alapszervezeti vezető ,,Hosz halottjává" nyilvánításáról.

Ezt követően a miniszteri éves értékelő és feladatszabó értekezletről tájékoztatta a megjelenteket Czövek János elnök. A rendezvény végén a következő, április 5-i elnökségi ülés napirendjét fogadták el.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 26-án újabb sajtó-, illetve spotternyilvános eseményre várták az érdeklődőket az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál: a Tiger Meet gyakorlatra kitelepülő Gripen flotta 30-as oldalszámú tagja új dekorációt kapott, melyet a keddi napon mutattak be a Kecskeméti Repülőbázison.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.