2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nekik milyen felelősségük van?

Hosz  |  2011. 05. 13., 08:50

Az alábbi levelet dr. N.Z. nyugdíjas rendőr alezredes, volt rendőrkapuitány juttatta el az FRDÉSZ-nek.

Tisztelt Kónya Péter Úr!A mai estén (2011.05.10) láttam és hallottam a Hír Televízión Önnel készített interjút.A nyilatkozatához ezúton szeretnék gratulálni és álláspontjához csatlakozni.A riportban,az Ön által elmondottakkal úgy, mint volt zsaru,és mint jogász isteljes mértékben egyetértek!Sajnos,a riporter által feltett kérdések tükrözték azt,hogy hiába volt korábbanis alkotmány!!,hiába voltaktörvények(szolgálati,rendőrségi,polgári,munka,stb),ez a jelenlegi kormányt nemtartja vissza attól,hogy ennek teljesen ellentmondóan,törvénytelenül járjonel,hozzon jogszabályokat vagy törvényeket.Megítélésem szerint a jövőben is elengedhetetlen és szükséges,hogy a törvényekbetartásáért felelős testületek (rendőrség,stb.)a törvényes jogaikért mindentmegtegyenek ,a hatályos törvényes lehetőségekkel!Persze,engem is lehet elfogultsággal vádolni,hiszen 2002-ben 25 évmunkaviszonnyal lettem szolgálati nyugdíjas,és 2004-től mint ügyvédtevékenykedem.De ezt az akkor hatályos törvények tették  lehetővé, és emiatt nem gondolom,hogyakár engem-és még több ezer kollégámat-utólag szankcióvallehetne-kellene- sújtani.Ezért Legfeljebb azok a politikusok, parlamenti képviselők a felelősek,akik annoezt a törvényt meghozták és megszavazták!Vagy nekik nincs,ill. milyen felelősségük van?Hoztak egy adott törvényt,azzal emberek éltek,ha úgy tetszik ,ezen törvényielőírást mint hivatásos állomány tagjai betartották,és most ők, mi bünhődjünk?Nekik milyen felelősségük van ebben,azon túl hogy adott esetbenduplán,törvénytelenül, tévedésből felveszik a juttatásukat??Egyébként is,nem csak a múltra nézve,de a jövőben is,ki vállalja,hogy 60 évesenaz utcán bünözőt üldözzön vagy az égő tüzből embereket mentsen, stb. és eztmilyen hatékonysággal??Ez a pálya az egyéb szépségek és kihívások mellett azért is volt vonzó,mertvoltak a plusz juttatások,és talán a legfontosabb,a korkedvezményes nyugdíj!Ennek elvételével szerintem a szakma jövőjét és az állomány feltöltöttségétfogják ellehetetleníteni.Talán ennyi a szubjektív véleményemről.Magamról:nyugdíjas rendőr alezredes,volt rendőrkapitány, jelenleg mint ügyvéddolgozom.2011.05.10.                                                                     Üdvözlettel:                                                                                                                   Dr.N. Z.

                                                                                   (Név és cím az FRDÉSZ irodán)

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.