2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egy volt tűzszerész búvár levele

Hosz  |  2011. 05. 19., 15:51

Tisztelt Kónya úr! Olvastam a tegnapi informális tájékoztatóról, felmerült pár kérdés.

Totálisan nem értelmezhető a kormányzati szándék, bár az ugye kifejezetten tájékoztató jellegü.

Pár probléma jutott saját életemből Pintér úr szándékairól eszembe, amelyet feltétlenül fel kell vetni a tárgyalásokon:

Voltam rendőr, katona, majd pénzügyőr 2004-ben a 7.sz Vámhivatalból kerültem nyugállományba 39 évesen ( katonaként tüzszerész búvár voltam 1,5 szorzóval).

az információk szerint ide már nem tud visszakényszeríteni mert már több mint hat éve nem is létezik. Tehát marad a kényszer rendőr, katonaként dolgoztam sorállománnyal, akik ugye kényszerből voltak katonák, amit csináltak, dolgoztak abban nem sok köszönet volt "kényszerből"?. Hát a kényszer rendőr munkájában sem lesz köszönet, de ezt mondhatom a pénzügyőrre is.

De térjünk át a gondolom többeket is érinthető problémákra, 45 éves koromig,( már nyugdíjasként) ugye ez a mai hatályos jogszabály a hivatásos állományba való visszatérésre alanyi jogon, két esetben kezdeményeztem a rendőrséghez való visszatérést, már az egészségügyi alkalmasságnál fennakadtam:

- először pszichológiailag alkalmatlan

- másodszor pszichológiailag alkalmatlan és fiziológiailag és fizikailag alkalmatlan (magas vérnyomás,36-os bmi (testömegindex) 28-ig alkalmas,)

- és azóta csonkolt lett a gyürüsujjam

Felmerült kérdés:

A dokumentálhatóan fizikailag és pszichikailag hivatásos szolgálatra alkalmatlanból akit nem emiatt, hanem átszervezéssel helyeztek nyugállományba (ugye ezek az emberek nem voltak füv-ön ) csak időközben megváltozott az egészségügyi állapotuk, a törvény erejénél fogva hivatásos szolgálatra alkalmas rendőrt csinál? Nem lesz egészségügyi alkalmasság? Inkább fizet 90% táppénzt? Aki beteg azt felveszi az orvos táppénzre, az nem táppénzcsaló!

További kérdés:

Dolgozom, miért ne dolgoznék semmi nem tiltja, a munkáltatóm teljesen hivatalosan tudatában annak hogy nyugdíjas vagyok alkalmazott, nem a fekete gazdaságban, nem is a fél szürkében, teljesen hivatalosan leadózva kapom a jövedelmemet.

Nem titok, a nyugdíjam 130 e ft, a jövedelmem a munkáltatómtól nettó 197 e ft havonta + évi 960 e cafetéria + teljes utazás térítés (helyi+helyközi).

A 130 e ft-ért akar visszakényszeríteni? Mi történik ha nem vállalom a kényszert? Az informális tájékoztató szerint a megállapított nyugdíj nyugdíjkorhatárig történő felfüggesztésről, majd az akkori szabályok szerint kiszámolt, és meglévő közti választásról szól, mennyi lesz a nyugdíjkorhatár(ezt tudjuk most 62-65), illetve mi lesz az ötévenkénti 1 év kedvezménnyel, ami már nem csak az aktív, illetve nyugdíjas állományt érinti, hanem az időközben leszerelteket is. A jelenlegi nyugdíjasok élhetnek a szolgálatuk után járó öt év kedvezménnyel? Ezek mind szerzett jogok.

Ha felfüggeszti a nyugdíjamat, és kényszerít legalább a versenyszférában elérhető jövedelmi szintemet adja meg. Mi történik ha nem megyek kényszerrendőrnek és két év múlva megszünik a munkahelyem, befogad utána is kényszerrendőrnek, ha nem milyen ellátást ad?

Elkeseredésem határtalan, megfordult fejemben öngyilkosság gondolata és egyéb más is azt nem részletezem, de gondolom nem csak én vagyok így.

Kérem hogy a felmerült kérdéseket használja fel a tárgyalások során, és majd ha van rájuk válasz kérem értesítésemet.

Tisztelettel: Szelle Árpád tart.honv.zls., ny.á.pü.ftőrm.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.