2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szolgálati nyugdíj: Az egyeztetések második fordulója

Hosz  |  2011. 04. 08., 08:28

Szakszervezetünk képviselői – dr. Mészáros Melinda és Lippai Csaba alelnökök – megbeszélésen vettek részt Dr. Simicskó Istvánnál, a HM parlamenti államtitkáránál. Az április7-i megbeszélés legfontosabb témaköre a szolgálati nyugellátás tervezett átalakításának kérdése volt. Érdekvédőink részletesen kifejtették érveiket, és szakmai álláspontjukat a szolgálati nyugellátás jelenlegi rendszerében megszerzett jogok védelme érdekében…

Külön kitértek a nemzetközi tapasztalatokra (EU és NATO tagállamok), valamint arra a figyelmen kívül nem hagyható tényre, hogy minden érintett állam kiemelt szerep tulajdonít a közszférában foglalkoztatottak (kiemelten a fegyveresek) erkölcsi és anyagi megbecsülésére, melynek részét képezi az általánostól eltérő nyugellátási formák biztosítása is.  Az államtitkár jelezte, hogy a tárca is törekszik az állomány részére ennek biztosítására, egy hosszú távú életpálya-modell megalkotásával.

A tárgyalások folytatására várhatóan április 12-én, a közigazgatási államtitkárnál kerül sor.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.