2023. 06. 10. szombat
Gréta, Margit
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A vörösingesek

Hosz  |  2011. 05. 19., 10:39

Einstand! Mondta Áts Feri Molnár Ferenc halhatatlan művében. S vitték az üveggolyót, szigorúan a másét. Szegény, dolgos emberek szedték azt össze, kérem, de ez sem számított, vitték, vitték… S háború lett a dologból. A szabály az erősebb oldalán állt.  Ma is vannak vörösingesek, ma is elvesznek, elvesznek mindent. Ők az erősebbek. Ma még.

Nyugdíjpénztárak semmisültek meg, kirámolták az utolsó üveggolyókat, amit szegény, dolgos emberek szedtek össze. Ilyenek ezek a vörösingesek. Állásokból dobnak ki szegény, dolgos embereket, hogy vörösinges csapatuknak helye legyen, a fülkeforradalmukat elismerendő. nemecsek ernők bolyonganak utcaszerte állás nélkül, vegyipari dolgozók, rendvédelmisek, bányászok, vasutasok, mind, mind kisbetüvel írja a nevét. Elvették tőlük a korkedvezményt, mert: einstand! Pedig ki van fizetve, de akkor is einstand!

Lerobbant lelkek bolyonganak a Pál utcában, a cudar végre várva, kisemmizve… Maradék üveggolyók után kutatnak reménytelenül… Geréb, és Áts Feri teli zsebbel röhög… Hát nem!

A fürésztelepi csata még hátra van! Ez a Pál utca, ez a mi Hazánk! Minket ne semmizzen ki semmiféle vörösinges csürhe!

Nincs tovább időhúzás, nincs hitegetés, hazugságot nem türünk tovább! Nincs további tárgyalás, csak egy az álláspont: teljesítik valamennyi követelésünket, most, azonnal!

Vegyenek példát rólunk: szolgálják az Országot, mint mi tettük, tesszük minden nap! Ezért fizetjük őket, és sokkal jobban, mint mi vagyunk fizetve! Mi megtettük, megtesszük a magunkét! Ők pedig tegyék meg végre a magukét, vagy óvó kezeinket levesszük róluk… Mert ez jöhet már csak.

Illetményünket, korkedvezményünket többszörösen megszolgáljuk, nélkülözés, évtizedes elvonások közepette, és mi a köszönet? Sz@rnak, nyuggernek, cigánynak titulálnak hálából! Az Országot, annak biztonságát szolgáljuk, és ez a járandóságunk. Talán az Országra is így tekintenek?

Ha igen? Akkor nincs helyük itt a vörösingeseknek, elveszítik a fürésztelepi csatát, mert ezt is ők provokálják ki. Molnár Ferenc szavaival élve: a fürésztelep bezárt.

Bezárjon? Akarják?

Ördög László, sz@rnyuggercigány, ezt büszkén vállalom!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok több követelményre hivatkozva, elutasította az ötödik generációs F-35-ös harci repülőgépek eladását Thaiföld részére.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.