2023. 05. 28.
Csanád, Emil
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A szakszervezeti oldal álláspontja

Hosz  |  2011. 05. 09., 16:26

A hivatásunk védelmében szervezett május 9-i tárgyalásra az alábbi állásponttal jelent meg a szakszervezeti oldal. Az álláspontot Kónya Péter, az egységes demonstrációs bizottság vezetője ismertette a belügyminiszterrel...

1. a SZAKSZERVEZETI OLDAL  kész a 8 pontos követelését megbontva tárgyalni.

2. Két héten belül az új közszolgálati életpályamodellel kapcsolatos kormányzati előterjesztésről készek vagyunk érdemi egyeztetést folytatni.

3. A költségvetési sarokszámok előtt tárgyalni akarunk a fegyveres és rendvédelmi szféra 2012-es bérfejlesztésének mértékéről. Ragaszkodunk ahoz, hogy 2012-ben az illetményrendszerekbe beépülő bérfejlesztésre kerüljön sor.

4. Az aktív tüzoltók túlmunkadíját és annak járadékait legkésőbb a 3. negyedév, míg a rendszerből már kikerült tüzoltókét legkésőbb a 4. negyedév végéig fizessék ki.

5. A szakszervezetek készek érdemi tárgyalásokat folytatni a szolgálati nyugdíjrendszerről.

6. A Kormány - a törvény erejénél fogva - ne rendelje vissza a már nyugálományú kollégákat. Ha és amennyiben szüksége van az államnak a munkájukra, szaktudásukra, akkor teremtsenek olyan feltételeket és adjanak olyan garanciákat, hogy azt önként vállalják.

7. A szakszervezetek ragaszkodnak hozzá, hogy a jogállási trvényben biztosított szakszervezeti jogok ne változzanak.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.

  JETfly Magazin

Az Olasz Légierő és a Brit Királyi Légierő megállapodást írt alá a brit hajózók és oktatók IV. fázisú képzéséről a szardíniai Decimomannuban található Nemzetközi Repülőkiképző Iskolában.

  Háború Művészete magazin

A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.