2024. 03. 01. péntek
Albin
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Sajtónap: Az Egység újságot ünnepeltük

Hosz  |  2011. 03. 10., 10:03

A közelgő Magyar Sajtó Napja alkalmából - a ,,20 év 20 program\" rendezvénysorozat keretében - jogelőd lapunkra, a 20 éve megjelent Rétsági Szemlére emlékeztünk, illetve felelevenítettük az elmúlt két évtized szakszervezeti sajtójának történéseit. A március 9-i ünnepi eseményen e sorok írója, a megjelent egykori felelős kiadók és felelős szerkesztők emlékeztek a Rétsági Szemle és az Egység újság mindennapjaira. Ünnepségünk elején néma tiszteletadással emlékeztünk alapító-főszerkesztőnkre, Borka Istvánra...

Ünnepi köszöntőjében Czövek János hosz elnök, felelős kiadó a kommunikáció, illetve az immár két évtizedes múltra visszatekintő Egység újság szerepét hangsúlyozta, majd további sikeres esztendőket és tartalmas lapszámokat kívánt az alkotó kollektívának.

Szakszervezetünk vezetője virágcsokorral köszöntötte alapító-főszerkesztőnk özvegyét. Margó könnyes szemekkel mesélte el, hogyan is született meg az első Rétsági Szemle, elmondta, hogy ő gépelte a cikkeket, majd személyesen vitték férjével nyomdába a lapot, aztán ők is csomagolták és terjesztették is azt.  

Az eseményen Kónya Péter volt felelős szerkesztő (1998-2002) hozzászólásában külön kiemelte a Magyar Honvéd egykori kollektíváját, elmondta, hogy munkaidőn túl, az újságírók, az olvasószerkesztők, a fotósok és a tördelők szabadidejében, szinte titokban készült az egykori Egység újság. Kónya Péter külön köszönetét fejezte ki Gróf Ferencnek, Győri Lászlónak és Gábor Mariannának. Az ünnepségen egyébként megjelentek társlapjaink, a Magyar Honvéd és a Bajtárs felelős szerkesztői is.

Az Egység 2002 Kft. szervezésében a Stefánia Kulturális Központban lebonyolított sajtónapi ünnepség résztvevői érdeklődve tekintették meg Kisér-Nagy Ferenc és Szita Róbert által bemutatott rögtönzött kiállítás tablóit.

A rendezvény kötetlen baráti beszélgetéssel zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.