2018. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lehet egy csillaggal több?

Hosz  |  2011. 04. 15., 13:55

A HM Bessenyei György Kulturális és Üdültetési Közhasznú Nonprofit Kft. idén meghirdette LEHET EGY CSILLAGGAL TÖBB?!  címmel a Magyar Honvédség 2011. évi országos tehetségkutató versenyét. A jelentkezési határidőig a versenyfelhívásban meghirdetett kategóriákra összesen 144 fő, közöttük mintegy 80 fő katona jelentkezett. A területi, regionális elődöntőket április hónapban 3 helyszínen, Budapesten, Győrött és Szolnokon bonyolították le, a döntő pedig május 14-én lesz – hangzott el a verseny április 15-i, a Honvéd Kulturális Központban megtartott sajtótájékoztatóján...

A döntőre május 14-én, a gálamüsorra pedig a Magyar Honvédelem Napja ünnepi rendezvényei között, a Honvéd Kulturális Központban kerül majd sor. A legtehetségesebbeknek szakmai segítséget biztosítunk tevékenységük folytatásához, országos bemutatkozási lehetőséget adunk a Társaság kulturális intézményhálózatában, üdülőiben, illetve a széles nyilvánosság előtt - tudhattuk meg a sajtótájékoztató elején.

A sajtó képviselői a verseny elődöntőiről, valamint video bemutató keretében ízelítőt is kaphattak az eddigi legszínvonalasabb produkciókból.

Szászvári Lajos ügyvezető igazgató miután röviden köszöntötte a média megjelent képviselőit, elmondta: a katonákért, a honvédelemért kell dolgoznunk, hiszen ez iránt ma is óriási az igény. Lappangott a kulturális igény, ezért elindítottuk vetélkedő-sorozatunkat. Az elődöntők után megállapítható, hogy rendkívül sok tehetséges fiatal van a Magyar Honvédség alakulatainál.

 

 

 

Gulácsi Attila, igazgató latin közmondással kezdte mondandóját: fegyverek között hallgatnak a múzsák.

A magas színvonalú munka mellett olyan kulturális tevékenység zajlik az alakulatoknál, amelyek érdemesek a bemutatásra. 80 hivatásos katona jelentkezett, 54 produkció volt az elődöntőkön, éltető elem volt a közönség - mondta az igazgató.

 

 

 

 

Körtvélyessy Zsolt Jászai Mari-díjas színmüvész, a zsüri elnöke hozzátette: nagyszerü csapat jött össze, nagy barátságok alakultak ki, nagyon sok fiatal tehetséget, már-már profi produkciót találtunk. Nagy örömmel töltött el, hogy mennyi értéket, ,,gyémántot" találtam, találtunk az eddigi versenyek során.

 

 

 

 

Nagy Tamás koreográfus, a zsüri tagja: először vagyok olyan zsüri tagja, amely egy nagyon komoly és színes verseny lesz. Ez a tehetségkutató nem nézettségnövelő céllal indult, hanem megpróbál értékeket bemutatni.

A zsüri tagjai lesznek még Szomor György színmüvész-zeneszerző, Aranyos Károly Honvéd Együttes igazgatója, Szabó százados, az MH Központi Zenekar vezetője, valamint Kocsi László alezredes is. A verseny fővédnökeinek Fodor Lajos közigazgatási államtitkárt, valamint Orosz Zoltán altábornagyot, a Honvéd Vezérkar helyettes főnökét kérték fel.  

 

 

 

Honlapunk szerkesztőjének kérdésére elhangzott: a parancsnokok támogatták, minden várakozáson felül, minden eszközzel segítették a versenyt, a produkciókra történő felkészülést. Külön rangot adott a vetélkedőnek, hogy Győrött, a város színháza, és Forgács Péter igazgató fogadta be a produkciót. 

A sajtótájékoztatón azt is megtudtuk, hogy a szervezők szeretnék tovább folytatni a versenysorozatot. A zsüri tagjai örülnek, hogy felfedezhettek olyan tehetségeket, mint például a Győrött szolgáló Lengyel Andrea, aki vers- és prózamondásban indult. 

 

 

A döntőre esélyes fellépők között említette a zsüri Kálmán Imre alezredest, Petrovics László őrvezetőt, Galyó Krisztián szakaszvezetőt, Kasza László zászlóst, valamint a kánkánt bemutató ,,hölgyeket".

Legyen ott Ön is május 14-én, a Budapesten rendezendő döntőn - érdemes lesz!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.

  Háború Művészete magazin

Kína felfuttatta a korai előrejelző és légtérellenőrző (Airborne Early Warning and Control – AEW&C) repülőgépeinek gyártását. Ahogy azt egy kínai katonai repülés szakértő megállapította, ez az „alap repülőgép érettségének” egyik jele.