2017. 12. 11. hétfő
Árpád
: 314 Ft   : 266 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lehet egy csillaggal több?

Hosz  |  2011. 04. 15., 13:55

A HM Bessenyei György Kulturális és Üdültetési Közhasznú Nonprofit Kft. idén meghirdette LEHET EGY CSILLAGGAL TÖBB?!  címmel a Magyar Honvédség 2011. évi országos tehetségkutató versenyét. A jelentkezési határidőig a versenyfelhívásban meghirdetett kategóriákra összesen 144 fő, közöttük mintegy 80 fő katona jelentkezett. A területi, regionális elődöntőket április hónapban 3 helyszínen, Budapesten, Győrött és Szolnokon bonyolították le, a döntő pedig május 14-én lesz – hangzott el a verseny április 15-i, a Honvéd Kulturális Központban megtartott sajtótájékoztatóján...

A döntőre május 14-én, a gálamüsorra pedig a Magyar Honvédelem Napja ünnepi rendezvényei között, a Honvéd Kulturális Központban kerül majd sor. A legtehetségesebbeknek szakmai segítséget biztosítunk tevékenységük folytatásához, országos bemutatkozási lehetőséget adunk a Társaság kulturális intézményhálózatában, üdülőiben, illetve a széles nyilvánosság előtt - tudhattuk meg a sajtótájékoztató elején.

A sajtó képviselői a verseny elődöntőiről, valamint video bemutató keretében ízelítőt is kaphattak az eddigi legszínvonalasabb produkciókból.

Szászvári Lajos ügyvezető igazgató miután röviden köszöntötte a média megjelent képviselőit, elmondta: a katonákért, a honvédelemért kell dolgoznunk, hiszen ez iránt ma is óriási az igény. Lappangott a kulturális igény, ezért elindítottuk vetélkedő-sorozatunkat. Az elődöntők után megállapítható, hogy rendkívül sok tehetséges fiatal van a Magyar Honvédség alakulatainál.

 

 

 

Gulácsi Attila, igazgató latin közmondással kezdte mondandóját: fegyverek között hallgatnak a múzsák.

A magas színvonalú munka mellett olyan kulturális tevékenység zajlik az alakulatoknál, amelyek érdemesek a bemutatásra. 80 hivatásos katona jelentkezett, 54 produkció volt az elődöntőkön, éltető elem volt a közönség - mondta az igazgató.

 

 

 

 

Körtvélyessy Zsolt Jászai Mari-díjas színmüvész, a zsüri elnöke hozzátette: nagyszerü csapat jött össze, nagy barátságok alakultak ki, nagyon sok fiatal tehetséget, már-már profi produkciót találtunk. Nagy örömmel töltött el, hogy mennyi értéket, ,,gyémántot" találtam, találtunk az eddigi versenyek során.

 

 

 

 

Nagy Tamás koreográfus, a zsüri tagja: először vagyok olyan zsüri tagja, amely egy nagyon komoly és színes verseny lesz. Ez a tehetségkutató nem nézettségnövelő céllal indult, hanem megpróbál értékeket bemutatni.

A zsüri tagjai lesznek még Szomor György színmüvész-zeneszerző, Aranyos Károly Honvéd Együttes igazgatója, Szabó százados, az MH Központi Zenekar vezetője, valamint Kocsi László alezredes is. A verseny fővédnökeinek Fodor Lajos közigazgatási államtitkárt, valamint Orosz Zoltán altábornagyot, a Honvéd Vezérkar helyettes főnökét kérték fel.  

 

 

 

Honlapunk szerkesztőjének kérdésére elhangzott: a parancsnokok támogatták, minden várakozáson felül, minden eszközzel segítették a versenyt, a produkciókra történő felkészülést. Külön rangot adott a vetélkedőnek, hogy Győrött, a város színháza, és Forgács Péter igazgató fogadta be a produkciót. 

A sajtótájékoztatón azt is megtudtuk, hogy a szervezők szeretnék tovább folytatni a versenysorozatot. A zsüri tagjai örülnek, hogy felfedezhettek olyan tehetségeket, mint például a Győrött szolgáló Lengyel Andrea, aki vers- és prózamondásban indult. 

 

 

A döntőre esélyes fellépők között említette a zsüri Kálmán Imre alezredest, Petrovics László őrvezetőt, Galyó Krisztián szakaszvezetőt, Kasza László zászlóst, valamint a kánkánt bemutató ,,hölgyeket".

Legyen ott Ön is május 14-én, a Budapesten rendezendő döntőn - érdemes lesz!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 10. 13., 11:33
A Honvédszakszervezet hagyományaihoz híven ez év végén 2017. december 09-én 15 órai kezdettel ismét megrendezi a Fővárosi Nagycirkuszban tartandó rendezvényét megköszönve ezzel Tagjainknak az egész éves munkát…
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017. 11. 28., 12:31
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
2017-11-22 11:05:03
2017.12.31-ig érvényes Vodafone Flotta promóció keretében kedvező, kamatmentes készülék részletfizetési lehetőségekkel és korlátlan belföldi és EU-n belüli beszélgetéssel készülnek az ünnepekre.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A megújult szabályoknak köszönhetően minden eddiginél eseménydúsabbnak ígérkezik a Red Bull Air Race 2018-as versenysorozata Master és Challenger kategóriában egyaránt.

  Háború Művészete magazin

Új segítőkre lelt a Kecskeméti Szent László Lions Club a Durgó Tamás őrnagy vezette Bács-Kiskun megyei toborzó iroda katonái személyében, hisz mostantól több esetben közös programokon fognak együtt jótékonykodni.