2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lehet egy csillaggal több?

Hosz  |  2011. 04. 15., 13:55

A HM Bessenyei György Kulturális és Üdültetési Közhasznú Nonprofit Kft. idén meghirdette LEHET EGY CSILLAGGAL TÖBB?!  címmel a Magyar Honvédség 2011. évi országos tehetségkutató versenyét. A jelentkezési határidőig a versenyfelhívásban meghirdetett kategóriákra összesen 144 fő, közöttük mintegy 80 fő katona jelentkezett. A területi, regionális elődöntőket április hónapban 3 helyszínen, Budapesten, Győrött és Szolnokon bonyolították le, a döntő pedig május 14-én lesz – hangzott el a verseny április 15-i, a Honvéd Kulturális Központban megtartott sajtótájékoztatóján...

A döntőre május 14-én, a gálamüsorra pedig a Magyar Honvédelem Napja ünnepi rendezvényei között, a Honvéd Kulturális Központban kerül majd sor. A legtehetségesebbeknek szakmai segítséget biztosítunk tevékenységük folytatásához, országos bemutatkozási lehetőséget adunk a Társaság kulturális intézményhálózatában, üdülőiben, illetve a széles nyilvánosság előtt - tudhattuk meg a sajtótájékoztató elején.

A sajtó képviselői a verseny elődöntőiről, valamint video bemutató keretében ízelítőt is kaphattak az eddigi legszínvonalasabb produkciókból.

Szászvári Lajos ügyvezető igazgató miután röviden köszöntötte a média megjelent képviselőit, elmondta: a katonákért, a honvédelemért kell dolgoznunk, hiszen ez iránt ma is óriási az igény. Lappangott a kulturális igény, ezért elindítottuk vetélkedő-sorozatunkat. Az elődöntők után megállapítható, hogy rendkívül sok tehetséges fiatal van a Magyar Honvédség alakulatainál.

 

 

 

Gulácsi Attila, igazgató latin közmondással kezdte mondandóját: fegyverek között hallgatnak a múzsák.

A magas színvonalú munka mellett olyan kulturális tevékenység zajlik az alakulatoknál, amelyek érdemesek a bemutatásra. 80 hivatásos katona jelentkezett, 54 produkció volt az elődöntőkön, éltető elem volt a közönség - mondta az igazgató.

 

 

 

 

Körtvélyessy Zsolt Jászai Mari-díjas színmüvész, a zsüri elnöke hozzátette: nagyszerü csapat jött össze, nagy barátságok alakultak ki, nagyon sok fiatal tehetséget, már-már profi produkciót találtunk. Nagy örömmel töltött el, hogy mennyi értéket, ,,gyémántot" találtam, találtunk az eddigi versenyek során.

 

 

 

 

Nagy Tamás koreográfus, a zsüri tagja: először vagyok olyan zsüri tagja, amely egy nagyon komoly és színes verseny lesz. Ez a tehetségkutató nem nézettségnövelő céllal indult, hanem megpróbál értékeket bemutatni.

A zsüri tagjai lesznek még Szomor György színmüvész-zeneszerző, Aranyos Károly Honvéd Együttes igazgatója, Szabó százados, az MH Központi Zenekar vezetője, valamint Kocsi László alezredes is. A verseny fővédnökeinek Fodor Lajos közigazgatási államtitkárt, valamint Orosz Zoltán altábornagyot, a Honvéd Vezérkar helyettes főnökét kérték fel.  

 

 

 

Honlapunk szerkesztőjének kérdésére elhangzott: a parancsnokok támogatták, minden várakozáson felül, minden eszközzel segítették a versenyt, a produkciókra történő felkészülést. Külön rangot adott a vetélkedőnek, hogy Győrött, a város színháza, és Forgács Péter igazgató fogadta be a produkciót. 

A sajtótájékoztatón azt is megtudtuk, hogy a szervezők szeretnék tovább folytatni a versenysorozatot. A zsüri tagjai örülnek, hogy felfedezhettek olyan tehetségeket, mint például a Győrött szolgáló Lengyel Andrea, aki vers- és prózamondásban indult. 

 

 

A döntőre esélyes fellépők között említette a zsüri Kálmán Imre alezredest, Petrovics László őrvezetőt, Galyó Krisztián szakaszvezetőt, Kasza László zászlóst, valamint a kánkánt bemutató ,,hölgyeket".

Legyen ott Ön is május 14-én, a Budapesten rendezendő döntőn - érdemes lesz!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.