2024. 04. 19. péntek
Emma
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal

Hosz  |  2011. 03. 09., 12:05

A Katonákért Alapítvány pártoló tagi rendezvényén bemutatkozott az új szervezet, a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatala. A március 8-i rendezvény elején Szekeres István ny. dandártábornok, a Katonákért Alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntötte a megjelenteket, köztük Lippai Csabát, a Hosz alelnökét is... 

Ezt követően a norvég projektről szóló tájékoztató hangzott el. Szekeres István részletesen is beszámolt  a ,,Tégy Önmagadért” szlogent viselő projekt történéseiről, valamint a február 25-i záró konferencia sikeréről.

Ezt követően az Szja 1%-nak felajánlásáról esett szó, Pusztai Lajos kuratóriumi titkár felkért minden jelenlévőt, hogy a saját területén hirdesse a lehetőséget és mozgósítson az Szja felajánlására.

A Katonákért Alapítvány március 8-i rendezvényének vendége Dr. Keszthelyi Gyula ny. dandártábornok, a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatalának főigazgatója volt. Előadásában szólt az általa vezetett – a HM FLÜ és a HM IÜ összevonásából létrehozott – hivatal megalakulásáról, a hadbiztosi feladatokról és a szervezettel kapcsolatos aktuális kérdésekről. Dr. Keszthelyi Gyula kiemelte: a fegyverzetet átfogó értelemben kezeljük, amihez a tradicionális szolgálati ágak is hozzátartoznak.

A főigazgató tájékoztatást adott a szervezeti, strukturális változásokról, az átalakítás belső okairól, a hadbiztosi hivatal felépítéséről, valamint a létszámviszonyokról is.

A főigazgató a múlt problémáiról, a reálfolyamatok lelassulásáról, majd az átalakítás szükségességéről, az ellátási lánc teljes körü menedzseléséről, az átláthatóság és az ellenőrizhetőség biztosításáról, valamint az igazi misszióról, az ellátás valódi biztosításáról is szót ejtett.  A kollégáknak meg kell tanulni: nem az a feladat, hogy intézzük az ügyeket, hanem, hogy elintézzük azokat – tette hozzá a nyugállományú dandártábornok.

Az aktuális feladatok közül kiemelten szólt a Grippen, a gépjármü-beszerzési és a rádió programról is, emellett a BTR, a gépkarabély és a 3D beszerzésekről is részletesen szólt.

Mi nem Fideszesek, KDNP-sek, MSZP-sek, LMP-sek, Jobbikosok vagyunk. Mi katonák vagyunk, akiknek ez a munka a szolgálata - hangsúlyozta a főigazgató.

Az esemény végén kötetlen baráti beszélgetés zajlott le, melyen a jelenlévők kérdéseire válaszolt Dr. Keszthelyi Gyula főigazgató.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.