2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Legfontosabb a bértárgyalások és a kétoldalú tárgyalások folytatása

Hosz  |  2011. 03. 01., 16:14

Szakszervezetünk elnökségének március elsejei ülésének hangulatát erősen befolyásolták a kormány által - a döntéshozó fórum ülésével azonos időben - bejelentett megszorító intézkedések. A résztvevő elnökségi tagok, ügyvivők, képviseleti titkárok is mind azt tudakolták, mennyiben fognak a megszorítások ránk, katonákra vonatkozni. Remélhetőleg a következő napokban minden kérdésre választ kapunk. Az ülést dr. Mészáros Melinda alelnök vezette...

A vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója során dr. Mészáros Melinda és Lippai Csaba alelnökök informálták a megjelenteket az elmúlt hónap történéseiről.

Az alelnök asszony kiemelte a Simicskó államtitkárral történt megbeszélést, a győri alapszervezeti élet felfrissítését, illetve az ottani új alapszervezeti vezető megválasztását, valamint köztársasági elnökkel történt február 28-i találkozó fontosságát. 

A következő havi érdekvédelmi ügyek megtárgyalása során dr. Mészáros Melinda alelnök azt hangsúlyozta, hogy a legfontosabb feladat a bértárgyalások és a kétoldalú megállapodással kapcsolatos egyeztetések folytatása lesz. 

Katonákért Alapítvány tájékoztatója során Szekeres István kuratóriumi elnök először a Hosz-tól kapott támogatásokról, azokkal való elszámolásról beszélt. Ezt követően az önsegélyező és szolidaritási alapba befolyt összegekről, az alapszervezetek által befizetett forrásokról, illetve az ezekből kifizetett segélyekről is szót ejtett. Az alapítvány vezetője szólt a Vodafone telefonok helyzetéről, valamint jövőjéről is. A norvég projekttel kapcsolatban kiemelte: a szektorközi együttmüködéssel létrejött program hivatalosan véget ért, a záró konferenciánk február 25-én sikeresen lezajlott. Nagyon szükös volt a pályázati pénzeken belüli mozgástér. A müködési költségekből megtakarított forrásokat is képzésekre fordítottuk.

Végül külön megköszönte a Hosz, valamint az alapszervezetek támogatását.

Az Egység 2002 Kft. tájékoztatója során Bagdi Sándor ügyvezető elmondta: hamarosan véget ér az elmúlt esztendő zárása. Beszélt a Kft. ,,20 év, 20 program” rendezvénysorozat során végzett eddigi és jövőbeni feladatairól, valamint a nyári rendezvények, így többek között a gyermektábor előkészítéséről is.

Az egyebek napirendi téma során a családi napokra kiírt pályázatokról, az alapszervezeti vezetők részére szervezett továbbképzésről, a március-április havi jubileumi rendezvényekről, a március 24-re tervezett katonanői konferenciáról, valamint az Euromil ügyvezető elnökségének soron következő üléséről egyeztettek. Az elnökség ekkor döntött Rosta János nyá. ezredes, volt alapszervezeti vezető ,,Hosz halottjává" nyilvánításáról.

Ezt követően a miniszteri éves értékelő és feladatszabó értekezletről tájékoztatta a megjelenteket Czövek János elnök. A rendezvény végén a következő, április 5-i elnökségi ülés napirendjét fogadták el.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.