2023. 10. 03. kedd
Helga
: 387 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egy nyugállományú zászlós levele a honvédelmi miniszternek

Hosz  |  2011. 05. 22., 21:17

Hende Csaba úrnak, a Magyar Köztársaság Honvédelmi Miniszterének Miniszter úr! Minden felelős politikusnak tudnia kell hogy a ,, haza védelme ,, nem lehet csupán szólam. Ön felelősséget vállalt esküjében az alárendelt állományért. A Magyar Honvédség az elmúlt húsz évben a folyamatos ,, védelmi felülvizsgálatok ,, és ,, haderőreformok ,, következtében olyan emberi és technikai leépítésen ment keresztül, ami példátlan a többi európai országhoz képest.Ezek a politikai döntések célja a ,, kisebb-erősebb-hadrafoghatóbb ,, hadsereg kialakítására irányultak. A ,, kisebb ,, célt maximálisan elérték . A megszüntetett, felszámolt alakulatok állományának sok lehetősége nem adatott meg, vagy szolgálati nyugdíjba ment, vagy egyszerűen leszerelt. Csak egyetlen fegyvernemet kiemelve a Légierő leépítése több ezer hivatásos katonát (pilótákat repülő műszakit ) kényszerített a szolgálati nyugdíjba, vagy az utcára...

Ezek a katonák a Haza szolgálatára tett esküjüket betartották a legnehezebb időkben is ellátták az ország védelmét éjjel és nappal. Sajnos nem mindenki élte meg a nyugdíjat. A közelmúltban beterjesztett törvénymódosítás a hivatásos katonai szolgálatot a haza védelmére ( akár az életem árán is..) esküt tett állomány eddigi munkáját veszi semmibe. A legnagyobb baj, az hogy a még meglévő aktív hivatásos katonákat alázzák meg vele. Mert milyen jövőképet látnak most. Ez a kiszámítható életpálya modell?

 

Miniszter Úr!

Gondolja át a mostani helyzetet, és esküjéhez híven cselekedjen, amíg még nem késő. A törvénymódosítás eredményezhet egy olyan mértékü leszerelési hullámot, ami az ország Védelmét, sőt önállóságát is veszélyeztetheti. Kérem, hogy hazánk biztonságáért érzett felelőssége tudatában ezt ne engedje.

 

Magyarország 2011. 05. 22.

 

 

Belányi Tibor nyá. zls.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.