2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Sajtószemle: Az aláírásról írták

Hosz  |  2011. 03. 23., 14:22

A március 22-i HM-Hosz együttműködési megállapodással több sajtóorgánum is foglalkozott. Az Infó Rádiónak külön interjút is adott Czövek János elnök. Több elektronikus és nyomtatott médium is az MTI által közzétett anyagot vette át. Az alábbiakban ezt és a katonai sajtóban megjelent írásokat olvashatják...  

Echo TV (MTI forrással) - Támogatási megállapodást kötött a HM és a HOSZ

Támogatási megállapodást kötött a Honvédelmi Minisztérium (HM) és a Honvédszakszervezet (HOSZ) kedden a fővárosban.

Hende Csaba honvédelmi miniszter a szerződés aláírásakor elmondta: a megállapodás a 2011. évre rögzíti a minisztérium által a szakszervezetnek nyújtandó támogatásokat. Az idei évben ezek 50 százalékkal kevesebbről szólnak, mint tavaly.

A tárca vezetője reményét fejezte ki, hogy akár már a jövő héten elkezdődhetnek a bértárgyalások a szakszervezetekkel.

Czövek János, a HOSZ elnöke arról beszélt, hogy a 12 ezer taggal rendelkező érdekképviselet figyelembe vette a gazdasági megszorításokat, ezért elfogadták megállapodásban rögzítetteket. Egyúttal kifejezte, hogy véleménye szerint "korrekt tárgyalások zajlottak" a két fél között.

A támogatási szerződést a HM és a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ), valamint a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete (Hodosz) között már korábban megkötötték.

www.honvedelem.hu - Együttmüködési megállapodást írtak alá          

            Zilahy Tamás / 2011-03-22 18:31:00   

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter és Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke március 22-én, kedden aláírták a Honvédelmi Minisztérium és a Honvédszakszervezet (Hosz) között létrejött megállapodást a minisztérium Manfred Wörner termében. Az eseményen jelen volt dr. Simicskó István parlamenti államtitkár, Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese, Sulyok János dandártábornok, a HM KPH vezérigazgatója és a Hosz vezetői.

Az aláírás előtt a honvédelmi miniszter röviden összefoglalta azt a több hónapos tárgyalássorozatot, amelynek eredményeként – mindkét fél számára elfogadható kompromisszumokkal – létrejött az egyezség. Hende Csaba köszönetet mondott a konstruktív hozzáállásért, amely nagyban elősegítette, hogy érdemi megállapodás szülessen a 12 ezer fős érdekvédelmi szövetség és a minisztérium között. Mint elhangzott: az áldozatvállalás is hozzájárult ahhoz, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére is elfogadható egyezség jöjjön létre. A tárca vezetője kijelentette: a mai nap fontos állomása a közös munkának, hiszen a Honvédelmi Dolgozók Országos Szövetsége és a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége után a hivatásos és szerződéses katonák szakszervezetével is aláírják a megállapodást. A miniszter rámutatott, hogy azért csak egy állomása a mai esemény a közös munkának, mert a jövő héten már megkezdődnek, illetőleg folytatódnak a tárgyalások több fontos kérdésben a minisztérium és az érdekképviselet között. Ilyen téma például a bérek alakulása.

Czövek János, a Hosz elnöke a korrekt tárgyalások eredményének nevezte a megállapodást, és örömét fejezte ki a hamarosan folytatódó bértárgyalásokra utaló miniszteri bejelentést illetően.

Ezután került sor az okmány aláírására, amelyet Hende Csaba honvédelmi miniszter és Czövek János Hosz-elnök látott el kézjegyével, majd az aláírást követően rövid eszmecserére kerül sor a tárca és a szakszervezet vezetői között.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.