2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Sajtószemle: Az aláírásról írták

Hosz  |  2011. 03. 23., 14:22

A március 22-i HM-Hosz együttműködési megállapodással több sajtóorgánum is foglalkozott. Az Infó Rádiónak külön interjút is adott Czövek János elnök. Több elektronikus és nyomtatott médium is az MTI által közzétett anyagot vette át. Az alábbiakban ezt és a katonai sajtóban megjelent írásokat olvashatják...  

Echo TV (MTI forrással) - Támogatási megállapodást kötött a HM és a HOSZ

Támogatási megállapodást kötött a Honvédelmi Minisztérium (HM) és a Honvédszakszervezet (HOSZ) kedden a fővárosban.

Hende Csaba honvédelmi miniszter a szerződés aláírásakor elmondta: a megállapodás a 2011. évre rögzíti a minisztérium által a szakszervezetnek nyújtandó támogatásokat. Az idei évben ezek 50 százalékkal kevesebbről szólnak, mint tavaly.

A tárca vezetője reményét fejezte ki, hogy akár már a jövő héten elkezdődhetnek a bértárgyalások a szakszervezetekkel.

Czövek János, a HOSZ elnöke arról beszélt, hogy a 12 ezer taggal rendelkező érdekképviselet figyelembe vette a gazdasági megszorításokat, ezért elfogadták megállapodásban rögzítetteket. Egyúttal kifejezte, hogy véleménye szerint "korrekt tárgyalások zajlottak" a két fél között.

A támogatási szerződést a HM és a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ), valamint a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete (Hodosz) között már korábban megkötötték.

www.honvedelem.hu - Együttmüködési megállapodást írtak alá          

            Zilahy Tamás / 2011-03-22 18:31:00   

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter és Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke március 22-én, kedden aláírták a Honvédelmi Minisztérium és a Honvédszakszervezet (Hosz) között létrejött megállapodást a minisztérium Manfred Wörner termében. Az eseményen jelen volt dr. Simicskó István parlamenti államtitkár, Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese, Sulyok János dandártábornok, a HM KPH vezérigazgatója és a Hosz vezetői.

Az aláírás előtt a honvédelmi miniszter röviden összefoglalta azt a több hónapos tárgyalássorozatot, amelynek eredményeként – mindkét fél számára elfogadható kompromisszumokkal – létrejött az egyezség. Hende Csaba köszönetet mondott a konstruktív hozzáállásért, amely nagyban elősegítette, hogy érdemi megállapodás szülessen a 12 ezer fős érdekvédelmi szövetség és a minisztérium között. Mint elhangzott: az áldozatvállalás is hozzájárult ahhoz, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére is elfogadható egyezség jöjjön létre. A tárca vezetője kijelentette: a mai nap fontos állomása a közös munkának, hiszen a Honvédelmi Dolgozók Országos Szövetsége és a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége után a hivatásos és szerződéses katonák szakszervezetével is aláírják a megállapodást. A miniszter rámutatott, hogy azért csak egy állomása a mai esemény a közös munkának, mert a jövő héten már megkezdődnek, illetőleg folytatódnak a tárgyalások több fontos kérdésben a minisztérium és az érdekképviselet között. Ilyen téma például a bérek alakulása.

Czövek János, a Hosz elnöke a korrekt tárgyalások eredményének nevezte a megállapodást, és örömét fejezte ki a hamarosan folytatódó bértárgyalásokra utaló miniszteri bejelentést illetően.

Ezután került sor az okmány aláírására, amelyet Hende Csaba honvédelmi miniszter és Czövek János Hosz-elnök látott el kézjegyével, majd az aláírást követően rövid eszmecserére kerül sor a tárca és a szakszervezet vezetői között.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.