2023. 12. 03.
Ferenc, Olívia
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Sajtószemle: Az aláírásról írták

Hosz  |  2011. 03. 23., 14:22

A március 22-i HM-Hosz együttműködési megállapodással több sajtóorgánum is foglalkozott. Az Infó Rádiónak külön interjút is adott Czövek János elnök. Több elektronikus és nyomtatott médium is az MTI által közzétett anyagot vette át. Az alábbiakban ezt és a katonai sajtóban megjelent írásokat olvashatják...  

Echo TV (MTI forrással) - Támogatási megállapodást kötött a HM és a HOSZ

Támogatási megállapodást kötött a Honvédelmi Minisztérium (HM) és a Honvédszakszervezet (HOSZ) kedden a fővárosban.

Hende Csaba honvédelmi miniszter a szerződés aláírásakor elmondta: a megállapodás a 2011. évre rögzíti a minisztérium által a szakszervezetnek nyújtandó támogatásokat. Az idei évben ezek 50 százalékkal kevesebbről szólnak, mint tavaly.

A tárca vezetője reményét fejezte ki, hogy akár már a jövő héten elkezdődhetnek a bértárgyalások a szakszervezetekkel.

Czövek János, a HOSZ elnöke arról beszélt, hogy a 12 ezer taggal rendelkező érdekképviselet figyelembe vette a gazdasági megszorításokat, ezért elfogadták megállapodásban rögzítetteket. Egyúttal kifejezte, hogy véleménye szerint "korrekt tárgyalások zajlottak" a két fél között.

A támogatási szerződést a HM és a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ), valamint a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete (Hodosz) között már korábban megkötötték.

www.honvedelem.hu - Együttmüködési megállapodást írtak alá          

            Zilahy Tamás / 2011-03-22 18:31:00   

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter és Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke március 22-én, kedden aláírták a Honvédelmi Minisztérium és a Honvédszakszervezet (Hosz) között létrejött megállapodást a minisztérium Manfred Wörner termében. Az eseményen jelen volt dr. Simicskó István parlamenti államtitkár, Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese, Sulyok János dandártábornok, a HM KPH vezérigazgatója és a Hosz vezetői.

Az aláírás előtt a honvédelmi miniszter röviden összefoglalta azt a több hónapos tárgyalássorozatot, amelynek eredményeként – mindkét fél számára elfogadható kompromisszumokkal – létrejött az egyezség. Hende Csaba köszönetet mondott a konstruktív hozzáállásért, amely nagyban elősegítette, hogy érdemi megállapodás szülessen a 12 ezer fős érdekvédelmi szövetség és a minisztérium között. Mint elhangzott: az áldozatvállalás is hozzájárult ahhoz, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére is elfogadható egyezség jöjjön létre. A tárca vezetője kijelentette: a mai nap fontos állomása a közös munkának, hiszen a Honvédelmi Dolgozók Országos Szövetsége és a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége után a hivatásos és szerződéses katonák szakszervezetével is aláírják a megállapodást. A miniszter rámutatott, hogy azért csak egy állomása a mai esemény a közös munkának, mert a jövő héten már megkezdődnek, illetőleg folytatódnak a tárgyalások több fontos kérdésben a minisztérium és az érdekképviselet között. Ilyen téma például a bérek alakulása.

Czövek János, a Hosz elnöke a korrekt tárgyalások eredményének nevezte a megállapodást, és örömét fejezte ki a hamarosan folytatódó bértárgyalásokra utaló miniszteri bejelentést illetően.

Ezután került sor az okmány aláírására, amelyet Hende Csaba honvédelmi miniszter és Czövek János Hosz-elnök látott el kézjegyével, majd az aláírást követően rövid eszmecserére kerül sor a tárca és a szakszervezet vezetői között.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.