2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal

Hosz  |  2011. 03. 09., 12:05

A Katonákért Alapítvány pártoló tagi rendezvényén bemutatkozott az új szervezet, a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatala. A március 8-i rendezvény elején Szekeres István ny. dandártábornok, a Katonákért Alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntötte a megjelenteket, köztük Lippai Csabát, a Hosz alelnökét is... 

Ezt követően a norvég projektről szóló tájékoztató hangzott el. Szekeres István részletesen is beszámolt  a ,,Tégy Önmagadért” szlogent viselő projekt történéseiről, valamint a február 25-i záró konferencia sikeréről.

Ezt követően az Szja 1%-nak felajánlásáról esett szó, Pusztai Lajos kuratóriumi titkár felkért minden jelenlévőt, hogy a saját területén hirdesse a lehetőséget és mozgósítson az Szja felajánlására.

A Katonákért Alapítvány március 8-i rendezvényének vendége Dr. Keszthelyi Gyula ny. dandártábornok, a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatalának főigazgatója volt. Előadásában szólt az általa vezetett – a HM FLÜ és a HM IÜ összevonásából létrehozott – hivatal megalakulásáról, a hadbiztosi feladatokról és a szervezettel kapcsolatos aktuális kérdésekről. Dr. Keszthelyi Gyula kiemelte: a fegyverzetet átfogó értelemben kezeljük, amihez a tradicionális szolgálati ágak is hozzátartoznak.

A főigazgató tájékoztatást adott a szervezeti, strukturális változásokról, az átalakítás belső okairól, a hadbiztosi hivatal felépítéséről, valamint a létszámviszonyokról is.

A főigazgató a múlt problémáiról, a reálfolyamatok lelassulásáról, majd az átalakítás szükségességéről, az ellátási lánc teljes körü menedzseléséről, az átláthatóság és az ellenőrizhetőség biztosításáról, valamint az igazi misszióról, az ellátás valódi biztosításáról is szót ejtett.  A kollégáknak meg kell tanulni: nem az a feladat, hogy intézzük az ügyeket, hanem, hogy elintézzük azokat – tette hozzá a nyugállományú dandártábornok.

Az aktuális feladatok közül kiemelten szólt a Grippen, a gépjármü-beszerzési és a rádió programról is, emellett a BTR, a gépkarabély és a 3D beszerzésekről is részletesen szólt.

Mi nem Fideszesek, KDNP-sek, MSZP-sek, LMP-sek, Jobbikosok vagyunk. Mi katonák vagyunk, akiknek ez a munka a szolgálata - hangsúlyozta a főigazgató.

Az esemény végén kötetlen baráti beszélgetés zajlott le, melyen a jelenlévők kérdéseire válaszolt Dr. Keszthelyi Gyula főigazgató.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.