2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A hivatásos és szerződéses állományt megillető béren kívüli (ún. cafetéria jellegű) juttatásokról 2011. évre vonatkozóan

Hosz  |  2011. 04. 12., 13:52

A Honvédszakszervezet (HOSZ), a HODOSZ, valamint a BEOSZ (mint a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum munkavállalói oldalának résztvevői) 2011. április 11-én írták alá a hivatásos és szerződéses állományt, a kormánytisztviselőket, valamint a honvédségi közalkalmazottak 2011. évre megillető béren kívüli (ún. cafetéria jellegű) juttatásokról szóló megállapodást a munkáltatói oldalt képviselő honvédelmi miniszterrel...

Tekintettel arra, hogy más munkáltatóknál korábban cafetéria rendszer került bevezetésre, ezeken a helyeken a költségvetési törvény rögzítette a maximálisan biztosítható összeget (jelentősen csökkentve a 2010. évi szintet!), a részletekről pedig már tavaly illetve az év elején megállapodtak az adott szervezetek, pl. Rendőrség.

A súlyos gazdasági helyzetben a honvédségnél bekövetkezett zárolás és pénzügyi megvonás ellenére is sikerült megőrizni a biztosított juttatások terén a 2010. évi szintet, valamint rendkívül csekély mértékü emelést is tartalmaz a megállapodás az étkezési utalványok terén. Nyilvánvaló, hogy az érdekképviselet korábban már többször is deklarált célja magasabb mértékü elmozdulás volt a tavalyi év szintjéhez viszonyítva. Sajnálatosan azonban a HM tárcánál is bekövetkeztek mindazon megszorítások, elvonások, melyek jelentősen befolyásolták a már több hónapja megkezdett tárgyalások végső kimenetelét. A megállapodás aláírása során a Hosz elnöke kinyilvánította, hogy a béren kívüli juttatások mellett 2012. évben elkerülhetetlennek tartja az illetmények jelentős mértékü emelését.

Katonáink számára a megállapodás alapján 2011. évben(is) biztosított:

1., a teljes összegü iskolakezdési támogatás és a nevelési segély

2., önkéntes nyugdíjpénztári munkáltatói tagdíj-kiegészítés (a 2010. évivel megegyező mértékben)

3., helyi közlekedési bérletek utáni adó megfizetése a munkáltató által

4., központi segélykeret biztosítása a 2010. évi összegnek megfelelő mértékben

5.,  étkezési utalvány 2011.január-június hónapokra: 9.000.-Ft/hó

                                       2011. július-december hónapokra: 10.000.-Ft/hó

6., a honvédségi étkezdékben biztosított ebéd ára 2011. évben nem emelkedik, a munkáltató garantálja a 2010. évi mértékü térítési díjat (605.-Ft/ebéd) egész évben

7., önkéntes egészségpénztári munkáltatói hozzájárulás (2010. évi mértékkel megegyezően)

8., ruházati illetmény összegéből:

a., készpénz-kifizetés: 15.000.-Ft összegben (számla ellenében- elszámolása külön HM utasításban rögzítettek szerint, mely várhatóan napokon belül kiadásra kerül)

b., a kiadandó HM utasítás alapján a katonanők részére további kifizetések (15.000.-Ft+17.000.-Ft)

c., szerződéses legénységi állomány részére: 10.000.-Ft ( a HM utasításban rögzítetteknek megfelelően)

9., A megállapodást megkötő munkáltatói és munkavállalói oldal képviselői 2011. július 31-ét követően (félévi beszámolók elfogadása) ismételten egyeztetnek az esetleges megtakarítások további felhasználásáról az állomány érdekében.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.