2023. 03. 25. szombat
Irén, Írisz
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Bátorság...(?)

Hosz  |  2011. 05. 19., 10:46

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter megjelent a Rendvédelmi Dolgozók tüntetésén, 2011. 05. 06-án, a Parlament előtt, és beszédet tartott. Nagyon vigyáztak rá, így bátran jött közénk. A védelemre azért lehetett szüksége, mert talán úgy gondolta: az utazási irodájától követelik vissza a befizetett utat az elégedetlen utasok. De itt nem erről volt szó. Nem rongyos pénzről, hanem a hivatások, a rend távlati fennmaradása volt a cél, már úgy értem: a mi, a tiltakozók célja.

Mikor a belügyminiszter megjelent, a hangulat családiassá vált, többen jelezték, hogy ismerik felmenőit, rokonait, tisztában vannak foglalkozásukkal, és zajjal ünnepelték a hőst. Meg is jegyezte: így még nem fogadták sehol. De elfogadta az ünneplést, tudta: megérdemli. Lelkes közbekiabálások tarkították megfontolt beszédét, s ezekre időnként válaszolt is.

Egy bekiabálásra így szólt: De még nem is mondtam semmit, akkor nem is hazudtam!

Milyen igaz… Nem hazudott. Öt perce beszélt, és nem mondott semmit, így aztán nem is hazudhatott. De akkor miről is beszélt? Mindegy, biztosan szép volt.

A fegyverbarátság, és testvériség érzése őt is magával ragadta, ezért hivatkozhatott közös eskünkre, összetartozásunkra. Milyen szép gondolatok! S ő védi érdekeinket, kiáll igazunkért, reggel, délben, este… gondol ránk. Tesz. Már úgy értem: sokat.

De vegyük sorra magvas gondolatait:

Közös eskü: nem ugyanaz az eskü van érvényben! Őt a miniszteri eskü köti, ha köti. No és a párthüség. Frakciófegyelem, pártprogramok, Széll Kálmán-terv. Ez nem igazán közös nevező, az ellentétek erősek.

Életpálya-modell. Ezzel az a baj, hogy a pártja által felépített életpálya-modellel már találkoztak a tüzoltók 2001-ben: ELVETTÉK A VESZÉLYESSÉGI PÓTLÉKOT! Ha ez az általuk fémjelzett életpálya-modell fontos eleme: nem köszönjük, nem kérjük!

Ismét megígérte, mit már több alkalommal ő is, miniszterelnöke is: kifizetik a tüzoltóknak a jogos járandóságukat, a túlórapénzt. De még nem fizették ki, mint az előző kormány sem. Csak ígéretek vannak. Ez a kifizetés egyébként nem vívmány: KÖTELEZETTSÉG.

Tárgyalásra hívott minket. Ez teljesen rendben van. De eddig miért nem tárgyaltak??? Mert az nem tárgyalás, hogy közlik: itt a fagyi, hamm bekapni! De figyelem: CSAK tárgyalásra, nem megegyezésre hívott minket. Azt nem ígért.

A belügyminiszter majd akkor lesz bátor, ha megérti, és elfogadja a rendvédelem jogos követeléseit, s közvetíti a kormány felé, hittel, és becsülettel. Mert az általa felügyelt területen nincs minden rendben, talán már sehol sem. Azért miniszter, hogy megoldja a problémákat, s nem azért, hogy előidézze. S ha a kormány, melynek ő is tagja, nem kínál megoldást: távozzon emelt fővel. Akkor én is bátornak nevezem.

Ördög László, nyá. Tü. Ftörm.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.