2018. 02. 20. kedd
Aladár, Álmos
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal

Hosz  |  2011. 03. 09., 12:05

A Katonákért Alapítvány pártoló tagi rendezvényén bemutatkozott az új szervezet, a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatala. A március 8-i rendezvény elején Szekeres István ny. dandártábornok, a Katonákért Alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntötte a megjelenteket, köztük Lippai Csabát, a Hosz alelnökét is... 

Ezt követően a norvég projektről szóló tájékoztató hangzott el. Szekeres István részletesen is beszámolt  a ,,Tégy Önmagadért” szlogent viselő projekt történéseiről, valamint a február 25-i záró konferencia sikeréről.

Ezt követően az Szja 1%-nak felajánlásáról esett szó, Pusztai Lajos kuratóriumi titkár felkért minden jelenlévőt, hogy a saját területén hirdesse a lehetőséget és mozgósítson az Szja felajánlására.

A Katonákért Alapítvány március 8-i rendezvényének vendége Dr. Keszthelyi Gyula ny. dandártábornok, a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatalának főigazgatója volt. Előadásában szólt az általa vezetett – a HM FLÜ és a HM IÜ összevonásából létrehozott – hivatal megalakulásáról, a hadbiztosi feladatokról és a szervezettel kapcsolatos aktuális kérdésekről. Dr. Keszthelyi Gyula kiemelte: a fegyverzetet átfogó értelemben kezeljük, amihez a tradicionális szolgálati ágak is hozzátartoznak.

A főigazgató tájékoztatást adott a szervezeti, strukturális változásokról, az átalakítás belső okairól, a hadbiztosi hivatal felépítéséről, valamint a létszámviszonyokról is.

A főigazgató a múlt problémáiról, a reálfolyamatok lelassulásáról, majd az átalakítás szükségességéről, az ellátási lánc teljes körü menedzseléséről, az átláthatóság és az ellenőrizhetőség biztosításáról, valamint az igazi misszióról, az ellátás valódi biztosításáról is szót ejtett.  A kollégáknak meg kell tanulni: nem az a feladat, hogy intézzük az ügyeket, hanem, hogy elintézzük azokat – tette hozzá a nyugállományú dandártábornok.

Az aktuális feladatok közül kiemelten szólt a Grippen, a gépjármü-beszerzési és a rádió programról is, emellett a BTR, a gépkarabély és a 3D beszerzésekről is részletesen szólt.

Mi nem Fideszesek, KDNP-sek, MSZP-sek, LMP-sek, Jobbikosok vagyunk. Mi katonák vagyunk, akiknek ez a munka a szolgálata - hangsúlyozta a főigazgató.

Az esemény végén kötetlen baráti beszélgetés zajlott le, melyen a jelenlévők kérdéseire válaszolt Dr. Keszthelyi Gyula főigazgató.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Sokkal költségesebb a svéd fegyveres erők Hkp 14 (leánykori nevén NHIndustries NH90) taktikai helikoptereinek üzemeltetése, mint amit korábban terveztek.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.