2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szolgálati nyugdíj: Az egyeztetések második fordulója

Hosz  |  2011. 04. 08., 08:28

Szakszervezetünk képviselői – dr. Mészáros Melinda és Lippai Csaba alelnökök – megbeszélésen vettek részt Dr. Simicskó Istvánnál, a HM parlamenti államtitkáránál. Az április7-i megbeszélés legfontosabb témaköre a szolgálati nyugellátás tervezett átalakításának kérdése volt. Érdekvédőink részletesen kifejtették érveiket, és szakmai álláspontjukat a szolgálati nyugellátás jelenlegi rendszerében megszerzett jogok védelme érdekében…

Külön kitértek a nemzetközi tapasztalatokra (EU és NATO tagállamok), valamint arra a figyelmen kívül nem hagyható tényre, hogy minden érintett állam kiemelt szerep tulajdonít a közszférában foglalkoztatottak (kiemelten a fegyveresek) erkölcsi és anyagi megbecsülésére, melynek részét képezi az általánostól eltérő nyugellátási formák biztosítása is.  Az államtitkár jelezte, hogy a tárca is törekszik az állomány részére ennek biztosítására, egy hosszú távú életpálya-modell megalkotásával.

A tárgyalások folytatására várhatóan április 12-én, a közigazgatási államtitkárnál kerül sor.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.