2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egy nyugállományú zászlós levele a honvédelmi miniszternek

Hosz  |  2011. 05. 22., 21:17

Hende Csaba úrnak, a Magyar Köztársaság Honvédelmi Miniszterének Miniszter úr! Minden felelős politikusnak tudnia kell hogy a ,, haza védelme ,, nem lehet csupán szólam. Ön felelősséget vállalt esküjében az alárendelt állományért. A Magyar Honvédség az elmúlt húsz évben a folyamatos ,, védelmi felülvizsgálatok ,, és ,, haderőreformok ,, következtében olyan emberi és technikai leépítésen ment keresztül, ami példátlan a többi európai országhoz képest.Ezek a politikai döntések célja a ,, kisebb-erősebb-hadrafoghatóbb ,, hadsereg kialakítására irányultak. A ,, kisebb ,, célt maximálisan elérték . A megszüntetett, felszámolt alakulatok állományának sok lehetősége nem adatott meg, vagy szolgálati nyugdíjba ment, vagy egyszerűen leszerelt. Csak egyetlen fegyvernemet kiemelve a Légierő leépítése több ezer hivatásos katonát (pilótákat repülő műszakit ) kényszerített a szolgálati nyugdíjba, vagy az utcára...

Ezek a katonák a Haza szolgálatára tett esküjüket betartották a legnehezebb időkben is ellátták az ország védelmét éjjel és nappal. Sajnos nem mindenki élte meg a nyugdíjat. A közelmúltban beterjesztett törvénymódosítás a hivatásos katonai szolgálatot a haza védelmére ( akár az életem árán is..) esküt tett állomány eddigi munkáját veszi semmibe. A legnagyobb baj, az hogy a még meglévő aktív hivatásos katonákat alázzák meg vele. Mert milyen jövőképet látnak most. Ez a kiszámítható életpálya modell?

 

Miniszter Úr!

Gondolja át a mostani helyzetet, és esküjéhez híven cselekedjen, amíg még nem késő. A törvénymódosítás eredményezhet egy olyan mértékü leszerelési hullámot, ami az ország Védelmét, sőt önállóságát is veszélyeztetheti. Kérem, hogy hazánk biztonságáért érzett felelőssége tudatában ezt ne engedje.

 

Magyarország 2011. 05. 22.

 

 

Belányi Tibor nyá. zls.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.