2017. 11. 23. csütörtök
Kelemen, Klementina
: 313 Ft   : 265 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szükséges a további nyomásgyakorlás: Május 6-án folytatódik a demonstráció-sorozat

Hosz  |  2011. 05. 02., 17:56

A fegyveres és rendvédelmi dolgozók által – szerzett jogaik védelmében – meghirdetett akciósorozat újabb állomásához ért.  Kónya Péter, az egységes demonstrációs bizottság vezetője – több szakszervezeti vezető, köztük Czövek János Hosz elnök jelenlétében, élénk sajtóérdeklődés mellett – bejelentette: május 6-án három különböző helyszínen, eltérő időpontokban újabb demonstrációk lesznek...

Az FRDÉSZ székházban megtartott május 2-i sajtótájékoztatón elhangzott, hogy április 11-én kezdődött az az akciósorozat, amely most újabb állomásához ért. Az FRDÉSZ elnöke miután emlékeztetett az elmúlt egy hónap történéseire, elmondta: az ünnepekre és a ballagás idejére meghirdetett demonstrációs moratórium tüzszünetet jelentett, hogy megteremtsük a lehetőségét az érdemi tárgyalások megkezdésének.  Azonban a HRB ülésén – a szakszervezetek sajnálatára – még állásfoglalást sem hozott a bizottság, de még a rendőrségi érdekegyeztető fórumot (RÉF) sem hívta össze a belügyminiszter. A szakszervezeteinknek nem célja a demonstráció, mindig a megoldásra törekedtünk. Most azonban azt látjuk, hogy az állóháború miatt szükséges a további nyomásgyakorlás.  

Az egységes demonstrációs bizottság vezetője bejelentése szerint három különböző helyszínen, három eltérő időpontban lesz tiltakozás május 6-án. Az autós demonstráció a Hősök terén kezdődik 14 órakor. A menet érinti majd a Roosevelt teret, a Moszkva teret, majd a Margit híd, aztán a Minisztériumok felé veszik az irányt, a végállomás pedig a Parlament lesz.

Eközben az esti demonstráció résztvevői a Kossuth téren gyülekeznek 18 órától, ahol az egységes demonstrációs bizottsághoz tartozó szakszervezeti vezetők beszédei hangoznak el, majd 20 órakor fáklyás demonstráció következik, melyet a Parlament körüli élőlánc zár.

Kónya Péter hangsúlyozta: Az utolsó percben is hajlandóak vagyunk lefújni a tiltakozást, ha olyan megállapodás születik, melyet a miniszterelnök és a frakcióvezetők is aláírnak.

Kövér László parlamenti elnök közelmúltban tett nyilatkozatára is kitért Kónya Péter FRDÉSz elnök. A sajtó és a kijelentést tett közjogi méltóság figyelmét is felhívta arra, hogy az elmúlt 8 esztendőben a legtöbbet demonstráló szakszervezetek a fegyveres és rendvédelmi érdekképviseletek voltak.

Újságírói kérdésre válaszolva Kónya Péter elmondta: több megkeresésünket is visszautasította mind a kormány, mind a FIDESZ frakció. A HRB albizottsági ülésen egyetlen kormánypárti képviselő sem vett részt, közben a múlt hét péntekjére tervezett egyeztetés is elmaradt. Alapvető követeléseink nem változtak, szeretnénk megőrizni a törvényekben garantált jogainkat. Követeljük emellett a valódi életpályamodellt, az illetményfejlesztést, a korszerü munkakörülményeket és a rekreációnkhoz szükséges feltételeket is.  

A sajtótájékoztató végén elhangzott, hogy a demonstrációs bizottság békés tiltakozást szervez, de látni kell, hogy kollégáink már az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak, hiszen már nagyon elkeseredettek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 13., 15:21
Katonai tiszteletadás mellett adták át a kormányzati forrásból felújított első világháborús hadisírokat, illetve a Nagy Háború felújított emlékművét november 11-én, szombaton, Kiskunfélegyházán. Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, és Csányi József polgármester helyezték el az újjászentelt emlékműnél a tisztelet és az emlékezés koszorúit. A Honvédszakszervezet részéről Bali János Felügyelő Bizottsági tag vett részt a rendezvényen...
2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A napokban az egyik közösségi oldalon néhány fotó jelent meg a vélhetően nemrégen átadott új Jak-130-asokról, melyeket Oroszország szállított le Mianmarnak.

  Háború Művészete magazin

Az elmúlt néhány esztendőben ismét felértékelődtek a hagyományos védelmi feladatokra optimalizált fegyverrendszerek, így az irányított páncéltörő rakéták. A NATO keleti szárnyának szinte minden országa komoly fejlesztésekbe fogott ezen a területen.