2023. 10. 03. kedd
Helga
: 387 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nekik milyen felelősségük van?

Hosz  |  2011. 05. 13., 08:50

Az alábbi levelet dr. N.Z. nyugdíjas rendőr alezredes, volt rendőrkapuitány juttatta el az FRDÉSZ-nek.

Tisztelt Kónya Péter Úr!A mai estén (2011.05.10) láttam és hallottam a Hír Televízión Önnel készített interjút.A nyilatkozatához ezúton szeretnék gratulálni és álláspontjához csatlakozni.A riportban,az Ön által elmondottakkal úgy, mint volt zsaru,és mint jogász isteljes mértékben egyetértek!Sajnos,a riporter által feltett kérdések tükrözték azt,hogy hiába volt korábbanis alkotmány!!,hiába voltaktörvények(szolgálati,rendőrségi,polgári,munka,stb),ez a jelenlegi kormányt nemtartja vissza attól,hogy ennek teljesen ellentmondóan,törvénytelenül járjonel,hozzon jogszabályokat vagy törvényeket.Megítélésem szerint a jövőben is elengedhetetlen és szükséges,hogy a törvényekbetartásáért felelős testületek (rendőrség,stb.)a törvényes jogaikért mindentmegtegyenek ,a hatályos törvényes lehetőségekkel!Persze,engem is lehet elfogultsággal vádolni,hiszen 2002-ben 25 évmunkaviszonnyal lettem szolgálati nyugdíjas,és 2004-től mint ügyvédtevékenykedem.De ezt az akkor hatályos törvények tették  lehetővé, és emiatt nem gondolom,hogyakár engem-és még több ezer kollégámat-utólag szankcióvallehetne-kellene- sújtani.Ezért Legfeljebb azok a politikusok, parlamenti képviselők a felelősek,akik annoezt a törvényt meghozták és megszavazták!Vagy nekik nincs,ill. milyen felelősségük van?Hoztak egy adott törvényt,azzal emberek éltek,ha úgy tetszik ,ezen törvényielőírást mint hivatásos állomány tagjai betartották,és most ők, mi bünhődjünk?Nekik milyen felelősségük van ebben,azon túl hogy adott esetbenduplán,törvénytelenül, tévedésből felveszik a juttatásukat??Egyébként is,nem csak a múltra nézve,de a jövőben is,ki vállalja,hogy 60 évesenaz utcán bünözőt üldözzön vagy az égő tüzből embereket mentsen, stb. és eztmilyen hatékonysággal??Ez a pálya az egyéb szépségek és kihívások mellett azért is volt vonzó,mertvoltak a plusz juttatások,és talán a legfontosabb,a korkedvezményes nyugdíj!Ennek elvételével szerintem a szakma jövőjét és az állomány feltöltöttségétfogják ellehetetleníteni.Talán ennyi a szubjektív véleményemről.Magamról:nyugdíjas rendőr alezredes,volt rendőrkapitány, jelenleg mint ügyvéddolgozom.2011.05.10.                                                                     Üdvözlettel:                                                                                                                   Dr.N. Z.

                                                                                   (Név és cím az FRDÉSZ irodán)

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.