2023. 09. 22. péntek
Móric
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szükséges a további nyomásgyakorlás: Május 6-án folytatódik a demonstráció-sorozat

Hosz  |  2011. 05. 02., 17:56

A fegyveres és rendvédelmi dolgozók által – szerzett jogaik védelmében – meghirdetett akciósorozat újabb állomásához ért.  Kónya Péter, az egységes demonstrációs bizottság vezetője – több szakszervezeti vezető, köztük Czövek János Hosz elnök jelenlétében, élénk sajtóérdeklődés mellett – bejelentette: május 6-án három különböző helyszínen, eltérő időpontokban újabb demonstrációk lesznek...

Az FRDÉSZ székházban megtartott május 2-i sajtótájékoztatón elhangzott, hogy április 11-én kezdődött az az akciósorozat, amely most újabb állomásához ért. Az FRDÉSZ elnöke miután emlékeztetett az elmúlt egy hónap történéseire, elmondta: az ünnepekre és a ballagás idejére meghirdetett demonstrációs moratórium tüzszünetet jelentett, hogy megteremtsük a lehetőségét az érdemi tárgyalások megkezdésének.  Azonban a HRB ülésén – a szakszervezetek sajnálatára – még állásfoglalást sem hozott a bizottság, de még a rendőrségi érdekegyeztető fórumot (RÉF) sem hívta össze a belügyminiszter. A szakszervezeteinknek nem célja a demonstráció, mindig a megoldásra törekedtünk. Most azonban azt látjuk, hogy az állóháború miatt szükséges a további nyomásgyakorlás.  

Az egységes demonstrációs bizottság vezetője bejelentése szerint három különböző helyszínen, három eltérő időpontban lesz tiltakozás május 6-án. Az autós demonstráció a Hősök terén kezdődik 14 órakor. A menet érinti majd a Roosevelt teret, a Moszkva teret, majd a Margit híd, aztán a Minisztériumok felé veszik az irányt, a végállomás pedig a Parlament lesz.

Eközben az esti demonstráció résztvevői a Kossuth téren gyülekeznek 18 órától, ahol az egységes demonstrációs bizottsághoz tartozó szakszervezeti vezetők beszédei hangoznak el, majd 20 órakor fáklyás demonstráció következik, melyet a Parlament körüli élőlánc zár.

Kónya Péter hangsúlyozta: Az utolsó percben is hajlandóak vagyunk lefújni a tiltakozást, ha olyan megállapodás születik, melyet a miniszterelnök és a frakcióvezetők is aláírnak.

Kövér László parlamenti elnök közelmúltban tett nyilatkozatára is kitért Kónya Péter FRDÉSz elnök. A sajtó és a kijelentést tett közjogi méltóság figyelmét is felhívta arra, hogy az elmúlt 8 esztendőben a legtöbbet demonstráló szakszervezetek a fegyveres és rendvédelmi érdekképviseletek voltak.

Újságírói kérdésre válaszolva Kónya Péter elmondta: több megkeresésünket is visszautasította mind a kormány, mind a FIDESZ frakció. A HRB albizottsági ülésen egyetlen kormánypárti képviselő sem vett részt, közben a múlt hét péntekjére tervezett egyeztetés is elmaradt. Alapvető követeléseink nem változtak, szeretnénk megőrizni a törvényekben garantált jogainkat. Követeljük emellett a valódi életpályamodellt, az illetményfejlesztést, a korszerü munkakörülményeket és a rekreációnkhoz szükséges feltételeket is.  

A sajtótájékoztató végén elhangzott, hogy a demonstrációs bizottság békés tiltakozást szervez, de látni kell, hogy kollégáink már az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak, hiszen már nagyon elkeseredettek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.