2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szükséges a további nyomásgyakorlás: Május 6-án folytatódik a demonstráció-sorozat

Hosz  |  2011. 05. 02., 17:56

A fegyveres és rendvédelmi dolgozók által – szerzett jogaik védelmében – meghirdetett akciósorozat újabb állomásához ért.  Kónya Péter, az egységes demonstrációs bizottság vezetője – több szakszervezeti vezető, köztük Czövek János Hosz elnök jelenlétében, élénk sajtóérdeklődés mellett – bejelentette: május 6-án három különböző helyszínen, eltérő időpontokban újabb demonstrációk lesznek...

Az FRDÉSZ székházban megtartott május 2-i sajtótájékoztatón elhangzott, hogy április 11-én kezdődött az az akciósorozat, amely most újabb állomásához ért. Az FRDÉSZ elnöke miután emlékeztetett az elmúlt egy hónap történéseire, elmondta: az ünnepekre és a ballagás idejére meghirdetett demonstrációs moratórium tüzszünetet jelentett, hogy megteremtsük a lehetőségét az érdemi tárgyalások megkezdésének.  Azonban a HRB ülésén – a szakszervezetek sajnálatára – még állásfoglalást sem hozott a bizottság, de még a rendőrségi érdekegyeztető fórumot (RÉF) sem hívta össze a belügyminiszter. A szakszervezeteinknek nem célja a demonstráció, mindig a megoldásra törekedtünk. Most azonban azt látjuk, hogy az állóháború miatt szükséges a további nyomásgyakorlás.  

Az egységes demonstrációs bizottság vezetője bejelentése szerint három különböző helyszínen, három eltérő időpontban lesz tiltakozás május 6-án. Az autós demonstráció a Hősök terén kezdődik 14 órakor. A menet érinti majd a Roosevelt teret, a Moszkva teret, majd a Margit híd, aztán a Minisztériumok felé veszik az irányt, a végállomás pedig a Parlament lesz.

Eközben az esti demonstráció résztvevői a Kossuth téren gyülekeznek 18 órától, ahol az egységes demonstrációs bizottsághoz tartozó szakszervezeti vezetők beszédei hangoznak el, majd 20 órakor fáklyás demonstráció következik, melyet a Parlament körüli élőlánc zár.

Kónya Péter hangsúlyozta: Az utolsó percben is hajlandóak vagyunk lefújni a tiltakozást, ha olyan megállapodás születik, melyet a miniszterelnök és a frakcióvezetők is aláírnak.

Kövér László parlamenti elnök közelmúltban tett nyilatkozatára is kitért Kónya Péter FRDÉSz elnök. A sajtó és a kijelentést tett közjogi méltóság figyelmét is felhívta arra, hogy az elmúlt 8 esztendőben a legtöbbet demonstráló szakszervezetek a fegyveres és rendvédelmi érdekképviseletek voltak.

Újságírói kérdésre válaszolva Kónya Péter elmondta: több megkeresésünket is visszautasította mind a kormány, mind a FIDESZ frakció. A HRB albizottsági ülésen egyetlen kormánypárti képviselő sem vett részt, közben a múlt hét péntekjére tervezett egyeztetés is elmaradt. Alapvető követeléseink nem változtak, szeretnénk megőrizni a törvényekben garantált jogainkat. Követeljük emellett a valódi életpályamodellt, az illetményfejlesztést, a korszerü munkakörülményeket és a rekreációnkhoz szükséges feltételeket is.  

A sajtótájékoztató végén elhangzott, hogy a demonstrációs bizottság békés tiltakozást szervez, de látni kell, hogy kollégáink már az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak, hiszen már nagyon elkeseredettek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.