2017. 11. 21. kedd
Olivér
: 312 Ft   : 265 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Sajtószemle: Az aláírásról írták

Hosz  |  2011. 03. 23., 14:22

A március 22-i HM-Hosz együttműködési megállapodással több sajtóorgánum is foglalkozott. Az Infó Rádiónak külön interjút is adott Czövek János elnök. Több elektronikus és nyomtatott médium is az MTI által közzétett anyagot vette át. Az alábbiakban ezt és a katonai sajtóban megjelent írásokat olvashatják...  

Echo TV (MTI forrással) - Támogatási megállapodást kötött a HM és a HOSZ

Támogatási megállapodást kötött a Honvédelmi Minisztérium (HM) és a Honvédszakszervezet (HOSZ) kedden a fővárosban.

Hende Csaba honvédelmi miniszter a szerződés aláírásakor elmondta: a megállapodás a 2011. évre rögzíti a minisztérium által a szakszervezetnek nyújtandó támogatásokat. Az idei évben ezek 50 százalékkal kevesebbről szólnak, mint tavaly.

A tárca vezetője reményét fejezte ki, hogy akár már a jövő héten elkezdődhetnek a bértárgyalások a szakszervezetekkel.

Czövek János, a HOSZ elnöke arról beszélt, hogy a 12 ezer taggal rendelkező érdekképviselet figyelembe vette a gazdasági megszorításokat, ezért elfogadták megállapodásban rögzítetteket. Egyúttal kifejezte, hogy véleménye szerint "korrekt tárgyalások zajlottak" a két fél között.

A támogatási szerződést a HM és a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ), valamint a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete (Hodosz) között már korábban megkötötték.

www.honvedelem.hu - Együttmüködési megállapodást írtak alá          

            Zilahy Tamás / 2011-03-22 18:31:00   

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter és Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke március 22-én, kedden aláírták a Honvédelmi Minisztérium és a Honvédszakszervezet (Hosz) között létrejött megállapodást a minisztérium Manfred Wörner termében. Az eseményen jelen volt dr. Simicskó István parlamenti államtitkár, Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese, Sulyok János dandártábornok, a HM KPH vezérigazgatója és a Hosz vezetői.

Az aláírás előtt a honvédelmi miniszter röviden összefoglalta azt a több hónapos tárgyalássorozatot, amelynek eredményeként – mindkét fél számára elfogadható kompromisszumokkal – létrejött az egyezség. Hende Csaba köszönetet mondott a konstruktív hozzáállásért, amely nagyban elősegítette, hogy érdemi megállapodás szülessen a 12 ezer fős érdekvédelmi szövetség és a minisztérium között. Mint elhangzott: az áldozatvállalás is hozzájárult ahhoz, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére is elfogadható egyezség jöjjön létre. A tárca vezetője kijelentette: a mai nap fontos állomása a közös munkának, hiszen a Honvédelmi Dolgozók Országos Szövetsége és a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége után a hivatásos és szerződéses katonák szakszervezetével is aláírják a megállapodást. A miniszter rámutatott, hogy azért csak egy állomása a mai esemény a közös munkának, mert a jövő héten már megkezdődnek, illetőleg folytatódnak a tárgyalások több fontos kérdésben a minisztérium és az érdekképviselet között. Ilyen téma például a bérek alakulása.

Czövek János, a Hosz elnöke a korrekt tárgyalások eredményének nevezte a megállapodást, és örömét fejezte ki a hamarosan folytatódó bértárgyalásokra utaló miniszteri bejelentést illetően.

Ezután került sor az okmány aláírására, amelyet Hende Csaba honvédelmi miniszter és Czövek János Hosz-elnök látott el kézjegyével, majd az aláírást követően rövid eszmecserére kerül sor a tárca és a szakszervezet vezetői között.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Nyugdíjas kollégáikkal együtt ünnepelték alakulatuk napját november 15-én az MH Légijármű Javítóüzem dolgozói. Jogelődjük, az akkori 25. vadászrepülő-hadosztály alárendeltségébe tartozó Tábori Repülőjavító Műhely ezen a napon alakult meg Szentkirályszabadján, 1950-ben.

  Háború Művészete magazin

Az Ukroboronprom cég arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy az An-70 katonai változatából kivesznek minden orosz eredetű fedélzeti berendezést.