2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal

Hosz  |  2011. 03. 09., 12:05

A Katonákért Alapítvány pártoló tagi rendezvényén bemutatkozott az új szervezet, a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatala. A március 8-i rendezvény elején Szekeres István ny. dandártábornok, a Katonákért Alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntötte a megjelenteket, köztük Lippai Csabát, a Hosz alelnökét is... 

Ezt követően a norvég projektről szóló tájékoztató hangzott el. Szekeres István részletesen is beszámolt  a ,,Tégy Önmagadért” szlogent viselő projekt történéseiről, valamint a február 25-i záró konferencia sikeréről.

Ezt követően az Szja 1%-nak felajánlásáról esett szó, Pusztai Lajos kuratóriumi titkár felkért minden jelenlévőt, hogy a saját területén hirdesse a lehetőséget és mozgósítson az Szja felajánlására.

A Katonákért Alapítvány március 8-i rendezvényének vendége Dr. Keszthelyi Gyula ny. dandártábornok, a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatalának főigazgatója volt. Előadásában szólt az általa vezetett – a HM FLÜ és a HM IÜ összevonásából létrehozott – hivatal megalakulásáról, a hadbiztosi feladatokról és a szervezettel kapcsolatos aktuális kérdésekről. Dr. Keszthelyi Gyula kiemelte: a fegyverzetet átfogó értelemben kezeljük, amihez a tradicionális szolgálati ágak is hozzátartoznak.

A főigazgató tájékoztatást adott a szervezeti, strukturális változásokról, az átalakítás belső okairól, a hadbiztosi hivatal felépítéséről, valamint a létszámviszonyokról is.

A főigazgató a múlt problémáiról, a reálfolyamatok lelassulásáról, majd az átalakítás szükségességéről, az ellátási lánc teljes körü menedzseléséről, az átláthatóság és az ellenőrizhetőség biztosításáról, valamint az igazi misszióról, az ellátás valódi biztosításáról is szót ejtett.  A kollégáknak meg kell tanulni: nem az a feladat, hogy intézzük az ügyeket, hanem, hogy elintézzük azokat – tette hozzá a nyugállományú dandártábornok.

Az aktuális feladatok közül kiemelten szólt a Grippen, a gépjármü-beszerzési és a rádió programról is, emellett a BTR, a gépkarabély és a 3D beszerzésekről is részletesen szólt.

Mi nem Fideszesek, KDNP-sek, MSZP-sek, LMP-sek, Jobbikosok vagyunk. Mi katonák vagyunk, akiknek ez a munka a szolgálata - hangsúlyozta a főigazgató.

Az esemény végén kötetlen baráti beszélgetés zajlott le, melyen a jelenlévők kérdéseire válaszolt Dr. Keszthelyi Gyula főigazgató.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.