2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szükséges a további nyomásgyakorlás: Május 6-án folytatódik a demonstráció-sorozat

Hosz  |  2011. 05. 02., 17:56

A fegyveres és rendvédelmi dolgozók által – szerzett jogaik védelmében – meghirdetett akciósorozat újabb állomásához ért.  Kónya Péter, az egységes demonstrációs bizottság vezetője – több szakszervezeti vezető, köztük Czövek János Hosz elnök jelenlétében, élénk sajtóérdeklődés mellett – bejelentette: május 6-án három különböző helyszínen, eltérő időpontokban újabb demonstrációk lesznek...

Az FRDÉSZ székházban megtartott május 2-i sajtótájékoztatón elhangzott, hogy április 11-én kezdődött az az akciósorozat, amely most újabb állomásához ért. Az FRDÉSZ elnöke miután emlékeztetett az elmúlt egy hónap történéseire, elmondta: az ünnepekre és a ballagás idejére meghirdetett demonstrációs moratórium tüzszünetet jelentett, hogy megteremtsük a lehetőségét az érdemi tárgyalások megkezdésének.  Azonban a HRB ülésén – a szakszervezetek sajnálatára – még állásfoglalást sem hozott a bizottság, de még a rendőrségi érdekegyeztető fórumot (RÉF) sem hívta össze a belügyminiszter. A szakszervezeteinknek nem célja a demonstráció, mindig a megoldásra törekedtünk. Most azonban azt látjuk, hogy az állóháború miatt szükséges a további nyomásgyakorlás.  

Az egységes demonstrációs bizottság vezetője bejelentése szerint három különböző helyszínen, három eltérő időpontban lesz tiltakozás május 6-án. Az autós demonstráció a Hősök terén kezdődik 14 órakor. A menet érinti majd a Roosevelt teret, a Moszkva teret, majd a Margit híd, aztán a Minisztériumok felé veszik az irányt, a végállomás pedig a Parlament lesz.

Eközben az esti demonstráció résztvevői a Kossuth téren gyülekeznek 18 órától, ahol az egységes demonstrációs bizottsághoz tartozó szakszervezeti vezetők beszédei hangoznak el, majd 20 órakor fáklyás demonstráció következik, melyet a Parlament körüli élőlánc zár.

Kónya Péter hangsúlyozta: Az utolsó percben is hajlandóak vagyunk lefújni a tiltakozást, ha olyan megállapodás születik, melyet a miniszterelnök és a frakcióvezetők is aláírnak.

Kövér László parlamenti elnök közelmúltban tett nyilatkozatára is kitért Kónya Péter FRDÉSz elnök. A sajtó és a kijelentést tett közjogi méltóság figyelmét is felhívta arra, hogy az elmúlt 8 esztendőben a legtöbbet demonstráló szakszervezetek a fegyveres és rendvédelmi érdekképviseletek voltak.

Újságírói kérdésre válaszolva Kónya Péter elmondta: több megkeresésünket is visszautasította mind a kormány, mind a FIDESZ frakció. A HRB albizottsági ülésen egyetlen kormánypárti képviselő sem vett részt, közben a múlt hét péntekjére tervezett egyeztetés is elmaradt. Alapvető követeléseink nem változtak, szeretnénk megőrizni a törvényekben garantált jogainkat. Követeljük emellett a valódi életpályamodellt, az illetményfejlesztést, a korszerü munkakörülményeket és a rekreációnkhoz szükséges feltételeket is.  

A sajtótájékoztató végén elhangzott, hogy a demonstrációs bizottság békés tiltakozást szervez, de látni kell, hogy kollégáink már az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak, hiszen már nagyon elkeseredettek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.