2023. 04. 01. szombat
Hugó
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Sajtónap: Az Egység újságot ünnepeltük

Hosz  |  2011. 03. 10., 10:03

A közelgő Magyar Sajtó Napja alkalmából - a ,,20 év 20 program\" rendezvénysorozat keretében - jogelőd lapunkra, a 20 éve megjelent Rétsági Szemlére emlékeztünk, illetve felelevenítettük az elmúlt két évtized szakszervezeti sajtójának történéseit. A március 9-i ünnepi eseményen e sorok írója, a megjelent egykori felelős kiadók és felelős szerkesztők emlékeztek a Rétsági Szemle és az Egység újság mindennapjaira. Ünnepségünk elején néma tiszteletadással emlékeztünk alapító-főszerkesztőnkre, Borka Istvánra...

Ünnepi köszöntőjében Czövek János hosz elnök, felelős kiadó a kommunikáció, illetve az immár két évtizedes múltra visszatekintő Egység újság szerepét hangsúlyozta, majd további sikeres esztendőket és tartalmas lapszámokat kívánt az alkotó kollektívának.

Szakszervezetünk vezetője virágcsokorral köszöntötte alapító-főszerkesztőnk özvegyét. Margó könnyes szemekkel mesélte el, hogyan is született meg az első Rétsági Szemle, elmondta, hogy ő gépelte a cikkeket, majd személyesen vitték férjével nyomdába a lapot, aztán ők is csomagolták és terjesztették is azt.  

Az eseményen Kónya Péter volt felelős szerkesztő (1998-2002) hozzászólásában külön kiemelte a Magyar Honvéd egykori kollektíváját, elmondta, hogy munkaidőn túl, az újságírók, az olvasószerkesztők, a fotósok és a tördelők szabadidejében, szinte titokban készült az egykori Egység újság. Kónya Péter külön köszönetét fejezte ki Gróf Ferencnek, Győri Lászlónak és Gábor Mariannának. Az ünnepségen egyébként megjelentek társlapjaink, a Magyar Honvéd és a Bajtárs felelős szerkesztői is.

Az Egység 2002 Kft. szervezésében a Stefánia Kulturális Központban lebonyolított sajtónapi ünnepség résztvevői érdeklődve tekintették meg Kisér-Nagy Ferenc és Szita Róbert által bemutatott rögtönzött kiállítás tablóit.

A rendezvény kötetlen baráti beszélgetéssel zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.