2017. 12. 12. kedd
Gabriella
: 314 Ft   : 266 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Demonstráció-sorozat előtt

Hosz  |  2011. 04. 07., 17:49

A politikai elképzelések mellé hozzá kellene tenni a szakemberek véleményét is - hangzott el a szolgálati nyugdíj-koncepcióval kapcsolatban szakszervezetünk elnökségének április 7-i ülésén. A döntéshozó fórum meghallgatta Czövek János elnök tájékoztatóját az elmúlt időszakban megkezdett és a napokban is zajló - HM és a Hosz közötti - tárgyalásokról, majd az április 9-16 közötti demonstráció-sorozat részleteiről egyeztettek...

 

Az előző elnökségi ülések jegyzőkönyvének elfogadása után a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója hangzott el. Czövek János elnök elmondta, hogy a bujáki választmányi ülés óta megkezdődtek a bértárgyalások, az első forduló április 4-én volt. Az elnök előadta az egyeztetések hátterét, majd közölte, hogy a tervek szerint április 11-én írja alá a HM és a Hosz a 2011. évi kereset-megállapodást. A szolgálati nyugdíj-koncepcióval kapcsolatban beindult tárgyalásról az elnök kiemelte: az első egyeztetésen a kabinetfőnök mellett a pénzügyi, a jogi, valamint a személyügyi szerv vezető képviselője is megjelent. A tárgyalások a parlamenti és a közigazgatási államtitkárral a közeli napokban folytatódnak.

A politikai elképzelések mellé hozzá kellene tenni a szakemberek, illetve a nemzetközi szervezetek (köztük az ILO) véleményét is. Ne politikusok, hanem szakemberek döntsék el, hogy legyen-e szolgálati nyugdíj vagy ne – mondta hozzászólásában Dr. Kántor Raimund tagozattitkár.

Ezt követően az FRDÉSZ által szervezett április 11-16 közötti demonstráció-sorozat előkészületeiről tájékoztatott az elnök. Beszélt – egyebek mellett – a legutóbbi RÉF ülésen, majd az azt követő demonstrációs bizottsági ülésen történtekről. Az elnök a Hosz álláspontja mellett tájékoztatott a tiltakozás technikai részleteiről is.

Ezt követően – kérdésre válaszolva – dr. Mészáros Melinda alelnök a 2011-es kereset-tárgyalásokon képviselt Hosz-álláspontról tájékoztatta a megjelent elnökségi tagokat, ügyvivőket, képviseleti titkárokat és az alapszervezeti vezetőket.

Lippai Csaba az április 9-i Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) által szervezett nemzetközi demonstrációval kapcsolatban elmondta, hogy az Euromil vezetésével – még a tiltakozás előtt – találkozni és egyeztetni fog a Hosz három vezető tisztségviselője.

Ezt követően dr Heiling Ottó Euromil ügyvezető elnökségi tag a tiltakozás céljairól, illetve az Euromil törekvéseiről, az ETUC-be történő csatlakozási szándékairól, valamint az Euromil vezetőinek budapesti megjelenéséről adott információkat. Lippai Csaba alelnök az április 11-15 közötti demonstráció tematikus napjairól, annak technikai részleteiről, majd az április 16-i demonstrációról tájékoztatott.

Ezt követően – Czövek János és Sörös István javaslatára – nyugállományú katonák tagfelvételéről döntött az elnökség.

A befektetések alakulásáról szóló tájékoztatót Sándor Roland pénzügyi ügyvivő előterjesztése után fogadta ez az elnökség. 

Az MH Szociálpolitikai Közalapítvány Hosz által delegált kuratóriumi tagjának – napirend szerint tervezett – tájékoztatója elmaradt. A témát a májusi elnökségi ülés tárgyalja majd.

Az egyebekben – Bagdi Sándor ügyvezető javaslata alapján – Vizi Sarolta könyvvizsgáló Egység 2002 Kft.-nél történő megbízásáról egyeztettek. Ezt követően pedig a Kft. napi ügyeiről tájékoztatott az ügyvezető.

Czövek János elnök javaslatára létrejött a szolgálati nyugdíj-koncepcióval kapcsolatos szakszervezeti munkabizottság, melynek tagjai: Czövek János elnök, dr. Mészáros Melinda alelnök, Sörös István és Bácskai István elnökségi tagok, valamint Bazsik István gazdasági ügyvivő lett. A munkabizottság április 11-én tartja első ülését.

A következő elnökségi ülést május 3-án tartjuk. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 20., 13:59
Még Karácsony előtt a teljes személyi állomány egységesen 45.000 forint utalványban részesül. A honvédelmi miniszter és az érdekképviseleti szervezetek között 2017. november 20-án megállapodás került aláírásra „a Magyar Honvédség személyi állománya 2018. évi egyes illetményjellegű és illetményen kívüli juttatásairól”.
2017. 10. 13., 11:33
A Honvédszakszervezet hagyományaihoz híven ez év végén 2017. december 09-én 15 órai kezdettel ismét megrendezi a Fővárosi Nagycirkuszban tartandó rendezvényét megköszönve ezzel Tagjainknak az egész éves munkát…
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017. 11. 28., 12:31
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A megújult szabályoknak köszönhetően minden eddiginél eseménydúsabbnak ígérkezik a Red Bull Air Race 2018-as versenysorozata Master és Challenger kategóriában egyaránt.

  Háború Művészete magazin

Új segítőkre lelt a Kecskeméti Szent László Lions Club a Durgó Tamás őrnagy vezette Bács-Kiskun megyei toborzó iroda katonái személyében, hisz mostantól több esetben közös programokon fognak együtt jótékonykodni.