2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A vörösingesek

Hosz  |  2011. 05. 19., 10:39

Einstand! Mondta Áts Feri Molnár Ferenc halhatatlan művében. S vitték az üveggolyót, szigorúan a másét. Szegény, dolgos emberek szedték azt össze, kérem, de ez sem számított, vitték, vitték… S háború lett a dologból. A szabály az erősebb oldalán állt.  Ma is vannak vörösingesek, ma is elvesznek, elvesznek mindent. Ők az erősebbek. Ma még.

Nyugdíjpénztárak semmisültek meg, kirámolták az utolsó üveggolyókat, amit szegény, dolgos emberek szedtek össze. Ilyenek ezek a vörösingesek. Állásokból dobnak ki szegény, dolgos embereket, hogy vörösinges csapatuknak helye legyen, a fülkeforradalmukat elismerendő. nemecsek ernők bolyonganak utcaszerte állás nélkül, vegyipari dolgozók, rendvédelmisek, bányászok, vasutasok, mind, mind kisbetüvel írja a nevét. Elvették tőlük a korkedvezményt, mert: einstand! Pedig ki van fizetve, de akkor is einstand!

Lerobbant lelkek bolyonganak a Pál utcában, a cudar végre várva, kisemmizve… Maradék üveggolyók után kutatnak reménytelenül… Geréb, és Áts Feri teli zsebbel röhög… Hát nem!

A fürésztelepi csata még hátra van! Ez a Pál utca, ez a mi Hazánk! Minket ne semmizzen ki semmiféle vörösinges csürhe!

Nincs tovább időhúzás, nincs hitegetés, hazugságot nem türünk tovább! Nincs további tárgyalás, csak egy az álláspont: teljesítik valamennyi követelésünket, most, azonnal!

Vegyenek példát rólunk: szolgálják az Országot, mint mi tettük, tesszük minden nap! Ezért fizetjük őket, és sokkal jobban, mint mi vagyunk fizetve! Mi megtettük, megtesszük a magunkét! Ők pedig tegyék meg végre a magukét, vagy óvó kezeinket levesszük róluk… Mert ez jöhet már csak.

Illetményünket, korkedvezményünket többszörösen megszolgáljuk, nélkülözés, évtizedes elvonások közepette, és mi a köszönet? Sz@rnak, nyuggernek, cigánynak titulálnak hálából! Az Országot, annak biztonságát szolgáljuk, és ez a járandóságunk. Talán az Országra is így tekintenek?

Ha igen? Akkor nincs helyük itt a vörösingeseknek, elveszítik a fürésztelepi csatát, mert ezt is ők provokálják ki. Molnár Ferenc szavaival élve: a fürésztelep bezárt.

Bezárjon? Akarják?

Ördög László, sz@rnyuggercigány, ezt büszkén vállalom!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.