2018. 02. 20. kedd
Aladár, Álmos
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Sajtószemle: Az aláírásról írták

Hosz  |  2011. 03. 23., 14:22

A március 22-i HM-Hosz együttműködési megállapodással több sajtóorgánum is foglalkozott. Az Infó Rádiónak külön interjút is adott Czövek János elnök. Több elektronikus és nyomtatott médium is az MTI által közzétett anyagot vette át. Az alábbiakban ezt és a katonai sajtóban megjelent írásokat olvashatják...  

Echo TV (MTI forrással) - Támogatási megállapodást kötött a HM és a HOSZ

Támogatási megállapodást kötött a Honvédelmi Minisztérium (HM) és a Honvédszakszervezet (HOSZ) kedden a fővárosban.

Hende Csaba honvédelmi miniszter a szerződés aláírásakor elmondta: a megállapodás a 2011. évre rögzíti a minisztérium által a szakszervezetnek nyújtandó támogatásokat. Az idei évben ezek 50 százalékkal kevesebbről szólnak, mint tavaly.

A tárca vezetője reményét fejezte ki, hogy akár már a jövő héten elkezdődhetnek a bértárgyalások a szakszervezetekkel.

Czövek János, a HOSZ elnöke arról beszélt, hogy a 12 ezer taggal rendelkező érdekképviselet figyelembe vette a gazdasági megszorításokat, ezért elfogadták megállapodásban rögzítetteket. Egyúttal kifejezte, hogy véleménye szerint "korrekt tárgyalások zajlottak" a két fél között.

A támogatási szerződést a HM és a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ), valamint a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete (Hodosz) között már korábban megkötötték.

www.honvedelem.hu - Együttmüködési megállapodást írtak alá          

            Zilahy Tamás / 2011-03-22 18:31:00   

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter és Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke március 22-én, kedden aláírták a Honvédelmi Minisztérium és a Honvédszakszervezet (Hosz) között létrejött megállapodást a minisztérium Manfred Wörner termében. Az eseményen jelen volt dr. Simicskó István parlamenti államtitkár, Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese, Sulyok János dandártábornok, a HM KPH vezérigazgatója és a Hosz vezetői.

Az aláírás előtt a honvédelmi miniszter röviden összefoglalta azt a több hónapos tárgyalássorozatot, amelynek eredményeként – mindkét fél számára elfogadható kompromisszumokkal – létrejött az egyezség. Hende Csaba köszönetet mondott a konstruktív hozzáállásért, amely nagyban elősegítette, hogy érdemi megállapodás szülessen a 12 ezer fős érdekvédelmi szövetség és a minisztérium között. Mint elhangzott: az áldozatvállalás is hozzájárult ahhoz, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére is elfogadható egyezség jöjjön létre. A tárca vezetője kijelentette: a mai nap fontos állomása a közös munkának, hiszen a Honvédelmi Dolgozók Országos Szövetsége és a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége után a hivatásos és szerződéses katonák szakszervezetével is aláírják a megállapodást. A miniszter rámutatott, hogy azért csak egy állomása a mai esemény a közös munkának, mert a jövő héten már megkezdődnek, illetőleg folytatódnak a tárgyalások több fontos kérdésben a minisztérium és az érdekképviselet között. Ilyen téma például a bérek alakulása.

Czövek János, a Hosz elnöke a korrekt tárgyalások eredményének nevezte a megállapodást, és örömét fejezte ki a hamarosan folytatódó bértárgyalásokra utaló miniszteri bejelentést illetően.

Ezután került sor az okmány aláírására, amelyet Hende Csaba honvédelmi miniszter és Czövek János Hosz-elnök látott el kézjegyével, majd az aláírást követően rövid eszmecserére kerül sor a tárca és a szakszervezet vezetői között.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Ausztria új kormánya újra megvizsgálja az előző kormány 2 milliárd dolláros Eurofighter programját. A védelmi miniszter kifejezte a kormány hajlandóságát a tárgyalásokra a gyártókkal folytatott jogi csata során.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.