2023. 09. 30. szombat
Jeromos
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal

Hosz  |  2011. 03. 09., 12:05

A Katonákért Alapítvány pártoló tagi rendezvényén bemutatkozott az új szervezet, a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatala. A március 8-i rendezvény elején Szekeres István ny. dandártábornok, a Katonákért Alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntötte a megjelenteket, köztük Lippai Csabát, a Hosz alelnökét is... 

Ezt követően a norvég projektről szóló tájékoztató hangzott el. Szekeres István részletesen is beszámolt  a ,,Tégy Önmagadért” szlogent viselő projekt történéseiről, valamint a február 25-i záró konferencia sikeréről.

Ezt követően az Szja 1%-nak felajánlásáról esett szó, Pusztai Lajos kuratóriumi titkár felkért minden jelenlévőt, hogy a saját területén hirdesse a lehetőséget és mozgósítson az Szja felajánlására.

A Katonákért Alapítvány március 8-i rendezvényének vendége Dr. Keszthelyi Gyula ny. dandártábornok, a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatalának főigazgatója volt. Előadásában szólt az általa vezetett – a HM FLÜ és a HM IÜ összevonásából létrehozott – hivatal megalakulásáról, a hadbiztosi feladatokról és a szervezettel kapcsolatos aktuális kérdésekről. Dr. Keszthelyi Gyula kiemelte: a fegyverzetet átfogó értelemben kezeljük, amihez a tradicionális szolgálati ágak is hozzátartoznak.

A főigazgató tájékoztatást adott a szervezeti, strukturális változásokról, az átalakítás belső okairól, a hadbiztosi hivatal felépítéséről, valamint a létszámviszonyokról is.

A főigazgató a múlt problémáiról, a reálfolyamatok lelassulásáról, majd az átalakítás szükségességéről, az ellátási lánc teljes körü menedzseléséről, az átláthatóság és az ellenőrizhetőség biztosításáról, valamint az igazi misszióról, az ellátás valódi biztosításáról is szót ejtett.  A kollégáknak meg kell tanulni: nem az a feladat, hogy intézzük az ügyeket, hanem, hogy elintézzük azokat – tette hozzá a nyugállományú dandártábornok.

Az aktuális feladatok közül kiemelten szólt a Grippen, a gépjármü-beszerzési és a rádió programról is, emellett a BTR, a gépkarabély és a 3D beszerzésekről is részletesen szólt.

Mi nem Fideszesek, KDNP-sek, MSZP-sek, LMP-sek, Jobbikosok vagyunk. Mi katonák vagyunk, akiknek ez a munka a szolgálata - hangsúlyozta a főigazgató.

Az esemény végén kötetlen baráti beszélgetés zajlott le, melyen a jelenlévők kérdéseire válaszolt Dr. Keszthelyi Gyula főigazgató.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.