2024. 07. 15. hétfő
Henrik, Roland
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nekik milyen felelősségük van?

Hosz  |  2011. 05. 13., 08:50

Az alábbi levelet dr. N.Z. nyugdíjas rendőr alezredes, volt rendőrkapuitány juttatta el az FRDÉSZ-nek.

Tisztelt Kónya Péter Úr!A mai estén (2011.05.10) láttam és hallottam a Hír Televízión Önnel készített interjút.A nyilatkozatához ezúton szeretnék gratulálni és álláspontjához csatlakozni.A riportban,az Ön által elmondottakkal úgy, mint volt zsaru,és mint jogász isteljes mértékben egyetértek!Sajnos,a riporter által feltett kérdések tükrözték azt,hogy hiába volt korábbanis alkotmány!!,hiába voltaktörvények(szolgálati,rendőrségi,polgári,munka,stb),ez a jelenlegi kormányt nemtartja vissza attól,hogy ennek teljesen ellentmondóan,törvénytelenül járjonel,hozzon jogszabályokat vagy törvényeket.Megítélésem szerint a jövőben is elengedhetetlen és szükséges,hogy a törvényekbetartásáért felelős testületek (rendőrség,stb.)a törvényes jogaikért mindentmegtegyenek ,a hatályos törvényes lehetőségekkel!Persze,engem is lehet elfogultsággal vádolni,hiszen 2002-ben 25 évmunkaviszonnyal lettem szolgálati nyugdíjas,és 2004-től mint ügyvédtevékenykedem.De ezt az akkor hatályos törvények tették  lehetővé, és emiatt nem gondolom,hogyakár engem-és még több ezer kollégámat-utólag szankcióvallehetne-kellene- sújtani.Ezért Legfeljebb azok a politikusok, parlamenti képviselők a felelősek,akik annoezt a törvényt meghozták és megszavazták!Vagy nekik nincs,ill. milyen felelősségük van?Hoztak egy adott törvényt,azzal emberek éltek,ha úgy tetszik ,ezen törvényielőírást mint hivatásos állomány tagjai betartották,és most ők, mi bünhődjünk?Nekik milyen felelősségük van ebben,azon túl hogy adott esetbenduplán,törvénytelenül, tévedésből felveszik a juttatásukat??Egyébként is,nem csak a múltra nézve,de a jövőben is,ki vállalja,hogy 60 évesenaz utcán bünözőt üldözzön vagy az égő tüzből embereket mentsen, stb. és eztmilyen hatékonysággal??Ez a pálya az egyéb szépségek és kihívások mellett azért is volt vonzó,mertvoltak a plusz juttatások,és talán a legfontosabb,a korkedvezményes nyugdíj!Ennek elvételével szerintem a szakma jövőjét és az állomány feltöltöttségétfogják ellehetetleníteni.Talán ennyi a szubjektív véleményemről.Magamról:nyugdíjas rendőr alezredes,volt rendőrkapitány, jelenleg mint ügyvéddolgozom.2011.05.10.                                                                     Üdvözlettel:                                                                                                                   Dr.N. Z.

                                                                                   (Név és cím az FRDÉSZ irodán)

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.