2018. 03. 24. szombat
Gábor, Karina
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Választmányi ülés, Buják: Nem valami ellen, hanem valamiért demonstrálunk

Hosz  |  2011. 03. 29., 16:43

Hasznos és eredményes választmányi ülést tartottunk Bujákon, a Honvéd Üdülőben. A március 29-i döntéshozó fórum tárgyalt a Széll Kálmán Tervben megfogalmazott szigorításokról, így a szolgálati nyugdíjrendszer megóvásáért kezdeményezett demonstráció-sorozaton történő megjelenésről, illetve az ezzel kapcsolatos mozgósításról is. Személyi kérdésekről is döntöttünk: légierő haderőnemi képviselőt, illetve helyettest, valamint budapesti területi ügyvivőt és az új jogi ügyvivőt is megválasztottuk...

A továbbképzéssel egybekötött szervezeti eseményünk első napján - március 28-án - a szolgálati nyugdíj intézményrendszeréről, a HM és a Hosz közötti kétoldalú megállapodás aláírásáról, a bértárgyalások folytatásáról, valamint az április 9-16 közötti demonstráció-sorozat előkészületeiről is vitaindító előadásokat vezető tisztségviselőink.

 

 

 

 

Ezt követően a megjelent alapszervezeti és csoportvezetők mondhatták el a témákkal kapcsolatos nézeteiket, javaslataikat.  

A március 29-i választmányi ülés előtt Simán György, a bujáki Honvéd Üdülő igazgatója mutatta be a helyi rekreációs, pihenési lehetőségeket, majd arra ösztönözte a megjelenteket, hogy minél aktívabban vegyék igénybe a csodálatos környezetben lévő üdülő szolgáltatásait. 

 

 

Czövek János elnök rövid köszöntője után, de még napirend előtt Sörös István elnökségi tag beszélt szakszervezetünk történelméről, az elmúlt két évtized legfontosabb pillanatairól, saját impresszióiról. A volt elnök – egyebek mellett – a kezdeti szárnypróbálgatásokról, a törvényi, jogszabályi háttérről, a KÉSZ 1991. évi megalakulásáról, a Hosz 1994. évi létrejöttéről, valamint az elmúlt húsz esztendő sikereiről és kudarcairól is megfogalmazta meglátásait.

 

 

Ezt követően – a választmányi ülés elején – a döntéshozó fórum tisztségviselőit választották meg a küldöttek. A levezető elnök dr. Oláh Gábor, segítője pedig Jeszenyi Ildikó lett.   

A napirendi témák elfogadása után az elnökség beszámolója hangzott el. Az aktuális ügyekről Czövek János elnök tájékoztatott.

- Nagyon örülök, hogy egyre több tisztségviselőnk tartja szem előtt, és kezeli elsődleges feladatként az érdekvédelmi ügyeket. Két rendkívül fontos feladat előtt állunk: az egyik a bértárgyalások korrekt folytatása, befejezése, a másik pedig a szolgálati nyugdíj intézményrendszerének megóvása.

 

Az elnök kiemelte: eddigi tárgyalásainkon kiderült, hogy a kormány rendkívül elkötelezett a Széll Kálmán Tervben is megfogalmazott, a szolgálati nyugdíj megszüntetésével kapcsolatos bizonyos elvek iránt.

Ezt követően a demonstráció-sorozat egyes lépéseit ismertette, majd azt kérte, hogy ezeken minél nagyobb létszámban vegyen részt a tagság. Az elnök a szervezési kérdésekről, az utaztatásról, a demonstráción viselendő ruházatról informálta a megjelenteket. Ezt követően pedig az április 13-i, Parlament előtti információs-tájékoztató pontról, majd az április 16-i tiltakozó nagygyülésen történő részvételről is beszélt, majd kérdések hangzottak el a demonstráció technikai lebonyolításával kapcsolatban.

Személyi kérdésekről szóló napirendi téma tárgyalása során az előterjesztő Czövek János elmondta, hogy a korábbi jogi ügyvivő alelnökké történő megválsztása, illetve a korábbi budapesti ügyvivő nyugállományba vonulása miatt vált esedékessé a függetlenített tisztségviselők pótlása.

A jelöltek bemutatkozása után a választmány jogi ügyvivőnek dr. Szabó Dezsőt,

 

 

 

 

budapesti területi ügyvivőnek pedig Szendrei Zoltánt választotta meg.

 

 

 

 

 

Döntés született

Bácskai István légierő haderőnemi képviselő, illetve helyettese, Kiss Csaba Attila megválasztásáról is. Az elnökségi tag, illetve helyettese április elsejei hatállyal tölti be majd tisztségét.

 

 

 

 

 

Az egyebek napirendi téma során a demonstráció szervezési-technikai kérdéseiről egyeztettek, majd elfogadták a választmányi ülésről kiadott - e sorok írója által ismertetett - sajtóközleményt.  

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 03. 13., 11:58
A LIGA Nyugdíjas Bizottság alakuló ülését 2018. március 09-én tartotta meg, ahol egyhangú döntéssel Bálint Zoltánt a Hosz Nyugállományú Tagozat székesfehérvári alapszervezetének vezetőjét választotta meg a Bizottság vezetőjévé.
2018. 03. 21., 10:04
2018. február 16-án Székesfehérváron, február 20-án Kaposváron, február 23-án Veszprémben tartott tájékoztatót Czövek János elnök. A tájékoztatókon hangsúlyozta a Honvédszakszervezet azon törekvéseit, melyek a katonák jobb élet- és szolgálati körülményeit, valamint anyagi elismerését szolgálják…
2018-03-13 13:06:40
Tizenötödik alkalommal rendezte meg a Honvédelmi Minisztérium a Katonaözvegyek Országos Találkozóját a Stefánia Palota − Honvéd Kulturális Központban március 8-án. A Honvédszakszervezetet Szendrei Zoltán alelnök képviselte a rendezvényen...
2018-03-13 11:07:08
„170 évvel ezelőtt Magyarország védekezett, mert megtámadták, mert a hazát meg kellett menteni. Ezt üzeni nekünk 1848/49 forradalma és szabadságharca” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 12-én, hétfőn, a tárca társadalmi szervezetek részére rendezett központi ünnepségén. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte a rendezvényen...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

2018. március 22-én, csütörtökön este lezuhant a Török Légierő egyik F-16C típusú vadászbombázója az ország középső területén, Nevsehir tartomány közelében, Közép-Anatóliában.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban felvételek jelentek meg a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg Type 59 harckocsijának távirányítású változatáról, melyet tesztelés közben örökítettek meg. Ez az első alkalom, hogy nyilvánosságra hoztak felvételeket erről a távolról irányított kínai tankról.