2018. 02. 25.
Géza
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szükséges a további nyomásgyakorlás: Május 6-án folytatódik a demonstráció-sorozat

Hosz  |  2011. 05. 02., 17:56

A fegyveres és rendvédelmi dolgozók által – szerzett jogaik védelmében – meghirdetett akciósorozat újabb állomásához ért.  Kónya Péter, az egységes demonstrációs bizottság vezetője – több szakszervezeti vezető, köztük Czövek János Hosz elnök jelenlétében, élénk sajtóérdeklődés mellett – bejelentette: május 6-án három különböző helyszínen, eltérő időpontokban újabb demonstrációk lesznek...

Az FRDÉSZ székházban megtartott május 2-i sajtótájékoztatón elhangzott, hogy április 11-én kezdődött az az akciósorozat, amely most újabb állomásához ért. Az FRDÉSZ elnöke miután emlékeztetett az elmúlt egy hónap történéseire, elmondta: az ünnepekre és a ballagás idejére meghirdetett demonstrációs moratórium tüzszünetet jelentett, hogy megteremtsük a lehetőségét az érdemi tárgyalások megkezdésének.  Azonban a HRB ülésén – a szakszervezetek sajnálatára – még állásfoglalást sem hozott a bizottság, de még a rendőrségi érdekegyeztető fórumot (RÉF) sem hívta össze a belügyminiszter. A szakszervezeteinknek nem célja a demonstráció, mindig a megoldásra törekedtünk. Most azonban azt látjuk, hogy az állóháború miatt szükséges a további nyomásgyakorlás.  

Az egységes demonstrációs bizottság vezetője bejelentése szerint három különböző helyszínen, három eltérő időpontban lesz tiltakozás május 6-án. Az autós demonstráció a Hősök terén kezdődik 14 órakor. A menet érinti majd a Roosevelt teret, a Moszkva teret, majd a Margit híd, aztán a Minisztériumok felé veszik az irányt, a végállomás pedig a Parlament lesz.

Eközben az esti demonstráció résztvevői a Kossuth téren gyülekeznek 18 órától, ahol az egységes demonstrációs bizottsághoz tartozó szakszervezeti vezetők beszédei hangoznak el, majd 20 órakor fáklyás demonstráció következik, melyet a Parlament körüli élőlánc zár.

Kónya Péter hangsúlyozta: Az utolsó percben is hajlandóak vagyunk lefújni a tiltakozást, ha olyan megállapodás születik, melyet a miniszterelnök és a frakcióvezetők is aláírnak.

Kövér László parlamenti elnök közelmúltban tett nyilatkozatára is kitért Kónya Péter FRDÉSz elnök. A sajtó és a kijelentést tett közjogi méltóság figyelmét is felhívta arra, hogy az elmúlt 8 esztendőben a legtöbbet demonstráló szakszervezetek a fegyveres és rendvédelmi érdekképviseletek voltak.

Újságírói kérdésre válaszolva Kónya Péter elmondta: több megkeresésünket is visszautasította mind a kormány, mind a FIDESZ frakció. A HRB albizottsági ülésen egyetlen kormánypárti képviselő sem vett részt, közben a múlt hét péntekjére tervezett egyeztetés is elmaradt. Alapvető követeléseink nem változtak, szeretnénk megőrizni a törvényekben garantált jogainkat. Követeljük emellett a valódi életpályamodellt, az illetményfejlesztést, a korszerü munkakörülményeket és a rekreációnkhoz szükséges feltételeket is.  

A sajtótájékoztató végén elhangzott, hogy a demonstrációs bizottság békés tiltakozást szervez, de látni kell, hogy kollégáink már az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak, hiszen már nagyon elkeseredettek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Románia védelmi minisztere, Mihai Fifor a napokban számolt be arról, hogy meglévő 16 darabos F-16-os flottájukat kiegészítenék 4 példánnyal, a jövőbeli terv pedig további 36 Falcon beszerzése.

  Háború Művészete magazin

Továbbra sincs megfelelő állapotban a német hadsereg (Bundeswehr), a felszerelésben és a személyi állományban is hiányosságok mutatkoznak, illetve sok katona túlterhelt.