2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Emlékezz hőseidre! - Tedd fel magadnak a kérdéseket!

Hosz  |  2011. 05. 19., 15:45

TEDD FEL MAGADNAK A KÖVETKEZŐ KÉRDÉSEKET!

Miért sajnálod a tüzoltótól, börtönőrtől, rendőrtől, katonától szolgálati nyugdíját?

Kihúznád a tüzből a sérültet, összeszednéd a balesetes ember maradványait, kihoznád az égő gázpalackot? Lemennél a müegyetem lángoló pincéjébe és meghalnál? Emlékezz hőseidre!

Bemennél egyedül tucatnyi elítélt közé, nap mint nap, akár egy élethossznyi büntetésnek megfelelő ideig? Először az elítélteket mentenéd a szegedi börtönben, amikor Richter kaszabol, vagy mikor leég a bútorgyár és *meghalnál? Emlékezz hőseidre!

Helyszínelnél rendőrként húscafatok közt egy gyilkosságnál, állnál szemben egy szem társaddal 15-20 feldühödött családtaggal, eltürnéd, hogy bárki leköphessen? Néznél szembe pl. B. Miklós (2008.02.11), vagy Engel Zoltán fegyverével - és *meghalnál?

Emlékezz hőseidre!

Állnál készenlétben töltött fegyverrel valamelyik szerb háború idején a határnál, gázolnál jeges vízben árvíz idején? Próbálnád hiába földre tenni a MIG-et, vagy L-39-est, rátöltenél az aknavetőre, hatástalanítanád a bombát itthon vagy Afganisztánban - és meghalnál? Emlékezz hőseidre!

Miért megy el ötvenegynéhány, kivételesen negyvenvalahány évesen nyugdíjba a tüzoltó, börtönőr, rendőr?

Mert a szolgálati nyugdíj nem kegy vagy kiváltság, hanem megoldás a Te védelmedre is. A célja, hogy a tüzoltó, rendőr... ne titkolja - legyen az bármely csekély fokú is - a testi, lelki károsodásait, pusztán azért, hogy ne veszítse el a munkáját! Gondold át, begörcsöl a tüzoltó "kicsit" fájós dereka, miközben cipel le a füstös lépcsőházban - akkor bizony - meghalnál! A kritikus pillanatban "bekattan" a közeg, vagy "csak" gyomorfekély miatt beléd száll egy szirénázó rendőrautó, akkor bizony - meghalnál!

Ezekhez a hivatásokhoz közel 100%-os fizikai, és mentális állapot kell, mert a legkisebb hiba is emberéletekbe kerülhet. Erre találták ki a szolgálati nyugdíjat, és nem arra, hogy a közfigyelmet eltereljék a valós problémákról - mert most ez folyik - Te nem látod?!

Mert ha nem teszi, később csak 6X évesen tehetné meg, hála a korábbi, és a mostani kormányok meggondolatlan intézkedéseinek!

Mert bármily fiatal is, mentálisan, egészségileg, fizikailag károsodott, és ilyen állapotban nem lehet még hosszú évekig tüzbe rohanni, hullákat rángatni, fegyveres szolgálatot ellátni, legfőképp emberi életekről dönteni - igen a tiédről is!

Mert a törvény ezt szavatolta amikor szolgálatba lépett!

Mik a Kormány szolgálati életpálya tervei?

Az eddig nem sokkal minimálbér felett kereső alkalmatlanná vált tüzoltó, katona, rendvédelmi dolgozó menjen el minimálbérért közmunka-felügyelőnek, parkőrnek, udvarosnak, hivatalsegédnek, miután a társadalom jól kihasználta őket - tényleg igazságosnak tartod?!

Lesz ennyi alkalmas állás, s ha igen kik elől "veszik" el - lehet, hogy előled?!

Téged nem zavarna, ha az az tüzoltó, ki eloltotta a házad, az a rendőr, aki este hazavitte a részeg lányodat, vagy esetleg megtalálta a lopott telefonod, ne adj isten a bőrödet is megmentette egykor, most éhbérért szurkálná a parkban a szemetet?

Majd a hivatásosok titkolják betegségeiket, állapotukat, hogy ne szuperálják ki őket. De ez megbosszulja magát, ha tüzbe kell menni érted, ha el kell kapni a betörőd, vagy jó magyar szokás szerint "beszólsz" az ezek után joggal idegbeteg rendőrnek...

Miért lázad a tüzoltó, börtönőr, rendőr amikor kevés a fizetése, és a munkája veszélyes, hiszen ennek tudatában vállalta hivatását?

Valóban, de azt is tudta, hogy TÖRVÉNY GARANTÁLJA ha megsérül, lelkileg, fizikailag károsodik, akkor 25 év szolgálat után nem lapátra kerül, nem utcaseprő lesz, hanem méltányos nyugdíjat kap.

Ezért van az elkeseredés, eddig csak kihasználták őket, MOST az életüket is elveszik!

Miért lesznek egyre elkeseredettebbek, erőszakosabbak a rendvédelmi demonstrációk?

Mert a Kormány év eleje óta nem hajlandó érdemi tárgyalásokra!

Mert az alkotmány (az új is) ellentételezés nélkül megfosztja őket az érdekérvényesítés egyedüli hatékony eszközétől a sztrájktól!

Mert a társadalom - részben a hatékony ellenpropaganda, és tudatos félretájékoztatás hatására - beveszi, hogy jogtalanul háborognak, és az emberek nem állnak azok mellett, akik életüket, családjuk nyugalmát, egységét áldozva szolgálják őket!

Mert szó szerint életekről van szó!

A közhiedelemmel ellentétben a rendőrök eddig miért vettek részt kisebb számban a demonstrációkon, és miért nem csatlakoztak a rendbontókhoz!

Mert bíztak belügyminiszterükben - hiába!

Mert bíztak az állampolgárokban - hiába?

Mert legfőképp bíztak a törvényességben - úgy néz ki hiába!

Mert felesküdtek, hogy életük árán is megvédik a közrendet, közbiztonságot - de most elveszik tőlük a jövőt, az életüket! *De vajon mit tesznek ezután?

Miért fontolgatják mégis a rendőrök, hogy az ügyintézés lassításával, és a fokozott bírságolási, feljelentési tevékenységükkel megkeserítik az állampolgárok életét - egyébként jogsértést nem elkövetve?

Mert nem akarnak erőszakos, törvénytelen eszközökhöz nyúlni, akkor sem, ha a Kormány erre provokálja őket!

Mert az eddigi demonstrációk teljesen eredménytelenek voltak!

Mert kezdenek ráébredni, ők hiába bíznak - szakmájukhoz méltóan - a jogban és a törvényességben, az országgyülés sorra felrúgja az általános jogelveket, köztük saját, 2010-ben meghozott törvényüket, mely a visszamenőleges joghatályt tiltja!

Mert a rendőrség válságban van, egyre inkább aktuálpolitikai kívánalmaknak szükséges megfelelniük, s nem szakmai szempontok alapján kell dolgozniuk.

És az utolsó kérdés, jelent számodra valamit a törvényesség, az önfeláldozó szolgálat, érted való tenni vágyás, valamint a jog és igazság?

HA IGEN, KÜLD TOVÁBB ISMERŐSEIDNEK EZT AZ E-MAILT, S TÁMOGASD MINDEN MÓDON AZ ÜGYET, MELY A TIÉD IS, RÓLAD SZÓL, HISZ A RENDVÉDELEM ÉRTED VAN!

HA TEHETED NYOMTASD KI E FELHÍVÁST, ÉS TERJESZD BELÁTÁSOD SZERINT!

HA MÉG KÉTSÉGEID VANNAK KÉRDEZD MEG BÁRMELYIK TÜZOLTÓT, RENDŐRT, EGYENRUHÁST, ÉREZNI FOGOD RAJTUK AZ IGAZSÁGOT, ÉS AZ ÜGY JELENTŐSÉGÉT!

A KORMÁNYZAT KÉPVISELŐI FÉLIGAZSÁGOKKAL KÁBÍTANAK, NÉZZ A DOLGOK MÖGÉ, NE AUTOMATIKUSAN AZ IRIGYSÉG ÉS AZ ESETLEGES RENDŐRGYÜLÖLET HATÁROZZA MEG ÁLLÁSPONTOD!

HA LELKIISMERETED MEGENGEDI KÜLD TOVÁBB, ÉS NE FELEDD,

EMLÉKEZZ HŐSEIDRE...!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.